Nişanlığımı kendim alacağım

ah canim benim insan boyle seylere cok kiriliyor dogal olarak benim nisanda takilan takilarimi esim aldi esimin dugun icin biriktirdigi parayla da kv kp araba aldi sonra takilari yok su benden su bundan diye takmaya kalktilar bende hayir dedim herkesin icindr ustumde gelinlik onlari esim aldi damattan deyin lutfen dedim :). bende 1.5 aylik evliyim ve nisanimda ayni sizin gibi kv gelip anneme biz esya alamayiz bunu yapamayiz yapacaksa oglum ceksin kredisini evini esyasini dugununu yapsin dedi cekti gitti. ben hep sustum ama dugun gunu cok iyi aldilar cevaplarini once kv denin evine gitmek gerekirmis ben almaya geldiklerindr direk evime gidicem size gelemem dedim tabi baya tartistilar esimle ama gene de ben bu eve gelin gelmedim mesajini hissettirdim pnlara cunku 7 aylik nisanomda beni 3 kere zor aramistir 4 kerede evimize geldiler ... hic takma derim onlar ne yaparsa onlarin sani olacak seninde ona gore sevgin sekillencek.

Erkek tarafinin "aman da tum masraflari biz yapiyoz, herseyi de biz aldik, yok ben sana zamaninda sunu bunu su kadara almistim ..." laflarina gelecegine herkes maddiyatina gore kendisi alsin bence.
Gecenlerde bi hikaye dinledim sahsen goren birinden ,;bi kizi zorla birine vereceklermis kiz kina gecesi kacmis , ertesi gun dugun var, erkek tarafi demis ki "biz bu kadar masrafi bosa mi yaptik, dugunu iptal edemeyiz bize kucuk kizinizi verin "!! Baba da vermis, kucuk kiz 14 yasindaymis ablasinin gelinligini giymis evlenmis. Anlatan kiz tum mahalle cenaze yeri gibi agladinmk dedi. . sirf para icin kucucuk bi kizin hayati mahvolup bitti gitti. Dugun sadece para harcama olarak goruluyo ve de hic olayin guzellikleri yasanmadan hesap kitapla gecip bitiyo.
Konu biraz dagildi ama aklima geldi iste

Benim nisanligin parasini nisanlim verdi ben de ona takim elbise aldim. Hatta nisanligimi tek basima secip alip ciktim sonra nisanlim da parasını verdi. Kimse de bir sey diyemedi elbisem de cok icime sindi :) Aileleri karistirmayinca problem çıkmiyor. Hatta ben bohca da istemedim iki tarafta yapmadi ben istemedigim icin bu durumdan cok da memnunum tatsizlik olmadan hallettik.

Açıkçası nişan, düğün gibi önemli durumlarda alma verme derdi değil. İnsan değer verildiğini görmek hissetmek istiyor. Mesela eşim tarafta düğüne davetli gibi geldiler. Kına gecemde bile kayınvalidem kınayı yoğurmadan getirmişti. Düşünün artık...Yani bu kadar mı diyor insan...
Alçakgönüllü olmakla kendini alçaltmayı karıştırıyor insan. Evimize gelince de kayınvalidemin eşyalarıma gözü düşüyor. Gözü neye düşse saniyesinde o eşya ya bozuluyor ya kırılıyor. Ya yırtılıyor ya hiç olmadık bir şey başına geliyor.Çok bunaldım bu yüzden...
Etrafımda eşinin ailesinin yaptığını görünce ister istemez içleniyorum. En azından bir ev eşyası onlardan olsa ne güzel olurdu. Ne bileyim hayırlısı...

hımmmm bu konuda yapılan yorumlara göre de siz eşinizi kullanmış oluyorsunuz.:)
ayrıca nasıl kullanmış oluyorum bunuda anlamadım.genelde zaten düğün mekanının ücretini erkek ödemez mi?gelinliği erkek,damatlığı kız tarafı almaz mı?biz böyle yaptık diye eşimi kullanmış mı oldum yani.herkes böyle yapıyor

bu tarz şeyleri konuşmak için grup halinde gelmeleri saçma olmuş..bir kere o yenge dediğin kişinin gelmesi tamamen yanlış..birde ortalığı karıştırıp..ben nişanlığı kendim aldım sende kendin alacaksın diye diretmesi..sadece her iki tarafın anneleri konuşsaydı daha mantıklı olurdu..sizde bizim adette erkek tarafı alır diye tekrar söyleyin..

