nişanlı ve mutsuzum, nolur fikir verin, nasihat verin kimseye anlatamıyorum..

SEYMAYLMZ

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
449
30
68
kızlar ben iki kişi arasında kaldım. biri nişanlım biri liseden beri sevdiğim, bir zamanlar soğudum sandığım kişi..

onu lise yıllarımdan beri seviyordum. bi ayrılıp bi barışırdık, kendisi bir restoranda şef garson ve lise mezunu. o yıllarda bana karşı çok ilgisizdi. yani sevdiğini biliyordum ama bana zarar vereceğini düşünüyordu, onun içinde benden uzak duruyordu. çünkü ben okuyordum, hemde binbir güçlükle. geleceğim parlaktı, ailemin beni okutmak için ne kadar çabaladığını biliyor ve buna mani olmak istemiyordu. 5 yıl bu şekilde geçti, onu tanığımda 15 yaşındaydım, onunla birlikte lise ve ünv dönemlerimi geçirdim. aslında böyle normal bi çift gibi çıkmıyorduk. ben ilgisizliğinden yakınıp ayrılırdım, o bir iki hafta aramazdı beni, kendince zarar vermemekmiş niyeti, sonra bi akşam alkol alır, o sarhoş haliyle aşkını söyler, evlilik hayalleri kurardı. aslında ayrı olduğumuz zmnlarda bile beraberdik. biliyordumki beni çok seviyordu. kendi işini yapsa ne bileyim maddi olarak daha güçlü olsa hiç şüphem yoktu hemen evlenelim derdi, okul bitmesini bile beklemeden. ama garson olması kompleks yapmasına sebep oluyordu, lise mezunu olması vs.. seni bana layık bulmazlar bana vermezler derdi hep. aslında iyide bir maaşı evi fln vardı ama yinede beni çok yukarda görürdü. neyse biz bu şekilde bir dargın bir barışık ilerlerken bnm okul bitti ve calışmaya başladım. işimde yükseliyordum, görüntümden dolayıda çok ilgi görüyordum. anlayacağınız egom tavandaydı. eski aşkımda çalışma hayatıyla birlikte yavaş yavaş geride kalmıştı. artık çalıştığı yere hiç gitmiyordum. üstü düzey insanlarla o toplantı bu yemek derken kariyere kariyer katma derdindeydim. mali müşavir olayım dedim. sınav için kursa başladığım zamanlarda eski aşkım uğur beni aradı bi gece. evlenelim diye yalvardı resmen. buna benzer bi telefon daha öncede gelmişti, ben geçti artık senin ilgisizliğinden bıktım fln deyip geçiştirmiştim. yine aynı şeyi yaptım teklifini reddettim. bnm gibi kariyer sahibi yanıma yakışacak birini istiyordum kendime.

derken bikaç ay geçti ve ben o kişi ile tanıştım. aile olarak durumları çok iyiydi. çocuk istda ünv okumuş, bilgi,kültür,konuşma,hava,endam ne varsa istediğim onda vardı. dedimki beklediğime değdi. gayette ilgiliydi bana karşı. biz tanıştıktan 40gün sonra askere gitti, kısa dönem. bende bekledim askerden dönmesini. o da bnmle evlenmek istiyordu. geçtiğimiz temmuz ayında nişanlandık.

ama hiçbişey uğurla (eski aşkım)la yaşadığım gibi değil. tmm beni seviyor ama başbaşa kalmak için hiç bişey yapmıyor. bi dışarı çıksak arkadaslarını takıyor peşine. bana sesini yükseltmekten cekinmiyor. ona sorsan biz sorunsuz bi çiftiz. ama insan nişanlılıkta istemezmi bi gezsin bi başbaşa kalsın bunda yok. kendini evliliğe saklıyormuş. sanki kız cocuğu.

bu arada eski sevgilim ailesinin baskısıyla evlendi ve bir oğlu var 9 aylık. evlenirkende bana yine yine yalvarmıştı. aile zoruyla evlenmesinin sebebi de annesi. bu motor kazası geçirmişti, annesi altını bile temizlemiş, hani vefa borcu gibi bişey ama şimdi hepsi mutsuz. çünkü evliliği iyi gitmiyor. karısı 2-3 ay annesinde kalıyor daha doğrusu bu gönderiyor.

