• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nisanlanmak üzere gittigimiz yol

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Arkadaslar 8 yıla yaklasan bir iliskim var.
3-4 aydir ailemin haber var. Ortak bir cevremiz var o açıdan durumu çok garipsememekle beraber çok hoslanmadilar. Madem ciddi düşünüyordunuz bastan haberimiz olsaydi adini koysaydiniz dediler. Tabi bizim bu sekiz yılimız güllük gulistanlik gecmedi. Ancak birbirimize hep sahip çıktık birbirimizin arkasinda durduk. isler ciddiye binsin istedigimizde haber verdik. Kayinvalide adayımla sektörümüz ayni olduğu icin isten dolayi tanisiyorduk ancak durumumuzla ilgili sadece iki kere konustuk. Onun dışında hep is iliskisi dahilinde diyalogumuz oldu karsilastikca..
Sevgilimin su an isi yok. Sinavlara hazırlanıyor. annesi bu yüzden benim ailemle tanışma ve isteme isini biraz daha ileri tarihte yapmak istedi. Benim ailemde biraz daha cabuk olsum istedi. Çünkü isteyenler oluyordu ortamimizda da görüştüğü biri var bekliyoruz demek degisik oluyordu. O acidan bir talibimiz var deyip gecistirdiler hep.
Ancak babamın yakin arkadaslarindan da ogullari icin böyle teklifler gelince babam kimse gelsin neyse o olsun dedi. bende sevgilime anlattim. Sehir dışında idi o sırada. Iki gun sonra Gelir gelmez babamla tanıştı. iki hafta geçtikten sonra annesi bize geldi annemle ortak iki arkadaslariyla birlikte.. gayet keyifli bir oturma gecirdik cay muhabbet..
ancak ondam sonra hic arayip sormadi annesi. Sevgilim gelecegiz inşallah ailecek oturup tanissinlar diye. Ancak henüz bir tariglh vermediler. Ikinci haftaya girdik annelerimizin tanismasindan sonra.. annesi annemi arayip su vakit gelsek vs dese yine bizimkiler garipsemeyecek ancak böyle istenmeyen gelinmisim gibi oldu kendimi kötü ve aileme karsi mahcup hissediyorum. Ilk baslarda kayinvalide adayim cok istekli degildi benimle ilgili şüpheleri vardi baskasi olsa gibi bir hissi vardi.
Ancak bu çok şükür gecti hatta artık gayet olumlu ve istekli idi. Simdi neden biraz yavastan aldigini anlayamiyorum. :KK43: annemin arkadasi bugün sormus geldiler mi aradilar mi sordular mi diye.. arayan soran yok demis biraz garip oluyor böyle. Hani kiz oglan anlaşmis. tanisinlar da bekleyelim gibi bir süreç degil bu.
Benim ailemde pat diye verelim edelim derdinde degil ancak boyle de sanki onlar isterse aliriz kizi istemezsek bekler modunda oluyor. Tabiki beklerim ama yine de böyle olmasa daha iletisim halinde olsalar keske..

Tüm bunlar ne kadar sürede oldu?

Sevgiliniz bu duruma ne diyo peki

Ailecek gelecegiz diyor ama tarih vermiyor. Yada annemi aramalari gerektiginj bilmiyor. Bende söylemek istemiyorum. Normalde ciddi rahatizdir konusurken net soyleriz birbirimize ama bu konuda konusamiyorum. Yani annen annemi arasin diye nasil diyeyim degil mi

Bence sevgilinin annesi oğlunun işi olmadığı için böyle davranıyor. Yani yarın Senin ailen nişan olsun gibisinden konuşursa masraf çıkmasın kendine diye böyle düşünüyor olabilir. Çocuk işe girsin öyle yapılsın diye düşünüyordur. Yani aceleye gerek yok. Tavsiye nişanlanmadan ailelerin çok görüşmesine gerek yok. Bence sen biraz sabret sevgilin iş bulsun önce. Sonra giriş bu işlere yoksa herkes karışır işinize. Baban tanımış yani gayet güzel bir davranış. Kaç yaşındasın?? Benim aileler tanıştı ama henüz babam tanışmadı yani senin baban iyiymiş bu konuda. Benimde çok isteyen oluyor ama babam herşey acele olsun derdinde değil. İsteme olacak babam aramadı bile daha damadını. Bilmiyorum biraz ağırdan almalı bence kız evi.

