Nişanlım bu yaz evlenmek istiyor ne yapmalıyım ?

aileler çok istiyor ben de istiyorum çünkü böyle de görüşemiyoruz sadece yanımızda birileri olursa görüşebiliyoruz bilmiyorum ama eşyaları alıp taksitleri bitirip öyle evlensek daha iyi olmaz mı ?

tabikide iyi olur ama herkes aynı fikirdeyse nişanlında kendine güveniyorsa yapacak birşey yok..

Bu nişanlı ne iş yapar?

Anladığım kadarı ile sen çalışmıyorsun; görüşmen bile kısıtlı olduğuna göre...

Evlenince çalışma imkanın olacak mı ya da böyle bir düşüncen?

Evinize ne istiyorsunuz oturun internete liste yapın fiyatları ile; ortalama bir gelinlik damatlık vs fiyatları belirleyin; düğün fiyatları belirleyin.

Bunların bir en pahalısı; bir ortalaması bir de vasatı maliyetini çıkarın.

Nişanlınızla oturun konuşun; reelde ne kazanıyor; şu anda ayda kaç para kenara koyuyor; bu borcu nasıl öder vs.

Anladığım kadarı ile maaşlı bir işi yok; o nedenle çok borç sıkıntı. Maaşı olsa ona göre ayarlar en azından işsiz kalma ihtimali var ama olsun dersin; şimdi iyi giden sektör seçimden sonra tepetaklak olur ya da kışa ne olacağı belli olmaz vs.

Ailesi de ne yapıyorsa yapsın; siz istemeyin onlar yapacaklarını yapar zaten. Bir de sizin aileniz yaza o söylenenleri alacak maddi duruma sahip mi?

O kadar çok borçlanıp kaynananın evinde yiyip içen çok seninde öyle olur hep fedakarlık kadından beklenir sonrada depresyona en çokl kadın yakalanır , ödeyemeyeceği nborcun altına giripte seni mağdur etmesine izin verme

tabikide iyi olur ama herkes aynı fikirdeyse nişanlında kendine güveniyorsa yapacak birşey yok..
herkes istiyor bizimkinin her zaman kendine güveni sonsuz nişanı istediğim gibi yaptı nişanı hiçbir birikimim yokken 2 ayda ne istersen yaptım onlardan tek kuruş almadım bana güven dedi nişanla düğün arasında dağlar var ama olsun ona güvenmek istiyorum

Bu nişanlı ne iş yapar?

Anladığım kadarı ile sen çalışmıyorsun; görüşmen bile kısıtlı olduğuna göre...

Evlenince çalışma imkanın olacak mı ya da böyle bir düşüncen?

Evinize ne istiyorsunuz oturun internete liste yapın fiyatları ile; ortalama bir gelinlik damatlık vs fiyatları belirleyin; düğün fiyatları belirleyin.

Bunların bir en pahalısı; bir ortalaması bir de vasatı maliyetini çıkarın.

Nişanlınızla oturun konuşun; reelde ne kazanıyor; şu anda ayda kaç para kenara koyuyor; bu borcu nasıl öder vs.

Anladığım kadarı ile maaşlı bir işi yok; o nedenle çok borç sıkıntı. Maaşı olsa ona göre ayarlar en azından işsiz kalma ihtimali var ama olsun dersin; şimdi iyi giden sektör seçimden sonra tepetaklak olur ya da kışa ne olacağı belli olmaz vs.

