• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişanlandım ama ...:(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
erkek arkadaşınız ve ailesinin yaptığı çok ayıp olmuş
o zaman hiç takmasalarmış madem atmaca gibi hemen geri isteyeceklerdi.
ama ben ailenizin yerinde olsam gelip de takıları isteseler yüzlerine carpardım alın hepsi sizin olsun diye.
bir de siz bastan keske nisanlınızla oyle anlasmasaymıssınız nisanda takılan bize kalır deseydiniz onlar da ona göre belki az takarlardı ama huzurunuz olurdu en azından

bana olacak bu para derdi bu kadar kalbımı kırmalar al parada senın olsun yuzuklerıde verırdım eline bozdur paraya cevır kullan derdım cok sukur paraya duskun ınsan degıl eşim. evlenınce sana kök söktürür bunlar söyliyim bu burda kalmaz derler düğün takısından hıcbırsey bekleme derim hazırlıklı ol. bızde nısan takısı hepsı kızda kalır...

yani gerçekten çoook üzücü bi durum olmuşş.. diğer konulardanda hatrladıgım kadarıyla nişanlın cimri biri.. bu belli ama nişan takısı için konuşmuşsunuz siz aranızda..sen ailene bişey dememişsin ki..sen de ikinizle alakalı bişeyi halledememişsin.. aynı şey.. ve sende ona hiç bişey almamışsın..ben şuan ne isticeksem bide ne yapcama bakıyorum açıkcası.. evet onun yaptıgı çok ama çooook kötü ne öyle ağlamak sızlamak ya.. ama bu konuda başta konuştugunuzu ailenize yansıtmamışsınız..
hem ben bu nişandaki takı kıza kalır çeyizini alır kısmını anlamıyorum ya.. eskiden tamam kızlar alamıyomuş ama şimdi öyle bişey söz konusu değil.. erkekte bişey almasın düğün takılaryla halletsin ozamn.. valal ben hem bişey isterken kendim ve ailem napıcaz ona bakar ona göre hareket ederim ki şuan da her şey öyle gelişiyo..

çok kötü bir durummuş gerçektende senin adına üzüldüm. sana sadece şunu söyleyebilirim bu günlerde geçer evlenirsiniz ama bu yapılanları asla unutamazsın. müstakbel eşinin yaptıklarını bu ağlamalarınıda unutmayacaksın. çünkü benimde bazı şeyler yüzünden canımı çok sıkmışlardı edebimden kimseye birşey diyememiş yapamamıştım ama şimdi her canım sıkıldığında aklıma geliyor uğradığım haksızlıklar.

adetlerinde erkeğe takım almak varsa ordada ayıbı siz etmişsiniz..
ayrıca madem farketmez dediniz bence altınları vermelisiniz.
çocuk gibi ağlaması cok ilginç ama oda baskı altında olabilir. dengesiz kişilikle ömür zor geçer bence oturup konuşmalı ağırlıgıınızı ve altınları masaya koymalısınız...konuşmak her zaman işe yarar. ilerde mutsuz olacaksanız başlamayın birşeylere. milletinde dolduruşuna gelmeyin bence

cok üzüldüm gerçekten basımdan soz nısan gecmedı benım senın yerıne koydum kendımı dusundum kendıme hakım olamazdım heralde kımsenın nısanı mahfetmeye hakkı yok hele altın ıcın ve onlar senın hakkın...ben kendıme hakım olamazdım olayı buyuturdum ne olacaksa olsun derdım sonradan ıcım ıcımı yıyecegıne sıcagı sıcagına hersey cozulsun ısterdım...
nişanlının da aglaması cok garıp geldı bana koskoca adam altın ıcın aglarmı olaylara karsı tepkısı aglamak olmus ılerde evlendıgınızde de mı aglayarak cozecek sorunları hala sansın varken ıyı düşün derım

ama arkadaşlar nişanlı çiftler konuşmuşlar önce kızınki kızda erkeğinki erkekte kalcak diye bence suç kız tarafında madem önceden konuşulmuş bu olay neden nişan günü hepsini kız tarafı almış onu anlamadım