Ne kadar çirkin şeyler ya. Nişanı yapılacak kişiler gidip alsın işte ne giyilecekse, paranız ayrı mı? Evlendiğinizde beraber ödeyeceksiniz bunları zaten. Onu o alırmış bunu bu alırmış adetmiş öfff. Şunlar yüzünden insanın canı sıkılıyor. Tek yanlış olan şey plan program yapıp gelmeleri olmuş. Annen bir şey diyememiş diğer kadın deseymiş bari.

Nisanim aile arasindaydi ama giyecegim elbiseyi de gelinligimi de kendim aldim. Ne var ki bunda? Keske bu konulara hic girilmeseymis, kayinvalidenizi pek cin gordum, alti ustu bir elbise icin o kadar komplo kurmaya oturup kafa yormaya deger mi yahu?

Ben evlenirken hic bunlarin derdine dusmemistim,ustelik bi sure kayinvalidem ile yasayacaktik.Bana ablalarimin yaninda "kizim su kadar su kadar bilezigim var baska bisey ister misin?Taki seti istiyorsan alalim." denildiginde benden once ablam atlayip hic gerek yok demisti :) Neden anlattim cunku artik evlilikler ticaret gibi goruluyor.Eger deger kisiliktelerse maddiyati hic karistirmayin derim...

Kizlar en basta soyleyeyim, adetmis suymus buymus hiiiiiic umrumda degildir, hatta boyle seylerde "adet" lafini duyunca cinlerim tepeme cikiyor.

Ancak bunlara deger veren, olmasi gerektigini dusunenleri de ustune basa basa "ne var ki bunda, ben de yaptim/yapmadim" diye yermeye gerek yok bence. Ornegin ben adetmis suymus zerre deger vermiyorum, ama annem deger veriyor. Isin maddiyat kisminda degil asla, ama usulune uygun olsun istiyor kendince. Simdi ben onem vermesem de annem icin, annem uzulmesin diye bir seylerin genel olarak yapildigi gibi yapilmasi fikrini cat diye silip atmam. Insanlar bazi seyleri sadece kendi istegine gore yapamiyor iste bazen, ben hic mi hic istemedigim halde sirf annem cok istiyor diye kina gecesi yapacagim mesela. O yuzden bazi seylerin "adetlere gore" olmasini isteyenleri cok elestirmesek daha guzel olur.

Birkac arkadasimiz da isin maddi yonunden dem vurmus, "nisanlik daha ucuz olur bosver" gibisinden. O hic de oyle olmayabilir, abiye fiyatlari yerden baslayip uzaya dogru yukseliyor, belki kizin begendigi istedigi elbisenin fiyati oldukca yuksektir vs. Ama benim anladigim kadariyla konu sahibi de isin maddiyatinda degil, esas olarak kurgulanan seylere bozulmus. Bozulunmayacak gibi de degil zaten, hos degil. Kayinvalidenin yarim agizla soylemesi hos degil, diger gelinin atlayip da kendini one surmesi hic hic hic hos degil. Bu konuyu nisanlinla bir konusman gerek konu sahibi. Annen yarim agiz konusmus vs gibi degil asla, anne uzerinden gitme, ama diger gelinin yaptigi sey konusunda gayet sert bicimde konusabilirsin. "Annen elbiseyi almayi onerdiginde xxx pat diye boyle konusmus, emrivaki yapar gibi bir durum olmus." seklinde. Eger annesinin tavrini su an icin one surersen, nisanlin annesiyle konustugunda kadin zaten yarim agiz da olsa teklif ettigi icin cok kolay isin icinden cikar, sen zor durumda kalirsin.

