• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişanlandım ama ...:(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Canım kin tutmamak iyi güzel de.
Nişanlınla bu konuyu güzel güzel konuşup tartışmadan karara bağlamalı,ve halletmeliydin bence..
Bazı şeyleri netleştirmeden örtbas edersen,ertelersen,görmezden gelirsen ilerde daha büyük sorunlar çıkar..
Nişanda bunlar oldu,burnundan geldi.Düğünde böyle olmaması için nişanlınla konuşmalıydın ve tepkini koymalıydın.
Nişanda takıları alamadılar, ya düğünde masraf yaptık onları ödeyeceğiz deyip takıları isterlerse?
Teyzenle,akrabalarınla konuşturmama durumu da var. Ve bir de görümcelerinin yaptıkları..
Bunların hepsini tatlı dille,tartışmadan söyleseydin,öyle olursa daha mutlu oluruz,böyle olsa sorun çıkmaz deseydin ilerisi için garantin olurdu.
Bunlar benim düşüncelerim tabi ki canımm.İnşallah çok mutlu olursun..

hakkında hayırlısı olsun canım benim. politik olmaya çalış ve artık olabilir bakarız gibi belirsizlik içerikli kelimeler kullanma nişanlına karşı. nedem ki aile baştan uyarılması ve kesin olunması gereken bir yapıda.

yazılanların hepsini okudum ve gerçekten senin adına çok çok üzüldüm canım:( ama bence gerçekten büyük sorunlar var.nişanda yapılanları sen sineye çeksen bile bunların ilerde konusu olcak ki bu en hafif konu bence.esas problem nişanlının kendi tarafıyla senin aranda denge kuramaması.bu adam neticede ailesinden ayrılmıyo evlenince ve sen gelgitli bi evlilik istiyo musun buna karar vermelisin. ve bir an önce bu güzel vakitlerle sorunlarınızı halı altına süpürmekten vazgeçmelisin yoksa onlar tekrar çıkar ortaya. sorunlarınızı konuşup aklınla kalbinle ortak noktada buluşmanı gerçekten isterim.

evet kızlar koca bir hafta sonunu iyisiyle kötüsüyle geride bıraktık. şimdi başlıyorum anlatmaya, cumartesi günü oldu, akşamdı aradı beni nişanlım, konuşmaya ve bir anda tartışmaya başladık ve konu nişan günü yaşanan olaylara geldi, zaten biliyorsunuz nişandan bu yana her konuşmamızda kavga eder olmuştuk, cumartesi akşamı da artık ben ona olanlar yüzünden resti çektim, o da bana nişandan bu yana hala bu konu yüzünden her konuşmamızda kavga ettiğimizden resti çekti, pazar günü gel bohçalarınızı da al götür herşeyinizi dedim. benim umurumda değil bohça dedi, kapattık telefonları aradan 1 saat geçti tekrar aradı ben yarın size arabayla gelicem bohçalarıda alıcam dedi. bir anda ben şok oldum, küstah küstah cevaplar vererek iyi al tamam falan dedim ama içim içimi yiyor tabiki. sonra başladım evde kendi kendime ağlamaya zırlamaya o anda yine aradı bu sefer kavga etmeden konuştuk o bana konuştukça içim eridi off allah kahretsin ve anlayacağınız gibi aradaki problemi kaldırdık, pazar günü buluştuk elinde çok güzel kırmızı güllerle gelmiş, biliyorsunuz ki hafta sonu hava müthiş güzeldi, bizde havanın güneşli olmasını fırsat bilip heybeliadaya gittik önce,heybeli adada tanıdıklarımız var bizim. sonra istanbula geri döndük, carrefour' a gittik, hiç ama hiç bu konulardan konuşmadık, benim şöyle bir huyum var ben asla kin tutamam, yani biriyle küs bile olsam onu görünce o kişiyle küs olduğumu unutur boynuna atlarım hiç hatırlamam, ancak bana onun hatırlatması gerekir küs olduğumuzu, böyle yani güzel bir pazar günü geçirdik, annesi nişanlım eve gittiğinde bohçalar nerde diye sormuş kayınvalidem hala bizi aramadı. yani durum bu bilmiyorum kötümü ettim iyimi ettim...

