• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık bıkkınlık bi akıl verin kurban olayım

kızlar biz bu yaz evlenecez sözde agustos ama daha ne tarih var ne mobilya ne salon ne nikah günü gelinlik yanı hiçbirşey kısacası nasıl evlenecez bilmiyorum aile yardımcı olmuyor (maddi manevi) maddi olmasa bile manevi destek bekliyoruz oda Yok nişanlım olacak diyo bu sene ama bn bilmiyorum ayy daraldım valla şimdiden kilo vermeye başladım sizce geç kalmıyor muyuz hazırlıklar için 4 ay var yani. Not:2 senedir nişanlıyım zaten

5 ay var daha yahu. Ben nisanın som haftası nişanlandım, 2 haziranda da evlendim. :) 40-45 gün kadar nişanlı kaldım yani. Her şeyimi de yetiştirdim çok şükür, evimi de tuttum, eşyalarımı da aldım, düğün salonu da ayarlandı vs vs. Ha tabii ki eksikler vardı, salona giderken çiçek almayı unutmuşum vs gibi :) ama çok da önemli değildi. Sizin 5 ay valtiniz var, yetişmeyeceğinden endişeleniyorsanız ufaktan siz bakabilirsiniz. İlla ki ailelerin yardımına gerek yok, eğer ikiniz de çalışıyorsanız altından kalkarsınız her türlü. Takılarınızı kv kpye vermeyin yeter, çok az takılsa bile.

5 ay var daha yahu. Ben nisanın som haftası nişanlandım, 2 haziranda da evlendim. :) 40-45 gün kadar nişanlı kaldım yani. Her şeyimi de yetiştirdim çok şükür, evimi de tuttum, eşyalarımı da aldım, düğün salonu da ayarlandı vs vs. Ha tabii ki eksikler vardı, salona giderken çiçek almayı unutmuşum vs gibi :) ama çok da önemli değildi. Sizin 5 ay valtiniz var, yetişmeyeceğinden endişeleniyorsanız ufaktan siz bakabilirsiniz. İlla ki ailelerin yardımına gerek yok, eğer ikiniz de çalışıyorsanız altından kalkarsınız her türlü. Takılarınızı kv kpye vermeyin yeter, çok az takılsa bile.
Nişanlım çalışıyor bn iş bulamıyorum maddi yeterlilik varsa herşey olur dediğiniz gibi ama okadar iyi değil kısa zamanda zor olur yani

2 sene zarfında neden bir şey yapmadınız peki? En azından birikim yapılırdı ,ufak tefek eşya alınırdı saklanabilecek tarzda olanlar,ya da bir beyaz eşya mağazasıyla anlaşıp ödemeyi yapardınız ürünler orda kalırdı sonra ev tutulunca değiştirilcekse değişirdi bu tarz şeyler olabilirdi
Bn kendi üzerime düşenleri yaptım beyaz eşya çeyiz herşeyi yaptım yapmayan onlar söyledim erken deyip durdular

Ben 2 haftada evlendim, isteme, nişan, nikah, davetiye, gelinlik, ev tutma, eşya alma hepsi 2 hafta içerisinde oldu.
Strese gerek yok, ne kadar zamanın varsa onu kullanıyorsun. Birileri yaptığına göre, yapılmaz diye birşey de yok. Sen kendine düşen kısımlarını tamamla, senlik olmayan şeyleri zamanı gelince halledersin.
Benlik eksik kalmadı zaten canım onların stresi sardı

nasıl bi detsek bekliyosun anlamadım. dışarı çık ne alacaksan al nişanlın da gelsin bi zahmet. toplaşıp bohça filan yapamayacaksınız sonuçta.

