• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlım-ailesi-para sorunu üçgeni

sleeping_beauty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2011
252
0
46
Diğer
1 seneye yakın nişanlıyım ailesinin durumu kötü olmamasına rağmen bana takılan takıyı ailesinin kendi kıyafetlerine kadar nişanlıma aldırttılar. Bana da bu süreçte 1 liraya da olsa bişe verip al kızım bunu da çeyizine koy demediler. Ne zaman evlilik konusu açılsa allah yardım eder dediler. Lafta sohbette bana bayıldıklarını söylüyolar ama görseniz sanki biz evlenmiyeceğiz gibi o konulara hiç girilmiyor. Eşyadan düğüne aklınıza gelicek herşeyi nişanlım yapıcak oğlum paran var mı diyen de yok. anlatacak çok şey var aslında ama ben son geçen olayı anlatmak istiyorum. Şuanda kendilerine ev yapıyorlar düğünde gelcek misafirlere evimiz var demek istiyorlarmış normalde babaneyle yaşıyorlar. Bizim ileride oturacağımız evin kirasını kardeşine yolluyorlar. Kardeşide çalışan kendine her ihtiyacını alan birisi. Nişanlımdan kardeşi nerdeyse her ay 50-100tl isteyip duruyor. Oda hayır diyemiyor. Bende artık yeter dedim seni bekliyorum evlenmek için bazı isteklerimizi yapamıycaz borçlanıcaz sen neden bizi düşünmüyosun diye isyan ettim bide halası aradı aynı evde yaşıyorlar ve halası her zaman ön planda ''evlensinler 3 gün onlarda kalcam'' diyo. bende dedimki evlilikle ilgili tek plan yatılı kalmak mı yeter artık ben korkuyorum diye. burda biraz kısa anlattım ama tahmin edersinizki sadece bu olaylardan değil bunlar patlaması. Oda iyi o zaman evlenmeyiz sen takıl gibisinden konuştu halama bakıcak birini bulurum dedi nankör dedi ağzına geleni söyledi ben ilk defa tüm gerçekleri düşüncelerimi söyleyincee. bende ben her evlenen insan gibi bizi düşünmeni istiyorum bu nişanlılık sürecinde senin halanada bakmak zorunda değilim 3 gün(bu arada evlerimiz uzak değil kalmasına luzum yok) bu yüzden bana bu lafları ettiysen tamam öyle olsun dedim. anlıycanız iş çığrından çıktı ama şimdiden bu evlilik arifesinde evlenicem param yok diyemiyosa evlendikten sonra birden nasıl diyecek? Halasına gelme mi diyecek? bu para meselesi ailesine karşıda kardeşine karşıda 1 değil 2 değil çok olay oldu böyle tek tek anlatsam tamam kimsenin bi faydası yok kabullendim ama bari sinir bozmasınlar haksızmıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dönemde artık aileler pek yardımcı olmuyor maalesef, ama ister parası olsun ister olmasın yardım etmek zorunda değiller. Sız ailesinin parasınamı güvenerek evlenmeye karar verdiniz ? Kardeşi ögrenciyse elbette yardım edecek bunda birşey goremedim, kaldıkî 50-100 tl büyük paralar değil. Bence sen ailesi yardım etmiyor diye gıcık gitmişsin o yuzde istemiyorsun göndermesini. Nışanlınla evlilik hazirlıkları konusunda paralarınizı birlestirip harcama yapmanızı soyleyebilirsin, yada parasinı sana vermek istemezse odeme tutarı esit olan esyaları ayrı ayri almayi teklif edebilirsin. Başkasinın eline bakmaya devam edersen daha cok beklersin. Sana iki konuda hak verdim tabiki halasi yahu kadinın hayaline bak ne işi var sizde ? Bunu kesinlikle kabul etme ve diren. Daha once bir konu vardı adam halasini evine getirmisti kizda ayip olmasin diye kabul etmisti ama gerisini sen dusun kaynanadan beter cikmistı. Birde nisanlinin en ufak sorunda sana resti cekmesinede ayip yani.
Sana tavsiyem şuan alttan alma geri adım atma. Biraz bekle bakalım nisanlinin tepkisi ne olacak. Konuşmalarında sert ùslup kullanma sakin konuş, yıkıci değil yapicı olmaya calıs. Belkide oda ailesinin tavrinin farkindadir ama yapmiyorlarsa cocuk ne yapsın.