evet kızlar daha önce açtığım başlıklardan da hatırlayacağınız gibi çok sancılı bir sözlülük döneminden sonra dün yani 27.kasım 2011 günü nişanımız oldu. evet oldu olmasına ama gelin birde bana sorun nasıl olduğunu :( kalbim kırık, yüzüm düşük dolandım nişanımda.. neden mi? Şundan; nişan yüzüklerimizi takmaya dayım geldi güzel bir konuşma yaptı ve yüzüklerimizi taktı, sonra takı törenine geçildi takı takan taktı vs... herkez takacağını taktı nişanlım bana nişandan 1 hafta önce demişti ki; Dilara sana takılanlar senden kalsın bana takılanlar bende kalsın demişti, bende farketmez demiştim, nişanımız da takı faslı bittikten sonra bir kıyamet koptu ki hiç sormayın, bizimkiler takıların hepsini almış, erkek tarafı da erkeğe takılanları bize verin diye bizimkilerin peşinde dolanıyor, nişanlım bana baskı yapıyor "bana takılanları verin" diye,yüzüm düştü ne yapacağımı bilemiyorum o kadar insanın arasında düşünün halimi, görümcelerim bizimkilerin üstüne gitmişler, sonra bizimkiler onlara hadlerini bildirip takıların hepsini almışlar, vermediler yani erkek tarafına hiç birşey, nişan bitti yemeğe gidelim dediler tamam dedik babamdan izin aldılar babamda zorla izin verdi yemeğe gittik..(off Allahım anlatırken bile yaşıyorum sanki o anları :S) her neyse yemeğe gidene kadar taze nişanlım "sizinkilerin yaptığı çok ayıp biz seninle böyle konuşmamıştık" diye başımın etini yedi, yemekte ağladı :S ya ben gözlerime inanamadım benim koca çınarım dediğim sevgilim kocam diyeceğim adam bir anda ağlamaya başladı ben şok içerisindeyim bana bağırmalar çağırmaları anlatmıyorum bile :S bende dedimki ona; ben buraya bunun için mi geldim gelmeseydim en azından evimde kafamı dinlerdim dedim.. gel gelelim ki benim size danışmak istediğim konu; nişanda takılanları paylaşmak, yani kıza takılan kızda kalsın, erkeğe takılan erkekte kalsın gibi bir adet olabilirmi nişanda????????

teyzemde bana dediki; onlar böyle bir adet çıkarıyorlarsa, düğünde sana takılanlar sana erkeğe takılanlar erkek tarafına kalsın desek güzelmi olur? onların adetleri bumu yani diyor :S kafam çok karışık yüzüklerimi takmak bile istemiyorum nişandan sonra hiç konuşmadık nişanlımla :S :((((((( dün nişanlandık daha, mutlu olmam gerekirken aklımdan geçenler bunlar açıkçası :(

yawrummm sen nere düşmüşsün :53: ya böyle bir terbiyesizlik densizlik hadsizlik olamaz...:20: bikere senin nişanlının sana böyle bişey söylemesi baştan yanlış bunu söylim sonuçta bu nişanı kız tarafı yapıyor butün heryerde bilindiği üzere nişan takıları kızın düğün takıları erkeğindir. aynen dediğin gibi ozaman sizde düğünde isteyin bakalım düğün takılarını napıcaklar yada deyinki tamm verelim nişan takılarının size takılan kısmını ama düğün atkılarınmda da kıza takılanlara kimse elini süremez ozaman ne yapıcaklar ömrümde böyle saçmalık görmedim çevremde okadar insan evleniyo.... :47:

