Nişanlı sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok pişman olursun ilerde. Evde bağıran, sesi sürekli yükselen, bastırmak çıkmak için psikolojik şiddet uygulayan bir eşinin olması muhtemel. Ben çalışıyorum beni düşünmeniz gerekirdi kısmına tamam diyelim. Tamam değil de, öyle olsun. Tepkisini dile getirme yöntemi peki? Yıllar geçecek, çocuğunız olduğunda bu adamın rahatı bozulduğunda ne olacak? Bu çocuk çok ağlıyor işe gidemiyorum uyuyamadım diye kavga çıkardığında? Bu sadece basit bir örnek. Tüm hayatına yay bu örnekleri. Evlenirsen çok üzülürsün bence.

Birisine kefil olmuştu, ödemeyince kendisine kaldı, borsada para kaybetti ve tam üzerine söz yaptık birikim yapmaya çalışıyor bana düğünde 4 yarım 1 tam 5i bir yerde takmak için birikim yapıyor. .
saf olma sana mi yapacak? dugunden sonra boynundan alacagi seyin neresi sana yapmak???
hic guven vermeyen bir adam. sirf iki gun askim canim dedim diye evlenmek zorunda misin?

3.5 yıldır görüşüyoruz, ben şu düşüncedeyim çevremdeki evliliklerdende gördüğüm kadarıyla herkes bir huyu idare ediyor ve eşini azda olsa törpüleyebiliyor. Törpüleyebilir miyim? Yada düğünü geciktirsem değişme olabilir mi?

"Melek gibi" anlarına kanmayın, herkes kendi işine gelen durumlarda melek gibi.
Sizi daha nişanlıyken rezil etmeye korkmayan adam, evliyken de durmayacak. İşin kötüsü çocuklarınıza da böyle bir baba vermiş olacaksınız, böyle bir adamla hamileliğin ne kadar zor olacağına hiç girmiyorum bile. Yoldan gelirken bile yemek hazır etmemiş size. Babanıza bile saygısız. Babanız evdeyken size bağırmaya cesaret ediyorsa, babanız yokken ne olacak? Babanızdan korkmayan adamla ileride ne olur?
Borç sizin borcunuz falan değil, siz kimseyi koca diye alırken başlığı gibi borç ödemek zorunda değilsiniz. Ailesinden bir şeyler saklıyor, çünkü onların konuşmalarından korkuyor. Yetişkin bir adam gibi konuşmalarının önüne geçemiyor. Kimsenin vebaline girmek istemem sözlerimle, ama illa da evlenecekseniz, neleri kabullenmek durumunda olduğunuzu bilmeniz lazım. Allah yardımcınız olsun.

Annenin sözünü dinle kesinlikle. Bu kişi sinirini kontrol edemeyen birisi . Yarın bir gün sinir anında şiddet dahi gösterebilir. Ben anne olsam kızıma nişanlısı bağırsa üstelik evde ben varken, sesini de duyuyorsam , bu duruma sokmazdim kızımı alır giderdim. Sen bu dünyaya elin oğlu bağırsın çağırsın stresini seninle atsın diye gelmedin.

Son düzenleme:
Niye üzsün ki? Zaten daha evlenmeden altınlarınızın üstüne konmayı planlamış ve siz de onaylamışsınız.

Tabi ki evliliklerde birbirimizin bazı huylarını ya da alışkanlıklarını idare ediyoruz. Ama bu huylar ya da alışkanlıklar hayatımızın temelini oluşturan karşılıklı iletişimle ilgili şeyler değil. Yemek seçmesini idare ediyoruz ne bileyim tuvalette uzun kalmasını idare ediyoruz vs. ufak tefek şeyler. Karşımdaki adamın bana davranış biçimini idare etmem ya da törpülemeye çalışmam. Boşa çaba çünkü. Hayat o kadar uzun değil.

Evliliği geciktirip stresli dönemi aştığında nasıl davranacağını görebilirsiniz tabi ki. Ama hayatınızda başka stres kaynakları da olacak yıllar boyunca. En ufak bir tökezlemede sinirini sizden çıkaracak bir adamla evleneceksiniz.

Doğruları duymak, acı veriyor. Kendime itiraf edemiyorum hala kabullenemiyorum. Akşam bana sesini yükselttiğinde sabah herşeyimi toplayıp gidiyorum diyip yüzüğü masaya bırakıp odadan çıkmak istedim. Ama yapamadım. O kadar çeyizimi dizdim o kadar emek verdim o kadar kendimden ödün verdim. Ama farkındayım herşeyin ve Kendimi kandırıyorum galiba

Törpüleyemezsiniz. Hiç kimse değişmez. Kararınız zaten kesin, burdaki insanlardan tam olarak ne bekliyorsunuz? Olur böyle şeyler, borç yiğidin kamçısıdır, 3 çocuk yap mı diyelim

Peki bu borcu neden siz altınlarınızı bozarak ödeyeceksiniz? Aşktan gözünüz bu kadar mı kör? Evlenmeden önce düğün ve ev için yapılan borçlar kişiseldir, sizi bağlamaz. Gözünüzü seveyim bu kadar verici olmayın. Ayrıca ayranı yok içmeye tahterevalli ile gider diye bir söz var ya hani sizdeki durum da bu. Borçlar bitmeden neden bir de düğün borcuna giriyorsunuz? Ya sadece nikah yapın bu kadar çok evlenmek istiyorsanız ya da erteleyin 1-2 sene. Borçları bitsin, birikim yapsın öyle evlen. Neden bu acele?
Ayrıca bu hareketine nişanlanız evlenince katlanarak devam edecek. Şuan ailenizin yanında bile gözü görmüyorsa ohooo sizin çok çekeceğiniz çile var benden demesi.
Tavsiyem düğünü en az 1 sene erteleyip evliliği nişanlınız ile yapmayı tekrar gözden geçirmeniz yönünde.
Ayrıca şuan baş başayken melek gibiyse muhtemelen sizin her şeye tamam deyip, orta yolu bulmaya çalışmanız sayesinde. Bir iki kere söylediği şeye karşı çıkın bakalım o zaman neler olacak. Siz anladığım kadarıyla çok verici, çok fedakar ve malesef gözleri olumsuzluğa kapayan birisiniz. Aşkınızı bir kenara bırakıp mantıklı düşünün lütfen.

