nişanlım çalışmadığım halde benden para kabul etti

Müsaitmiş ailesinin durumu ama konu bu değil.

Nişanlınızın ailesinden biriyle ciddi olmayan bir durumda para ile ilgili yüz göz olur musunuz? Yoksa kaçınır mısınız bundan?
nisanlinin firsatciligindan nasil bu kadar emin oldunuz, onu anlamadim ben de..
konu sahibinin 'ailemin haberi yok saniyordu ama haberleri vardi' ifadesinden sonra samimiyetsiz olduguna inandim.. varsa bi kotu niyet; aralarinda karsilikli..

Nişanlınızın ailesinden biriyle ciddi olmayan bir durumda para ile ilgili yüz göz olur musunuz? Yoksa kaçınır mısınız bundan?
Bu soru banaysa ben katiyen yüzgöz olmak bir yana maddi konuları konuşmam bile.

nisanlinin firsatciligindan nasil bu kadar emin oldunuz, onu anlamadim ben de..
konu sahibinin 'ailemin haberi yok saniyordu ama haberleri vardi' ifadesinden sonra samimiyetsiz olduguna inandim.. varsa bi kotu niyet; aralarinda karsilikli..

Ben size sadece bir soru sordum, herhangi bir yargıda bulunmadım.

Sorudan kötü niyet izlenimini siz edindiniz. Ayrıca kötü niyet çok göreceli bir şey, kötü niyet olmaz ortada da adam sorumsuz ve yüzsüzdür mesela gerçekten. O zaman önemli olmayacak mı?

Bunlar önemli değil. Asıl sorun birbirini tanımayan güvenmeyen 2 insanın evlenmeye kalkması.

Vallahi kimin takılmış olduğu ortada, nedense(!) genele yaptığım yorumu bilhassa üzerinize alınıp cevap verdiğinize göre :KK14:

son kez cevaplıyorum, üstüne ne yazarsanız yazın cevap yazmayacağım
sizden rica ediyorum, o ilk yorumunuzu yaptığınız anda konunun gelişimini, nereye denk geldiğini bir okuyun
neden benim üzerime alınıp cevap verdiğimi gayet net görürsünüz
aslında daha okumadan bildiğinizi düşünüyorum ya neyse

Hiçbir aşk hiçbir sevgi hiçbir evlilik denemeden haybeye güvenilerek yaşanmaz. insan yanına eleman alırken bile deniyor. Kaldıki es seçiyoruz bir hayat adayaÇağıZ. Kolay degil

Evet Malesef.buyüzden çok Üzgünüm. Bari söyleyip onu utandirmim

aslında söyleyin durumu,istemeden hadiseden ailenizin haberi olduğunu,bakalım utanacak mı,yoksa umurunda olmayacak mı,bu konuda ki tavrını da görmüş olursunuz,

Ona ailemden habersiz dedim.ama aslında ailemin haberi vardı. Gizli is yapmak istemedim

Kuzenimden isteyeceğim dedim.

Talihsiz gelişen bu olaydan kimseyi yargılamak haksız yere üzmek istemiyorum.neticede dolandırıcı değil bunu düşünmüyorum. Sadece düşüncesiz biri vererek hata yapabilir diyerek yoluna devam mı etmeliyim yoksa hiç kendimi yumuşatmadan noktalamalimiyim kararsızlığı bu yonde

olayın talihsizlikle ilgisi yok.
biriniz iyice tanımadıgı birinden borc istemeye cekinmeyecek biri,
digeriniz ise bunu fırsata cevirip gol olur mu diye soran birisi,
talih anlattıklarınızın neresinde?

ayrıca kuzeniniz aileden sayılmıyor mu?

aslında "aile, bilme-bilmeme" konularında gayet fikirleriniz uyuşuyor.
testlere ve atraksiyonlu konular esliginde ilişkiye devam... ışık (!) görüyorum :KK58:

şu yazdıklarınıza göre; sogudugunuz, gurursuz oldugunuzu düşündügünüz, denediginizde testi (!) geçememiş olan, zihniyeti-fikri size uymayan, edepsiz ve adap bilmeyen, en önemlisi de tanımadıgınız biriyle evlilik yolundasınız...

kararsızlıgınız (?) için de sizin cümlelerinizle düşüncemi yazmıştım zaten.

nedense artık bizimle dalga gecmeye basladıgınız hissine kapılıyorum...
zira bir insanın güvenmedigi biriyle evlenmeyi düsünebilmesine karşın "güven önemli... çocuk..." demesindeki çelişkiyi anlayabilmiş degilim.

hayır yanlış
siz o adamın gururunu, onurunu herkesin gözünde kırmışsınız zaten
o bunu bilmiyor sadece

Doğru. Ama adam da bunu göze almış, müşterinin itibarının zedelenmesini göze alamamış.

Yani zaten öğrendiler diye onuru kırılıyorsa demek ki onur kırıcı bir şey yapmış ona göre de.

