- 29 Eylül 2014
- 8.885
- 16.661
-
- Konu Sahibi sorunumvar35
saf olma sana mi yapacak? dugunden sonra boynundan alacagi seyin neresi sana yapmak???Birisine kefil olmuştu, ödemeyince kendisine kaldı, borsada para kaybetti ve tam üzerine söz yaptık birikim yapmaya çalışıyor bana düğünde 4 yarım 1 tam 5i bir yerde takmak için birikim yapıyor. .
3.5 yıldır görüşüyoruz, ben şu düşüncedeyim çevremdeki evliliklerdende gördüğüm kadarıyla herkes bir huyu idare ediyor ve eşini azda olsa törpüleyebiliyor. Törpüleyebilir miyim? Yada düğünü geciktirsem değişme olabilir mi?Stres öyle bişey değil, insanın kişiliğini değiştirmez. Siz strese girince böyle davranıyor musunuz?
Ama belli ki siz kararınızdan da nişanlınızdan da eminsiniz. Bizden beklentiniz nedir tam olarak? Burada kimse size evlenince düzelir demeyecek eğer bunu bekliyorsanız.
"Melek gibi" anlarına kanmayın, herkes kendi işine gelen durumlarda melek gibi.Merhaba, nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz ancak çok sinirli stresli bir insan. Nerde ne tepki vermesi gerektiğini bilmesine rağmen hata yaptığını bilmesine rağmen kendini tutamayan hareketlerine sınır koyamayan birisi. Mesela damat bohçası alışverişinde 1 gün boyunca fazla gezdik yoruldu diye kabinde sesli bir şekilde söylenen birisi. Birisi var mı yok mu umrunda değildi ben utandım. Sinirlenebilir yorulabilir ama dışarda birileri varken söylenmek ne demek? Annemlerle çeyizimi götürdük, kendiside çalışıyordu işten çıktı evi temizledi uyudu kalktı biz geldik uzun yoldan ve yemek hazırlığı yoktu. En azından dışardan söyleyebilirdi babam annem ben gitmiştik. Evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık geri dönmemiz lazımdı ve akşam 9a kadar annemle kendimizi o kadar yordukki ayakta duracak halim kalmamıştı. Kutular fazlaydı kapıya çöp poşetleriyle koyduk. Kapıya bi baktı söylenmeye başladı, yardıma gelimmi dedim gelecem tabi ben tek başıma nasıl götürecem diye sesli sesli sinirle söylendi seslenmedim yardım ettim. Biz 10 saat yolculuk çektik evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık bunların hiçbirini görmedi, kendisi işe gidecekmiş bunu düşünmemiz lazımmış akşama kadar işi bitirip bırakmamız lazımmış. Evde bi kerede sesini yükseltti babamlar diğer odadayken. Babamla annemin çok canı sıkılmış haklı olarak. En azından ailemin yanında böyle davranmaması lazımdı. Sonuçta onlarda kızını güvenecek damatlarına. Borçları var ve düğünden sonra toplanan parayla düğün salonunu ve balayını ödemeyi planlıyoruz diğer borçlarınada çeyrekleri bozdurup kapatmak istiyor. Borcu var demek istemiyorum borç bizim borcumuz nişanlıyız ve evlenecez malımız varsada bizim borcumuz varsada bizim beraber öderiz. Ama ailemin ve ailesinin haberi yok. Ailesinin haberi olsun istemiyor çünkü çözüm üretmek yerine sıkan boğan insanlardan. Yani tüm bunlar beni bunalttı gerçekten. Annemde düğünü geciktirmem tarafında. Benimle başbaşayken nişanlımın sorunu yok melek gibi karşılıklı konuşabiliyoruz stresini bir kenara bırakabiliyor. Onunda halinden anlamak istiyorum ama ben sakin ve kavgasız bir ailede büyüdüm her stresli sinirli davranmasında gözlerim doluyor kalbim kırılıyor.
