nişanlım çalışmadığım halde benden para kabul etti

Ona ailemden habersiz dedim.ama aslında ailemin haberi vardı. Gizli is yapmak istemedim

İs ile ilgili küçük bir nakit sıkıntısı olduğunu söylüyordu. Dayanamayıp teklif ettim. Bu teklifi evet denemek için yaptım. Çünkü önceki aylarda bana 1000 tl lik kredi kartımin limitini yükseltmemi istedi defalarca. Nikah zamanı lazım olabilirmiş nikahtan sonra mal alıp satması is çevirmesine destek olurmuş. Gibi cümleler kurmuştu. Büyüzden huylandim. Bana ay sonu yani 20 gün sonra vereceğini söyledi. Parayi vermedim çünkü parayi verecek olan kişinin küçük bir puruzu çıktığını paranın ona gerekli olduğunu söyledim.

Peki onun tepkisi ne oldu veremem dediğinde

İs ile ilgili küçük bir nakit sıkıntısı olduğunu söylüyordu. Dayanamayıp teklif ettim. Bu teklifi evet denemek için yaptım. Çünkü önceki aylarda bana 1000 tl lik kredi kartımin limitini yükseltmemi istedi defalarca. Nikah zamanı lazım olabilirmiş nikahtan sonra mal alıp satması is çevirmesine destek olurmuş. Gibi cümleler kurmuştu. Büyüzden huylandim. Bana ay sonu yani 20 gün sonra vereceğini söyledi. Parayi vermedim çünkü parayi verecek olan kişinin küçük bir puruzu çıktığını paranın ona gerekli olduğunu söyledim.
nişan neden acele oldu daha tam tanıyamamışsınız belli

aslında burada çok bilinmeyen var
konu çok eksik
nişanlının ne için paraya ihtiyacı olduğunu bilmiyoruz, meblağ bilmiyoruz ve özellikle aileler arasındaki samimiyeti bilmiyoruz (en azından görünür samimiyeti)
belki adama gerçekten çok samimi davranıp oğlumuz diyorlar, belki bu samimiyeti onlar aşıladılar...
çok bilinmezli denklem gibi olmuş, nereye çekmek istersek oradan bakabiliriz.
Aileler arası bir samimiyet yok. Düzeyli ölçüde nadiren görüşülür. İş ile ilgili bir miktar nakit gerekli çok sıkıntım diye dert yanında birden teklif etmek geldi. Zira kendi param olsa çıkarır verirdim.ama şunu öğrenmek aslında niyetim.onun bu yaptığı doğrusu yada ben fesatmiyim?

uzun zamandır tanıyor olsaydınız paraya düşkün olup olmadığını bilirdiniz yada para konusunda sizi borçlandırıp zora düşürür mü tecrübeniz olurdu. ama şu durumda emin olamıyorsunuz sanırım. para durumu nişanlıyken ikilinin tarzına gör değişir. ben eşimle daha sevgiliyken paramız ortaktı ama bazı evli çiftlerin evliyken bile ayrı olabiliyor. belki nişanlınıza göre bu normaldir. gerçekten zor durumdaysa belki mevburiyetten kabul etmiştir. zengin bir ailenin kızı mısınız? yani paranız için evlendiğini düşündürecek bir sebep var mı?

uzun zamandır tanıyor olsaydınız paraya düşkün olup olmadığını bilirdiniz yada para konusunda sizi borçlandırıp zora düşürür mü tecrübeniz olurdu. ama şu durumda emin olamıyorsunuz sanırım. para durumu nişanlıyken ikilinin tarzına gör değişir. ben eşimle daha sevgiliyken paramız ortaktı ama bazı evli çiftlerin evliyken bile ayrı olabiliyor. belki nişanlınıza göre bu normaldir. gerçekten zor durumdaysa belki mevburiyetten kabul etmiştir. zengin bir ailenin kızı mısınız? yani paranız için evlendiğini düşündürecek bir sebep var mı?
Zengin bir ailenin kızı değilim. Ama karşı taraf görünüşten yaşantımızdan yada hayat vizyonumuzdan zengin olmamakla rahat yaşayan insanlar olduğumuzu düşünüyor olabilir.

Aileniz 3-4 bin için mi evde kıyamet koparıyor? Benim ailemin durumu kötü, ama elimde avcumda ne varsa verirdim nişanlıma. Siz teklif etmişsiniz, şimdi neden sızlanıyorsunuz? Şimdi bunun hesabını yapıyosanız adamın sizinle işi var..