Ailesi de ne yapıyorsa yapsın; siz istemeyin onlar yapacaklarını yapar zaten. Bir de sizin aileniz yaza o söylenenleri alacak maddi duruma sahip mi?
ben çalışıyorum canım nişanlımında 2 tane dükkanı var işleri çok yoğun yetişemiyorlar 1 dükkan daha açmayı düşünüyorlar

O kadar çok borçlanıp kaynananın evinde yiyip içen çok seninde öyle olur hep fedakarlık kadından beklenir sonrada depresyona en çokl kadın yakalanır , ödeyemeyeceği nborcun altına giripte seni mağdur etmesine izin verme
tamam canım teşekkürler

Sizin görüşlerinize çok değer verdiğim için size sormak istedim.Ben nişanlanalı 11 gün oldu düğünü seneye yapmak istiyordum nişanlım tanıştığımız aylardan beri hemen düğün yapmak istiyordu neyse ben seneye isteyince razıydı bekliyordu ama şimdi ben kışın seninle uyumak istiyorum bu yaz düğün olacak diye tutturdu ben nişana bile 2 ayda zor hazırlandım 4 ayda düğüne nasıl hazırlanırım sorun şu ki hiçbir şeyimiz yok daha bana düğün yapmak için para hazır demişti şimdi de babam nişandan sonra para ile ilgili laflar etmeye başladı zoruma gitti düğünü kendim yapacağım kredi çekelim dedi ben de ben kredi ile evlenmem dedim çünkü zaten kirada ödeyeceğiz araba taksiti de ödüyor ve daha başka borçları da var bunun elektriği suyu aidatı var bir de krediyi nasıl öderiz bana kır düğünü yapacak o zaman çok iyi bir yerde yapamam kredi çekmezsek şu ayrıntı olmaz falan demeye başladı ben de babandan kabul et diyorum etmiyor kredi çekmekten vazgeçti eşyaları falan taksitle alacakmışız babamdan bir kuruş kabul etmem diyor ne olacak böyle evlerini daireye verecekler şimdi nişanlıma da bir ev düşüyor onu da mı kabul etmeyecek sen benim ne kadar kazandığımı bilmiyorsun bana güven hepsini öderim diyor ne yapacağım bilmiyorum hayalimdeki düğünü gerçekleştiremeyeceğim 1 sene bekleyip para biriktirelim diyorum tamam biriktirelim diyor aradan zaman geçiyor gene bu sene olsun diyor,ne yapayım ?
Maddi Şartlarınız evlenmek için uygun görünmüyor.Ve sen zaten beklemek istediğini söylemişsin o da kabul etmiş.Çocuk oyuncağı değil bu iş.Senin de bir ailen var.Bi de ne diye şimdiden bi borcun altına giresin.1 yıl çok uzun bir zaman değil.Kendin bilirsin de geç.

Maddi Şartlarınız evlenmek için uygun görünmüyor.Ve sen zaten beklemek istediğini söylemişsin o da kabul etmiş.Çocuk oyuncağı değil bu iş.Senin de bir ailen var.Bi de ne diye şimdiden bi borcun altına giresin.1 yıl çok uzun bir zaman değil.Kendin bilirsin de geç.
bekleyelim en iyisi ya eşyaları şimdiden alır taksitlerini öderiz seneye kadar biter zaten ben de çalışıyorum sonuçta bitince evleniriz

ben çalışıyorum canım nişanlımında 2 tane dükkanı var işleri çok yoğun yetişemiyorlar 1 dükkan daha açmayı düşünüyorlar

Çalışmadığın konusundaki ön yargım için pardon.

Babam görüşmeme izin vermiyor deyince ben de evden çıkamıyorsun sandım. Kusuruma bakma

O zaman bence hesabı çıkarın geliri gideri yazın alt alta; ne şekilde ödeniri değerlendirin.

Nişanlınıza da borcu öderim çok kazanıyorum diyor ya; biraz peşinat çıkarsın o zaman bu ay; aylık ne çıkarabiliyor görün; ona göre de kararınızı verin.

Sonuçta eşyayı taksitle alırsın; o sıkıntı olmaz ama düğün; giysi ve bir çok ıvır zıvırda taksit olmayacakmış gibi düşünün.

Çalışmadığın konusundaki ön yargım için pardon.

Babam görüşmeme izin vermiyor deyince ben de evden çıkamıyorsun sandım. Kusuruma bakma

O zaman bence hesabı çıkarın geliri gideri yazın alt alta; ne şekilde ödeniri değerlendirin.