şimdi yine beni arıyor, boşanacağım diye. benimse aklım karmakarışık. bi yanda herkesin ideal eş gibi gördüğü ama benim aşık olmadığım insan. bi yanda benim tek lafımda boşanacak olan, yıllardır sevdiğim insan.

bi yandada ben varım tabi, burnum sürtüldü. Allah öyle bir cezamı verdiki, insan nasıl küçük görülürmüş, nasıl canı yanar pişman olurmuş gördüm.

nişanlımın arayıp sormasından yana bi sıkıntı yok, ama hani insan aşık olur, bir an görmek için heyecanlanır, bi kelimesini saatlerce düşünür ya böyle bi duygu yok yani.

uğurunda ii yada kötü bi evliliği çocuğu var. yuva yıkmak istemiyorum.

daha doğrusu ben nişanlımdan ayrılsam belkide kimseyi sokmıcam hayatıma. bide etraf var tabi, herkesin gözünde zengin yakışıklı biriyle evleniyor görünüyorum ve kıskanıyolar. ayrılırsam onlarda çok mutlu olacak. bi yandanda kendi hayatımımı mahvedeyim diyorum. ama bi yandanda ya mutlu olursam diyorum.

hiç bilmiyorum yani..

şimdi nişanlım aradı, bireysel emekliliğe başvuralım diye. düşüncelerimden utandım resmen ama aklımdan uğuru atamıyorum. belkide saplantı bilmiyorum ama böyle işte..

Son düzenleme:
sen bir çok şeyi kendin için değil etrafın için yapmışsın ve yapmaya devam ediyorsun gibime geldi sevmediğim adamdan ayrılsam zengin diye kıskanan insanlar mutlu olurlar diyorsun ..??!! ama sevmiyorsun ama bunun içinde ayrılmak istemiyorsun maddiyata, kariyere önem veriyorsun eski sevgilinle de mutlu olamayacağını düşünüyorum... çünkü onu yanına yakıştıramayacaksın eşin ne iş yapıyor dediklerinde şef garson demekten utanacaksın.. bunlar benim fikirlerim değil senin fikirlerinden örnek alarak yazdıklarımdır..

nişan atmak istiyorum, maddiyatı fln geçtim artık. gecen hafta istemiyorum diye haber gönderdim. nişanlımın annesini hastaneye kaldırmışlar bi kere daha deneyin diye o kadar cok ısrar ettilerki, kararımdan dönmek zorunda kaldım.

uğuru o zmnlar sevmediğimi sandım, kendime göre birini bulurum, daha mutlu oluruz dedim. çünkü onun kompleksleri vardı.

şimdide o eski aşkı arıyorum, para umrumda deil şu an. çalışır kazanırız.

eskiden evet öenm veriyodum paraya pula.

şimdi nişan atmış bi kız olma durumuda var, offf bilmiyorum ya. mutlu olmazsam boşanmış bi kadın olarak hayat sürmek dahada zor. her yolu düşünüyorum ama içinden cıkamıyorum.

bak halen nişan atarsam millet neder kavgasındasın ya boşverrr... millete göremi şekillendireceksin kendini... nişan atınca ne oluyorki ilerde çocuğun olup boşanmaktansa varsın olsun nişan attı desinler.. sana nişanı at tabiki demiyorum ama tercihlerini doğru yaparsın inşallah...

onu yada bunu sec diyemiycem.
kendin bi secim yapman gerek.

bence tm para onemli bu dunyada.
ama PARA COGALDIKCA BI ADAMIN CEBINDE, ADAMLIK AZALIYO O KISININ YUREGINDE.

nisanlin cekingenmi? basbasa kalamiyoz diyodunya?
yoksa eski sevgilindeki gibi nisanlindada umursamazlikmi var sana karsi?

Madem emin değildin niye nişanlandın ki?
Neredeyse her konuda erkekleri eleştiriyoruz ama sizin yaptığınız da akıl kârı değil. Keşke önce kendinizi tartsaydınız. Karşındaki erkek olsa da onun da duyguları var. Yazık yani ona da.

Çevreye yakışıklı kocayla hava atamama, kıskananları çatlatamama, nişan atmış kız olma bırakın bunları da şimdi ki nişanlınızın da günahına girmişsiniz. Birazcık saygınız varsa düşüncelerinizi ona açıklayın derim eminim bunu hakedecek kadar hakkı vardır üzerinizde.

Nişan atmış biri olmak ayıp değil. Maddi durumu ve fiziksel görünümü çok iyi olmayan biriyle evlenmek de ayıp değil.
Ya da insanlar genelde eşlerini başkaları kıskansın diye seçmezler.

bence normal olmayan sizsiniz. nişanlınıza da yazık, o uğur denen çocuğa da, onun eşine de ve en önemlisi çocuğuna da.. kısacası sizin dışınızdaki herkes mağdur bu hikayede. bencilliklerinize bir dur diyin ve yuva bari yıkmayın..

uww çok heycanlı bi hikaye şahsen etkilendim
Neyse .. Bak bence sen bu uğur mudur yenisi midir hepsine son ver kimsenin de günahını flan almış olmassın herkes hata yapablir duygularından emin olamyp denemek amaçlı çıkmışsn belli ama en azından yolun başındayken pişman olmuşsun düşünsne evlenip çocğunuzun flan oldğunu o zman pişman oldğunu ne kdar kötü bi durum.. insanlar sevglisyle onunla baş başa kalmak için çabalar her gördüğünde kalbi yerinden çıkacakmş gbi heycanlanr eli ayağı titrer resmen sende bu da yok ee daha ne duruyosun ki.. heycan bitmiş aşk bitmiş fazla bocalama işler aileye fzla kötü etki etmeden ayrıl. anladığım kdarıyla da güzelsin eline işini de almışsın dha önüne çok yakışıklı erkkler gelir sıkıntı yaptgın tek şey çevreyse eğer :) Allah'm gönlüne göre versin inşallh duygularından emin olmayıp kimsenin de kalbni kırma ama..

bence sen ikisiyle de mutlu olamazsın.uğuru falan sevdiğin yok sadece yarım kalmış hikayeler çekici gelir insana hepsi o...onunla beraber olduktan bir süre sonra yıne sorunlar başlayacak....bir de çocugu varmış...benim nacizane tavsiyem : bazı şeyleri unutana kadar hayatına kimseyı almaman......çünkü yarım kalanlar unutulmuyor...:26:

bnce eski sevgilini bırak nişanlnda seni bağlamak için bireysel emekliliği öne sürüo çok bilindk bi yöntem bnmle yaşlan der gibi çok taklma bunlara o emeklilik parasını yatırır sonra da ceker öle bi sistem önmli olan senn mutluluğun.ikisinden de vazgeç yok eger bekleyemem evlilik gec kalmasn dersen de nişanlnla devam et arayp sorması güzel bişi zamanla alışırsn ama başka yuvaya doknma çünkü eden buluo unutma

evet çekiniyor ve bunu kendisi kabul etmiyor. ben onun müptelası gibi olacakmışım, yakın davranacakmışım.. iyi güzelde sen erkeksin ben kız dimi, ben sana ne kadar yakın olabilirim ki kendi kendime. espriyle karışık bu durumun anormal olduğunu, yani her adımı benden beklemesinin tuhaf olduğunu anlattım daha önce. hayırdır, rollerimi değiştik fln deyip şakaya vurdurdum ama onun ne düşündüğünü anlayamıyorum. bi taraftan bana yakın ol diyo mesela, ama diğer taraftan bi hocayı dinledim işte zina günah fln deyip duruyor. sanki ben zina derdindeyim, birlikte olalım fln diyorum, ama beni bu yüzden suçlu gibi uzak gibi görüyor. ben anlayamıyorum yani aklındakini.. belki cinsellik bakımından bi yakınlıktan bahsetmiyodur diye aklınıza gelir muhakkak ama ben nasıl bi yakınlık diye sorduğumda bu tarz cevaplar veriyor, ondan aklımı karıştırıyor yani.

