Nişanlı Kızların Sohbet Topiği...

günaydınnnn :) çok güzel gidiyor şükürler olsun :)
senin nasıl gidiyor? hoşgeldin bu arada

Hoşbuldukk.. ohh ne güzel hep böyle devam etsin İnşallah

Benim de iyi gidiyor çok şükür bu aralar onun da işleri yoğundu birbirimize çok zaman ayıramadık ama herşey yolunda bu akşam görüşeceğiz. Belki bir yemek yeriz... sonra biraz sohbet ederiz...

Senin de çok az kaldı.... 1 ay bile değil ayy çok heyecanlı.

sevgicim cümlelerini tam olarak anlamadım, noktalama işareti koyma konusunda sıkıntın var sanırım? kuzeninle kaynının evlenmesini sorun yapman bana çok doğru gelmedi. birbirimizi hayatlarını bağlamayı çok seviyoruz toplum olarak maalesef. ama bence yanlış bir yaklaşım. herkes kendi hayatını yaşamalı, kastım tam olarak bireysel bir yaşam değil ama tamamen toplumsal olmak da kötü sonuçlar doğuruyor. elimizde bir hayat var, onu da mutlu huzurlu yaşamak için çabalıyoruz insan olarak. kendi huzurun için çalış. inşallah vizen çıkar da kendi mutluluğunuzla ilgilenirsiniz. başkalarının mutluluğunun seni mutsuz etmesi düşündücürü...

beni evin yerleşmemiş, dağınık hali o kadar geriyor ki, heyecan meyecan kalmadı :44: sevdiceğime kavuşacağım için çok mutluyum ama, onunla olmak hakikaten çok mutluluk veriyor. şu an burda, o sebepten bu kadar mutluyum zaten sevmek çook güzel, Allah herkese nasip etsin. yemek yemenizi ve birbirinize sevgi dolu bakmanızı diliyorum canım. inşallah mutluluğun daim olur :)

canlar geçmişi yeni okuyorum da hiç takılmayın bende çalışıyorum ama hep bir beklenti oluyor arasa sorsa sadece çok yoğun olduğumda aklıma pek gelmiyor onun dışında karşındaki ilgisizse çalışsanda çalışmasanda sıkıntı mevcut her daim

merhaba sevgi,

bende yazdıklarını okumakta ve doğal olarak anlamakta zorluk çektim.. ama konunun özetini anladım sanırım .. en başından itibaren hem kuzeninin hemde kayınbiraderinin hayatlarına karışarak yanlış yapmışsın .. her ikisine de yalan söyleyip aralarını yapmışsın .. daha sonra da onların verdikleri söz,nişan, düğün gibi kararlarına da karşı çıkıp, kıskanmışsın .. olaylar istediğin gibi yaşanmamış .. küsmüşsün .. oysa sen onların birlikte olmalarını istemedin mi en başta? sırf bu yüzden yalan söylemedin mi onlara? senden önce evlenecek diye için için kıskanmışsın ..

kusura bakma yukarıda anlattıklarından anladığıma göre "benim hayata bakışımdan" baktığımda haklı olduğun bir taraf göremiyorum .. kimsenin hayatına müdahale edemezsin .. kimsede seninkine müdahale edemez.. herkes kendi kararını verip kendi tercihlerini yapar.. sen bir tercih yapmışsın .. ikisinin arasını tuhaf bir yol kullanarak yapmışsın .. sonucunda da evlenmişler olay bu kadar aslında .. eğer eksik anlattığın birşeyler varsa tabi ki onu bilemem ..

ben terazi değilim ama kuzu minik şeylerden mutlu olurum benm 5 hazran dğum günüm 4 senedir bir türlü birlikte kutlayamadık inşllh telafi eder seninkidde unutamayacağın anlar yaşarsın ....12sinde unutursam şimdiden mutlu sağlıklı nice yaşlara tatlım

