nişanlı geline bayramda bilezik takılır mı ?

cok sagolun günahımı alıyorsunuz bılıp bılmeden ınsanları tanımadan 3 satırlık msjla tanıyorsunuz helal walla :)) tskler :)

Adı üstünde hediye annenizin arayıp takı hediye takın demesi olmaz.
Benim bildiğim toplamda takacakları altının bi kısmı nişanda bi kısmı düğünde takılır.
Eskiden de nikahla düğün ayrı yapılırmış. Ama nikahta bişey takılmaz.
Ancak bayramlarda ve ziyaretlerde kıyafet alır getirirler ya da o tarz bi hediye.
Eğer adeti soruyorsan adet bu.
Ama yine de belki de KV biz sizin istediğiniz gibi bilezik takmayı da düşünüyor olabilir.
Ama hediye takcaksa da bunu size söylemez ki abes olur.

Saygidan falan degil. Tepki gosterip is bozulacak diye korkunuzdsn baska birsey degil. Bilezik almasinlar bakalim ben o zaman gorurum saygiyi.
Yeni
cok sagolun günahımı alıyorsunuz bılıp bılmeden ınsanları tanımadan 3 satırlık msjla tanıyorsunuz helal walla :)) tskler :)

Benim kuzenimin 2 hafta sonra düğünü var. 11. Ayda nişanlandı. Inanırmısın kız adım atsa bi altın takıyorlar, Pahalı hediyeler, lüks marka çantalar cabası. Altın, para, hediye vs vs. Kaynana adayından kuzenim böbreğini istese süsleyip verecek o derece. Ben kız tarafıyım haliyle Kuzenle konusurken senin kaynana vs diye bahsederken amaaan bırak sunu ya der.kız seni nasıl seviyor sevmese bu kadar hediye alırmı diyorum alacak tabi hayret bişey hele bi almasın diyor :KK57: yani demem o ki karsı Tarafın sana deger vermesi altın ve parayla ölcülmedigi gibi, Değeri haketmeyen bi insana altından vadiler bağışla hediye et, yinede Kıymet bilmez. Güzel adetler tabi ama karsı taraftan istemek cok nahoş tatlım, kendini küçük düşürme iki bilezik icin

biri bana bu düğün harici takı isteklerinin başlık parasından ne farkı var anlatabilir mi?

yukarıda da yazılmış. iş öyle bir noktaya geliyor ki, gelin artık erkeğin ailesinin malı görülmeye başlanıyor bu aşırı maddi beklentiler yüzünden. ondan sonra gelsin aile şiddetler gitsin boşanmalar...

biri bana bu düğün harici takı isteklerinin başlık parasından ne farkı var anlatabilir mi?

yukarıda da yazılmış. iş öyle bir noktaya geliyor ki, gelin artık erkeğin ailesinin malı görülmeye başlanıyor bu aşırı maddi beklentiler yüzünden. ondan sonra gelsin aile şiddetler gitsin boşanmalar...
baslık parası gelının aılesıne kalır takılan takılar gelın ve damat ıcın ıkısının gelecegı ıcın yatırım ıcın takılır. farkı bu

karı koca sayılıyoruz bız evlılık aktini gerceklestırıyoruz . bu resmı bı olay.karı koca sayılmak ıcın ılla aynı ev gecerlı deıl.buna katılamıyorum af buyrun.

evet herkes her konuda hemfikir olmak zorunda degil.
benim nikahim dügünümden bi ay önce olmustu, resmi olarak kari kocaydik ama hayatimiza nisanli olarak devam ettik dügüne kadar.

insallah hersey istediginiz gibi olur, ama benden ufak bi tavsiye kücük seylere takma daha yasayacagin cok sey var kendini yipratma.

Normalde nisanli kiza bayramda giyecek biseyler alinir ama sizde nikahta olacakmis. Bilezik olmasa bile biseyler takilmasi gerekir bencede.
Bu arada birakin bu adetleri diyenleri anlamiyorum.
Abartildiginda bende kiziyorum ama boylesi adetlerde guzel seyler.
Zaten hep birakin yahu diyerek eski geleneklerimizi unutuyoruz. Bari bir kac adet kalsin ..

