- 17 Kasım 2014
- 1.665
- 1.021
- 158
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Aslında sorun mu değil mi ondan pek emin değilim, ancak ailem bu konuda söylendikleri için benim de kafama takıldı.
2 ay sonra nişanım var kızlar. Mekan tutuldu ama daha alışverişe çıkılmadı. Geçtiğimiz gün kayınvalidem annemi arayıp dışarda kahveye davet etti. Kayınvalidem, onun kız kardeşi ve büyük gelini de vardı. Annem de dayımın eşiyle gitti. Ben farklı bir şehirde çalıştığım için onlara katılamadım. Tarihler ve alışveriş konusunda konuşmak istemiş. Konuşma esnasında takım elbise ve nişanlığın alınmasına gelince kayınvalidem yarım ağızla "Biz alabiliriz nişanlığı." demiş. Ordan büyük gelin (sevgilimin büyük abisinin eşi) "Ben nişanlığımı kendim aldım." vs diye atılmış. Benim annem kibar bir insandır, asla siz alın diye diretmez. Onlar öyle gönülsüz konuşunca herkes kendisi alsın o zaman demiş. Teyze de "Tamam o zaman herkes için de uygunsa biz takım elbiseyi, siz de nişanlığı alırsınız."demiş ve bu konu da böylece kapanmış.
Benim billdiğim nişanlığı damat tarafı alır, bizimkiler de bayağı bozuldular ve evde bayağı söylendiler. Hatta ben anneme madem bu kdr bozuldun o zaman orda bunu belli etseydin, bizim adetimiz böyle deseydn dedim ama annem "Belli ki bu konuşmayı önceden planlamışlar, teyze de gelin de bu sebeple ordaydı ve kayınvaliden de yarım ğızla konuştu, ne yapsaydım."dedi. Biraz canım sıkıldı arkadaşlar. Sizce bu normal mi? Nişan kıyafetini kendisi alan var mı? Salonda nişan yapıoruz, mekanı tuttuk. Artı damada bohça vs yapılacak daha. Fotoğraf, kuaför masrafı vs gibi daha bir sürü detay var. Bunların hepsini kız tarafı mı öder?
ben eşime şunu yap bunu yap demedim ama fark burda.eşim yapmak istediğimi bile kabul etmedi.hımmmm bu konuda yapılan yorumlara göre de siz eşinizi kullanmış oluyorsunuz.:)
ayrıca nasıl kullanmış oluyorum bunuda anlamadım.genelde zaten düğün mekanının ücretini erkek ödemez mi?gelinliği erkek,damatlığı kız tarafı almaz mı?biz böyle yaptık diye eşimi kullanmış mı oldum yani.herkes böyle yapıyorhımmmm bu konuda yapılan yorumlara göre de siz eşinizi kullanmış oluyorsunuz.:)
Kendi giyeceğiniz elbiseyi kendiniz alacaksınız tabii ki, niye elaleme yıkıyorsunuz ki? Hem utanmayacak mısınız istemeyen insanlara zorla elbise aldırtmaya? Yorumlar ısrarla adet adet demiş ya... İnsanlar adet adı altında kendilerini küçük düşürmeye ne kadar meraklılar, şaşıyorum.
Kendi giydiği elbiseyi ya da gelinliği kendinin almasını olağanüstü birşeymiş, fedakarlıkmuş gibi anlatanı da anlamıyorum.
Bir de şu kullanılmak deyimi var. Kendi evliliğiniz için yaptığınız şeyi, kendi üstünüze giyeceğiniz elbisenin parasını vermeyi nasıl kullanılmak olarak görüyorsunuz? Kullanılan biri varsa o da başkasının her türlü masrafını karşılaması istenen kişi bence. Sizin kullanılma ve taviz verme anlayışınızı çok garip buldum kendi adıma.
Sonuçta senin evliliğinden, nişanlığından, gelinliğinden ona ne? Kendin giyiyorsun ne alıyorsan.
Bu başlık parası zihniyeti bitmedi gitti yüzyıllardır. Habire bekle, bekle, bekle, gelin alıyorlar ya, donuna kadar giydirmeliler o gelini. Bol bol gelinin masrafını yüklenmeliler. Çünkü gelin alıyorlar, para ödemeleri lazım tabii. Bu zihniyeti hiç kabul edemeyeceğim.
En iyisi herşeyini kendin yapmak. Benim adetime göre de olması gereken bu.
Haha, yok canım ya, konuların 3-5 kere okunacak kadar komplike ya da beyin jimnastiği yaptıracak bir şey değil. Tek seferde de anlaşılıyor benim için.Öncelikle yorumlarını çok avam bulduğunu belirtmeliyim. "Donuna kadar aldırmak", "elaleme yıkmak" gibi basit tabirleri bu kadar rahatlıkla kulanabilmen çok enteresan doğrusu. Senin için anlamsız olabilir ama belli başlı adetler vardır ve her iki ailenin durumu da müsaitse bu adetleri uygulamak keyiflidir, güzeldir. Ben beni neyin üzdüğünü, kafama neyin takıldığını elli kere yazmışken hala da tek bir elbiseyi aldırtmaya çalıştığımı ima etmen, sanki "donuma kadar" aldırmaya çalışıp da aldıramadığım için üzüldüğüm havası yaratmaya çalışman da cidden çok enteresan. Konulara böylesine hararetli yorumlar yapmadan önce yazılanları 3-5 kere okursan yazılanların ana fikrini anlamış olur, hem de böyle abes, alakasız cevaplar yazmamış olursun benden söylemesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?