- 20 Ocak 2021
- 1.298
- 1.247
- 27
-
- Konu Sahibi sorunumvar35
Bacım bildiğin seni bozuyor herkesin içinde. Kimse başbaşayken nasıl olduğunu bilmez. Herkes vah bu kızın haline der.Merhaba, nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz ancak çok sinirli stresli bir insan. Nerde ne tepki vermesi gerektiğini bilmesine rağmen hata yaptığını bilmesine rağmen kendini tutamayan hareketlerine sınır koyamayan birisi. Mesela damat bohçası alışverişinde 1 gün boyunca fazla gezdik yoruldu diye kabinde sesli bir şekilde söylenen birisi. Birisi var mı yok mu umrunda değildi ben utandım. Sinirlenebilir yorulabilir ama dışarda birileri varken söylenmek ne demek? Annemlerle çeyizimi götürdük, kendiside çalışıyordu işten çıktı evi temizledi uyudu kalktı biz geldik uzun yoldan ve yemek hazırlığı yoktu. En azından dışardan söyleyebilirdi babam annem ben gitmiştik. Evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık geri dönmemiz lazımdı ve akşam 9a kadar annemle kendimizi o kadar yordukki ayakta duracak halim kalmamıştı. Kutular fazlaydı kapıya çöp poşetleriyle koyduk. Kapıya bi baktı söylenmeye başladı, yardıma gelimmi dedim gelecem tabi ben tek başıma nasıl götürecem diye sesli sesli sinirle söylendi seslenmedim yardım ettim. Biz 10 saat yolculuk çektik evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık bunların hiçbirini görmedi, kendisi işe gidecekmiş bunu düşünmemiz lazımmış akşama kadar işi bitirip bırakmamız lazımmış. Evde bi kerede sesini yükseltti babamlar diğer odadayken. Babamla annemin çok canı sıkılmış haklı olarak. En azından ailemin yanında böyle davranmaması lazımdı. Sonuçta onlarda kızını güvenecek damatlarına. Borçları var ve düğünden sonra toplanan parayla düğün salonunu ve balayını ödemeyi planlıyoruz diğer borçlarınada çeyrekleri bozdurup kapatmak istiyor. Borcu var demek istemiyorum borç bizim borcumuz nişanlıyız ve evlenecez malımız varsada bizim borcumuz varsada bizim beraber öderiz. Ama ailemin ve ailesinin haberi yok. Ailesinin haberi olsun istemiyor çünkü çözüm üretmek yerine sıkan boğan insanlardan. Yani tüm bunlar beni bunalttı gerçekten. Annemde düğünü geciktirmem tarafında. Benimle başbaşayken nişanlımın sorunu yok melek gibi karşılıklı konuşabiliyoruz stresini bir kenara bırakabiliyor. Onunda halinden anlamak istiyorum ama ben sakin ve kavgasız bir ailede büyüdüm her stresli sinirli davranmasında gözlerim doluyor kalbim kırılıyor.
Tavsiyleriniz neler? Sizden gelecek olumlu yada olumsuz tavsiyeleri dinlemek istiyorum. Uzun oldu okursanız çok memnun olurum:)
Teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Şuan gerçekten herşeyi daha iyi görüyorum:)Ayrıca kefil olduğu, borsada orda burda batırdığı paraların borcu szin borcunuz değil. Onun borcu. Eşek olma, semer vuranın çok olur. Boş fedakarlık yapınca seni el üstünde tutmayacak kimse. O fedakarlıklar senin görevin haline gelecek ve beklenti artacak. Of ailene üzüldüm ya.
Haklısınız ama gözüm açıldııBacım bildiğin seni bozuyor herkesin içinde. Kimse başbaşayken nasıl olduğunu bilmez. Herkes vah bu kızın haline der.
Bugün böyle tepkiler verir zaman geçtikçe daha sinirli agresif tepkiler verir.
Haklısınız ama az önce konuştum ve verdiği tepkiler benim gözümü dahada açtı. Ailemin bana hadi gidiyoruz demediğine dua et diyince gitselerdi yaa gitselerdi dedi. Bu cevap yetti galiba bana:)Birisi törpülenecek orası kesin ama o nişanlınız olmayacak. Sevginiz aşkınız o kadar güçlü olsaydı anne babanızın yanında saygısızlık yapmazdı. Efendi edepli davranırdı. Hem siz, hem aileniz pasif kalmış pısmışsınız. Her dediğine her yaptığına kimse ses çıkarmıyor niye törpülesin kendini? Eşinin elinden boynundan takılarını alıp batırdığı paraları kurtarma derdinde. Ona bile ses eden yok, al istediğin gibi harca demişsiniz. Kafasına taç taktığın birinin sonra boynuna tasma takamazsın.
Az önce konuştum, aileme karşı çok saygısız. Ailem hadi gidelim demediğine dua et dedim, gitselerdi ya gitselerdi dedi. Bu cevabıda bana yettiKendine gelmeye çalış. O kadar emek, o kadar çeyiz diyorsun. Geç bunları geç. Evet kendini kandırıyorsun. Böyle sevgi olmaz. Bu kişiyle yarın bir gün evlenirsen üstüne bir de çocuk sahibi olursan asıl acıyı, ızdırabı o zaman görürsün. Anneni dinle bu konuda . Ben olsam yaşadığım tecrübelere istinaden düğünü ileri tarihe almayı bırak, direk iptal ederdim. Güvenmediğim, öfke sorunu olan biriyle hayatımı heba edemem.
Ya kaybetme korkusu yok ya da sizin onu bırakmayacağınızdan çok emin. İki halde de sıkıntı büyük.Haklısınız ama az önce konuştum ve verdiği tepkiler benim gözümü dahada açtı. Ailemin bana hadi gidiyoruz demediğine dua et diyince gitselerdi yaa gitselerdi dedi. Bu cevap yetti galiba bana:)
Gitselerdi ya dedi öyle mi? Herkes burda gerekeni söyledi. Son noktayı koymak sana kalmış. !Az önce konuştum, aileme karşı çok saygısız. Ailem hadi gidelim demediğine dua et dedim, gitselerdi ya gitselerdi dedi. Bu cevabıda bana yetti
Evlenmeden böyleyse evlenince daha da beter olacak.Merhaba, nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz ancak çok sinirli stresli bir insan. Nerde ne tepki vermesi gerektiğini bilmesine rağmen hata yaptığını bilmesine rağmen kendini tutamayan hareketlerine sınır koyamayan birisi. Mesela damat bohçası alışverişinde 1 gün boyunca fazla gezdik yoruldu diye kabinde sesli bir şekilde söylenen birisi. Birisi var mı yok mu umrunda değildi ben utandım. Sinirlenebilir yorulabilir ama dışarda birileri varken söylenmek ne demek? Annemlerle çeyizimi götürdük, kendiside çalışıyordu işten çıktı evi temizledi uyudu kalktı biz geldik uzun yoldan ve yemek hazırlığı yoktu. En azından dışardan söyleyebilirdi babam annem ben gitmiştik. Evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık geri dönmemiz lazımdı ve akşam 9a kadar annemle kendimizi o kadar yordukki ayakta duracak halim kalmamıştı. Kutular fazlaydı kapıya çöp poşetleriyle koyduk. Kapıya bi baktı söylenmeye başladı, yardıma gelimmi dedim gelecem tabi ben tek başıma nasıl götürecem diye sesli sesli sinirle söylendi seslenmedim yardım ettim. Biz 10 saat yolculuk çektik evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık bunların hiçbirini görmedi, kendisi işe gidecekmiş bunu düşünmemiz lazımmış akşama kadar işi bitirip bırakmamız lazımmış. Evde bi kerede sesini yükseltti babamlar diğer odadayken. Babamla annemin çok canı sıkılmış haklı olarak. En azından ailemin yanında böyle davranmaması lazımdı. Sonuçta onlarda kızını güvenecek damatlarına. Borçları var ve düğünden sonra toplanan parayla düğün salonunu ve balayını ödemeyi planlıyoruz diğer borçlarınada çeyrekleri bozdurup kapatmak istiyor. Borcu var demek istemiyorum borç bizim borcumuz nişanlıyız ve evlenecez malımız varsada bizim borcumuz varsada bizim beraber öderiz. Ama ailemin ve ailesinin haberi yok. Ailesinin haberi olsun istemiyor çünkü çözüm üretmek yerine sıkan boğan insanlardan. Yani tüm bunlar beni bunalttı gerçekten. Annemde düğünü geciktirmem tarafında. Benimle başbaşayken nişanlımın sorunu yok melek gibi karşılıklı konuşabiliyoruz stresini bir kenara bırakabiliyor. Onunda halinden anlamak istiyorum ama ben sakin ve kavgasız bir ailede büyüdüm her stresli sinirli davranmasında gözlerim doluyor kalbim kırılıyor.
Tavsiyleriniz neler? Sizden gelecek olumlu yada olumsuz tavsiyeleri dinlemek istiyorum. Uzun oldu okursanız çok memnun olurum:)
Siz eş olacaksınız, yol arkadaşı olacaksınız rehabilitasyon merkezi değil ama toplum öyle normalleştirmiş ki kısır döngü asla kırılmıyor.3.5 yıldır görüşüyoruz, ben şu düşüncedeyim çevremdeki evliliklerdende gördüğüm kadarıyla herkes bir huyu idare ediyor ve eşini azda olsa törpüleyebiliyor. Törpüleyebilir miyim? Yada düğünü geciktirsem değişme olabilir mi?
Tekrar arıyor, neymiş ailem benimle konuşmuş kesin ondan bunları söylemişim neymiş bir istirahatli günü varmış ondada ben bunlar konuşup canını sıkmışım falan falan, bende inanmıyorum sana benim kırgınlığımın sende hiç bir değeri yokmuş dedim yüzüne kapattım.Gitselerdi ya dedi öyle mi? Herkes burda gerekeni söyledi. Son noktayı koymak sana kalmış. !
Ses edeceklerini bildiği için ailelerden gizlenesini istemiş bi de. Yalnızken iyi olmasının sebebi de takıları almak. Ama konu sahibi göremiyor, verici olmaktan gözü hiçbir şey görmüyor maalesef.Birisi törpülenecek orası kesin ama o nişanlınız olmayacak. Sevginiz aşkınız o kadar güçlü olsaydı anne babanızın yanında saygısızlık yapmazdı. Efendi edepli davranırdı. Hem siz, hem aileniz pasif kalmış pısmışsınız. Her dediğine her yaptığına kimse ses çıkarmıyor niye törpülesin kendini? Eşinin elinden boynundan takılarını alıp batırdığı paraları kurtarma derdinde. Ona bile ses eden yok, al istediğin gibi harca demişsiniz. Kafasına taç taktığın birinin sonra boynuna tasma takamazsın.
Gördüm gördüm merak etmeyinn, üzerimden sanki 3.5 yılın ağırlığı kalktı:)Ses edeceklerini bildiği için ailelerden gizlenesini istemiş bi de. Yalnızken iyi olmasının sebebi de takıları almak. Ama konu sahibi göremiyor, verici olmaktan gözü hiçbir şey görmüyor maalesef.
Şimdi manipülasyon yapacak, gaslisting yapacak, gözünüz açılmasın diye ne gerekirse yapacak. Buradaki üyeler yanılıyor olsaydı hepsini kabul edip, içtenlikle özür dilerdi ve değişimi size gösterirdi ama şimdiden başlamış manipüle etmeye.Tekrar arıyor, neymiş ailem benimle konuşmuş kesin ondan bunları söylemişim neymiş bir istirahatli günü varmış ondada ben bunlar konuşup canını sıkmışım falan falan, bende inanmıyorum sana benim kırgınlığımın sende hiç bir değeri yokmuş dedim yüzüne kapattım.
Merhaba, nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz ancak çok sinirli stresli bir insan. Nerde ne tepki vermesi gerektiğini bilmesine rağmen hata yaptığını bilmesine rağmen kendini tutamayan hareketlerine sınır koyamayan birisi. Mesela damat bohçası alışverişinde 1 gün boyunca fazla gezdik yoruldu diye kabinde sesli bir şekilde söylenen birisi. Birisi var mı yok mu umrunda değildi ben utandım. Sinirlenebilir yorulabilir ama dışarda birileri varken söylenmek ne demek? Annemlerle çeyizimi götürdük, kendiside çalışıyordu işten çıktı evi temizledi uyudu kalktı biz geldik uzun yoldan ve yemek hazırlığı yoktu. En azından dışardan söyleyebilirdi babam annem ben gitmiştik. Evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık geri dönmemiz lazımdı ve akşam 9a kadar annemle kendimizi o kadar yordukki ayakta duracak halim kalmamıştı. Kutular fazlaydı kapıya çöp poşetleriyle koyduk. Kapıya bi baktı söylenmeye başladı, yardıma gelimmi dedim gelecem tabi ben tek başıma nasıl götürecem diye sesli sesli sinirle söylendi seslenmedim yardım ettim. Biz 10 saat yolculuk çektik evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık bunların hiçbirini görmedi, kendisi işe gidecekmiş bunu düşünmemiz lazımmış akşama kadar işi bitirip bırakmamız lazımmış. Evde bi kerede sesini yükseltti babamlar diğer odadayken. Babamla annemin çok canı sıkılmış haklı olarak. En azından ailemin yanında böyle davranmaması lazımdı. Sonuçta onlarda kızını güvenecek damatlarına. Borçları var ve düğünden sonra toplanan parayla düğün salonunu ve balayını ödemeyi planlıyoruz diğer borçlarınada çeyrekleri bozdurup kapatmak istiyor. Borcu var demek istemiyorum borç bizim borcumuz nişanlıyız ve evlenecez malımız varsada bizim borcumuz varsada bizim beraber öderiz. Ama ailemin ve ailesinin haberi yok. Ailesinin haberi olsun istemiyor çünkü çözüm üretmek yerine sıkan boğan insanlardan. Yani tüm bunlar beni bunalttı gerçekten. Annemde düğünü geciktirmem tarafında. Benimle başbaşayken nişanlımın sorunu yok melek gibi karşılıklı konuşabiliyoruz stresini bir kenara bırakabiliyor. Onunda halinden anlamak istiyorum ama ben sakin ve kavgasız bir ailede büyüdüm her stresli sinirli davranmasında gözlerim doluyor kalbim kırılıyor.
Evet evet başladı farkındayımm, ablasının doğum günüymüş pasta siparişi verecekmişim bideŞimdi manipülasyon yapacak, gaslisting yapacak, gözünüz açılmasın diye ne gerekirse yapacak. Buradaki üyeler yanılıyor olsaydı hepsini kabul edip, içtenlikle özür dilerdi ve değişimi size gösterirdi ama şimdiden başlamış manipüle etmeye.
Kız sen saf mısın elin içinde rezil eden adam yarın evde de dar eder dünyayı. Mehir ve sana hediye olarak takılan takılar senin hakkın. Borç ödemeye zorlayamaz. Almasın o zaman gösteriş yerine. Sen çalışmıyorsun galiba ananı babanı seni uşak yerine koymuş hasbam. Dünyada tek evlenip çalışan kendisi sanki geçsin o işleri. Biz de geçtik bu yollardan sinirlendik de. Ne dışarıda birbirimizi rendice ettik ne ana babamıza saygıda kusur ettik. Çok saçma bahaneler bunlar.Merhaba, nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz ancak çok sinirli stresli bir insan. Nerde ne tepki vermesi gerektiğini bilmesine rağmen hata yaptığını bilmesine rağmen kendini tutamayan hareketlerine sınır koyamayan birisi. Mesela damat bohçası alışverişinde 1 gün boyunca fazla gezdik yoruldu diye kabinde sesli bir şekilde söylenen birisi. Birisi var mı yok mu umrunda değildi ben utandım. Sinirlenebilir yorulabilir ama dışarda birileri varken söylenmek ne demek? Annemlerle çeyizimi götürdük, kendiside çalışıyordu işten çıktı evi temizledi uyudu kalktı biz geldik uzun yoldan ve yemek hazırlığı yoktu. En azından dışardan söyleyebilirdi babam annem ben gitmiştik. Evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık geri dönmemiz lazımdı ve akşam 9a kadar annemle kendimizi o kadar yordukki ayakta duracak halim kalmamıştı. Kutular fazlaydı kapıya çöp poşetleriyle koyduk. Kapıya bi baktı söylenmeye başladı, yardıma gelimmi dedim gelecem tabi ben tek başıma nasıl götürecem diye sesli sesli sinirle söylendi seslenmedim yardım ettim. Biz 10 saat yolculuk çektik evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık bunların hiçbirini görmedi, kendisi işe gidecekmiş bunu düşünmemiz lazımmış akşama kadar işi bitirip bırakmamız lazımmış. Evde bi kerede sesini yükseltti babamlar diğer odadayken. Babamla annemin çok canı sıkılmış haklı olarak. En azından ailemin yanında böyle davranmaması lazımdı. Sonuçta onlarda kızını güvenecek damatlarına. Borçları var ve düğünden sonra toplanan parayla düğün salonunu ve balayını ödemeyi planlıyoruz diğer borçlarınada çeyrekleri bozdurup kapatmak istiyor. Borcu var demek istemiyorum borç bizim borcumuz nişanlıyız ve evlenecez malımız varsada bizim borcumuz varsada bizim beraber öderiz. Ama ailemin ve ailesinin haberi yok. Ailesinin haberi olsun istemiyor çünkü çözüm üretmek yerine sıkan boğan insanlardan. Yani tüm bunlar beni bunalttı gerçekten. Annemde düğünü geciktirmem tarafında. Benimle başbaşayken nişanlımın sorunu yok melek gibi karşılıklı konuşabiliyoruz stresini bir kenara bırakabiliyor. Onunda halinden anlamak istiyorum ama ben sakin ve kavgasız bir ailede büyüdüm her stresli sinirli davranmasında gözlerim doluyor kalbim kırılıyor.
Şutla, alacağını al, vereceğini ver. Sadaka dağıt ver yüzüğü eline başka köle bulsun tapacakEvet evet başladı farkındayımm, ablasının doğum günüymüş pasta siparişi verecekmişim bidehem bana hem aileme saygısızlık yap sonrada ablama pasta yaptırmı diyosun yaptıramam ablana pasta masta dedim bide yüzüme kapattı