Nişanlığımı kendim alacağım

hımmmm bu konuda yapılan yorumlara göre de siz eşinizi kullanmış oluyorsunuz.:)

Ben olsam kim almistan ziyade elti adayina takilirdimnona ne?
Buyukler konusurken ona noluyo
Sevmem sivrilmeye calisan tipleri

bu gelin almak deyimini hanım kızlarımız kullanınca hiç sorun olmuyor.ne zaman bir kaynana kullansa hurraaa ne demekmiş gelin almak.gelin MAL mı imişte alınıyormuş

valla damadın takım elbisesi vardır almazlar onu kullanır bilemezsiniz nişanlık heleki salondaysa gosterişli birabiye olurfiyatta yukselir onlarda bunun hesabını yapmıs
biz aynısını yaptık.benim kıyafetim vardı onu giyeceğim dedim.eşim gitti kendine takım elbise aldı.kimse de vay uyanık demedi.

bence bunun maddi bir boyutu var tabiki
bir nişanlık ile takım elbise malesef aynı fiyatlara sahip değil.

Açıkcası bende "önemli olan mutlu olmak, elbisenizi kendiniz alın ne olacak, takılmayın böyle şeylere" diyenleri anlayamıyorum. Öncelikle kv. niz çok büyük ayıp etmiş, eğer alınacak-verilecek konuşulacaksa oturup beraber konuşmalılardı. Yarım ağızla söylerek zaten almak istemediklerini belirtmişler. Ayrıca elti adayının yaptığı daha büyük bir ayıp. Resmen "ben kendim aldım o da kendi alsın" diye atlamış ortaya. Annenin de dediği gibi anlattıklarına bakılırsa, kendi aralarında sözleşip gelmişler. Bir seferinde eşimin annesi diğer geliniyle ilgili bir örnek verdiğinde öyle bir cevap verdim ki yerin dibine geçtiler. Eşim de (o zaman nişanlımdı) "abimin karısına da şöyle aldılar..." diye bir cümle kurmaya başlamıştı ki, beni kimseyle kıyaslamaması gerektiğini güzel bir dille anlattım. Siz çalışıyor musunuz bilmiyorum ama illa ki aileniz destek olacaktır. Sözlünle konuş, beraber çıkın alışverişe. Açık açık söyle, sana nişanda giyeceğin takım elbiseyi ben almak istiyorum sen de benim nişanlığımı alırsın de. Bohça alışverişinizi de beraber yapın. Adetlere gelince, bizim orda nişanı kız tarafı yapar ancak nişan kıyafetini erkek tarafı alır. Kız tarafı da ya damatlık alır ya takım elbise alır.( erkeğe toplamda 1 takım elbise, kıza hem nişanlık hem gelinlik alınır).
Sana tecrübe olarak söylüyorum, aman aman alçakgönüllü olup, biz mutlu olalım yeter deme sakın. Sen alçak gönüllü olurken, kv tarafı pazarlığa başlamış bile. Ayrıca bu maddiyatla ilgili bir konu değil, almak isteyen bütçesine göre uygunu alır.

Öncelikle ailenizi tatlılıkla uyarın; bu tür durumları konuşma yerinde bırakmalarını söyleyin ve bilinki aileler evlatlarını evlendiriyor ister istemez bazı durumlarda söylenecekler.
Siz elinizden geldiğince duymayın ve dolmayın.

Damatlığa vereceğiniz parayı nişanlılığınıza vermiş olacaksınız ve istediğiniz gibi alacaksınız.
Bence hiç sorun yapmayın.

Diğer kuaför(butun aileyi toplamayacaksanız) ve fotoğraf konularını tekrar konuşursunuz.

Ne yaparsanız yapın asla kalbinizi doldurmayın. Geçip gidiyor herşey. Sakin ve huzurlu geçirmeye gayret edin.
Her gerginlik evliliğinize yansıyacak.

Ben ne gördüm ne duydum. Çokta rahattım.

takılmayın böyle şeylere.
Nişanı kız tarafı yapar bizde. nişanlığı da kendisi alır. kuaför masraflarını bile kız tarafı halleder nişanda. düğünde damat tarafı.