Tavsiyleriniz neler? Sizden gelecek olumlu yada olumsuz tavsiyeleri dinlemek istiyorum. Uzun oldu okursanız çok memnun olurum:)
Annenin sözünü dinle kesinlikle. Bu kişi sinirini kontrol edemeyen birisi . Yarın bir gün sinir anında şiddet dahi gösterebilir. Ben anne olsam kızıma nişanlısı bağırsa üstelik evde ben varken, sesini de duyuyorsam , bu duruma sokmazdim kızımı alır giderdim. Sen bu dünyaya elin oğlu bağırsın çağırsın stresini seninle atsın diye gelmedin.Merhaba, nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz ancak çok sinirli stresli bir insan. Nerde ne tepki vermesi gerektiğini bilmesine rağmen hata yaptığını bilmesine rağmen kendini tutamayan hareketlerine sınır koyamayan birisi. Mesela damat bohçası alışverişinde 1 gün boyunca fazla gezdik yoruldu diye kabinde sesli bir şekilde söylenen birisi. Birisi var mı yok mu umrunda değildi ben utandım. Sinirlenebilir yorulabilir ama dışarda birileri varken söylenmek ne demek? Annemlerle çeyizimi götürdük, kendiside çalışıyordu işten çıktı evi temizledi uyudu kalktı biz geldik uzun yoldan ve yemek hazırlığı yoktu. En azından dışardan söyleyebilirdi babam annem ben gitmiştik. Evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık geri dönmemiz lazımdı ve akşam 9a kadar annemle kendimizi o kadar yordukki ayakta duracak halim kalmamıştı. Kutular fazlaydı kapıya çöp poşetleriyle koyduk. Kapıya bi baktı söylenmeye başladı, yardıma gelimmi dedim gelecem tabi ben tek başıma nasıl götürecem diye sesli sesli sinirle söylendi seslenmedim yardım ettim. Biz 10 saat yolculuk çektik evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık bunların hiçbirini görmedi, kendisi işe gidecekmiş bunu düşünmemiz lazımmış akşama kadar işi bitirip bırakmamız lazımmış. Evde bi kerede sesini yükseltti babamlar diğer odadayken. Babamla annemin çok canı sıkılmış haklı olarak. En azından ailemin yanında böyle davranmaması lazımdı. Sonuçta onlarda kızını güvenecek damatlarına. Borçları var ve düğünden sonra toplanan parayla düğün salonunu ve balayını ödemeyi planlıyoruz diğer borçlarınada çeyrekleri bozdurup kapatmak istiyor. Borcu var demek istemiyorum borç bizim borcumuz nişanlıyız ve evlenecez malımız varsada bizim borcumuz varsada bizim beraber öderiz. Ama ailemin ve ailesinin haberi yok. Ailesinin haberi olsun istemiyor çünkü çözüm üretmek yerine sıkan boğan insanlardan. Yani tüm bunlar beni bunalttı gerçekten. Annemde düğünü geciktirmem tarafında. Benimle başbaşayken nişanlımın sorunu yok melek gibi karşılıklı konuşabiliyoruz stresini bir kenara bırakabiliyor. Onunda halinden anlamak istiyorum ama ben sakin ve kavgasız bir ailede büyüdüm her stresli sinirli davranmasında gözlerim doluyor kalbim kırılıyor.
Tavsiyleriniz neler? Sizden gelecek olumlu yada olumsuz tavsiyeleri dinlemek istiyorum. Uzun oldu okursanız çok memnun olurum:)
Niye üzsün ki? Zaten daha evlenmeden altınlarınızın üstüne konmayı planlamış ve siz de onaylamışsınız.Hak veriyorum sizede, ama nişanlımın gerçekten tek sorunu bu, maddi konuda hiç üzmedi söz yaptık ne istersem ikiletmedi düğün hazırlığı yaptık neyi istersem hiç sorgulamadan yaptı. Manevi konudada oturup sakince konuşur hatasını bilir. Sabah kendisi işe gitmeden ailemden özür diledi kusura bakmayın ben biraz stres yaptım falan dedi.