evet kızlar daha önce açtığım başlıklardan da hatırlayacağınız gibi çok sancılı bir sözlülük döneminden sonra dün yani 27.kasım 2011 günü nişanımız oldu. evet oldu olmasına ama gelin birde bana sorun nasıl olduğunu :( kalbim kırık, yüzüm düşük dolandım nişanımda.. neden mi? Şundan; nişan yüzüklerimizi takmaya dayım geldi güzel bir konuşma yaptı ve yüzüklerimizi taktı, sonra takı törenine geçildi takı takan taktı vs... herkez takacağını taktı nişanlım bana nişandan 1 hafta önce demişti ki; Dilara sana takılanlar senden kalsın bana takılanlar bende kalsın demişti, bende farketmez demiştim, nişanımız da takı faslı bittikten sonra bir kıyamet koptu ki hiç sormayın, bizimkiler takıların hepsini almış, erkek tarafı da erkeğe takılanları bize verin diye bizimkilerin peşinde dolanıyor, nişanlım bana baskı yapıyor "bana takılanları verin" diye,yüzüm düştü ne yapacağımı bilemiyorum o kadar insanın arasında düşünün halimi, görümcelerim bizimkilerin üstüne gitmişler, sonra bizimkiler onlara hadlerini bildirip takıların hepsini almışlar, vermediler yani erkek tarafına hiç birşey, nişan bitti yemeğe gidelim dediler tamam dedik babamdan izin aldılar babamda zorla izin verdi yemeğe gittik..(off Allahım anlatırken bile yaşıyorum sanki o anları :S) her neyse yemeğe gidene kadar taze nişanlım "sizinkilerin yaptığı çok ayıp biz seninle böyle konuşmamıştık" diye başımın etini yedi, yemekte ağladı :S ya ben gözlerime inanamadım benim koca çınarım dediğim sevgilim kocam diyeceğim adam bir anda ağlamaya başladı ben şok içerisindeyim bana bağırmalar çağırmaları anlatmıyorum bile :S bende dedimki ona; ben buraya bunun için mi geldim gelmeseydim en azından evimde kafamı dinlerdim dedim.. gel gelelim ki benim size danışmak istediğim konu; nişanda takılanları paylaşmak, yani kıza takılan kızda kalsın, erkeğe takılan erkekte kalsın gibi bir adet olabilirmi nişanda????????

teyzemde bana dediki; onlar böyle bir adet çıkarıyorlarsa, düğünde sana takılanlar sana erkeğe takılanlar erkek tarafına kalsın desek güzelmi olur? onların adetleri bumu yani diyor :S kafam çok karışık yüzüklerimi takmak bile istemiyorum nişandan sonra hiç konuşmadık nişanlımla :S :((((((( dün nişanlandık daha, mutlu olmam gerekirken aklımdan geçenler bunlar açıkçası :(

Canım bende eylulde nişanlandım benım nısanlımın aılesıde cımrı babam vermek ıstemedı ben kesınlıkle ıstemıyorum sırf sen ıstıyorsun dıye kabul edıyorum dedı neyse ama sunu soyleyebılırım nısanlım her konuda arkamda nısan alısverısınde de annemler gelmesın bız gonlumuzce ne ıstıyorsak alalım dedı ve aksama kadar pesımde askım bak ne alıyorsan al dıye dolandı... Bızde nısanda erkek arkadasıma takım almadık benım aılem pek bu merasım ve adetlerı bılmıyor yenı yenı duya duya ogrenıyor o yuzden bız bırsey talep etmedık... Ve suan ceyız hazırlıyorum nısanlım sakın canını sıkma ne ıstıyorsan al ben neyse yardımcı olurum dıyor gercekten de yardımcı oluyor... Nişandan sonrada bana sen aılemın ıstedıgı gıbı degıl onlar senın ıstedıgın gıbı olucak demıstı... Yani aile bir yana ama nişanlın ılerde esın olacak kısının arkanda olması cok onemlı eger olmazsa cok ezılır yıpranırsın allah yardımcın olsun...

canım nişanlık ayıp etmiş gerçekten ağlaması hele çok garip ..ama nişanlıyken onunda üstünde baskı olabilir onun açısındanda düşünmeye çalışmalısın..hem siz konuşmuşsunuz önceden ailene anlatsaydın keşke durumu olan olmuş artık ben nişanlınla konuş derim kırgınlığına dile getir ama çokda böyle şeyler için kırmamak gerekir sonuçta beraber ömrünü geçirceğin insan iki taraflı düşünmelisin ..hem erkek tarafı oğlanın üstünde dha çok baskı yapar bu gibi durumlarda bu açıdanda düşünmelisin derimm ben ..oda çok sağlıklı düşünememiş biraz ailenin dolduruşuna gelmiş olabilir..