Annesinin bakis acisi mantikli aslinda. Önce bi isi olsun istiyordur. Zaten yaş da kücük.

Ama sen de haklisin. Senin yerinde olsam cok da üstüne düsmezdim. Senin de yasin kücük galiba. Ailenin bu acelesi ne ki? Sevgilin olmasa da hemen birileriyle tanisip evlenmen mi lazim?

Tanışma olmuş, üzerinden pek de zaman geçmemiş.
2. haftaya girdik diyorsunuz.

Ben çok tuhaf bir durum göremedim.
Yapısı gereği çok iletişim kuracak biri değildir.
Az öz konuşmayı tercih eden biridir vs.

İnsanlar sorduğunda yavaş ve sağlam ilerlesin istiyoruz.
Şimdilik bir sıkıntı yok çocuklar karar verecek diyerek geçiştirebilirler.

İtmeyle olmaz bu işler kendi kendine akmalı.

Bence sevgilinin annesi oğlunun işi olmadığı için böyle davranıyor. Yani yarın Senin ailen nişan olsun gibisinden konuşursa masraf çıkmasın kendine diye böyle düşünüyor olabilir. Çocuk işe girsin öyle yapılsın diye düşünüyordur. Yani aceleye gerek yok. Tavsiye nişanlanmadan ailelerin çok görüşmesine gerek yok. Bence sen biraz sabret sevgilin iş bulsun önce. Sonra giriş bu işlere yoksa herkes karışır işinize. Baban tanımış yani gayet güzel bir davranış. Kaç yaşındasın?? Benim aileler tanıştı ama henüz babam tanışmadı yani senin baban iyiymiş bu konuda. Benimde çok isteyen oluyor ama babam herşey acele olsun derdinde değil. İsteme olacak babam aramadı bile daha damadını. Bilmiyorum biraz ağırdan almalı bence kız evi.

Babam zaten aramadi sevgilim arayip dedi tanisabilir miyiz diye :)
ben 23 sevgilim 24 yasindayiz.
Yani bizimkilerde nisan olsun degilde isteme olsun aile arasinda isteme günü yüzük takilsin. Herkes isi gücü yerine gelince nisan düğün olur diyorlar. Aileler tanisti bir adi koyulacak ancak tam olarak bir sey söylemeyince annesi bir sey diyemiyoruz.

Tanışma olmuş, üzerinden pek de zaman geçmemiş.
2. haftaya girdik diyorsunuz.

Ben çok tuhaf bir durum göremedim.
Yapısı gereği çok iletişim kuracak biri değildir.
Az öz konuşmayı tercih eden biridir vs.

İnsanlar sorduğunda yavaş ve sağlam ilerlesin istiyoruz.
Şimdilik bir sıkıntı yok çocuklar karar verecek diyerek geçiştirebilirler.

İtmeyle olmaz bu işler kendi kendine akmalı.

Benim annemde öyle. Geleseler kısa öz konusarak durumu cozecekler inaniyoruz sevgilimle biz böyle muallakta kaldik ikimizde :( :)

Benim annemde öyle. Geleseler kısa öz konusarak durumu cozecekler inaniyoruz sevgilimle biz böyle muallakta kaldik ikimizde :KK43: :)

Sıkıntı yapacak bir durum yok bence.
Gelmişler tanışma olmuş zaten.

Bundan sonra söz tarihi belirlenecek yanlış mıyım?

O da 2 ay sonra olsun ve o zaman iletişim kurulsun ne olacak.

Miller soruyor diye fazla strese girmişsiniz.
Acele etmiyoruz diyeceksiniz bitecek.

Bence sorun çıkaran senin ailen. Karşı tarafı haklı buldum daha iş durumları net değil ufukta hemen bir düğün yok . O yüzden tanışma nişan gibi evreler için bu kadar aceleye gerek yok . Zaten siz istediğiniz için tanışmaya gelmişler daha ne yapsınlar .

Ailene seni soranlar için bir açıklama yapmak mecburiyetinde de değilsiniz . Düşünmüyorum deyince konu kapanır.

Bence sorun çıkaran senin ailen. Karşı tarafı haklı buldum daha iş durumları net değil ufukta hemen bir düğün yok . O yüzden tanışma nişan gibi evreler için bu kadar aceleye gerek yok . Zaten siz istediğiniz için tanışmaya gelmişler daha ne yapsınlar .

Ailene seni soranlar için bir açıklama yapmak mecburiyetinde de değilsiniz . Düşünmüyorum deyince konu kapanır.

Aileme anltamiyorum iste durumu. :( acaba seni istemiyor mu kayinvalide adayin diyor. Halbuki bize geldiginde de önceki tanisikligimizinda etkisiyle kızım deyip daha sıkı sarilmalar oldu. Ama iste annem..

Her 2 tarafta kendince haklı. Erkek annesinin 'oğlanın işi için ağırdan alıyoruz. Yoksa istiyoruz bizde' dese sizin açınızdan sorun çözülecek. Bunu sevgilinize söyleyin. Size rahat 6 aykazandırır baskılardan kurtarır. Sizin içinde babanızın arkadaşlarının oğlu konusunda. Sizin net olma ız lazım. Değil bi 1 yıl 10 yıl olsa yine beklerim. Kalbime başkasını alamam de

Her 2 tarafta kendince haklı. Erkek annesinin 'oğlanın işi için ağırdan alıyoruz. Yoksa istiyoruz bizde' dese sizin açınızdan sorun çözülecek. Bunu sevgilinize söyleyin. Size rahat 6 aykazandırır baskılardan kurtarır. Sizin içinde babanızın arkadaşlarının oğlu konusunda. Sizin net olma ız lazım. Değil bi 1 yıl 10 yıl olsa yine beklerim. Kalbime başkasını alamam de

Ailem bir baskasi icin baski yapmiyor cok şükür. Kararli oldugumuzu farkindalar.. her ikimizlede sakin sakin konustuktan sonra bu kaniya vardi.
Dediginiz gibi annesinin o cümleyi anneme söylemesi inanilmaz rahatlatacak ama söylemeyince degisik oluyor yanlis anlasilabiliyor.

Arkadaslar 8 yıla yaklasan bir iliskim var.
3-4 aydir ailemin haber var. Ortak bir cevremiz var o açıdan durumu çok garipsememekle beraber çok hoslanmadilar. Madem ciddi düşünüyordunuz bastan haberimiz olsaydi adini koysaydiniz dediler. Tabi bizim bu sekiz yılimız güllük gulistanlik gecmedi. Ancak birbirimize hep sahip çıktık birbirimizin arkasinda durduk. isler ciddiye binsin istedigimizde haber verdik. Kayinvalide adayımla sektörümüz ayni olduğu icin isten dolayi tanisiyorduk ancak durumumuzla ilgili sadece iki kere konustuk. Onun dışında hep is iliskisi dahilinde diyalogumuz oldu karsilastikca..
Sevgilimin su an isi yok. Sinavlara hazırlanıyor. annesi bu yüzden benim ailemle tanışma ve isteme isini biraz daha ileri tarihte yapmak istedi. Benim ailemde biraz daha cabuk olsum istedi. Çünkü isteyenler oluyordu ortamimizda da görüştüğü biri var bekliyoruz demek degisik oluyordu. O acidan bir talibimiz var deyip gecistirdiler hep.
Ancak babamın yakin arkadaslarindan da ogullari icin böyle teklifler gelince babam kimse gelsin neyse o olsun dedi. bende sevgilime anlattim. Sehir dışında idi o sırada. Iki gun sonra Gelir gelmez babamla tanıştı. iki hafta geçtikten sonra annesi bize geldi annemle ortak iki arkadaslariyla birlikte.. gayet keyifli bir oturma gecirdik cay muhabbet..
ancak ondam sonra hic arayip sormadi annesi. Sevgilim gelecegiz inşallah ailecek oturup tanissinlar diye. Ancak henüz bir tariglh vermediler. Ikinci haftaya girdik annelerimizin tanismasindan sonra.. annesi annemi arayip su vakit gelsek vs dese yine bizimkiler garipsemeyecek ancak böyle istenmeyen gelinmisim gibi oldu kendimi kötü ve aileme karsi mahcup hissediyorum. Ilk baslarda kayinvalide adayim cok istekli degildi benimle ilgili şüpheleri vardi baskasi olsa gibi bir hissi vardi.
Ancak bu çok şükür gecti hatta artık gayet olumlu ve istekli idi. Simdi neden biraz yavastan aldigini anlayamiyorum. :KK43: annemin arkadasi bugün sormus geldiler mi aradilar mi sordular mi diye.. arayan soran yok demis biraz garip oluyor böyle. Hani kiz oglan anlaşmis. tanisinlar da bekleyelim gibi bir süreç degil bu.
Benim ailemde pat diye verelim edelim derdinde degil ancak boyle de sanki onlar isterse aliriz kizi istemezsek bekler modunda oluyor. Tabiki beklerim ama yine de böyle olmasa daha iletisim halinde olsalar keske..