Evet ben aralarını yaptim aşık oldular.tabiki evlenmeleri icin yaptim.ama maalesef vizem çıkmadığı icin depresyondayim ve o kızın yanina gittiğimde bana souk ve havalı geldi.oysa ben onu kayinima yaptim ayarlarken sen birtanesin diyordu.bana nankörce gelmişti sibelin davranışı.aralarini bozmak istedim beceremedim anlıyordum bu isin beni üzeceğini.hayatimizdan çıkmasını istiyordum.ama kayinim coktan asik olmuştu bile.söz yapmak icin izin aldığında kiyamadim verdim.yengecigim ne olur ya sadece söz olcak baskasi gôz koymasin kiza istemeye geliyorlar kiskaniyorum dedi bende tamam dedim.vizem çıkmıyordu benim hep ret geliyordu.nisan yapmalarına karsı çıktım çünkü benden önce evlenmemeleri lazımdı.sadece Nişan olcak seni bekliycekler dedi kayinbabam falan ama ben yemedim.nisanlima ya ben ya onlar dedim.oda kardesim sevgi sen ne diyorsun senide atamam onuda dedi.bende ben ozaman ayrılıyorum dedim.ama Nisan'dan 6 ay sonra barıştık :) asiktim çünkü aman dedim evlenen evlensin.onlar evlendi bebekleri oldu hersey onlara güzel bir insan dört dörtlük yasarmi bilmem ama onlar dört dörtlük yasiyor.ben galiba biraz kiskancim ama nisanlimin ailesi bunun farkında şivemin konusunu bile yapmıyorlar bana :)

onlar için olaylar olumlu geçmiş, vizeleri çıkmış ve evlenmişler .. sen kendini düşün .. vizen çıktığında hemen düğün yapmak istemeyecekmisin? onlar açısından baktığında onlar da bu kararı vermişler .. niye sizi beklesinler ki .. herşey güzel giderken, kavuşmak varken senin vizeni beklememeleri çok normal bence .. kusura bakma şahsınla ilgili değil bu söyleyeceğim ama kimse senden nişan için nikah için izin almak zorunda değildi ..

seninde söylediğin gibi, vizenin çıkmamasından dolayı üzgünsün ve bu duyguyu yoğun bir kıskançlık olarak yaşıyorsun .. üzgünüm .. yukarıda söylediğin, kırmızıyla belirttiğim cümlelerden ben "biraz" değil kocaman bir kıskançlık hissediyorum ..

bırak onları düşünmeyi artık .. sen vize için başka neler yapılabilir onları düşün .. sen nasıl kavuşabilirsin sevdiğine onları düşün ..

Evin yerleşecek onu takma anne zaten gelir düğüne yakın o zaman el birliği ile halladersiniz inşallah iyi dileklerin için çok teşekkür ederim....İnşallah hepimizin mutluluğu daim olur :)

Sevgi...Canım yazdıklarını önce anlamadım sonra tekrar okudum anladım ama davranışlarına anlam veremedim..herkes şu hayatta ayrı bir birey herkesin ayrı bir yaşantısı var bizler bırak kuzeni kendi kardeşimize karışma nişana izin verme vermeme gibi bir hakkımız yok..Kaldıki kuzenin sana öyle yapsa ne hisseder ne düşünürsün..Yalanla bişeyler başlatmışsın ama sonra hırs kıskançlık kötü duygular işin için girmiş onlar safiyane duygular besledikleri ve olanlardan haberdar olmadıkları için kötü duygulardan sıyrılıp mutluluğa kavuşmuşlar..Sana nacizane tavsiyem madem 4 yıllık nişanlısın artık oturup kendi hayatını düşünerek hareket etmen başkaları ne halde mutlumu nasılı değil kendi hayatını düşün..

kanka günaydın maşallah benm şu ara çokkk iyi...senn nasıl

Dilini ısır derler ya öyle yap işte... Allah bozmasın canım ben zaten sizin çok mutlu olacağınızı düşünüyorum çok çok çok mutlu olun bize de anlat hep paylaşalım mutlluğumuzu...

Ben de iyiyim bizim de bu ara iş yoğunluğundan pek görüşmeye fırsatımız olmadı ama bu akşam inşallah görüşücez..