Güzel haber canım çok sevindim
İnşallah bundan sonra herşey yolunda gider
Demek ki annesi pohçaları bekliyodu sorduğuna göre..:S
Neyse ama düzelmiş nişanlında ne kadar kızsada seni seviyo belli
Seni kendi ailesine bile ezdirmemesi lazım bundan sonra

cnm sızde verseydınız keske takıları benım sozumde erkek tarfında kaldı kaynanm el opmesı ıcın altın takdı 1 hafta sonra gerı ıstedıı bana bayramlarda yıl basında evlerıne gıttıgım kım altın takdıysa hepsını aldılar ta kı dugunde takılan bıle bu kadarr dusun yanıı

sanırım genel kanı senin sorunları örtbas etmemen yönünde. şu an zor günler geçiriyorsun evet ama gelecekte daha zor anlar yaşamaman için kesin konuşmalısın ve böylece ne sen ne de başkası kötü sürprizlerle karşılaşmamalı. geçen pazar sözlüm okudu senin yazdıklarını ve şöyle dedi "araya para-pul girmişse o iş olmaz". ya evlenirken masraflara ailelerinizi hiç karıştırmayacaksınız onlar birşey yapmak isterlerse yapacak, ya da böyle bir şeyle karşılaşmamak için kesin tavrını koyacaksın nişanlının ailesine. ki önceden de dediğim gibi keşke kimsenin eline koz vermeseydin. kısaca takıların kimde kalacağı konuşulurken kesinlik kazanmamış olması sizi bu noktaya getirdi gibi görünse de genel tavır biraz sıkıntı verici bence. ama lütfen soğukkanlılığını kaybetme.

canım bütün yorumlarını okumadım ama nacizane fikrim bence ayrılman böyle evlilik olmaz düğünde bunun 10 katını yaşıycaksın aile çok çok ama çok önemli kim ne derse desin yok seviyorum yok şöyle yok böyle ailesi nasılsa oğluda aynı oluyo üç aşağı beş yukarı ve emininm evlendikten sonra ailesi sizi yönetmeye çalışcak ve senin eşinden onların ağzına bakıcak sende hiç bişey diyemiycek çünkü köprü geçilmiştir iyi düşün derin anladın sen :34:

Konuyu tamamen okuyamadım ama nişan masraflarını kim karşıladı? Eğer erkek tarafı yaptıysa nişanı onlara takılanları vermeniz doğru olur. Sonuçta herkese daha önceden götürdüğü altınlar tekrar döner ve istemekte bir açıdan onların hakkı. Senin ailende biraz bencilce davranmış. Bizde hiç böyle konular olmadı zaten çevreden bir şey takılmadı bana. Annemler çok özel bir bilezik taktılar. Kayınbabam incili set. Kayınvalidem 40 gr bi bilezik. Görümcemde bi takı seti taktı ve tabiki hepside bende :) Yani bunlar zaten takılması için alındı bana. Bence konuyu büyütmeyin ama nişanlının senin yanında durması önemli bir konu. Eğer sen yokken onlara karşı seni savunmuyorsa uzatma ama seni savunduğuna eminsen tabiki devam et. Bu dönemlerde çeşitli sorunlar ve yanlış anlaşılmalar oluyor. Allah kolaylık versin.

Hayretler içinde takip etmekteyim.. Neler oldu merak ediorum açıkçası... :26::50:

canım bence çok iyi düşün o masaya gerçekten oturmak istiyormusun..

Bu kadar basit bir konuda aileniz birbirine girmiş ileride daha büyük bir sorunla karşılaştığınızda kim sizin arkanızda duracak ?

