Nişanlım cimrileşmeye başladı

Bende ayrıntıyı bilmeden cimri dedim adama ama asgari ücret dahi alsa işsiz insana hesap ödetmek için tüymek normal değil.

"20 bin tele mayış alıyür" kafasıyla adama her şeyi yüklüyorsa adam da mecbur kaçıyordur artık. Konu sahibi biraz olayları çarpıtıyor gibi de geldi bana; insanlar eski konularından bulup çıkartmışlar asıl olayları.

konu sahibi uctu gitti galiba. Düzgün ablatmiyorsunuz ki konuyu!!! Bir kere yurt disinda yasiyorsa nisanliniz Türk mü yada yabanci mi? Eger yabanciysa zaten bizim kültürümüze uygun seyler beklemeyin!!!! Almanlar evli oldugu halde kira dahil cogu yari yari öderler tüm hesaplari. Esitlik diye bagiriyoruz ya hep ama is evliligi takiya dügüne gelince hepimiz cok alatürka oluyoruz
Avrupada erkek aile gecimini kendi basini sirtlanmaz. Beraber yapilir hersey. O yüzden bu konuda damadin nereli olduguda önemli:)

iyi de adam yurtdışında yaşıyorsa siz neden maaşı tl olarak düşünüyorsunuz ki. dolar veya euro bazında 3000 civarı oluyor. belki adam 1000 dolar kira veriyor.

Nişanlı olan er kişi hesabı ödeyecek yada o yemeğe gidilmeyecek. Kız çalışmıyorum diyor. Düğün masrafı, yemek, tek taş onları bilmem.

Nerede sünepe, aldatan ya da kendisini ezen kocaya sahip biri var olur olmadık yerde koca övüyor. Ben sadece kendi olmamışlıklarını ve eksikliklerini tatmin ettiklerini düşünüyorum.

Parayla değerini ölçen insan da ucuzdur ayrıca. Acınası bir durum :)

Konu sahibi adam 20.000 tl kazanıyor demişsiniz ama bakışınız yanlış. Standart bir bütçesi var belli ki. Gözünüzde büyütmeyin. Bu sebeple ilişki yürütüyorsanız da tekrar düşünün. Adam zengin değil.

Ailenizin dedikleri de zaten olması gereken. Düğün, gelinlik vs. erkek tarafı üstlenir. Aslında bunu neden rica eder gibi dediniz onu da anlamadım. Siz bekleyelim dediniz ve adam ısrar ettiyse sizden çöp bile bekleyemez artık. Saçma sapan kullanılıyorum tiribine girmiş. O da yetmez gibi sizin 3 kuruş paranıza göz dikmiş. İğrenç bir davranış. Bu adam her olayda sizi zor duruma düşürür. Tekrar tekrar düşünün evliliği.

''üğün, kına, nişan vs hiç biri olmadı/olmayacak zaten istemiyordum '' zaten siz bunlardan vazgeçerek ya da hiç bir talepde bulunmayarak ona fırsat vermişsiniz. Ben olsam vazgeçtim hepsini istiyorum diye tuttururum.

Daha nişan öncesi böyle ise siz bir de evlendikten sonra görün. Artık size günlük 20 tl harçlık verirse dua edin :)

Adam yabancı olduğu için gelinlik ve düğün yemeği konusunda haklı. Örneğin Amerika gelenek anlamında düşündüğümüzde bu masrafları kız babasının karşılamasıdır adet olan. İmkan yoksa kız ve erkek ortak karşılayabilir veya sadece damat üstlenir ama gelenek bu olduğu için evet adam kullanıldığını düşünebilir.

Ona bakarsanız benim kocamda aylik 15 bin tl kazaniyor ama 5250 tlsi kiraya gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…