Evin yerleşecek onu takma anne zaten gelir düğüne yakın o zaman el birliği ile halladersiniz inşallah iyi dileklerin için çok teşekkür ederim....İnşallah hepimizin mutluluğu daim olur :)

yahu anneme de müdahale ediyorum işin tuhaf tarafı. çok gerginim bu konuda. "anne o orda olmayacak bu burda olmayacak..."
hele "kızım şu eksik, bunu niye çıkarmadın çeyizlerden" vs dediklerinde acaip küplere biniyorum. yatana kadar "bakın işten geldim, hep ayaktayım, ev işi yapıyorum, yoruluyorum, niye bitmiyor bu işler, hep mi böyle olacak" diye söylene söylene dolanıyorum ortalıkta. annem babam artık pek bir şey söylemiyorlar, nişanlım da üzgün üzgün bakıyor psikolojim bozulacak, ağlayasım geliyor o eve girince! amaaa mutlu olmak için evleniyoruz, aynı zamanda "ev"leniyoruz da.. yapacak bir şey yok :26:

Ben neden cok kiskancim ya diye düşünüyorum.2aydir kiskanclik yok ama çünkü nisanlimda benden soğuyor buraktim kıskançlığı aram düzeldi.piskolejim bozuldu galiba vizem çıkmıyorsa normal aslında, neden ben diyorum bazen ama isyan iyi deil bu Halim'de şükür ediyorum yaşadıklarım ağır geliyo sadece yuvam ve cocuklarım olsun istiyordum ilk torunu ben verecektim:))

en gergin günler son 1 ay tatlım .. düğün günü herşey o kadar çabuk geçiyor ki, sen eğlenmene bak o gün geldiğinde ve sonrası zaten mutluluk ve huzur sevdiğin insanla birlikte sabret canım güzel günlere az kaldı bazı ayrıntılara da takılma, salla gitsin
düğün bitip herkes evlerine gittiğinde o ev sizin ve ikiniz nasıl isterseniz döşersiniz, ne isterseniz alırsınız, neyi istemezseniz atarsınız, biz gibi

Aynen öyle mutlu olmak için "ev"leniyoruz aileni de sıkma kendini de öyle derin bir nefes al ve plan yap önce acil olanları bitir ardından kalanları halladersin sonra da aklına bu günler gelir gülersin benden söylemesi...

oyyy kuzum benim allah razı olsun inan canı gönülden hepimizin böyle çokkk mutlu olmasını diliyorumm yaa...Akşam da tam bunu konuştuk kendi dedi ben seni ihmal ediyorum arada hakkını helal et falan şu ara iisin dedim bende bir gün iş ile ilgilenyosan ertesi geceni bana ayırıyorsun teşşkkrler dedim oda asıl ben teşekkür ederim bazen çok yoğun olup erkenden uyuyorum sana çok az zaman ayırıyorum dedi böle karşılıklı memnuniyetlerimizi sunduk Çokk tatlıydı ya duymak çok hoş oluyor birde hiç yapmadığı iş anında bana 4lük yazdı okudu sonundada benmle evlenir misin dedii bende hiç bozmadım ortamı evet falan dedim Halbuki bana zaten geçen sene çok hoş bir halde evlenme teklif etmişti

çoğu şey ters gidince psikoloji bozulur, insanın hevesinin kırılması, hayal kırıklığı kolay şeyler değil. "ilk torunu vermek" senin dünyanda nasıl bir anlam ifade ediyor merak ettim :) sanki diğerleri için yaşıyorsun?
kıskançlık kişiliğime işledi, ben zaten başka şeyleri kişileri de kıskanırdım diyorsan, bu huydan kurtulmak lazım. zarar verir sana, çook... başkalarının kötülüğünü istemek zarar verir. bunları istersen değiştirebilirsin, yeter ki iste ve adım at. ki istediğinde bırakabiliyormuşsun. bu iyi bir işaret.

Kıskançlığı bıraktım diyorsun ama bak ilk torunu verecektim diyorsun yanlış yoldasın kardeş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…