Aileler arası bir samimiyet yok. Düzeyli ölçüde nadiren görüşülür. İş ile ilgili bir miktar nakit gerekli çok sıkıntım diye dert yanında birden teklif etmek geldi. Zira kendi param olsa çıkarır verirdim.ama şunu öğrenmek aslında niyetim.onun bu yaptığı doğrusu yada ben fesatmiyim?

arkadaşım
onun yaptığı mı doğru yoksa sen mi fesatsın ben henüz anlayamadım
ama şunu çok net anladım: sen bu adama kesinlikle güvenmiyorsun ve gerçek anlamda sevmiyorsun
oysa evlilik güven ve sevgi üzerine kurulu olmalı
görücü usulü evliliklerde bile en azından "aileler arası" güven olur
bence sen evlenmekte acele etme...

ayrıca, şurayı da enteresan buldum
güvenmiyorsun ve olta atıyorsun
ama öte yandan kendi param olsa çıkarıp verirdim diyorsun

güveniyorsan, kendi paranı gözün kapalı verebiliyorsan ailenin parasını da verebilmelisin
yok güvenmiyorsan, ailenin parasını veremiyorsan, kendi paranı neden vermeyi düşünüyorsun?

Zengin bir ailenin kızı değilim. Ama karşı taraf görünüşten yaşantımızdan yada hayat vizyonumuzdan zengin olmamakla rahat yaşayan insanlar olduğumuzu düşünüyor olabilir.
yani gerçekten böyle bir niyeti olan insan para durumu iyi birini seçerdi bence. keşke parayı verip geri ödeme kkonusunda sadık olup olmadığını deneseydiniz. bide parayı alması mantıklı bence ticaret zor bi iş sıkışınca ya batıcaksın ya çıkıcaksın risk almak zorundasın yardım düşmanından gelse kabul edersin öylede bir şey. çok sıkıştığı için kabul etmiştir. hem insan veremeyeceği parayı teklif etmezki o da bunu düşünerek teklif ettiyle sıkıntı çıkmaz demiştir.

Veremem demedim.vermesini planladığım ailemden şahsın acilen o paraya ihtiyacı olduğu için vermeyeceğini söyledik.

Peki o zaman düzeltim o zaman ne dedi bir tepki verdi mi? Sürekli para konuşuyor olması pek hoş şeyler değil tabi. Bu kadar sorunu varsa nasıl düğün yapacaksanız ki

Neden aldığını belirtmemişsiniz. Ben olsam para falan almazdım, nişanlınız almış, çok mu mecburiydi anlatsanız ona göre yorumlar daha sağlıklı olur.
İş için gerekli olduğunu söyledi. Morali bozuldu meblağ fazla değildi 3-4 bin kadar

arkadaşım
onun yaptığı mı doğru yoksa sen mi fesatsın ben henüz anlayamadım
ama şunu çok net anladım: sen bu adama kesinlikle güvenmiyorsun ve gerçek anlamda sevmiyorsun
oysa evlilik güven ve sevgi üzerine kurulu olmalı
görücü usulü evliliklerde bile en azından "aileler arası" güven olur
bence sen evlenmekte acele etme...

ayrıca, şurayı da enteresan buldum
güvenmiyorsun ve olta atıyorsun
ama öte yandan kendi param olsa çıkarıp verirdim diyorsun

güveniyorsan, kendi paranı gözün kapalı verebiliyorsan ailenin parasını da verebilmelisin
yok güvenmiyorsan, ailenin parasını veremiyorsan, kendi paranı neden vermeyi düşünüyorsun?
mantık insanısın vallahi harika :KK36:

Peki o zaman düzeltim o zaman ne dedi bir tepki verdi mi? Sürekli para konuşuyor olması pek hoş şeyler değil tabi. Bu kadar sorunu varsa nasıl düğün yapacaksanız ki
Para işinin hallolmayisini biraz geç haber aldı bugünden yeni para arayışına girmek onu strese soktu. Bende defalarca Özür dileDim. Olmayacağını biliyordum gibi laflar etti ama sonra parayi buldu birsekilde ve işini halletti. Sonrada beni teselli etti uulzulme senin sucun diil samimimi değilmi

X