Aslinda herkes kendi takimini alacakmis, sorun etmeyin.
Calisiyorsaniz ikiniz birlikte yapin, kimse onu aldi bunu almadi olmasin.
bir de soyle bir durum var,erkek tarafi nisanda dugunde bir sahsahayla alabiliyor, dugun yapmis gibi etrafa da bir intiba yaratiyor ama sonra evlendikten sonra yuklu bir kredi meblasi ile karsi karsiya kalabiliyorsunuz. ( yani bende oyle olmustu )
Dusundum evet birlikte yapmak daha iyi:)

Altın konusuna takılma varsa alınır yoksa alınmaz.Ama nisanljk gelinlik sen al diyorlarsa olmaz o iş.Açıkça bu aileyi başına bela alırsın.

Öncelikle yorumlarını çok avam bulduğunu belirtmeliyim. "Donuna kadar aldırmak", "elaleme yıkmak" gibi basit tabirleri bu kadar rahatlıkla kulanabilmen çok enteresan doğrusu. Senin için anlamsız olabilir ama belli başlı adetler vardır ve her iki ailenin durumu da müsaitse bu adetleri uygulamak keyiflidir, güzeldir. Ben beni neyin üzdüğünü, kafama neyin takıldığını elli kere yazmışken hala da tek bir elbiseyi aldırtmaya çalıştığımı ima etmen, sanki "donuma kadar" aldırmaya çalışıp da aldıramadığım için üzüldüğüm havası yaratmaya çalışman da cidden çok enteresan. Konulara böylesine hararetli yorumlar yapmadan önce yazılanları 3-5 kere okursan yazılanların ana fikrini anlamış olur, hem de böyle abes, alakasız cevaplar yazmamış olursun benden söylemesi.

Bu arada bayağı bir yorum yazılmış, arada kaçırdıklarım olabilir. Bu konuyu erkek arkadaşımla konuşmadım. Eğer yüzyüze görşebiliyor lsaydık laf arasında bu konuları daha rahat açabilirdim. Ama ayrı şehirlerde olunca ve ikimiz de yoğun çalışınca akşam eve gelince uzun uzun konuşma şansımız olmuyo. Ben de ekndimi eksik veya yanlış ifade etmekten korkuyorum hassas bir konu ne de olsa.

Ama eltimi şimdiden pek bilmiş bulduğumu söylemeliyim.

Haha, yok canım ya, konuların 3-5 kere okunacak kadar komplike ya da beyin jimnastiği yaptıracak bir şey değil. Tek seferde de anlaşılıyor benim için.
Yorumumda ne yazdıysam aynı o şekilde görünüyorsunuz burdan bakınca. Ne o, belirtince zorunuza mı gidiyor? Adet dediğiniz şey istenerek yapınca keyifli oluyor. Sorun çıkararak, millete masraf dayatarak değil. Çok haklı bir yorum yapmışım. İşine gelmedi tabii. Adetçi kadınlar gibi "aaa canım olur mu öyle şey, alacaklar, aldırın, sakın kendiniz almayın,bik bik " deyip hak verecektim ki hoşunuza gitsin. Ama malesef. Ben gayet yerinde yorum yapmışım. Hala da aynı fikirdeyim. Konu sahiplerini memnun etmek gibi bir mecburıyetimiz yok. Buraya konu açıyorsan eleştiriye de açık ol. Kaldıramayacaksan konu açma, git kendi kafandan arkadaşınla konuş ki seni pışpışlasın. Bol bol hak versin. Ama burda malesef. Bilmem ablatabildim mi.

Ay kusura bakmayında nişanlık alamıyorsa o kadar cömert değillerse gençliğinizi heba etmeyin.
Sana ters gelen bişey yapıyosa senin yaşam tarzına uymuyor demektir. evlenmeye luzum yok böyle adamlarla. bende nişanlıyım maddi konularda böyle şeyler bizde de sıkıntı oluyor azımıza edildi nişandan beri afedersiniz. herkes bi yerden saldırıyo kendi fikrini söylüyor. nişanı atıp hayatın tadını çıkartmak istiyorum şuan. Kafam karışık eğer nişanı atarsam avrupa turuna çıkcam sonra bi güzel gezip tozcam dilediğim gibi yaşicam hayatımı. bırakın arkadaşlar böyle zorluk çıkaran varsa defolsun gitsin ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…