- Konu Sahibi sleeping_beauty
1 seneye yakın nişanlıyım ailesinin durumu kötü olmamasına rağmen bana takılan takıyı ailesinin kendi kıyafetlerine kadar nişanlıma aldırttılar. Bana da bu süreçte 1 liraya da olsa bişe verip al kızım bunu da çeyizine koy demediler. Ne zaman evlilik konusu açılsa allah yardım eder dediler. Lafta sohbette bana bayıldıklarını söylüyolar ama görseniz sanki biz evlenmiyeceğiz gibi o konulara hiç girilmiyor. Eşyadan düğüne aklınıza gelicek herşeyi nişanlım yapıcak oğlum paran var mı diyen de yok. anlatacak çok şey var aslında ama ben son geçen olayı anlatmak istiyorum. Şuanda kendilerine ev yapıyorlar düğünde gelcek misafirlere evimiz var demek istiyorlarmış normalde babaneyle yaşıyorlar. Bizim ileride oturacağımız evin kirasını kardeşine yolluyorlar. Kardeşide çalışan kendine her ihtiyacını alan birisi. Nişanlımdan kardeşi nerdeyse her ay 50-100tl isteyip duruyor. Oda hayır diyemiyor. Bende artık yeter dedim seni bekliyorum evlenmek için bazı isteklerimizi yapamıycaz borçlanıcaz sen neden bizi düşünmüyosun diye isyan ettim bide halası aradı aynı evde yaşıyorlar ve halası her zaman ön planda ''evlensinler 3 gün onlarda kalcam'' diyo. bende dedimki evlilikle ilgili tek plan yatılı kalmak mı yeter artık ben korkuyorum diye. burda biraz kısa anlattım ama tahmin edersinizki sadece bu olaylardan değil bunlar patlaması. Oda iyi o zaman evlenmeyiz sen takıl gibisinden konuştu halama bakıcak birini bulurum dedi nankör dedi ağzına geleni söyledi ben ilk defa tüm gerçekleri düşüncelerimi söyleyincee. bende ben her evlenen insan gibi bizi düşünmeni istiyorum bu nişanlılık sürecinde senin halanada bakmak zorunda değilim 3 gün(bu arada evlerimiz uzak değil kalmasına luzum yok) bu yüzden bana bu lafları ettiysen tamam öyle olsun dedim. anlıycanız iş çığrından çıktı ama şimdiden bu evlilik arifesinde evlenicem param yok diyemiyosa evlendikten sonra birden nasıl diyecek? Halasına gelme mi diyecek? bu para meselesi ailesine karşıda kardeşine karşıda 1 değil 2 değil çok olay oldu böyle tek tek anlatsam tamam kimsenin bi faydası yok kabullendim ama bari sinir bozmasınlar haksızmıyım.
Son düzenleyen: Moderatör: