nişanlı ve mutsuzum, nolur fikir verin, nasihat verin kimseye anlatamıyorum..

aynen doğru dedin, bide sonrası var dimi.. sonrasının kötü olacağını bilsek zaten kafa patlatır mıyız hiç bu kadar.. ben sadece o anki kendinden emin olma duygusuna imreniyorumda bana kaç deseler hayatta olmaz derim tabiki.. ne kadar seversem seveyim ailemi göz ardı edemem.

allah allah,ben bi konuda bi yerde dini konulara sicak bakmiyo diye bisey okudugumu saniyodum,pardon yanlis hatirliyorum galiba.
ama bana gore caba sarfediyo gibi..
bi ornek vereyim,bazen benim hayatimda birseyler olur,daha gecen dun oldu
bi arkdasima bi 1 mesaj atarim surda bulusalim diye,sonra bi 2. mesaj daha atarim,pardon ya orda olmaz surda olsun diye.
biraz sonra yine bi 3.mesaj:' pardon ilk dedigim yer en iyisi,cok pardon ya' diye.

yok oyle yok boyle, yok yok oyle der gibi aynen,keske hic kafami yormasaydimda o 1. attigim mesajla kalsaydim.
yani sana demek istedgim simdi sen 1, mesajdasin, 2.mesaji yollamak istiyosun.
ama nedense senin konunda sundan korkuyorum,o 3.mesajida aticaksin bu gidisle gibime geliyo.
yani ilk mesaja,yani burdaki ilk kisiye,(nisanlina) geri doneceksin,ama keske hic yapmasaydim o 2.mesaji diyceksin hep.

aynen canim, bak gordugun gibi insanlar hakkinda inis cikislarin var,bu herkeste var,kim guvenilir,kim seni korur kollar diye dusunuyosun.
ama ailen bambaska, eminsin, guvenebilirsin ailene,onlar seni yari yolda koymaz kesin biliyosun,hep senin yanindadir onlar.
ama kacan kizlarimiz var, ask onlari kor ediyo ve illede ailesinin karsisinda saf aliyolar.
yaninda olan aileni birden karsina aliyosun.

aman ben kararımdan emin olayımda, 2. msjı telafi etmek için uğraşırım her türlü :)

ben evlilikten mi korkuyorum acaba, iş ciddiye binmeden hiç bu kadar sorgulamıyodum ama kesinlikle ayrılık fikride geçmiyordu aklımdan. nişanlılık sancıları, son kararı verme durumu galiba bendeki sıkıntının bir başka nedenide.

hayir cnim inan oyle kolay olmuyo,o 2. mesaj utanc demek, o birakip gittigin nisanlina donmek demek
oyle bi utanicaksinki, senin icin bu kadr caba gosteren nisanlin,belki ilerde senin kocan olucak.
ama evlendiginzde bile,oyle yaraliycakki o attigin 2. mesaj seni.
ben cok iyi dusun derim, ileri bak derim.
o ugur geride kaldi, bi adim ileri atmak yerine bi adim geriye dogru atmak cok buyuk fark.

varya nasıl teşekkür etsem bilemiyorum.. kimseyle paylaşamadığım düşüncelerimi burda çıkarsız sadece beni düşünerek okuyup fikirlerinizi söylediniz..

ben sadece nişanlıma yoğunlaşıp, iyisiyle kötüsüyle onu ölçüp tartıp öyle karar vermeliyim. sonu evlilik olursa aklımda geriye dönük bişey kalmamış olmalı, ayrılık olursada elimden geleni yapmıştım derim..

çok teşekkür ederim, aklımı başıma getirdin..

yardim ede bildiysek ne mutlu,oy canim benim ya
bak bu kararada kendin vardin aslinda, ben bisey demedim.
cok dogru secim simdi dusundumde.
senin secim yapman gerekmiyo 2 kisi arasinda aynen seninde dedigin gibi, onune bakman gerekiyo.
nisanlina yogunlan aynen dedigin gibi,onu ugurla kiyaslama,ugur kapandi.

ha ama ben nisanlini sec o senin icin en hayirlisi demiyorum, cunku hic bi fikrim yok nasilbiri oldugundan.
ama gecmisi kapat, ve nasil bi hayat bekliyo seni nisanlinla onu dusun,ona gore kararini ver.

hakkinda hayirlisi tum guzellikler senin olsun,dua etmeyi unutma Allaha

Son düzenleme:

hiç unutur muyum.:) tekrar tekrar teşekkürler...

