- 13 Nisan 2023
- 67
- 49
- 8
- Konu Sahibi kakulimakuli
-
İşin garip tarafi bu cahil cühela hareketler yapılırken nişanlım yok. Mutfakta oldu erkekler salondaydi.Benim evimde benim kızımı bana şikayet edecekKızım onun karısı olmayacak birşey varsa düzgünce iki yetişkin kadın konuşur .Kızımla oturur saygı çerçevesinde konuşur bana duyurmak zorunda değil bana şikayet edecek öğretmen mi bu nedir yani ? İlerde de hep bana şikayetimi edecek bende onun oğlunu onami şikayet edeyim ne sınır bilmez tavırlar yani.Orada damat adayı ciddi dur cekecekti bu yok .Onu demis bunu demiş annesi sonuçta nereye kadar diyecek İlerde görüşmeyin olur biter diyemiyorum o belli olmuyor her erkek bunu kabul etmez hem çocuğunuzun hoş anlayışlı bir babanesi olması çok iyi olur iyi düşünün derim bu yüzden.Hani nisanliniz çok çok mükemmel buna değerse orasını bilemem elbette Ben kimsenin o kadarmukemnel olduğuna inanmıyorum
Teşekkür ederim yorumunuz içinSiz konuşmayı yapın ondan sonrasını o düşünsün.Bu konuşmayı yapacak kapasitede genç olduğunuzu düşünüyorum.
Aşkım kv baskın kimseyi sallamıyor, nişanlın da senin sevmemen yüzünden annesi ile irtibatı kolay kolay kesmez. Bu kadın sizin evinize illa ara ara bir bomba atar.Teşekkür ederim. Tarih felan yok şuan için. Zaten topu babama attım.
Nisanlimin tavırlarını olcuyorum. Nerede patlak verecek diye bekliyorum
Aşkım uyanık kadın, oğlu ile arasını bozmuyor. Gözü ile görmediği için beni sevmedi gelin abarttı sen de onun peşine düştün diyecek. Dolduracak sürekli. Bir gün nişanlınla aranda sorun olduğunda şak kozları yapıştıracak. Tipik kv oyunları. Seni istemiyor ve bozmak için seni habire huylayacakİşin garip tarafi bu cahil cühela hareketler yapılırken nişanlım yok. Mutfakta oldu erkekler salondaydi.
Diyorum ya kadın sinir tanımıyor anlasa zaten yapmaz. Anlamıyor. Ona göre belkide bunlar doğru. İleriyi gidebilirsim orayı görürsem ciddi bir şeyler olur.
İleride çocuğumun babaannesinden alabileceği tek birsey yok buna da izin veremem ve bir kaos daha.
Kimse mükemmel değil. Bir yerde ya bir patlak verilecektir belkide bende onun arkasına sığınmak istiyorum sanırım.
Ailemden çok kesit vermedim buda yanlış anlaşıldı. Diğer konumu biliyorsaniz eğer ailem öyle tamam oldu bitti diyen birileri değil.Kimseyi konusup konusup da degistiremezsiniz, emeginize sagliginiza yazik.. Aile belli ki sizi istemiyor, ayri sehirlerde oturuyor olacagiz demenize ragmen bu is olmaz bence. Cunku simdi cikan huzursuzluklar bir iken, evlenince bine cikacak, sasmaz bu maalesef.. Annenizi ve babanizi da bayagi bir pasif buldum, sizin icin size karsi bence daha acik konusmalilardi, bu evlilige gerekirse rizamiz yoktur demelilerdi.
Ben ailemi birebir kimseyle muhatap etmedim etmemde. Kadin arayıp gelmek istemiş annem buyur etmiş böyle bir terbiyesizliği yapabileceğini düşünmedik. Ki ne annem ne da babam nisanlimin ailesi ile telefonda görüşmüş değiller. Aramazlar çünkü.Cahil cuhela olur iyi niyetli kadındır anlatır konuşur çözülür o ayrı . Söyleyip söyleyip yapmak hala aynı hareketi ayrı .Bu ilk degilki besbelli Konuşarak olmaz o kendini çok önemli veliaht sultanı sayıyor.Sizin annenizi muhatap etmeniz üzücü evlat için nelere katlanır insan evime gelip yemeğimi yemeyen kızımı şikayet eden sorun çıkaran kadına katlanmam düğün olmazsa da olmasın kızım ayrılmayıp çekerse de çeksin ben o dünürü aramam sormam görüşmem o kadar uzunboylu değil yani.Zaten ilerde daha neler olur kızım çekiyor kayınvalide diye benim ne mecburiyetim var çekmeye Kendi bilir tahtını yaptım akıllı olsun bahtını yapsın bazı şeyler Allah'tan tamamda nişan dediğin gözünü 4 açtığın yer tünelden önceki son çıkış iyi düşünün.Öyle küserim görüşmem yapabileceğinizi sanmıyorum ben
Ailenizin sadece nisanliniza onay vermesi gibi bir durum olamaz. Sadece safi nisanliniz ile evlenmiyorsunuz cunku. Bir paket halinde suru sepet baska insanlar da dahil oluyor, sinsi kayinvalideniz dahil. Bu kadar yillik emegim cope atamam derseniz de , evlendikten sonra hic diyemezsiniz, inanin nisani atmak evlilik birligini bozmanin yaninda bence hicbisey..Ailemden çok kesit vermedim buda yanlış anlaşıldı. Diğer konumu biliyorsaniz eğer ailem öyle tamam oldu bitti diyen birileri değil.