Kısa zamanda olur diyenlere hayret ettim. İmkansız değil tabi olur da. Düğün salonları aylar öncesinden doluyor. Biz Kasım ayında bile istediğimiz haftaya bulamamıştık istediğimiz salonda. Gelinlik desen 4 ay önceden seçmeniz lazım bunlar yurt dışından geliyor diye bik bik konuşmuşlardıi deveyle mi getiriyorsunuz diyesim gelmişti açıkçası. Ben de diktirdim zaten o yüzden. Eşya falan hemen hallolur da ev arayıp tutma sürecimiz 1 ay sürmüştü. Yani öyle kısa sürede olur da nasıl olur?

Konu sahibi arkadaşım aileler falan önemli değil. Nişanlınız 2 senedir çalışıyorsa bir birikim yapmış mı? Siz hiç ikiniz konuşmuyor musunuz neler olacak diye? Aileleri falan bir kenra bırakın nişanlınız ne diyor? Bilmiyor mu bu işler ha dedin mi olmuyor?

kızlar biz bu yaz evlenecez sözde agustos ama daha ne tarih var ne mobilya ne salon ne nikah günü gelinlik yanı hiçbirşey kısacası nasıl evlenecez bilmiyorum aile yardımcı olmuyor (maddi manevi) maddi olmasa bile manevi destek bekliyoruz oda Yok nişanlım olacak diyo bu sene ama bn bilmiyorum ayy daraldım valla şimdiden kilo vermeye başladım sizce geç kalmıyor muyuz hazırlıklar için 4 ay var yani. Not:2 senedir nişanlıyım zaten
e para varsa 1 ayda hepsi olur. para yoksa yavaştan eşyalar ile başlayın. eger nişan atarsanız gelinlik elinizde patlar.

Kısa zamanda olur diyenlere hayret ettim. İmkansız değil tabi olur da. Düğün salonları aylar öncesinden doluyor. Biz Kasım ayında bile istediğimiz haftaya bulamamıştık istediğimiz salonda. Gelinlik desen 4 ay önceden seçmeniz lazım bunlar yurt dışından geliyor diye bik bik konuşmuşlardıi deveyle mi getiriyorsunuz diyesim gelmişti açıkçası. Ben de diktirdim zaten o yüzden. Eşya falan hemen hallolur da ev arayıp tutma sürecimiz 1 ay sürmüştü. Yani öyle kısa sürede olur da nasıl olur?

Konu sahibi arkadaşım aileler falan önemli değil. Nişanlınız 2 senedir çalışıyorsa bir birikim yapmış mı? Siz hiç ikiniz konuşmuyor musunuz neler olacak diye? Aileleri falan bir kenra bırakın nişanlınız ne diyor? Bilmiyor mu bu işler ha dedin mi olmuyor?
Niye gelinlik yurtdışından geliyormuş ki?
Biz burada beğenip deneyip almıştık?
Sizin oralar neresi,çok merak ettiğim için sordum,yanlış anlama.

2 yıldır nişanlıysam ve hâla tarih belli değilse suçu ailesinde değil nişanlımda ve kendimde ararım.

Biz ailelere sadece şu gün uygun mu dedik, benim annem çeyiz adı altındaki işleri halletti, gerisine kimse karışmadı.
Beklentiyi bırakın, nişanlınıza sorun neden halledemiyor evlilik meselesini.
Önünüzde yeterli bir süre var ayrıca.

Bn kendi üzerime düşenleri yaptım beyaz eşya çeyiz herşeyi yaptım yapmayan onlar söyledim erken deyip durdular

Sen üzerine düşeni yaptıysan gerisini boşver, eğer paylaşım yaptıysanız herkes üzerine düşeni yapmaşı. Yapmıyorlar mı? Herkes kendi yoluna o zaman. Evlenince pek muhattap olmazsın olur biter.

Niye gelinlik yurtdışından geliyormuş ki?
Biz burada beğenip deneyip almıştık?
Sizin oralar neresi,çok merak ettiğim için sordum,yanlış anlama.