Biraz kendi yaşadıklarım geldi aklıma konunu okuyunca..Geçmişte açtığım konulara göz atarsan görürsün..Bende aşık olduğum adamla ayrılmıştım, adam değilmiş anladımki.sonra çok düzgün biriyle tanıştım aa dedim aşk felan hikaye bu adam beni mutlu eder seviyor iş düzgün ailesi şöle, üstelik çok ilgiliydi hatta. sonra sözlendim ve dannnn...bi türlü mutlu olamadım..adam hala aynı adamdı ama ben adama aşık değildim ya huzursuzkluk peşimi bırakmadı..ben senin gibi eski sevgilimle karşılaştırmadım pek..o adamda yanlıştı çünkü ona asla dönmezdim..seçim yapacak olsam sözlümü seçerdim ...ama yinede aşk çok önemli birşeymiş bunu anladım..yapamadım bi türlü, hani demişsin ya kaçarak evlenenler öyle seviyorlarki gözleri görmüyor bişey die aynen bende bunu düşündüm..ben aşık değildim, özlemiyordum öle çok..o nedenle herşeyi düşünüyordum...sorun yapacak bişeyde yoktu aslında pek..ama ne bilim aşk başka bişey...ayakların yerden kesilmesi demiyorum bak..hani bu adam benim kocam olucak, ben onun karısı, o evimin erkeği, düğün günü salona girerken onun elinden tutarak giricem, ve kesinlikle kendimi mutlu hissedicem..bahsettiklerim bunlar sadece.ben bunlardan emin olamadım.ama elimde mükemmel bir adam vardı her yönden..adam sevgi doluydu, ince düşünceliydi, ilgiliydi, ailesi iyiydi, işi iyiydi, üzerime titrerdi vs. vs. Çok direndim çok zorladım bu kararsızıktan kurtulmak için 3 gün iyiysem 4 gün kötydüm.Senin olayın uğur değil bence canım.sen nişanlından emin değilsin..onu tam olarak sevdiğinden, düğün günü onun gelini olmak istediğinden vs. Ben hergün kendimel mücadele ettim.senin gibi düşündüm herkes sözlüsünden ayrılacak der.ortada keisn bi sorunda yok şöel böle..ama sonra dedimki banae ya, ne derlerse desinler ben mutsuzum varmı ötesi.istediği kadar ii olsun adam, mantıklı tercih olmuş olsun ben mutsuzsam bunun neresi mantıklı..ben evlendiğim gün mutsuzken insanlar benim mutszuluklarımı çokmu takıcak sanki..Ve ayrıldım üzüldümmü evet, ama gözümde büyütmüşüm çokta sarsılmadım..en azından kararsızlıktan kurtuldum..şimdi en azından mutlu olmak için umudum var..Eminken bile evlilik zor emin değilekn nasıl olucaktı die düşündüm, düğün günü bunlar aklıma gelirse ne kadar ço0k üzer beni dedim..hep bu içimde kalırsa dedim..ve bi karar verdim pişmanda değilim.sözlümün kabule tmesi de kolay olmadı..Ayrılmak itediğimdende emin değildim bende senin gibi ama ben kararsız evlenmektense kararsız ayrılmayı seçtim..Hiç pişman değilim..denedim sözlendim ama yapamadım..bikaç gün sonrada herkes unutttu...Tabiki üzüldüm ama emin değileknde mutlu değildim...

tüm bunlar benim yaşadıklarım sana asla ayrıl demiyorum yanlış anlama.benim durumumda olup evlenmeye karar verenlerde var..hayat seçimlerden ibaret herkes için aynı karar aynı sonuçları doğurmaya bilir.Ve kolay olan evlenmekti ben zoru seçtim..Ama bu senin kararın biliyorum zor bi karar, ben psikoloğa bile gitmiştim belşki doğru karar almamda yardımcı olur die.herşey boş..ne istediğini ancak sen bilebilirsin..herkesin doğrusu kendine senin doğrun bambaşka...evlen yada evlenme ama bu kararı verirken hiç düşünmediğin tek şey insanların düşünceleri olsunç..kimse senin mutluluğunuda mutsuzluğunuda umursamaz.kendini yine en çok sen düşünürsün...Umarım doğru kararı verşirsin canım..ama bu karar uğurla ilgilid eğil bence sadece nişanlınla ilgili...bol şans..