Tabi ki evliliklerde birbirimizin bazı huylarını ya da alışkanlıklarını idare ediyoruz. Ama bu huylar ya da alışkanlıklar hayatımızın temelini oluşturan karşılıklı iletişimle ilgili şeyler değil. Yemek seçmesini idare ediyoruz ne bileyim tuvalette uzun kalmasını idare ediyoruz vs. ufak tefek şeyler. Karşımdaki adamın bana davranış biçimini idare etmem ya da törpülemeye çalışmam. Boşa çaba çünkü. Hayat o kadar uzun değil.3.5 yıldır görüşüyoruz, ben şu düşüncedeyim çevremdeki evliliklerdende gördüğüm kadarıyla herkes bir huyu idare ediyor ve eşini azda olsa törpüleyebiliyor. Törpüleyebilir miyim? Yada düğünü geciktirsem değişme olabilir mi?
Doğruları duymak, acı veriyor. Kendime itiraf edemiyorum hala kabullenemiyorum. Akşam bana sesini yükselttiğinde sabah herşeyimi toplayıp gidiyorum diyip yüzüğü masaya bırakıp odadan çıkmak istedim. Ama yapamadım. O kadar çeyizimi dizdim o kadar emek verdim o kadar kendimden ödün verdim. Ama farkındayım herşeyin ve Kendimi kandırıyorum galibaAnnenin sözünü dinle kesinlikle. Bu kişi sınırını kontrol edemeyen birisi . Yarın bir gün sinir anında şiddet dahi gösterebilir. Ben anne olsam kızıma nişanlısı bağırsa üstelik evde ben varken, sesini de duyuyorsam , bu duruma sokmazdim kızımı alır giderdim. Sen bu dünyaya elin oğlu bağırsın çağırsın stresini seninle atsın diye gelmedin.
Törpüleyemezsiniz. Hiç kimse değişmez. Kararınız zaten kesin, burdaki insanlardan tam olarak ne bekliyorsunuz? Olur böyle şeyler, borç yiğidin kamçısıdır, 3 çocuk yap mı diyelim3.5 yıldır görüşüyoruz, ben şu düşüncedeyim çevremdeki evliliklerdende gördüğüm kadarıyla herkes bir huyu idare ediyor ve eşini azda olsa törpüleyebiliyor. Törpüleyebilir miyim? Yada düğünü geciktirsem değişme olabilir mi?
Peki bu borcu neden siz altınlarınızı bozarak ödeyeceksiniz? Aşktan gözünüz bu kadar mı kör? Evlenmeden önce düğün ve ev için yapılan borçlar kişiseldir, sizi bağlamaz. Gözünüzü seveyim bu kadar verici olmayın. Ayrıca ayranı yok içmeye tahterevalli ile gider diye bir söz var ya hani sizdeki durum da bu. Borçlar bitmeden neden bir de düğün borcuna giriyorsunuz? Ya sadece nikah yapın bu kadar çok evlenmek istiyorsanız ya da erteleyin 1-2 sene. Borçları bitsin, birikim yapsın öyle evlen. Neden bu acele?Birisine kefil olmuştu, ödemeyince kendisine kaldı, borsada para kaybetti ve tam üzerine söz yaptık birikim yapmaya çalışıyor bana düğünde 4 yarım 1 tam 5i bir yerde takmak için birikim yapıyor. Maddi olarak inanılmaz sıkıntıda. Ama borcu çok değil hallolur.
Düğünde takılacaklarla borçları ödeyeceği için bol keseden sallamış, bir lafınızı ikiletmemiş. Borsa dediğinizi kendi gözünüzle gördünüz mü, hangi hisseleri aldı da para kaybetti biliyor musunuz? Sanal online kumar olmasın o?Hak veriyorum sizede, ama nişanlımın gerçekten tek sorunu bu, maddi konuda hiç üzmedi söz yaptık ne istersem ikiletmedi düğün hazırlığı yaptık neyi istersem hiç sorgulamadan yaptı. Manevi konudada oturup sakince konuşur hatasını bilir. Sabah kendisi işe gitmeden ailemden özür diledi kusura bakmayın ben biraz stres yaptım falan dedi.