Niyet çok önemli ortada kötü niyet sezmiyorsaniz alın ne olacak sanki...siz de damat bohçası filan yapmassaniz ne olur.ne gerek var diyerek?ben özene bezene damat bohçası kkardeşlerine ayrı kV KPyye ayrı yaptım binbir hevesle ...kV ne gerek vardi eski zaman adetı deyince kalakaldim .
sadede geliyorum işi inada bindirmek evliliğin e zarar verir.annesi tamam dedi gelin olay çıkarıyor diyebilirler. ..agzinizin tadını bozmayin

BİZ EŞİMLE PEK KİMSEYİ KARIŞTIRMADAN ALMIŞTIK EŞYALARIMIZI BİLE KENDİMİZ ÖDEDİK ONLAR GELİNLİK BİZİMKİLER DAMAKLIĞI ALDI AMA HER KEZ KENDİ GİYECEĞİNİDE ALABİLİR İNANIN BUNLAR KAFAYA TAKIDIĞI ZAMAN EVİLİLİĞİN TADI KAÇIYOR HER İKİ TARAFINDA MADDİYATI GÖZ ÖNÜNE ALINARAK TALEPLERDE BULUNULMALI OLMAYANIDA ÇALIŞORSANIZ EŞ ADAYINIZLA YAPINIZKİ İLERİDE KİMSENİN SÖZ SÖYLEME HAKKI OLMASIN BİZ BÖYLE YAPTIK AMA ÜSTÜNE KAYINPEDERİM İSTESEYDİN İSTEMEDİN ENAYİLİK ETTİN DEDİ:))

Erkek alır.Sen bu konuları neden nişanlanacağın insanla konuşmuyorsun.Ailen ordayken tepki verecekti.Aekadan söylenmeyle olmaz.Hem eltin nişanlığını kendisi aldıysa o onun sorunu.

herkes kendi kıyafetini alsın denmiş.kötü birşey yok ki..kız tarafı da erkeğin takımını almaz mı nişanda? ne bileyim kötü bir durum yok bence.

Ben gelinliğimi kendim aldım hiç de gocunmadım. Sevdiğiniz adamla mutluysanız gerisi boş. Ama şunu söylemeden de edemeyeceğim böyle planlı programlı bir buluşma benim hoşuma gitmezdi. Nişanlımın abisinin karısı nişanlılığını kendi almış almamış beni ilgilendirmez. Böyle laf çarpıtmaları da hiç sevmem. Ha ben ne yaptım bu konuda. Kendi düğünüm nişanım hakkında sadece muhatabım evleneceğim insandı. İkimiz gücümüzün yettiğince her şeyi kendimiz yaptık. Kimse karışmadı. Kimse gerilmedi.

bir nişanlılık ne kadar olabilir. en ucuzu 200, en pahalı da 600 veya 1000 tl olsun. bu para için aileler arasında konuşmak bile çok çirkin ki siz mesele yapıp buraya yazmışsınız. gerçek evlilik nişan düğün merasimi değildir aynı eve girdiğinde onunla anlaşabilmen bir hayatı sürdürebilmen. böyle bir konuyu dert yapabiliyorsan demk ki hiç sorununuz yok mutlu ol en azından

Nekadar saçma bu tarz şeylerin konuşulması.
anladığım kadarıyla nişanlığı alıp almamak değil insanın zoruna giden böyle planlı bir konuşma yapılması.
herkes aptal onlar akıllı sanki. bizde kimse kimseye sen şunu alacaksın ben bunu alacağım demedi.
herkes görevini bildi elinden geldiğinde iyisini yapmaya çalıştı ki böyle de olması gerekiyor.
bence sadece sözlünüzle muhattap olun bu tarz şeylerde

evet nişan kız evine aittir. nişanlığı erkek evi alır... saç baş çekim konusunu tam bilmiyorum ama eşim yapmıştı....

ben eşimle çıkıp onun takımını almıştım, eşimde nişan kıyafetimi almıştı...

pazarlık üslubu hoşuma gitmedi... neden siz nişanlınızla halletmediniz ki..

Tezgaha getirmişler canım ..ya varya ne kadar gıccık oluyoruum canım altan alma nişanlına söyle olur mu böyle şey

Herkes kendi kıyafetlerini alsın denilmiş... Normalde zaten kız tarafı damadın takım elbisesi ,ayakkabısı,saatini alır nişanda ortada abes bir durum yok mantıklı davranmışlar herkes kendi elbisesini alınsın istenmiş.... Ha damada masraf yapmışsın ha kendine degişen bir durum yok... Gider kendi istegine göre birşey alırsın hatta iyi bile olmuş bence... Bunlar önemli şeyler değil aslında önemli olan nişanlınız size karsı davranışları elbise felan gelip geçiçi seyler... Nişanlıgımı nişandan sonra dolap bekliyor bir kere bile açmadım.... Boşuna doldurmayın kendiniz.... Nişanlımla ben anlaşdık herşeyi kendimiz yapalım dedik... 4 sene sonunda sözlendik... Nişanlım kendi başına yaptı herşeyi öyle çarşıda felan boş şeylere para harcamayalım diye karar aldık... Nişan için gerekli olan şeyleri aldık, benim dolabımda etiketi daha sökülmemiş kıyafetlerim vardı onları verdim nişanda hediye diye atarsın diye... Kuaförü nişanlım ayarladı,fotografcıyı ben... Bunlar hep nişanlımla benim aramda kaldı ne benim annem bildi ne onun akrabaları... Bunlar bir problem değil....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…