• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlıdan ayrılmak?

cerenius

social worker
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
4
0
1
insan bazen birilerine derdini anlatmadığı için çıldıracakmış gibi hissettiği zamanlar olur ya, işte öyle bir zamandayım :KK43:

21 yaşındayım. 4 yıl flört döneminin ardından 10 aydır nişanlıyız.
sevgisinden en ufak bir şüphem yok ama nişanlı olduğumuz sürede bir kez olsun kendi başına gelmedi evimize hep ailesiyle birlikte geldi. (sağolsun kayınvalidemin bize gelmek istemesiyle o da ) iki kere de dışarda birlikte bişeyler yaptık, o kadar.

sorunlardan biri şu ki benden çok arkadaşlarıyla vakit geçiriyor. benimle buluşmak görüşmek için hiçbir zahmete girmezken arkadaşlarıyla haftada en az iki kez görüşüyor. bana hayatta yapamam dediği şeyi iki gün sonra arkadaşlarıyla yapıyor mesela.

şehir dışında okumak benim en büyük hayalimdi. tercih döneminde şehir dışını yazarsan ve kazanırsan senden ayrılırım dedi. inadına yazdım, kazandım da. benden ayrıldı akşamına barışmak için yalvardı. barıştım. ve şehirdışında olduğum her günümü burnumdan getirdi. onun için hayallerimden vazgeçip memleketime geçiş yaptım :mad:

nişanlılık öncesi çok kavgalar ederdik bana çok hakaret eder sonra pişman olurdu. bende hep affederdim. sesini duymak istemiyorum, herşeyine her yaptığına gıcık oluyorum dedi onu bile affettim. herşeye rağmen seviyorum dedim ailemin karşısına çıkardım onu. nişanlandık. bir kaç ay sonra çok önemli bir sınava girmem gerekiyordu. sınava bir ay kala istinasız her gece uyumadan sudan sebeplerle kavga çıkarıyordu. iki gün kala "defol git başımdan ruh hastası" diye mesaj attı. tamam dedim. sınavım bitene kadar aramadı beni. sonra pişman olmuş ne diller döktü, affettim.

evlenmeden önce askere gitmesini istiyordum. kendimce rest çektim askere gitmeden evlenmem diye. tamam evlenmeyelim o zaman dedi. çaresiz sineye çektim.

kızlar daha o kadar çok şey oldu ki artık dayanacak gücü kendimde bulamıyorum. :KK43:

herşeyi geçtim benim için damlayı taşıran son nokta ctesi günü oldu. o gün buluşalım diye konuştuk. hazırlanırken beni aramış o ara duymadım. evden çıkarken bi aradım bana ulaşamayınca arkadaşlarına buluşmak için söz vermiş beyefendi. o günden beri limoni aramız. bugun dayanamadım konuyu açtım. 10 aydır sabrediyorum ama artık yeter sen benimle mi görüşmek istemiyorsun dedim. "asabımı bozma benim, sabrına başlarım senin, uzatıp durma" gibi cevaplar verdi kızlar ve daha ben konuyu açar açmaz. eskiden neysem sonra da o olacam benden bişey bekleme dedi.

hep dediği şey. ben değişmem...

kızlar ayrılmayı düşünüyorum artık. ama cesaret edemiyorum. niye bilmiyorum. :cry: nişanlıdan ayrılan arkadaşlar sonradan pişman oldunuz mu, yoksa çok daha mutlu mu oldunuz..? :(

biraz uzun oldu yazı. kusuruma bakmayın :110:

İlk ayın ardından çok daha mutlu oldum. Çünkü aynı sen gibi, onunla olmak bana mutluluk vermiyordu artık..