gercekten bu adetler ah adetler sacmalik diyenler sanirim biraz dar dusunuyorlar.
burda bahsedilen bir tek bilezik degil benim gorusum.
biim ildigimiz gelin kiz azcik simartilir biraz ilgi gosterilir. bunuda havai fisek patlatarak ilgili bir kompizisyon yazip okuyarak yapamayacaklarina gore ufak tefekte olsa hediye alirnir. guzel suslenir. bir cikolatami alinir guzel bir pakete konulur.
makset dusunmus olmak ilgi gostermek.
ama benim gozlemledigim (kendimdede ne yazikki ysadim) simdiki erkek anneleri pek bedavaci gecinmeyi seviyor.
burada nisana gelirken bir nisan cikolatasi yaptirmaktan kacinan kv min kafasina BUYUK bir tas gonderiyorum.
bayram icin bir bile (30 yaslarina yeni basacak bir cift olarak) gittigimiz bir yerde cocuk varza hos bir paket yapip iki cikolata bir balon bisey gotururuz. yazin ziyarete gittigimiz akrabalarimiza zarif biseyler almayi, yemege gittigimiz yere eli bos gitmeyip ya bir tatli yapip yada almayi dusunuruz ihmal etmeyiz.
sanirim bu tarz seyleri bicogunuz yapiyorsunuzdur.
hal boyleyken nisan gibi nikah gibi dugun gibi genc kizin ilk nisanli bayrami gibi onemli gunlerde sayin erkek tarafini eli bos gormek herkesi uzer ve sinirlendirir.
kiz atarafi niye bos duruyor diyenlere tabiki durmasin ki durmuyor diyorum.
ornegin, nisanima gelen 10 kusur kisilik erkek takimi gurubunu iyi agirmalak icin herseyi kendi kazancimdan odemis, pijamasidir terligidir parfumudur almis. kv ye yatak takimi yaptirmis birisi olarak. karsilastigim duruma kizlaya uzulmeye son derece hakkim var diye susnuyorum.
burdaki konu sahibine tavsiyemde bu yondedir. esine yada nisanlina karsi duygularin iki hediye icin degismez ama iz kalir. bende feci kaldi halen daha dusundukce sinir oluyorum hic birinin yuzunu gormek istemiyorum.
bu yuzden nisanlina guzel bir dille soyle boyle boyle yapilir bizde, gerekirse durumun yoksa bende yardimci olayim ama ailemle aramiz bozulmasin uc bes bisey getirin gonuller kirilmasin de diyorum.
istedigin hediyeden ne cikar ne iki yuzluluk diyenlere ithafen, ne yazikki dag basinda tek basimiza yasamiyoruz mahlle baskizi kiz annesi beklentisi diye bisey var. genc nisanli azcik ilgi isteyen yaratilmis bir ruh var.
sira altin dizilsin demiyo kimse zaten, durumlari hic yoksa guzel bir cikolata sepeti yapacak kadarda durumlari yok degildir heralde. hatta malzemeleri alip evde yapsinlar ucuza gelir.
durumlari varsa bir bilezik almak atla deve degildir heralde. omru hayatta bir kere nisanli bayrami olacak bu kizin ve o bayramda bu bayram.
kisaca artik bu mevzu gercekten baydi. evet biz genc kizlar (bir zmnlar bende genctim :) ) olarak ilgi bekliyoruz, hediye bekliyoruz, buyuk yada kucuk dusunulmus olmak istiyoruz.
bunu gostermenin baska yolu varsa onlarada acigiz.

Ne varki taksa? Benim bildigim bayramligini alir hediyesi altini tatlisi ve cikar gelirler.

Sen degil ama annen istesin abest birsey gormuyorum ben. Sevgi degil deger olculur bana gore, gelinine hediye alamayacak kadar aciz olmasin. Dugunden sonra istesende alip satmaz.

Inan bana isteyende bir istemeyende o yuzden bir kez gelin oluyosun isteklerini yerine getisinler
Siz insanliga vurdukca onlar yobazliga vurur net soyleyim

Bi de nişanlı samsunluymus,hemsehri sayiliriz bence bayramda bilezik olayina hiç girmeyin bizim oralarda böyle bi adet yok çünkü. Kıyafet alınır ya da daha başka hediyeler.

Şu adetler gelenekler bi de erkek tarafının lehine olsa be ya :KK53:

Bizin adetlerimizde de var ama ben gormedim orasi ayri.. kuzenime bayramda kv bir cift bilezik takti izine geldiklerinde de kalin bir kunye hediye almisti. Bu islerde biraz kismet isi deger verme isidir yani.. takilmasi alinmasi karsi tarafa aittir yani.. sen istedigin kadar yap et karsisi umursamiyorsa bisey yapmaz takilma bosver.. isterlerse sormadan zaten yaparlar.. etrafimda yapan insanlar var ama kisiye kalmis mutluluklar ...

Aslında bu saçmalıklarla uğraşmamak için şu nişan denen gereksiz şeyi artık tedavülden kaldırmamız gerekiyor. kız-erkek anlaşır, aileler görüşür ve düğün yapılır. bu kadar basit olsa keşke.
nişan denen gereksiz şey araya girince bu tip gereksiz adetler de her zaman baş ağrıtacak.

adetlerı yokmuş ama bız nıkah kıyafetını aldık nısanlıma sorup ve tam altın takacağız nıkahta.
onlar da size nikahta altın takarlar bence . böyle dolduruşlara gelme gerçekten . yıpratma kendini . çok istiyorsan tekrar sor adetlerini sonra söyle nişanlına bizde de böyle bir adet var diye. ama bence isteyince hediye olmaktan çıkıyor o . tabi kendi bileceğin iş .

konu başlığı NİŞANLI GELİNE BAYRAMDA BİLEZİK TAKILIR MI?
cevaplardan sonra bizde böyle adetler var tü pis kaka kıskanç insanlar:KK14: böyle adetleriniz varsa ne konu açıyorsunuz arayın isteyin bayramda bana bilezik HEDİYE ediceksiniz :KK53:

X