Amelesini evlendiriyor sanki tavırlara bak. Kendisi damat olacak, yapıyorsa kendi düğünü için yapıyor ne bu tavırlar? Çok şımartmışsınız.gelecem tabi ben tek başıma nasıl götürecem diye sesli sesli sinirle söylendi
Kendine gelmeye çalış. O kadar emek, o kadar çeyiz diyorsun. Geç bunları geç. Evet kendini kandırıyorsun. Böyle sevgi olmaz. Bu kişiyle yarın bir gün evlenirsen üstüne bir de çocuk sahibi olursan asıl acıyı, ızdırabı o zaman görürsün. Anneni dinle bu konuda . Ben olsam yaşadığım tecrübelere istinaden düğünü ileri tarihe almayı bırak, direk iptal ederdim. Güvenmediğim, öfke sorunu olan biriyle hayatımı heba edemem.Doğruları duymak, acı veriyor. Kendime itiraf edemiyorum hala kabullenemiyorum. Akşam bana sesini yükselttiğinde sabah herşeyimi toplayıp gidiyorum diyip yüzüğü masaya bırakıp odadan çıkmak istedim. Ama yapamadım. O kadar çeyizimi dizdim o kadar emek verdim o kadar kendimden ödün verdim. Ama farkındayım herşeyin ve Kendimi kandırıyorum galiba
evet demişsiniz artık dönmezsiniz deMehir farklı bizde o nikahta ayrı istenir, düğünde takılanlar ayrı
Çeyiz dizmek, düğünden dönmek, hazırlıkların boşa çıkması vs hiçbir şey. Asıl zorluk boşanmak. Tüm düzenin her şeyin alt üst oluyor. Yaşın küçük, 42 yaşındayım, boşandım, gördüm ben de bir şeyler, yeri geldi ben yaşadım, yeri geldi yaşayanlara şahit oldum. ilerde çok pişman olacağını ben bile anladım yazdığın bir konuyla. Görmezden gelme gerçekleri.Doğruları duymak, acı veriyor. Kendime itiraf edemiyorum hala kabullenemiyorum. Akşam bana sesini yükselttiğinde sabah herşeyimi toplayıp gidiyorum diyip yüzüğü masaya bırakıp odadan çıkmak istedim. Ama yapamadım. O kadar çeyizimi dizdim o kadar emek verdim o kadar kendimden ödün verdim. Ama farkındayım herşeyin ve Kendimi kandırıyorum galiba
Emeğiniz birkaç aylık, çileniz ise ömürlük olabilir. Doğmamış çocuğunuzu düşünün bari, ileride hamile olunca vırvırını dinleyeceksiniz. Doğumda bile sizden daha tripli olur, siz gelin gelirken böyle yaptığına göre. Çocukların okulu, toplantıları, mezuniyet vesaire... Böyle rezil olmalarını ister miydiniz?Doğruları duymak, acı veriyor. Kendime itiraf edemiyorum hala kabullenemiyorum. Akşam bana sesini yükselttiğinde sabah herşeyimi toplayıp gidiyorum diyip yüzüğü masaya bırakıp odadan çıkmak istedim. Ama yapamadım. O kadar çeyizimi dizdim o kadar emek verdim o kadar kendimden ödün verdim. Ama farkındayım herşeyin ve Kendimi kandırıyorum galiba
Birisi törpülenecek orası kesin ama o nişanlınız olmayacak. Sevginiz aşkınız o kadar güçlü olsaydı anne babanızın yanında saygısızlık yapmazdı. Efendi edepli davranırdı. Hem siz, hem aileniz pasif kalmış pısmışsınız. Her dediğine her yaptığına kimse ses çıkarmıyor niye törpülesin kendini? Eşinin elinden boynundan takılarını alıp batırdığı paraları kurtarma derdinde. Ona bile ses eden yok, al istediğin gibi harca demişsiniz. Kafasına taç taktığın birinin sonra boynuna tasma takamazsın.3.5 yıldır görüşüyoruz, ben şu düşüncedeyim çevremdeki evliliklerdende gördüğüm kadarıyla herkes bir huyu idare ediyor ve eşini azda olsa törpüleyebiliyor. Törpüleyebilir miyim? Yada düğünü geciktirsem değişme olabilir mi?