Nişanlınıza da borcu öderim çok kazanıyorum diyor ya; biraz peşinat çıkarsın o zaman bu ay; aylık ne çıkarabiliyor görün; ona göre de kararınızı verin.

Sonuçta eşyayı taksitle alırsın; o sıkıntı olmaz ama düğün; giysi ve bir çok ıvır zıvırda taksit olmayacakmış gibi düşünün.
yok canım önemli değil evden işe işten eve akşam çıkarmaz hafta sonu çıkarmaz öyle birisi pazar günleri babam gezmeye gider bizi eve tıkar artık ondan da çok bunaldım ben de gezmeye çok düşkünüm o yüzden gerçekten bunaldım nişanlım da çok sosyal gezmeyi de çok sever belki de evlenmek en doğru karar

bir de yaza demişsin de ne zaman diyor; hani Haziran'dayız. Daha karar verilmemiş; ha denince yer bulmak vs de zorun.

Cebinde nakit paran olsa bile Ağustos'a düğün yetişmez gibi

Belki o tarihe yetişir ama bayram var o sıralarda; yer bulmak sıkıntı olabilir.

Hesabı çıkarın; Haziran sonuna kenara kaç para koyabilecek o da siz de görün ona göre karar verin.

Bir de madem durumu iyi zaten taksit kredi borç vs neden var.

Kirayı anlarım hadi arabayı da anlayayım ama geliri iyi olan birinin borcu olmaz ki (İş için yaptığı büyük yatırım dışında tabii)

Durumum iyinin ölçütü de kişiden kişiye değişir. Kredi kartı ekstrem 150,00-TL gelince ben durumumun iyi olduğunu düşünüyorum; 2.000,00-TL gelince değil. Nakit paramı harcıyorum durumum iyi diyorum; her şeye taksit yapayım; ay şunu da iki gün öteleyeyim diye düşünüyorsam durumum iyi olmuyor. Bu bence tabii; benim standardımda.

O nedenle biz burdan ne desek de boş; zira sizin yaşamdan beklentilerinizi tam olarak bilemeyeceğimiz gibi herkesi kendimiz ile karşılaştırıp değerlendiriyoruz.

Belki o tarihe yetişir ama bayram var o sıralarda; yer bulmak sıkıntı olabilir.

Hesabı çıkarın; Haziran sonuna kenara kaç para koyabilecek o da siz de görün ona göre karar verin.

Bir de madem durumu iyi zaten taksit kredi borç vs neden var.

Kirayı anlarım hadi arabayı da anlayayım ama geliri iyi olan birinin borcu olmaz ki (İş için yaptığı büyük yatırım dışında tabii)

Durumum iyinin ölçütü de kişiden kişiye değişir. Kredi kartı ekstrem 150,00-TL gelince ben durumumun iyi olduğunu düşünüyorum; 2.000,00-TL gelince değil. Nakit paramı harcıyorum durumum iyi diyorum; her şeye taksit yapayım; ay şunu da iki gün öteleyeyim diye düşünüyorsam durumum iyi olmuyor. Bu bence tabii; benim standardımda.

O nedenle biz burdan ne desek de boş; zira sizin yaşamdan beklentilerinizi tam olarak bilemeyeceğimiz gibi herkesi kendimiz ile karşılaştırıp değerlendiriyoruz.
zirai mücadele aletleri satıyor büyük makineler almış onun borçları var eniştesine kredi çekmiş onun borçları falan yani 2 makine satsa ödenebilecek borçlar

zirai mücadele aletleri satıyor büyük makineler almış onun borçları var eniştesine kredi çekmiş onun borçları falan yani 2 makine satsa ödenebilecek borçlar

Bunu demek istedim. Esasen bunlar borç değil; bunlar iş için gerekli yatırım.

Ben tek tek borç diye düşünmüştüm.

O zaman bir aylık geliri görün; kararınızı verin; hayırlısı olsun.

X