Nişanlına bende çok sinirlendim.Bir yuva kuracaksınız ne fark eder onda kalmış sende kalmış..Düğünde takılanlarla zaten düğün salonu parasını anca çıkartırsınız diye düşünüyorum arta kalanlada borç harç ödenir..Ama o ne yahu ağlamak da ne demek.İlerde allah korusun işsiz kalsa parasız kalsa karşında yine mi ağlayacak yada sen çalışıcaksan ilerde senin parana da mı göz koyacak ben bunları düşünmeye başladım çok iyi düşün..Mutsuz olmanı istemeyiz tatlım..Hayırlısıdır umarım senin için..

Adetleri bilmediğin belli ve ailene sormadan nişanlının takıları bölüşürüz teklifinede olur demişsin.Bu durumda karşı tarafı suçlamamak gerekir ancak yapılan çok büyük saygısızlık,düğündede olmayacağının garantisi yok.Bir erkeğin böyle bir durumda ağlayabilmesi evlilikte karşılacağı sorunlar yüzünden daha büyük tepkiler verebileceğini düşündürdü bana.Allah yardımcın olsun canım evlenme demek bana kolay ama yinede hakkında hayırlısı olsun inşallah.Büyüklerinle konuşarak hareket et derim ben

evet kızlar koca bir hafta sonunu iyisiyle kötüsüyle geride bıraktık. şimdi başlıyorum anlatmaya, cumartesi günü oldu, akşamdı aradı beni nişanlım, konuşmaya ve bir anda tartışmaya başladık ve konu nişan günü yaşanan olaylara geldi, zaten biliyorsunuz nişandan bu yana her konuşmamızda kavga eder olmuştuk, cumartesi akşamı da artık ben ona olanlar yüzünden resti çektim, o da bana nişandan bu yana hala bu konu yüzünden her konuşmamızda kavga ettiğimizden resti çekti, pazar günü gel bohçalarınızı da al götür herşeyinizi dedim. benim umurumda değil bohça dedi, kapattık telefonları aradan 1 saat geçti tekrar aradı ben yarın size arabayla gelicem bohçalarıda alıcam dedi. bir anda ben şok oldum, küstah küstah cevaplar vererek iyi al tamam falan dedim ama içim içimi yiyor tabiki. sonra başladım evde kendi kendime ağlamaya zırlamaya o anda yine aradı bu sefer kavga etmeden konuştuk o bana konuştukça içim eridi off allah kahretsin ve anlayacağınız gibi aradaki problemi kaldırdık, pazar günü buluştuk elinde çok güzel kırmızı güllerle gelmiş, biliyorsunuz ki hafta sonu hava müthiş güzeldi, bizde havanın güneşli olmasını fırsat bilip heybeliadaya gittik önce,heybeli adada tanıdıklarımız var bizim. sonra istanbula geri döndük, carrefour' a gittik, hiç ama hiç bu konulardan konuşmadık, benim şöyle bir huyum var ben asla kin tutamam, yani biriyle küs bile olsam onu görünce o kişiyle küs olduğumu unutur boynuna atlarım hiç hatırlamam, ancak bana onun hatırlatması gerekir küs olduğumuzu, böyle yani güzel bir pazar günü geçirdik, nişanlım eve gittiğinde annesi ğinde bohçalar nerde diye sormuş kayınvalidem hala bizi aramadı. yani durum bu bilmiyorum kötümü ettim iyimi ettim...

canım anlattıklarının içinde dikkatimi çeken ne oldu biliyomusun?