Allah'ım 4 sene olmuş isimler gitmiş aklımdan ama tunalıda bir kaç gelinlikçide rastladım ben buna. Pronovias'ın bir tık altı ama bir gelinliğin gene 4-5 bin olduğu yerlerden 3ünde aynı muhabbeti duymuştum. Neee 4 ay mı kaldı düğüne ama siz geç kalmışsınız, neyse elimizdekilerden birini bedeninize uygun yaparız falan. Baya bir sinir olmuştum. Deveyle mi getiriyorsunuz demek isteğim ondandı ama sanırım toplu getirdikleri için bu şekilde oluyor. Ha ben gene 1600e diktirdim ama işte arkadaş çevresinden hevesle bir dolanmıştık ordaki gelinlikçilerde.

Allah'ım 4 sene olmuş isimler gitmiş aklımdan ama tunalıda bir kaç gelinlikçide rastladım ben buna. Pronovias'ın bir tık altı ama bir gelinliğin gene 4-5 bin olduğu yerlerden 3ünde aynı muhabbeti duymuştum. Neee 4 ay mı kaldı düğüne ama siz geç kalmışsınız, neyse elimizdekilerden birini bedeninize uygun yaparız falan. Baya bir sinir olmuştum. Deveyle mi getiriyorsunuz demek isteğim ondandı ama sanırım toplu getirdikleri için bu şekilde oluyor. Ha ben gene 1600e diktirdim ama işte arkadaş çevresinden hevesle bir dolanmıştık ordaki gelinlikçilerde.
Anladım kadarıyla onlar çok aşırı pahalı gelinlikler.
4 sene önce 4-5 bin dediklerine göre.
Arkadaşın nişanlısı çalışmıyormuş zaten nasıl alsınlar onları.
Uygun fiyatlı hazır gelinlik bulmaları zor değildir bence.

Anladım kadarıyla onlar çok aşırı pahalı gelinlikler.
4 sene önce 4-5 bin dediklerine göre.
Arkadaşın nişanlısı çalışmıyormuş zaten nasıl alsınlar onları.
Uygun fiyatlı hazır gelinlik bulmaları zor değildir bence.

Gelinlik örneklerimden sadece biriydi, düğün salonu dediğin şey de hemen istediğin tarihe bulunmuyor, eşya tamam da ev tutmaya kalkınca da bulunmuyor. Konu sahibinin nişanlısı çalışıyor diye okudum ben. Çalışmıyorsa zaten bunların hepsi zamandan bağımsız zor.

Gelinlik örneklerimden sadece biriydi, düğün salonu dediğin şey de hemen istediğin tarihe bulunmuyor, eşya tamam da ev tutmaya kalkınca da bulunmuyor. Konu sahibinin nişanlısı çalışıyor diye okudum ben. Çalışmıyorsa zaten bunların hepsi zamandan bağımsız zor.
Ben yanlış okumuşum,nişanlı çalışırmış,kızımız iş bulamıyormuş.

Ben yanlış okumuşum,nişanlı çalışırmış,kızımız iş bulamıyormuş.

Aslında 2 sene nişanlılık çok uzun bence de. Ağustosta ne kadar mütevazi bir düğün yapacağım derseniz diyin inanılmaz dolu oluyor düğün salonları da nikah salonları da. Biz eşyaları 2 günde aldık ama ev bulmamız baya uzun sürmüştü. Bir de tabiki de insan evlenmek istedi mi 1 ayda da evlenir ama neden zamana yayarak rahat rahat yapmak varken, 2 senedir de nişanlı kalmışken son 2 ayda yapılsın ki bazı şeyler. O yüzden hak verdim ben kendisine. Konu sahibi dese ki, ev istiyorum kiraya çıkamam ya da şurda yemekli düğün istiyorum falan dese neyse ne. Ama böyle abartı istekleri yok, kendisi beyaz eşya falan almış sanırım, düzeni kurmak için kendisi de emek harcamaya hazır, nişanlısının bir mesleği de var. Bu şartlarda 2 yıl beklemek çok anlamsız.

Back