Şimdi gordüm kardesi calisiyormuş ona para yollamasina engel olabilirsin tabii. Ayrica galiba size ev vereceklermiş bu devirde daha ne istiyorsun anlamadım?

O zaman şunlarıda ekliyim nişanlım benim çalışıp kendi aileme ceyiz konusunda destek olmak veya harclıgımı çıkarmak istediğim halde beni çalıştırmak istemedi banada söz verdi ben yapcam herşeyi diye ama ben evde oturup bi yandan ailemin para harcamasına sürekli üzülüyorum bi yandan da o bu şekilde davrandıkça benim ailem enayimi beni okuttu sırf o istemio die çalışmamama bişe demiolar. Ayrıca ben bugune kadar laf etmedim ailesi bana yada bize bişey yapmıolar diye kabullendim. Bir anne baba nişanda takcakları takıyı oğullarına aldırıolarsa kendi kıyafetlerini aldırıolqrsa evlilik arifesinde masraf ettiriolqrsa kendilerine bence yoksul olmaları gerekir. Yada bencil. Tamam bencilde olmalarını kabullendim ama bari nişanlımda biraz kendini düşünsün istiorum zaten sorun evlencem param yok diyememesi. Bence o bilio bu durumu benden duymak onu böyle çıldırttın herqlde bilmiorum nolcak

Para mevzusuna deginmeyecegim ancak halanin kalmasi da ne demekmis.
Postu serecek yer ariyor.
Anasinin babasinin evi dururken yegeninin evinde ne isi varmis.yalniz olsa neyse ama o zaman bile size sira gelene dek hala hanimin kardesleri var.
Nisanlin pesin pesin soylemis senden halasina bakmani istiyor.sadece bu sebepten arkana bakmadan kac derim

Oturtacakları ev ekstra bi durum değil akrabalarını bile bedava senelerce oturtturmuşlar şimdide oğullarını oturtucaklar zqten nişanlım sıra bende tarzı bişey sölemişti

Para mevzusuna deginmeyecegim ancak halanin kalmasi da ne demekmis.
Postu serecek yer ariyor.
Anasinin babasinin evi dururken yegeninin evinde ne isi varmis.yalniz olsa neyse ama o zaman bile size sira gelene dek hala hanimin kardesleri var.
Nisanlin pesin pesin soylemis senden halasina bakmani istiyor.sadece bu sebepten arkana bakmadan kac derim

Onu sinirle sölediğine inanıyorum öle bişey beklemez benden ama geldiğindede git diyemez banada idare et der

Bu dönemde artık aileler pek yardımcı olmuyor maalesef, ama ister parası olsun ister olmasın yardım etmek zorunda değiller. Sız ailesinin parasınamı güvenerek evlenmeye karar verdiniz ? Kardeşi ögrenciyse elbette yardım edecek bunda birşey goremedim, kaldıkî 50-100 tl büyük paralar değil. Bence sen ailesi yardım etmiyor diye gıcık gitmişsin o yuzde istemiyorsun göndermesini. Nışanlınla evlilik hazirlıkları konusunda paralarınizı birlestirip harcama yapmanızı soyleyebilirsin, yada parasinı sana vermek istemezse odeme tutarı esit olan esyaları ayrı ayri almayi teklif edebilirsin. Başkasinın eline bakmaya devam edersen daha cok beklersin. Sana iki konuda hak verdim tabiki halasi yahu kadinın hayaline bak ne işi var sizde ? Bunu kesinlikle kabul etme ve diren. Daha once bir konu vardı adam halasini evine getirmisti kizda ayip olmasin diye kabul etmisti ama gerisini sen dusun kaynanadan beter cikmistı. Birde nisanlinin en ufak sorunda sana resti cekmesinede ayip yani.
Sana tavsiyem şuan alttan alma geri adım atma. Biraz bekle bakalım nisanlinin tepkisi ne olacak. Konuşmalarında sert ùslup kullanma sakin konuş, yıkıci değil yapicı olmaya calıs. Belkide oda ailesinin tavrinin farkindadir ama yapmiyorlarsa cocuk ne yapsın.