Def et gitsin tam cektiricek bir tipe benziyor omrunu torpuler bu cocuk senin canim daha yasin genc atlatirsin.Kendi hayatina odaklan sen degerlisin ve teksin bunu unutma.Kimsenin seni uzmeye ve ezmeye hakki yok.

ailemin yüzüne bakamamaktan korkuyorum. sonuçta böyle birini ben çıkardım onların karşısına sevdiğim adam diye..

insan bazen birilerine derdini anlatmadığı için çıldıracakmış gibi hissettiği zamanlar olur ya, işte öyle bir zamandayım :KK43:

21 yaşındayım. 4 yıl flört döneminin ardından 10 aydır nişanlıyız.
sevgisinden en ufak bir şüphem yok ama nişanlı olduğumuz sürede bir kez olsun kendi başına gelmedi evimize hep ailesiyle birlikte geldi. (sağolsun kayınvalidemin bize gelmek istemesiyle o da ) iki kere de dışarda birlikte bişeyler yaptık, o kadar.

sorunlardan biri şu ki benden çok arkadaşlarıyla vakit geçiriyor. benimle buluşmak görüşmek için hiçbir zahmete girmezken arkadaşlarıyla haftada en az iki kez görüşüyor. bana hayatta yapamam dediği şeyi iki gün sonra arkadaşlarıyla yapıyor mesela.

şehir dışında okumak benim en büyük hayalimdi. tercih döneminde şehir dışını yazarsan ve kazanırsan senden ayrılırım dedi. inadına yazdım, kazandım da. benden ayrıldı akşamına barışmak için yalvardı. barıştım. ve şehirdışında olduğum her günümü burnumdan getirdi. onun için hayallerimden vazgeçip memleketime geçiş yaptım :mad:

nişanlılık öncesi çok kavgalar ederdik bana çok hakaret eder sonra pişman olurdu. bende hep affederdim. sesini duymak istemiyorum, herşeyine her yaptığına gıcık oluyorum dedi onu bile affettim. herşeye rağmen seviyorum dedim ailemin karşısına çıkardım onu. nişanlandık. bir kaç ay sonra çok önemli bir sınava girmem gerekiyordu. sınava bir ay kala istinasız her gece uyumadan sudan sebeplerle kavga çıkarıyordu. iki gün kala "defol git başımdan ruh hastası" diye mesaj attı. tamam dedim. sınavım bitene kadar aramadı beni. sonra pişman olmuş ne diller döktü, affettim.

evlenmeden önce askere gitmesini istiyordum. kendimce rest çektim askere gitmeden evlenmem diye. tamam evlenmeyelim o zaman dedi. çaresiz sineye çektim.

kızlar daha o kadar çok şey oldu ki artık dayanacak gücü kendimde bulamıyorum. :KK43:

herşeyi geçtim benim için damlayı taşıran son nokta ctesi günü oldu. o gün buluşalım diye konuştuk. hazırlanırken beni aramış o ara duymadım. evden çıkarken bi aradım bana ulaşamayınca arkadaşlarına buluşmak için söz vermiş beyefendi. o günden beri limoni aramız. bugun dayanamadım konuyu açtım. 10 aydır sabrediyorum ama artık yeter sen benimle mi görüşmek istemiyorsun dedim. "asabımı bozma benim, sabrına başlarım senin, uzatıp durma" gibi cevaplar verdi kızlar ve daha ben konuyu açar açmaz. eskiden neysem sonra da o olacam benden bişey bekleme dedi.

hep dediği şey. ben değişmem...

kızlar ayrılmayı düşünüyorum artık. ama cesaret edemiyorum. niye bilmiyorum. :cry: nişanlıdan ayrılan arkadaşlar sonradan pişman oldunuz mu, yoksa çok daha mutlu mu oldunuz..? :KK43:

biraz uzun oldu yazı. kusuruma bakmayın :110:
Nişan evresi bunun için zaten vazgeçebilme imkanı tanıyorsun kendine. Pişman olmazsın merak etme, Evlendikten sonra bu liste uzar gider. O birşeyler yapar pişman oldum der ,sonu affettimle biter.

evli değilsin, çoluk çocuk yok neden çekiniyorsun ki ayrılmaya. Ve en sevmediğim kız tipi; erkek naparsa yapsın affeden. Bu kadar kolay mıdır affetmek?

sizin görüşmeleriniz sadece bu kadarcık mı??? nasıl bir aşk yaşıyorsunuz...anlamadım yani bu adam sizinle niye vakit geçirmiyor?? biraz sevgi eksikliği var gibi geldi bana......
şimdi mutlu olcaksam ayrılayım diye birşey yok. o kısmı Allah bilir...ayrıldıktan sonra uzun bir süre acı mı çekeceksiniz yoksa hemen başka biriyle mutluluğu bulacak mısınız bilemeyiz...
ama sizin yerinizde olsam beni bu kadar değersiz hissettiren birini bir dakka hayatımda tutmazdım...
bir süre başka (birini sevene kadar )acıya, mutsuzluğa, yalnızlığa cesaretiniz vaarsa ayrılın yoksa ayrılmayın..

