- 24 Ocak 2012
- 16
- 0
- Konu Sahibi nagehansevdin
nişanlıllık çok problemli bir dönem sadece nişanlınız varken araya ailelerinde girmesiyle durum baya karışıyor.insanın unutamayacağı birçok olaya şahit olması da cabası tabi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
gayyett güzel geçiyoo aslında birşey anlamadım desem de yeridir, flörtten pek bir farkı yokk onun ailesine anne-baba demek dışındaa ,tabi alışveriş olayları ev tutma ,eşyaları alma sürecine girince de umarım sorunsuz geçerr :)
Evet ama birde şu bayramlarda geline bilezik mi ne takıılr muhabbeti varmış , ne biliyim damat nişanlısına bayramlık alırmış ..yani önümüz bayram bnm kayınvalidem çok sessiz utangaç bir insan bilmiyorumki nasl yapcaz nasıl etcez .Böyle şeylerden gerginlik çıkmasından korkuyorum ben
ööfff evet en sevmediğim şeylerr kurbanda bayramlık alıp birde koç alıp boynuzuna bilezik takılıyormuşş Allahtan kurban bayramında evli olucaz kısmetse ama ramazan bayramında da kıza bayramlık alınıyormuş birde bilezik alınıyormuş bende yeni duydum bunu nasıl olcak bilmiyorum, LoadedGun; bizler bu tarz adetleri pek bilmiyoruz ama kayınvalidelerimiz daha iyi biliyorlardır diye düşünüyorum sonuçta senin birşey söylemene gerek olmaz sanırım onlar direk sana teklif ederler, yada biraz daha zaman geçsin onlardan ses çıkmazsa uygun bir dille nişanlına çıtlatırsın bu tarz birşeyler varmış sonra laf söz olmasın sağdan soldan diye aranızda halledersinizz :)
ööfff evet en sevmediğim şeylerr kurbanda bayramlık alıp birde koç alıp boynuzuna bilezik takılıyormuşş Allahtan kurban bayramında evli olucaz kısmetse ama ramazan bayramında da kıza bayramlık alınıyormuş birde bilezik alınıyormuş bende yeni duydum bunu nasıl olcak bilmiyorum, LoadedGun; bizler bu tarz adetleri pek bilmiyoruz ama kayınvalidelerimiz daha iyi biliyorlardır diye düşünüyorum sonuçta senin birşey söylemene gerek olmaz sanırım onlar direk sana teklif ederler, yada biraz daha zaman geçsin onlardan ses çıkmazsa uygun bir dille nişanlına çıtlatırsın bu tarz birşeyler varmış sonra laf söz olmasın sağdan soldan diye aranızda halledersinizz :)
Tabiki adetlerinde olmayabilir önemli olan kız ailesi sorun yapmasın :) Ne kadar saçma adet gelenek görek varsa hepsi bizde mi olur yaBu koç olayını türk filminde görmüştüm , gerçekmiymiş zor işler yaa bizde o kadar abartılı değil ama geline bayramlık kıyafet ya da küçük bi hediye künye filan alınır ama kaynanamlar bana almadı ( adetlerinde yok galiba, art niyetten değil yani . harçlık vermişti ) bende söylemedim ayıp olur diye pişmanda değilim önemli olan zaten karşılıklı sevgi saygı .. Şükürler olsun o da var
Tabiki adetlerinde olmayabilir önemli olan kız ailesi sorun yapmasın :) Ne kadar saçma adet gelenek görek varsa hepsi bizde mi olur ya
Ya arkadaslar kocla bileziklemi mutlu olcaksiniz allah askina etrafdan soz olmasin laf olmasin etraf icin degil kendiniz icin yasayin bence :44:
Burdaki hangi cümlede koç istiyoıruz bilezik istiyoruz lafı okudun ? Böyle bir adet varmış diyerekten konuşuluyor sadece zaten kendimiz için yaşamasak zengin koca buulruz millet laf etmesine girersek kimse nişanlısıyla üstesinden gelmez yada durumumuz olmadığından kıstık herşeyden demez yada ev nişanı yapmayız '' elalem'' i düşünüyor olsak :)
Aynen öyle canım :)loadedgunn duygularıma tercüman olmuşsunn koçla bilezikle mutluluk olmuyor bizde bu tarz adetlerin ne kadar sıkıcı yorucu olduğundan da bahsetttik zatn ama kendimiz için olmasada ailelerimize üzülmemesi için bu konular önemli olmak zorunda maalesef, kendini bilmez insanların çenesi durmuyoır ne kadar umursamasakta aileler kafasına takıyor.
Soyleme zorunda kalmam ?Aynen bizdede bu şekildeymiş adetler :) ses çıkmaz diye tahmin ediyorum ama bilmiyorum , ya söylemekten nefret ederim biliyomusun bilezik alınıyomuş falan filan diye inşalllah söylemek zorunda kalmadan hallolur
nişanlılık dönemini mayın tarlasına benzetiyorum.çok gerildim artık evlensek de kurtulsak ya.
Soyleme zorunda kalmam ?