Teşekkürler yorumunuz için ama ben yardım etsinlerde demiorum ama en azından biz bişey yapmıoruz bari rahat bırakalım desinler. Hiçbişe düşünmüolar ama konu misafirlik kalma olursa bayılıyolar.

ben erkek olsam bir kadına çalışmanı istemiyorum desem ve o da bana peki bey dese ondan sonra her şeyi istemeyi kendimde hak görürüm bu halama baktırma olur düğünsüz derneksiz evlenme olur vs baştan ipleri veripte sonradan ah vah demenin alemi yok, nişanlın seninle açık ve net konuşmuş başkasını bulurum demiş resmen sen bu lafları yiyipte evleniceksen helal olsun

bence ailem masrafa giriyorlar üzülüyorum boşuna mı okuttular beni boş boş durmak ağrıma gidiyor bende çalışmak istiyorum diyin ayrıca neden bu tarz konularda eşiniz,nişanlınız,sevgiliniz vs kısacası keniniz hariç bir başkasına söz hakkı tanıyorsunuzki bu karar tamamen sizi ilgilendirir çift olmak güzel ama birey olduğunuzuda unutmayın:1:

nişanlın sana çalışma dedi ve sen çalışmıyorsun.
baştan 1-0 yeniksin bikere...
haa para adamın ister kardeşine verir ister kendi yer. kimsenin ailesinin de evlenecek çiftlere yardım etme gibi mecburiyeti yok. gönüllerinden kopar yaparlar o ayrı. ama baksana koca koca insanların hala ayrı yaşayacağı bir evleri dahi yokmuş...
bu durumda madem maddi manevi hazır değilsiniz erteleyin.
daha evlenmeden halasının 3 gün gelmesini, kardeşine gönderilen 50 tl yi sorun etmişsin.
bu evlilik seni çok yıpratır...
eğer ki tavsiye istiyorsan, okudum da diyorsun gir bir işe çalış. seni erkeklerden kıskanıyorda nşanlının çalıştığı yerde kadın yok mu hiç?
(bu bahanelerin arkasına sığınıp ta kadınları silikleştirmeye çalışmasın beyler... ordaki kadınlara ne gözle bakıyor da senin de çalışan bir kadın olmanı istemiyor orasıda muamma. zaten sorsan ben milletin onlar hakkında ne konuştuğunu biliyorum der ve kendisini o milletten soyutlar :19:)
yani arkadaşım maddi yönden her ikinizde hazır olduğunuzda evlenin.

ben bu tip konularda şunu da anlamıyorum: nişanlımın/sevgilimin ailesinin durumu iyi arsaları evleri vs var :44:
ben eşimle 9 sene çıktım 1.5 senedirde evliyiz yani ben geçmiştede bilmedim şimdide bilmem maddi durumları nedir, sevgililikte ve nişanlılıkta zaten bilinmemesi doğalıdır bence, sorarak mı öğreniyosunuz ya da eş adayımı şunumuz var bunumuz var diyo anlamıyorum ki, olayın ikinci bi boyutuda şu: durumları iyi diye evi barkı gelinin üstüne yapacak değiller ya kimi aileler etliye sütlüye karışmaz zaten o sayede zengin olmuşlardır evlenicez diyen iki kişi herşeyden önce kendilerine güvenmeli diye düşünüyorum

halasını falan şimdiden dert etme gereksiz olmuş, evlenince onun dengesini kurarsınız, zaten halası sizde yaşıycam gel bana bak demiyormuş ki. 3 gün kalmaya kalksa sen işinle gücünle uğraşırsın o takılır sonra da sıkılır kendi evine gider bi zaman sonra. para sorunlarını da çok büyütmeyin, ama nişanlın kardeşine yardım yapmasın yani ailenin durumu iyi ise gerçekten, daha düzgnü bi dille kendi ihityaçlarınızı tamamladıktan sonra eğer paranız kalırsa gereken yardımları da yapabileceğinizi söyle, yani kardeşini kıskanıyomuş gibi de olmasın yanlış anlar

İlk yapman gereken sey ne olursa olsun calısmak, kolaymı saniyorsun koca eline bakmanın, ne olursa olsun calıs evlenince cok zorluk cekersin. Aileninde para harcamasına izin verme diyecegim ama birseyler olmak zorunda ve maalesef kiz cocuklarinin ailesi daha fedakar oluyor. Hala mevzusuna hâlâ katilmiyorum, birisi demis ne var gelsin kalsin diye, 3 gun olur 5 gun sonra daha fazla kalmalar karismalar, sakın idare ederim diye dusunme sonra daha kotu oluyor

Back