evet ya."çok modernim adetlere karşıyım" demesin kimse. evlenecek kıza alınan hediyeler takılar, verilen kıymetin de bir beyanıdır neticede.her eski şey kötü demek değildir.
bi düşünelim bakalım kendi kendine bilezik takan, hediye alan kayınvalide veya kayınpeder o gelininine kötü davranabilir mi? aksine kızı yerine koyar. veyahut buna hazırdır ki karşı tarafının gönlünü alma yolunda bir adım atıyor sonuçta.sevgiyi, kabulu göstermenin bin tane yolu var. Tek yolu bu değildir, ama biri de budur. ve de hoş bir jesttir.
Türk milleti gibi birbirinin varını yoğunu herşeyini inceleyen,irdeleyen dedikoducu bir ülkede yaşıyorsanız mahcup olmamak adına bunu bekleme psikolojisini de anlamanız gerekir.
gelinin annesine gelip soruyolar çünkü "aa bir şey yapmadılar mı kıza?" diye. damatın ailesine kimse sormuyor. Kadın da büyük ihtimal bu yüzden kafasına takıyor.
ha avrupada yaşarsınız,herkesin kapısı kapalıdır. düğün seramoninize 30 kişi gelir. o zaman önemsiz olur bu detaylar.
ama bu toplumda ve istesek de kurtulamadığımız bu yaşama biçiminde önemlidir.
bunu savunuyorum diye bunları yapdığımı sanmayın. 2 bilezik bir yüzükle evlendim ben. bileziğin birini de kendi ailem takmıştı.ve bu yüzden daha önce bir sorun yaşamadık şu anda da yaşamıyoruz. Ama herkes o kıymetin verildiğini görmek ister, bu yüzden açıkça talep edene de tepki vermemeliyiz