Ama kişisel kanaatim senin evlenecein yönünde, çünkü düğün hazırlık konularına da yazıyorsun gördümki:) ben ilk 1,5 aydan sonra bırakmıştım mesela.evet hazırlıklar felan güzel şeyler ama benim daha öenmli bi sorunum var demiştim..onlar her halükarda heyecan verecekti zira...sonu ne olursa olsun hayırlı olsun canım

canım çok sağol, yaşadıklarımızın benzediği taraflarda var ama şu noktada ayrılıyoruz. benim nişanlım bana daha çok ilgi göstersin, özlesin, daha yakın olsun her manada.. ben öyle istiyorum. ondan bu ilgili göremeyince de o psikolojiyle düşünmeye başladım işte, benim istediğim ilgiyi hayatımdaki adam göstermezken, benim için ailesini yuvasını dağıtmayı göze alan bi adam oldu uğur. halbuki daha öncede onunla ilgisizliği yüzünden ayrılmıştık onada sonradan dank etti, beni kaybettiğini anladığında.

işte dünden beri buradaki arkadaşlarla yazışıyorum. biraz düşüncelerimi toparladım. çünkü bende sevgide var, yani görmek istiyorum, ilgisiz olmasa memnun olucam. işte yinede kararsızlıkla adım atarken pişman olmamak için nişanlımla kendime zaman vermeye karar verdim.

mesela dün o yazıyı yazarken çok mutsuzdum. biraz önce 5 dk lığına işyerime beni görmeye geldi. içimden, iyi ki yanlış bişey yapmamışım iyi ki yanımda dedim.

o uzaklaştığı zaman benden, hemen farklı düşüncelere kapılıyorum. o boşlukla aklım uğura kayıyor.

dünden bugüne kararsızlığım değişmiş değil ama dediğim gibi zaman herşeyi çözecektir. dua edip bekliyorum.

en çok korktuğum şeyde pişmanlık..ayrılırsamda evlenirsemde en çok bundan korkuyorum.. o yüzden allah bana yardım ederde düzgün bi karar veririm inşallah..

ve tabiki buradaki arkadaşlarada çok teşekkür ederim, konuştukça ferahladım, zaman vermenin en iyi çözüm olduğunu buldum, anlattıkça başka hikayeler okudukça rahatlıyor insan.. iyi ki keşfetmişim burayı..

az önce gördüm ya şevkim geldi :)))) hazırlıklarada bakıyorum, ben işimi kış tutayımda yaz cıkarsa bahtıma :) sonra dımdızlak kalmayayım. doğru kararı verdikten sonra ayrılsamda yaptığım hazırlık koymaz bana, dururlar evin bi köşesinde. bende her yol var yani

ve tabiki içimin büyük bi kısmı inşallah hayırlı olan odurda onunla evlenirim diyor..:)

azcık yanar döner miyim ne

canım senın derdin eskı sevgılı değil. hanı demışya bır arkadaş yarım kalan hıkaleyer hep sızlatır dıye.... senınkıde o hesap. nişanlından gereken ılgıyı göremeyınce eskıye sarmışsın. ama olacak iş değil. çunku bırıncısı çok sevseydın ayrılmazdın boyle bır sebepten ayrılmazdın. demekkı çok sevmemışsın. şimdi geçmişte kaldığı için sana heyecanlı gelıyo sadece.üstelık adam evlenmış barklanmış ustelık çoçuğu var olcak işmi. sen daha hayallerının başındasın o almış başını gıtmış. bırlıkte olsanız bıle çabuk bıter o iş söyleyeyım
nışanlınla sorunlarını konuş. ona karşı hıslerını tart. onsuz hayat sana acı verır mı düşün. verir diyosan mutluluğunu bozma sadece nışanlının aklını başına almasını sağla

