Nişanlım bu yaz evlenmek istiyor ne yapmalıyım ?

usuyenprenses

Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
5.333
3.990
Sizin görüşlerinize çok değer verdiğim için size sormak istedim.Ben nişanlanalı 11 gün oldu düğünü seneye yapmak istiyordum nişanlım tanıştığımız aylardan beri hemen düğün yapmak istiyordu neyse ben seneye isteyince razıydı bekliyordu ama şimdi ben kışın seninle uyumak istiyorum bu yaz düğün olacak diye tutturdu ben nişana bile 2 ayda zor hazırlandım 4 ayda düğüne nasıl hazırlanırım sorun şu ki hiçbir şeyimiz yok daha bana düğün yapmak için para hazır demişti şimdi de babam nişandan sonra para ile ilgili laflar etmeye başladı zoruma gitti düğünü kendim yapacağım kredi çekelim dedi ben de ben kredi ile evlenmem dedim çünkü zaten kirada ödeyeceğiz araba taksiti de ödüyor ve daha başka borçları da var bunun elektriği suyu aidatı var bir de krediyi nasıl öderiz bana kır düğünü yapacak o zaman çok iyi bir yerde yapamam kredi çekmezsek şu ayrıntı olmaz falan demeye başladı ben de babandan kabul et diyorum etmiyor kredi çekmekten vazgeçti eşyaları falan taksitle alacakmışız babamdan bir kuruş kabul etmem diyor ne olacak böyle evlerini daireye verecekler şimdi nişanlıma da bir ev düşüyor onu da mı kabul etmeyecek sen benim ne kadar kazandığımı bilmiyorsun bana güven hepsini öderim diyor ne yapacağım bilmiyorum hayalimdeki düğünü gerçekleştiremeyeceğim 1 sene bekleyip para biriktirelim diyorum tamam biriktirelim diyor aradan zaman geçiyor gene bu sene olsun diyor,ne yapayım ?

hayırlı işler fazla uzaltilmaz diye biliyorum. oturun hesabınızı yapin eksigiyle artısıyla hangisi uygunsa onu yapin. Bu hesabi yapmaya baslamadan once nisanlinin suyuna git tamam canim gel bakalim bi masraflari hesaplayalim odeyebilecek durumdaysak yapalim de. zaten hesap ortaya cikinca kendide anlayacak zor olacagini. bosuna kavga cikarmayin.

Kafasında sakın mevcut borçlarla birlikte düğün borçlarını da düğün takılarıyla ödeyip kurtulmak olmasın? Kışın birlikte uyumak istmesinin sebebi bu olmasın??
yok o demiyor ben diyorum takılarla ödeyelim diye o sen bana güven iyi kazanıyorum ben öderim diyor

tamam teşekkürler

Babam hiç izin vermiyor ki nişanlıyım falan deyip de benden izin isteme evlenene kadar bana bir şey deme dedi
Sen 1 yıl böyle idare edebilecek misin?
Nişanın amacı çiftlerin birbirini tanımasıdır belli ki sizin böyle bir şansınız olmayacak yazın yapın bari düğünü.
Ayrıca düğünde sizin hiç desteğiniz olmayacak mı karşı tarafa?

İyi kazansaydı bu kadar borcu olmazdı.
Hiçbir birikimi yok, borç çok..
Ben babasının bişey yapmayacağım dediğini düşünüyorum.
Yani istemeyen nişanlınız değil de babasının vermeyeceğini size söyleyemiyor gibi sanki..
Takılarınıza da güvenerek evlenmeyin.
Onları unutun. Yatırımınız, güvenceniz olsun bir köşede..

beyaz eşyaları ve yatak odasını biz alacağız nasıl bir destek ?
Aslında bazen yalan söyleyerek çıkmak zorunda kalıyorum hoşuma gitmiyor bu durum

yok iyi kazandığını biliyorum iş yerine götürüyor beni sürekli görüyorum müşterilerini kazandığını ona şüphem yok zaten kazandığının çoğunu babasına veriyor ailesi yapmam demiyor yapıyor ama sonra başa kakıyor o yüzden nişanlım ben laf yiyeceğime 5 sene gene bekler o lafı yemem diyor ama yavaş yavaş kabullendiriyorum sanki geçen takıları onlar yapacak dedi dün de eşyaları onlar alacak dedi nasıl diye soruyorum napıcaksın sen diyor bir şey söylemior

Üstü kapalı konuşmalar, açıklanamayan durumlar rahatsız eder beni ama sizin yerinizde olsam ben de toz kondurmak istemezdim nişanlıma.
Çünkü seviyorsunuz.
İnşallah herşey istediğiniz gibi olur. Sıkıntısız sorunsuz bir düğününüz ve huzurlu bir hayatınız olur..

yok aşkından kör olmuş hiçbir şeyi görmeyen ya da görmek istemeyen insanlardan değilim gerçekten sadece analiz ettiğim bazı durumlar var ikimizin sıkıntıları var ama maddi değil manevi sıkıntılarımız onları aşmamız lazım

önünü sonunu düşünmeden girmeyen bu işe.
düğün takı eşya borcu azımsanacak bişey değil.
evlenip sonra o borcun içinde huzursuz olursunuz.
bence biraz daha bekleyip önünüzü görünce yapın düğünü.
bir sene içinde tüm eşyaları alın ödeyin en azından onların borcu bitsin.

Babası ben yapacağım diyor bana nişanlım kabul etse borçsuz bir şekilde evleneceğiz ben de babasından kabul etmezse bekleyelim diyeyim en iyisi

ailene danış..onlarda kabul ederlerse evlen be canım...
aileler çok istiyor ben de istiyorum çünkü böyle de görüşemiyoruz sadece yanımızda birileri olursa görüşebiliyoruz bilmiyorum ama eşyaları alıp taksitleri bitirip öyle evlensek daha iyi olmaz mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…