Gec bile kalmissin ayrilmakla.
Evlenince daha beter olur bu , daha nisanlilik donemi bukadar tavir yapiyorsa.
Evlendiginde hayati sana zehir eder.
Bence yol yakinken dön kendine iyilik yapmis olursun.
Ayrica okadar evli insan ayriliyor sen neden korkuyosunki.

ailemin yüzüne bakamamaktan korkuyorum. sonuçta böyle birini ben çıkardım onların karşısına sevdiğim adam diye..
Bu adamdan cacık olmaz. Zerzevat resmen Size ben istediğimi yaparım, bunun seni üzmesi umrumda olmaz. Ben bu ilişki için senin için değişemem diyor. Ya evliliğe hazır değil yada netin içine girdiğinden haberi yok. İnsan sevdiği kadınla güzel zaman geçirmektense gidip kendi gibi zerzevat cinsleriyle takılır mı?
Bu yüzden
Bence öncelikle bakış açını değiştirmelisin.
Çünkü ailen herhalükarda üzülecek.

Evlensen ya bu tiple yaşamayı kabul edeceksin ve ailen seni her gördüğünde mutsuzluğunu gözünden okuyup üzülecek.

Ya sen 3 yıl sonra kucağında çocuk baba evine geri döneceksin ve üzülecekler.

Ya da şimdi nişanı attığında üzülecekler.

Her halükarda üzülecekler. Ama şuanki hüzün diğerlerinden kat be kat daha az olmuş olacak. Hayırlısı anlaşamamışlar, zaten, nişanlılık evresi de bunun için derler, geçerler.
Tercih senin

Şimdi ayrilmazsan eğer, evlenince mahkeme köşelerinde en az 1 yil sürünürsun ayrılabilmek için ve hersey daha kötü daha zor olacak .. Görünen Köy klavuz istemez.

16 yasinda iken tanismissin, 4 sene iliski +10 aylik nisanlilik donemi. Senin hayatina cok fazla mudahale etmesine izin vermissin. Simdi de ayrilayim mi diye bize soruyorsun. Hayatina dair kararlarini kendin ver ve senin icin ne iyi oluyorsa onu yap.

Bana kalirsa bu adam da sende evlilige hazir degilsiniz.

asıl bunca yaptıklarından sonra o senin yüzüne nasıl bakıyor anlamadım.senin bi kabahatin yok.ilerde pişman olacağın adımlar atma.daha yaşın çok genç.evlenip sonra boşanmaya kalksan o zaman daha zor olur Allah korusun.bu adamın sana değer verdiğini sevdiğini düşünmüyorum ben.seven adam böyle incitemez

Nişanlın seni tamamen avcunun içinde sanıyor. Biraz gözünü korkutmakta fayda var diye düşünüyorum. Düzgünce karşına alıp konuşman lazım. Böyle böyle ben böyle gidersen ayrılmayı düşünüyorum, bu davranışların devam ettiği sürece de geleceğimizi göremiyorum diyebilirsin mesela. Eğer gerçekten hiçbir şekilde düzelme görmüyorsan o zaman o adamla evlenmen için hiçbir gerekçen olmayacak. Ayrıca nişan atmak eskisi kadar zor değil ki.. İleride evlendiğinde çok daha büyük sorumluluklar seni bekliyor olacak, ayrılman çok daha zor olur. Sen bu insanla evlenip hayatının geri kalanında mutlu olacağını düşünüyor musun önce bi ona karar vermelisin.

Nişanlıyken böyleyse ve üstüne bir de değişmem diye diretiyorsa yani yaptıklarını doğru sanıyorsa ayrılmanız çok çok daha mantıklı. Ama gönül bu , dinler mi mantığı size kalmış orası.

Yarin oburgun ailenin yanina psikolojigin bozulmus ve cocugunla donecegine simdi ayril ve mutlu olacagin insanla evlen. Sana boyle igrenc konusan ve kotu davranan bir adamla omur gecmez. Simdi boyle evlenince bu evin yolunuda unutur. Yol yakinken don canim! Emin ol ailen olgunlukla karsilar.

Back