çok haklısın, işte onla konuştuğumda da evlenince böyle bi sorunumuz kalmayacak benden bıkacaksın bile diyor. bende beklemedeyim işte.. aklı başına geldiğinde ben bi atraksiyon yapıp ayrılmış olmayayımda. çünkü ben ne zmn gidiyorum bitti desem o zmn dank eder, erkeklerin coğu böyle gerçi :)

artık hayırlısı işte valla rüyaya yatayım diye bile aklımdan geçti :))) istihare yapıyolarmış ya :)

belkide uğur sen dönersin umudyla eşini yolluyo fln. bence sen uğuru tamamen hayatından çıkar yazık çocuğu flnda varmış. zamanında yapman gerekeni şmdi yapmalımıyım die düşünme adam hayatını kurmuş, mutsuzsa bile o çocuğa yazık anne baba ayrı. nişanlın içinde ilişki tek taraflı diildir eger yalnız kalmak istemiyosa fırsat yarat sürprizler yap hem sn ilişkine alışırsın hemde önündeki hayata bi şans verirsin. belki evlenirsen uğurda snden tamamen ümidi keser ve oda ailesine döner.

yok evlenınce boyle bır sorunumuz kalmayacak palavrasına ınanma. evlensende eşinin gun içeirinde senı arayıp sorması bırlıkte plan yapmasını bekler durursun. bunun onlemını al şimdiden. çunku şimdi umursamıyorsa evlenınce toptan salar:26:

uğurun dediğine göre ben olsamda olmasamda sonları ayrılıkmış ama benim yüzümden biterse vicdan azabından duramam.. onun için dediğini dinleyeceğim, ben bi kaç adım daha atayım bakalım, neler olacak. anlatırım olanları yine :) ama madem akıl verdin fikir de ver napayım ben şimdi nişanlıma, ne sürpriz yapayım nasıl yakınlık kurayımda buzlarım erisin ???

aman allah korusun, o zmn yanarım işte. ama nasıl alayım önlemini bi bilsem.. konuştum, küstüm, trip yaptım, bende çağırmadım misilleme yaptım, yada çağırdım görüşelim dedim o utansın istedim ama aynı tas aynı hamam, çağırdığım zmn geliyo nadir olarak kendiliğinden geldiğide oluyo ama kırk yılda bir. evlenince diyo başka bişey demiyo.

bu arada telefon etmekten aramasından yana sıkıntı yok maşallah. ben yüzyüze görüşmekten bahsediyorum. aklımdan baştan cıkarıcı şeytani fikirler geçiyo :) ama hem bende utanıyorum hemde kalkar bana şimdi günah fln derse o zmn bütün şevkim kaçar, büyük bi ihtimal demez gerçi ama yinede her ihtimali düşünüyorum. ( çok ileri gitmek niyetim değil tabi, masum öpücüklerden bahsediyorum, her nişanlının yaşadığı kadarını bile yaşamadığımız için )

bir akıl daha rica ediyorum :)

bence uğur dediğin kişiyle bir daha görüşme burda evli yeni doğmuş çocuğu olup terkedilen aldatılan veya eski sevgilisiyle kocasının tekrar ilişkisi olduğunu öğrenip yıkılan kadınlarla dolu oku onlarıda nasıl üzüldüklerini ve nasıl dünyalarının yıkıldıklarını bi gör yazık değilmi o kadına çocuğuna??? eski sevgilinle iletişim kurman bile ona umut vermiş karısını anasına sepetlemiş o kadın belki hergün ağlıyor çocuğuyla geldiği durum için. azıcık empati yap uğura dönsen uğur yarn öbürgün başkasına aşık olup senide ananın evine sepetlemezmi?

nişanlın konusuna gelince sevmiyosan ayrıl ama iki gün ilgilenmedi diye eski sevgilimemi dönsem triplerine girme, düğün telaşı, iş stresi bu dönemlerde az anlayışlı ol derim.

:) sen artık eskiyi bırak yeni için çabala elinden geleni yap olmazsa vicdan azabı duymazsın keşke die :) fikir olarakta ; güsel küçük bi kutunun içine (diyosun ya bişe yapmıyo die birasda laf vurmak gibi olsun :) ) küçük kagıtlara onunla yapmk istediğin şeyleri yaz, mesela (hangi şehirdeysen gezilcek yerleri için) ... seninle elele gezmek keşfetmek istiyorum, gelecekle ilgili hayallerini yaz ver bakalım tepkisi ne olacak. ben işe yarayacağını düşünyorum ki yarar :) bende aklıma geldikçe böle fikirler mutlaka yazarım sana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…