nişanlım eve gittiğinde annesi bohçalar nerde diye sormuş kayınvalidem hala bizi aramadı.
tatlım senin nişanlın neden aranızdaki her konuşmayı ailesine anlatıyo bu birincisi...
ikincisi madem öyle anlattı evden çıkarken ben ayrılmak istemiyorum gidicem konuşcam aradaki sorunu halledicem akşamda yemeğe davet edelim aradaki buzlar erisin demiyor.
bir sorunun üzerini örterek onu görmezden gelerek halledemezsiniz çünkü bir kaç gün sonra tekrar bi sorun yaşıcaksınsınız ve bu tartışma esnasında bu konuya bir çözüm bulunmadığı için bu konuda ortaya çıkıcak sen şöyle yapmışdın zaten sende böle yapmıştı sizinkilerde şöyleydi gibi yani sorun bir ken iki olucak ve zaten siz sorunun bir tanesini halledememişken 2 tanesini nasıl hallediceksiniz?
seni çok iyi anlıyorum nişanlını sevdiğinn için bir anda bütün sorunları unutuyorsun ama atladığın bişey var sen bu insanla bir ömür boyunca beraber olucaksın bir hayatı paylaşıcaksın sorunlarını sıkıntılarını halletmeden ve ailene karşı olan tutumunu düzeltmeden bunu yapmamalısın çünkü bir iş nasıl başlarsa öyle devam eder. anladığım kadarıylada ailesi seni gözden çıkarmayada çok hazır.....

Tuğçem canım benim valla burdan terlik geliyor kafanaaaaaaaaaaa:9: Sen hala kafana takıyorsun... Yarın ola hayrola:34:

1529ccbf.gif

33583440.gif

ayy dilekçimm alemsinn. arkadaşın sorunu dikkatimi çektii. bende okuyorum. bi benzerlik olabilirmi benle diye :)

ayy dilekçimm alemsinn. arkadaşın sorunu dikkatimi çektii. bende okuyorum. bi benzerlik olabilirmi benle diye :)

Canım benimmm:34::34: Ahhhh ahhhh şu askerinin ailesinin telini versene sen hele bir... Valla sana doğum gününü zehir etmeyi nasıl becerdikleri için tebriklerimi ileteceğim:47:
Kıyamam ben sana yaa:50::50: Yarın olsun hele bir, bak herşey çok güzel olcak; güzel haberlerini alacağız senin:34:

33583440.gif

ne kadar ilginç biri nişanlınız

yani açıkcası burdan konuşmak kolay tabi ama ne biliyim bikere en bastan yaptıkları çingenelik resmen ve nişanlınız da onlara uymuş

yetmemiş üzerine ÇOCUK gibi ağlamış... aman allahım

ben olsam o an atardım yüzüğü kafasına bir daha da yüzünü görmek istemezdim cünkü o saatden sonra gözümde ERKEKLİK adına sıfıra inmiş olurdu

büyükte konuşmak istemem elbet ama valla okurken bile sinirlendim

kimseye degil NİŞANLINA

çünkü aileler yapabiliyo böle yüzsüzlükler tamam ama nişanlınız evlenme çağında genç bir adam olarak bu sekilde davranmamalıydı

şimdi takkeyi önüne alıp düşünmelisin

seni daha şimdiden ailesine karsı savunmayan, Çocuk gibi ailesinin eteğine saklanıp onların dediklerini sana yaptırtmaya çalışan üzerine elimden şekerimi aldınız der gibi TAKILARIMIZ ALDINIZ diyip üzerine ağlayan bir adamla evleniyorsun tatlım

Emin misin o masaya oturmak istediğine ? Sence nişanlın evliliğin sorumluluğunu kaldırabilecek seni ezdirmeyecek aklı basında bir adam mı?

Eminsen ne ala....

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46: sana katiliyorum

böyle şeylere takmamak lazım sorun edersen oooooo gerçi nisanlının yaptığı ayıp gerçekten ama mesela bnmde öle biliyoduum bizde sözlmde öle konuştuk annesi kızınkiler kızın oğlanınkiler oğlanın dedi nişanda toplananla sana bilezik alcaz dedi gene bana gelcek bnde bilezk alcaktım hiç sorun etme böle şeyleri gerçekten züülürsün gerçi snn nişanlın çocukluk yapmış mesela bn bnm sözlüme annesi söyledkten sonra tüh ya bn o paralarda beyaz eşyamı alcaktım dedm boşver bn sana yardım ederm öderken dedi

ayy canım çok üzüldüm yaa çok enteresan bi insanmış gerçekten bence iyi düşün yanlış kararlar verme :26::50:

Back