Son düzenleme:
Nikahın ertesi günü ailenizle canciğer olmayacak değil mi? Tam tersi sinirini evinizde sizden çıkaracak hatta görüşmenize gidip gelmenize engel olacak. Bela bu kadar açık ve net geliyorum diyor, siz hala baş başayken çok iyiyiz diyorsunuz. Anneniz düğünü erteleyin demiş dinlerseniz hayatınız kurtulur, yok ben seviyorum ediyorum evlenicem diyorsanız da başınızı yakarsınız. Evde, mağazada, soyunma kabininde, kayınvalide kayınpederin yanında söylenen sinirlenen birine nasıl güveneceksiniz? Sizin gibi gerçeği görmeyenler evlendikten sonra da ailesini kullanıyor. Ailem üzülmesin annem hasta babam ameliyat oldu... bir sürü bahane uyduruyorlar. Benim de kızlarım var ve böyle birinin eline düşerlerse asla bir köşede seyretmem. Elin ayısı hanzosu ezsin diye doğurmadım büyütmedim kızlarımı.
Düğünde takılacaklarla borçları ödeyeceği için bol keseden sallamış, bir lafınızı ikiletmemiş. Borsa dediğinizi kendi gözünüzle gördünüz mü, hangi hisseleri aldı da para kaybetti biliyor musunuz? Sanal online kumar olmasın o?

Kendine gelmeye çalış. O kadar emek, o kadar çeyiz diyorsun. Geç bunları geç. Evet kendini kandırıyorsun. Böyle sevgi olmaz. Bu kişiyle yarın bir gün evlenirsen üstüne bir de çocuk sahibi olursan asıl acıyı, ızdırabı o zaman görürsün. Anneni dinle bu konuda . Ben olsam yaşadığım tecrübelere istinaden düğünü ileri tarihe almayı bırak, direk iptal ederdim. Güvenmediğim, öfke sorunu olan biriyle hayatımı heba edemem.

Mehir farklı bizde o nikahta ayrı istenir, düğünde takılanlar ayrı
evet demişsiniz artık dönmezsiniz de
nasıl evet dersiniz böyle bir şeye
ne kadar çirkin bir davranış nişanlınızın yaptığı
ne demek borç sizin yooooo onun
daha nişanlıyken anne baba yanında orada burada çığıran sonra neler etmez
anneniz çok haklı da ben olsam kızıma direkt nişanı at evlenme derdim
aklınızı peynir ekmekle mi yediniz?

Son düzenleme:
Çeyiz dizmek, düğünden dönmek, hazırlıkların boşa çıkması vs hiçbir şey. Asıl zorluk boşanmak. Tüm düzenin her şeyin alt üst oluyor. Yaşın küçük, 42 yaşındayım, boşandım, gördüm ben de bir şeyler, yeri geldi ben yaşadım, yeri geldi yaşayanlara şahit oldum. ilerde çok pişman olacağını ben bile anladım yazdığın bir konuyla. Görmezden gelme gerçekleri.

Emeğiniz birkaç aylık, çileniz ise ömürlük olabilir. Doğmamış çocuğunuzu düşünün bari, ileride hamile olunca vırvırını dinleyeceksiniz. Doğumda bile sizden daha tripli olur, siz gelin gelirken böyle yaptığına göre. Çocukların okulu, toplantıları, mezuniyet vesaire... Böyle rezil olmalarını ister miydiniz? (
Ailenizden de korkmuyor ki.

Birisi törpülenecek orası kesin ama o nişanlınız olmayacak. Sevginiz aşkınız o kadar güçlü olsaydı anne babanızın yanında saygısızlık yapmazdı. Efendi edepli davranırdı. Hem siz, hem aileniz pasif kalmış pısmışsınız. Her dediğine her yaptığına kimse ses çıkarmıyor niye törpülesin kendini? Eşinin elinden boynundan takılarını alıp batırdığı paraları kurtarma derdinde. Ona bile ses eden yok, al istediğin gibi harca demişsiniz. Kafasına taç taktığın birinin sonra boynuna tasma takamazsın.

Toplumda sinirını yönetemeyen insan evde asla yönetemez..
Ben çok sakın insan degılım ama toplumda şu yaşıma kadar bır taşkinligim olmamıstır.
Toplumda böyle bonuren insanla aynı evde yaşamak iskence gıbı.
Bence evliliği askıya alın.

İstiyorsun ki şu an stresten öyledir düzelir diyelim ama maalesef , nişanlılık evlililiğin sadece görünen yüzüdür evlilik de görünmeyen yüzü :) şimdiler de böyle olan birisi evlenince daha da artırır , kendine yapacağın en iyi şey oturup düşünmek ve bir şeyleri ertelemek , doğru yolda olup olmadığından emin ol .

Ayrıca kefil olduğu, borsada orda burda batırdığı paraların borcu szin borcunuz değil. Onun borcu. Eşek olma, semer vuranın çok olur. Boş fedakarlık yapınca seni el üstünde tutmayacak kimse. O fedakarlıklar senin görevin haline gelecek ve beklenti artacak. Of ailene üzüldüm ya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…