Babam defalarca ailenin bize uymadığını dile getirdi. Annem ve babam konu çocukları olunca herkesi karşılarına alır. Mesajlar da bahsettiğim igib babamın onay verdiği sadece nişanlım nişanlım bunu da biliyor.
Benim ayrilip İleride benim üzülüp bunun sebebini de onları sorumlu tutmamtan korktular. Ben bu işi bitirsem ailemin herzaman destekçi olur.
Bence paylaşmamak daha iyi:) Sizin hayat görüşünüz onlarla bir değil boşuna kafanız karışmasın en güzel zamanlarınızı baltalamalarınada izin vermeyin.Ben zaten şuan da görüşmüyorum. Ne bileyim oturup ortak birseyler paylaşmak iyi olmak ben de isterdim.
Aramayacagimi mıç mıç ilişkilerde bulunmayacagimi nişanlım biliyor onunlada paylaştım. Ara diye ısrar etseydi bana işi bitirecektim.
İnanın kafam çok karışık
Bir şeyleri hissediyorum iste niye zorluyorsun ki sonu iyi değil bu isinHerkese iyi hafta sonları.
Bir önceki konuma ek olarak bu konuyu açıyorum.
Nşanlımın ailesine karşı bütün iyi niyetim tamamen bitti. Hatta böyle bir aile yüzünde nişan atmayı düşünüyorum.
Yeni yıla girmeden son hafta nişanlımın annesini aradım (uzun zaman sonra). Kendince triblere girdi "tanıyamadım vs vs." hiç aramamışım, öldüler mi kaldılar mı sormamışım gibi gibi. Yoğun olduğumu sürekli her gün arayamacağımı, kendi ailemle zor konuştuğumu söyledim. Kendisinin de beni aramadığını dile getirdim. Bende beklemediği bir yaklaşım olsa gerek biraz afalladı. Yeni yıla girmeye bir kaç gün vardı aradığım zaman "sen daha aramazsın şimdi yeni yılın kutlu olsun"dedi. Aradığımdan beri neden sürekli imalı konuşmalar yapıyorsunuz dedim, ben dışarıdan biriyim hiç yanlış anlayabileceğimi düşünmüyormusunuz dedim? Yok birşey demiyorum etmiyorumlarla kendini savunmaya çalıştı. Ben zaten anlayacağımı anladım şimdi kapatmam gerekiyor diyip kapattım.
Nişanlımın yeğeninin bulunduğumuz ilde yemin töreni varmış. Kv de kızıyla gelip bize gelmek istemişler. Annemi arayıp söylemiş. Annemle ikimiz o gün için hazırlık yaptık misafirler evimize gelmek istemişler diye. Çay türü çıkaracaktık ama hepsi zahmetli şeylerdi. Biz kendi ailemize yakışır şekilde herşeyi yaptık. Abisine hoşgeldiniz dedim, arkada kayınvalide vardı sanki zorla eve getirmişiz gibi yüzük asıktı. Kvye hoşgeldiniz diyip elim hava da kaldı. Evet doğru okudunuz kadın yüzüme bakmadan beni görmezden gelip salona geçti. Kendince onun arkasından gelip ona tekrar hoşgeldiniz dememi bekledim tabiki asla böyle birşey yapmam. Bunu görümcede gördü. Nisanlım görmedi.
Masaya oturuldu tek bir lokma yemediler. Çünkü yemek yiyip gelmişler. Abisi bu davranışı bir kaç kere daha tekrarladı. Adam resmen bizi birşey koymuyor. Misafirliğe gidildiğinde nezaketen yersin, karşıdakinin emeğine saygından.
Nişanlım ve biz haricinde kimse birşey yemedei desem yeridir.
Masayı topladık mutfaktayız kv bana hediye getirmiş mutfakda onu vermek istedi (yazma havlu vs) verirkende kendi annem ve kızkardeşimin yanında bana "sen bana bir hoşgeldin demedin sarılmadın ama olsun" bak ben sana bunları getirdim dedi. Annem ve biz neye uğradığımızı şaşırdık. Annem direk benim kızım öyle birşey yapmamıştır dedi. Zaten ben direk kendimi savundum. Beni bilerek göremzden gelen sizdiniz dedim konuyu kapattım.
Nişanlıma bütün olanları anlattım ve artık bu tarz saçmalıklardan çok bunaldığım dile getirdim. Zaten benim yüz ifademden kendisi anlamış.
Annesiyle konuştuğu bir gün benim için neden keyfi yoktu demiş, üstüne abinin neden elini öpmemişim demiş ama kendi yaptığını aktarmamış. Nişanlım "abimin elini neden öpecekmiş, demiş. Kızı neden görmezden geldin diye sormuş? Tabi cevap alamamış. Ben sizin bu davranışlarınız yüzünden huzurum kaçıyor demiş. Kakuli mutsuızsa ben daha mutsuzum bunu bilin demiş. Diğer gelininden göremediğin gelinliği ondan sakın bekleme anne demiş. Ben size gelin değil kendime yol arkaşı seçtim demiş.
Bu arada ev konusu çalıştığımız ilde olacak. Kv ve kv ailesinden uzak olacağız. Ama bu beni artık tatmin etmiyor.
Ben bu ailye karşı o kadar iyi niyetliydimki kötülük olmasın diye uğraşıyordum ama içimde bir gr iyi niyet kalmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?