Yahu adamın işi yok kayınvalide nasıl mutlu olsun.
Aileniz de bir garip yapılır nişan ne bu acele, yazık insanların iki ayağı bir pabuca giriyor.
Kız evlendirmek marifet değil ki, düzgün biriyle evlendirmektir marifet olan.
Ben ailenizin tavrını hiç ama hiç uygun bulmadım.

Yahu adamın işi yok kayınvalide nasıl mutlu olsun.
Aileniz de bir garip yapılır nişan ne bu acele, yazık insanların iki ayağı bir pabuca giriyor.
Kız evlendirmek marifet değil ki, düzgün biriyle evlendirmektir marifet olan.
Ben ailenizin tavrını hiç ama hiç uygun bulmadım.

Düzgün birisi onlar sevdiler sevgilimi.. inşallah o acidan bir sıkınti yok. Isi olmadan evlenelim vs gibi bir derdimizde yok. Sadece isler bu raddeye geldi. bundan sonraki süreçteki hiz nasil olmaliyı iki aile tam netlestiremedigi icin biraz ben fazla düşünüyorum.

Aileler işin içine girince böyle oluyor işte. Sen çalışan bir kızsın. Ailene belli etmeden 8 yıllık bir ilişkin olmuş ne yani baban seni başkasına mı verecek senin Rıza'n olmadan. Bana bunlar çok saçma geliyor. Belki kv adayı seni gerçekten istemiyordur ama oğlunun tercihine saygı duyuyordur. Durum böyleyse kadın sizinle sevgi yumağı olmak istemiyordur. Herkesin kendi hayatı var. Sen tam olarak ne istiyorsun seni gelip istemesini mi. Onu nişanlına söyle, hallolur. Ama ben bu aramadılar sormadılar meselelerine sinir oluyorum. Kv gelin ilişkilerinde de . Mesela oğluna şikayet ediyor "karın beni aramıyor" diye. Sen onu sevmiyorsun ki seni arasın. Şimdi gelip isteseler belki baban hazırlıklar için bizi aramıyorlar diyecek. Her iki taraf aynı derecede hevesli olmak zorunda değil. Sen babanı karıştırma ki yeri gelince sevgilin de annesini ilişkinize dahil etmesin. Kimse karışmasın size. Ama saygılı olun siz yinede büyüklerinize.

ya iyi de sevgilin iş bulmadan ne bu kadar yüzük müzük takılsın istiyorsun anlamadım.. buraya yazılanları okumuyor musun işi yoktu evlendik şöyle böyle oldu diye.. olumsuz bişi olsa sözlüyken ayrılmış olcan iyi mi olcak bu sefer elaleme neden sözlenip ayrıldığını anlatmaya uğraşçan.. işe girsin bi ondan sonra yine nazlanırlarsa basarsın tekmeyi..

Back