Bir kee herşeyden önce ben şuna takıldım ? Neden bu nişan knusuna takınıldı ki . Hayır yani yıllardır tanıdıgınızı sandıgınız insan bile farklı biri olaraka çıkabiliyor. Bunu bilemeyiz. İlla ki 2 sene 3 sene tanıyıp sonra mı nişanlanmak gerek.
Konuya gelince o nişanlınız bütün bir ömrü birlştireceginiz insan para muhabbeti sorun olmamalıydı. Ama siz ona güvenmemişsiniz bir anlamda bi kaç lafından sonra haliyle denemeye ihtiyac duymuşsunuz. Ama ciddi anlamda ona güvenseydiniz ve ailenizde güvenseydi derdiniz ki siz yada aileniz damadımız olacak o bizim aileden olacak diyip verirdiniz. Baglarda kopukluk var sizin.

vallahi bence A'dan Z'ye çetrefil dolu bu konu
konu sahibi önce diyor ki denemek için yaptım bu teklifi
sonra diyor ki niyetim gerçekten yardım etmekti
önce diyor ki ailemin parasını, onlardan habersiz borç alacaktı
sonra diyor ki kuzenimdi, haberi vardı

olaylar dön dolaş farklılaşıyor!!!

hadi diyelim ki kuzen gerçek
o zaman da şu soru çıkar ortaya
kuzenle konu sahibinin samimiyeti ne boyutta?
ben çok samimiyim mesela, böyle bir konuyu çekinmeden açabilirim
ama buradan da yine geliriz adamın duygularına, ilişkiye, nişanlısına bakış açısına

Ben size sadece bir soru sordum, herhangi bir yargıda bulunmadım.

Sorudan kötü niyet izlenimini siz edindiniz. Ayrıca kötü niyet çok göreceli bir şey, kötü niyet olmaz ortada da adam sorumsuz ve yüzsüzdür mesela gerçekten. O zaman önemli olmayacak mı?

Bunlar önemli değil. Asıl sorun birbirini tanımayan güvenmeyen 2 insanın evlenmeye kalkması.
adamin sorumsuz ve yuzsuz olmasi sorun degil dusuncesinde oldugum kanisina nerden vardiniz, anlayamadim..
alinti yapip savunmaya gecince konu sahibini savunur bi hal gordum, olabilir de, benim dusuncemi sorgulayip niyetimi okumak yersiz oldu..
bence konu sahibi hem guvenmesin, hem de guven veren biri oldugunu dusunmesin..
iyi geceler..

Gururunu onurunu kırmamak onu küçük düşürmemek için.

He, eminim öyledir. Arkasından, ben olsam asla yapmam, çok gururlu olurum, yüzüne ise inkar. Sizin nezdinizde doğru olmayan bir şey hakkında fikrinizi açıkça söyleyemediğiniz bir insanla bence hazırlıkları durdurmanın ötesinde evlenmeyin. Çok sıkıntı çekersiniz. Evlilikte benzer kafa yapıları gerçekten çok önemli. Gece vakti istatistik sallayayım kötü evliliklerin %50 si sırf bu yüzden 5 para etmiyor.

Doğru. Ama adam da bunu göze almış, müşterinin itibarının zedelenmesini göze alamamış.

Yani zaten öğrendiler diye onuru kırılıyorsa demek ki onur kırıcı bir şey yapmış ona göre de.

ben borç istemesini veya ailenin öğrenmesini onur kırıcı bulmadım
ailenin adamın arkasından takındığı tavrı, tutumu onur kırıcı buldum

kuzenle nişanlının samimiyeti ne boyutta?
ama buradan da yine geliriz adamın duygularına, ilişkiye, nişanlısına bakış açısına
Nişanlısı ailemle - kuzenim bir samimiyet yok.Merhaba Merhaba okadar.

:KK19: yaşa.. ayni gorusteyiz..
demek birine guvenip, samimi bulup yardim alsak, arkadasn firsatci damgasi yiycez, Allah korusun.. hele evlilik yoluna girdigin insan..

kuzenle konu sahibinin samimiyeti ne boyutta?

Nişanlısı ailemle - kuzenim bir samimiyet yok.Merhaba Merhaba okadar.

yanlış yazmışım, düzelttim
kuzenle konu sahibinin olacaktı- yani sizin

ayrıca, siz bu yazdığım cümlelerde yalnızca buna mı cevap verme ihtiyacı duydunuz?

Kelime oyununa dönecek ama şöyle söyleyeyim,

Adam yaptığının normal olduğunu düşünüyor ise aile istemedi para vermeyi diye onuru kırılmaz. Para istemek(almak) normal diye düşünüyor çünkü. Bu durumda ailenin tavrı da onur kırıcı değil reddedici bir tavır olur.

Ayrıca aile para vermesini istemedi konu sahibinin diye neden onur kırıcı davranmış oluyor? Onur kırıcı olan kısım konu sahibinin ''Erkek dediğin..'' beyanları, o da sadece kendi onurunu kırıyor.

Sizin nişanliniza entrikaniz her şeyden tuhaf. Adami hem denediniz oyuna getirdiniz. Hem de simdi oyun sonucunu yorumluyoruz. Yorumlar uzadikca da işin içine kuzen girdi. Ailenizin adami yuzsuz bulmasi girdi. ! Su cumlenizden sonra dusundum de burada size ne demek icin ugrasiyoruz ki. Bos..

ailenizin de yuzsuz dedigi birine, sizin oyun oynadiginiz kisiye napalim biz kardesim ac kollarini kos evlen mi diyelim. Anlamadim ki.!
milleti germek icin mi acti konuyu, anlayamadimki..

X