ben istiyorumki bi plan yapsın çıkalım eğlenelim saçmalayalım vs.. bunları anlatıyorum yani, nerden bilecek senin istediğinide demesin kimse.

uğuru düşünürkende vicdan azabı çekip, acaba ben uzakmıyım bu çocuğa deyip kendimide yargıladığım oluyor. ama ona gösterdiğim alakayı özveriyi kimseye göstermedim. böyle yani karmakarışık bişey yaşıyorum.

evlenirseniz mantık evliliği yapacaksınız, yani çoğu çiftin bir zaman sonra geldiği noktaya siz en başta gelmişsiniz zaten sevgi oluşamaz mı arada? oluşursa güzel olur. oluşmazsa evlilik çekilmez olur. ki zaten sevgi var gibi. eski defterleri açmayın derim, çoğu zaman hiçbir yararı olmaz; ama nişanlınızla da sırf parası ve tipi için evlenmek çok saçma. bunlara bakarak evlenilmesini saçma ve yapay ve içi boş buluyorum. tabi beklentileriniz bu yöndeyse problem yok demektir.

ilk zamanlarımızda kendimden çok emindim, tamam demiştim kendi kendime, mucize gibi girdi hayatıma. askerden geldikten sonra değişti işte. alakasız biri oldu, arkadaşlarına düşkün oldu. her şekilde rahatsızlığımı böyle giderse kötü olacağımızı söyledim. sakin sakin konuşarak, laf sokmayla, espriyle hep konuştum onunla. hatta şakayı öyle abarttımki, ikimizde aşkı memnu izleyicisiymişiz, o zmnlar daha tanışmamıştık. ona dedimki, bak senin yaşın genç ama ruhun adnan, bende bihterciğim gibi olmayayım sonra, zaten bihteri hep haklı bulmuşumdur fln diye.

zaten şu anda maddiyat flnda umrumda değil. düşünüyorumda uğuru yarım kaldı diye mi bu kadar çok hatırlıyorum acaba diyorum. ya ayrıldığımızda bunun içinde aynı şeyleri düşünür pişman olursam, ya aslında mutlu olacaksamda kapris yapıyorsam? yani kaybetmeyide göze alamıyorum, ne kadar olmasa evlenme hayalleri kurduğum, o böyle sever diye çeyizimi hazırladığım insan. sonradan o eşyalara bakıp bakıp pişman olmakta var diyorum.

beklentim kesinlikle aşk.. ilk tanıştığımız zmnlardaki gibi olsa hiç düşünmem. başka arkadaslarada soruyorum, nişanlılıkta hep böyle şeyler olur, ilk gün mutluysan yine mutlu olursun diyolar. nişanlılık sancılı bi dönem diyorlar.

sesini duyduğumda mutlu oluyorum. onun ilgisizliği yüzünden bu düşüncelere kapıldım. derdimi söyledim umursamadı.. etraftada kötü niyetliler gerçekten çok fazla.

özellikle çapkın erkek milleti. üzgün olduğumu görür görmez, işte sana bu yapılırmı senin gibi kız üzülür mü bilmem ne. derdimi anlattığımda olsa bari. hepsinin niyeti belli. istiyorumki etrafımda var olduğunu hissettirsin bana. ben o kötü niyetlilere karşı, hayır o öyle değil böyle, çok iyi biri, çok ilgili, hiç üzmez beni deyip duruyorum ama yalan yani. buda canımı acıtıyor.

ona söyledim, dedim ki, hayatından çıkıp gitsem hemen yeri doldurulcak birimiyim ondan mı umursamıyosun beni diye, öyle olmadığını, evlenince hep birlikte olacağımızı o zmn böyle bi sıkıntımızın olmayacağını söylüyor. sabret diyor. onun söyledikleride mantıklı geliyor ama yinede nişanlısını özler insan, gelir görür, bnm mantığım bunu kabul ediyor.

nacizane yaşadıklarımı anlatayım sana , gözlemlerimi kararı sen ver....lisede ve üniversite yıllarında sevdim ben de deli gibi. seninkine benzer şeyler yaşadım ve olmadı ama yüreğimin bi yerinde hep o vardı...birileri girdi hayatıma, girmek isteyenler oldu, kimiyle görüştüm kimiyle denedim ama yapmadım hep kıyaslama yaptım çünkü. Dedim ki ben aşkımı doya doya yaşamadığımda bile bundan daha mutluydum, daha heyecanlıydım...Sonra farkettim ki benim değer verdiğim, beni mutlu eden karşımdaki insan değil ki, benim ona karşı hissettiklerim. Kıyaslamam gereken insanlar değil, kendi sevgim olmalı.Üniversite bittiğinde adaylar çoğaldı, mantık ilişkileri gündeme geldi.1-2 kişiyle görüştüm ama kendime yakıştıramadım bi türlü..Çok aşırı tepkiler verdim hatta, aşık olmadığım bi adamla evlilik planı yapamam diye..öyle de oldu..Sonra iş hayatı başladı, kariyer, maddi güç tüm imkanlarım oldu. Ailemden uzaktaydım falan, özgürdüm. Evliliği bi amaç olarak görmeyi, hedef haline getirmeyi attım kafamdan. Amaç mutlu olmak olmalı.Evlilik buna yardım edecek bi araç sadece. Aşık olmak konusunda da fikrim değişti zamanla...Aşk, tanımı herkese göre değişir..kimi beni mutlu eden der, kimi ayağımı yerden kesen der, kimi beni ben olmaktan alır der....Asıl soru şu:"Hayatta seni mutlu edecek şeyler ne?", "nasıl bir ilişki, evlilik seni mutlu eder?"...Etrafıma bakıyorum, 1.grup birbirlerini uzun zaman tanıyıp, aşık olup evlenen çiftler.Kimi yıllaca mutlu oluyo, kimi evlenir evlenmez sıkıntı yaşıyor. Evliliğin sorumluluğu lise aşkı gibi olmuyo çünkü, aşık olduğum adam/kadın bu değildi diyosun..2.grup görücü usulü veya günümüzdeki aracılarla olan mantık evlilikleri.Bu grupta da sonuç aynı, bazıları yııllarca mutlu yaşıyo, bazıları da en ufak bi sıkıntı da çekemem seni diyip dönüp gidiyo...3.grup ani bi kararla, yıldırım aşkıyla evlenenler.Onlarda da son hep aynı.
Ortak nokta şu bence herkesin evlilikten beklentisi farklı, kadın gözüyle bakalım.ben derim ki kocam evine sadık olsun, alkol almasın, gözü dışarda olmasın, eve düzenli gelip gitsin, sorumluluklarını bilsin, maddi olarak benim ihtiyaçlarımı karşılasın, akşam oturup yemeğimizi yiyelim, kavga gürültü olmasın, evilikte aradığım ve bunu edece şey huzurdur..benim evlilikten beklediğim budur mesela, bunlar sağlandığında mutlu da olurum ..Ama sen dersin ki benim kocam mutfakta bana yardım etmeli, bana hediyeler almalı, beni kıskanmalı, kadın arkadaşı olmamalı, her anımız birlikte geçmeli...seni mutlu edecek de budur..bir başkası der ki özgür olmalıyım, ikimiz de kısıtlanmayalım, heyecanlı bi ilişki isterim, hergün aynı şeyleri yapamam..
İşin zor tarafı senin neyin mutlu edeceğine karar vermen..Bak etrafına, maddi sıkıntı çekip mutlu olanlar da var, kocasının aldığı altın yüzüğü beğenmeyip kavga çıkaranlar da... Şunu asla demiyorum aşk gelip geçici, bu yaştan sonra, yaşadıklarında sonra bi daha aşık olmazsın...asla..Hiç belli olmaz...Zaman kendimizi ve istediklerimizi tartmak konusunda en iyi çözüm bence.Doğru zamanda, doğru insan olduğunda bişeyler kendiliğinden gelişecektir zaten..
Son olarak şunu da söyleyeyim, evlenen veya evlilik kararı alan insanların çoğunluğu "acaba?" sorusunu soruyor kendine, emin olmadıkları bir sürü nokta oluyor..Kendimizin mükemmel olmadığı gibi karşımızdaki de değil.biz nelere göz yumabiliriz, neler önceliğimiz bu önemli...Aldığın kararların senin mutlu etmesi dileğiyle...

çok teşekkürler cevabın için..

ben her iki kişiyle ilgilide bütün ihtimalleri düşündüm. mutluluk, mutsuzluk,pişmanlık vs..

verilen bütün cevaplara aslında öyle değil böyle yada verilen tavsiyelere onu da denedim dedim.

biraz daha zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. umarım iyi veya kötü ama kesin karar verdirtecek olaylar yaşarım. sonradan pişman olacağım bişey yapmam. bu evlilikte ayrılıkta olabilir. dua edip hayırlısını dilemekten başka bir çare bulamadım.

ve son olarak şunuda ekleyeyim, kimsenin gözünde para düşkünü biri gibi görünmek istemem. ondan kat kat zengin taliplerimde oldu ama ben istemedim. nişanlımı ilk başlarda gerçekten sevdiğim için evlenmek istedim ama ilgisizliği beni bu boşluğa itti.

inşallah ikimiz içinde hayırlısı olur..

( inanırmısınız kaçarak evlenenlere özeniyorum, o kadar sevmişlerki birbirlerini başka hiç bişey düşünmeden birlikte olmak isteyip o kararı vermişler. benim gibi düşünüp düşünüp beyinlerini yememişler, valla imreniyorum.. :) )

benim dusuncem boyle
dini konulari yobazlik olarak goruyo demistin sen bi ara,ama bence caba sarfediyo gibi geldi bana.
senin ilgilendigin seyler hakkinda bilgi edinmis ve boyle bi konu acmis,zina konusu sende biraz garip bi dusunce birakmis olabilir.
ama dedigim gibi cabasi var.

bide soyle bisey var,
sen emin degilsin o ugurla mutlu olucagindan.
Hic yasanmamis hic baslanmamis bi hikaye olsa sizinki anlardim bu heycanini.
ama biseyler yasanmis ve yurumemis malesef.

evli bi adamin yuvasini bozmak bence,hic bi isiga cikarmaz seni,gelecegin pek parlak olamaz.
hadi karisini sevmiyo olabilir,ama bi cocugu varmis

canim ben senin gibi dusunmuyorum kacanlar hakkinda.
mesela ilk basta ana babanin basini yere egdiriyosun,seni o yasa getiren insanlara bunu yapamazsin.
ben karsiyim kacmaya.
hele bide kactiktan sonraki hayat hiikayelerini dinledinmi sen hic kacanlarin?
'"anam babam arkamda durmadigi icin kocam beni kimsesiz bildi kocamin ailesi hep ustume ustume geldi'' diyenleri cok duydum ben.
kacanlarin hic brinden iyiki kactim lafini duymadim ben ,nedenmi?
cunku aile demek,guven demek, ve egerki sen o guveni sarsarsan yetim gibi dolasirsin.
hem soyle bisey var, sen hic '""keske annem babam beni korumasaydi'' dedigini duydunmu birinin?
ama'""keske ailem bana arka cikmasdi' lafini kac kere duyduk malesef

dini yobazlık olarak görmez aksine kendisi düşkündür dine, alkol fln almaz mesela. siz çabası var dedikçe bile ben nasıl mutlu oluyorum varya..

uğurla ilgilide haklısınız sanırım. denize düşen yılana sarılır gibi oldu galiba benim durumum. boşlukta hissediyordum kendimi, ondan kapıldım o tarz düşüncelere.

inşallah dua ediyorum, hakkımızda ne hayırlıysa o olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…