Yaa ben seni hatırlıorumm..

Çok üzüldüm senin adına.. En güzel günün zehir olmuş besbelli..
Hadi siz gençsiniz, pek bilmezsiniz (bizde öyle..) gönlü olsun die farketmez demişsindir de ailelerin nişan olmadan önce bu durumu birbirlerine bildirmeleri gerekmiyor mu? Koca koca insanlar, nişan sırası böyle bir kabalığı yakıştıramadım .. Madem almak istiyorsunuz öyle bi niyeti var karşı tarafın nişan bitsin göbek atın dökün kurtları ; sonra çocuklar böle anlaşmış biz alalım altınları desin karşı taraf.. siznkiler uygun görürse verir düşünceleri nedir ne değildir bilemem. yada yok öyle olmaz bu bizim düğün sizin olsun yada madem böle istiosunuz düğünde takılanlarda kızımıza olur derlerdi seçenek sunarlardı.. Ama insan bi nişanın bitmesini bekler yaa.. Yangından mal kaçırır gibi.. Nişanlının tutumu için apayrı tartışılır zaten..

Bir ömür birlikte olmak istediğin kişi nişanlın mı gerçekten?
Ailesini seçme şansı olmayabilir tabi ama hayatını geçireceğin insanı seçme şansı var tatlım..

Hayret bişe çok sinirlendimm.. :47:

nişan alışverişimizde nişanlım gelmedi, annesi yengesi ben teyzem bide benim annem gittik güzel geçti herşey keyifliydi onlar bana nişanlığımı ayakkabımı çantamı aldılar. biz ona takım elbise falan almadık. zaten en son nişanlımın ağzından şöyle bir söz çıktı çok şaşırdırm, zaten bana takım elbise hiç bir şey almadınız bana takılanları bunun için geri vermeleri lazım dedi. :((( çok mutsuzum :(

nişanlın hem dolduruşa gelmiş hem iki arada kalmış hemde aynen senin gibi bu güzel günün mahvolmasına üzülmüş bence ama tüm bunlara şimdi dur demezsen ileri de önünü alamazsın nişanlınla otur adam akıllı konuş bence...

nişan alışverişimizde nişanlım gelmedi, annesi yengesi ben teyzem bide benim annem gittik güzel geçti herşey keyifliydi onlar bana nişanlığımı ayakkabımı çantamı aldılar. biz ona takım elbise falan almadık. zaten en son nişanlımın ağzından şöyle bir söz çıktı çok şaşırdırm, zaten bana takım elbise hiç bir şey almadınız bana takılanları bunun için geri vermeleri lazım dedi. :((( çok mutsuzum :(

yuhhhh ne takımı yaaaa nişanda erkeğe takım alındığı nerde görülmüş şok içersindeyim gerçekten (diyorumki abartıyomuyum?) (hayırrrrr abartmıyorum) tatlım düğünde anlarım erkeğe takım alınmasını ama nişanda alınmaz zaten düğündede mecburi değil....
peki sana nişan bohçası düzdüler mi? ( iç çamaşırları gecelik pijama takımı bi takım elbise ayıyetten onun altına bir ayakkabı makyaj malzemesi parfüm) nişan kıyafetlerinden hariç yani.... kız tarafıda erkeğe düzer nişan bohçası içinde gömlek cüzdan kemer kravat ev terliği iç çamaşırı pijama takımı parfüm traş takımı falan olur... okadar. ayrıyettende düğüne yakın kızı düğün alışverişine çıkarıp yine kıyafetlerini iç çamaşırlarını eksiklerini falan alırlar

biz böyle gördük benim bir abim bir ablam evlendi kuzenlerim evlendi komşumuzun kızları oğulları evlendi. ben böyle bir adet görmedim....

arkadaşların yorumlarının bağzılarına katılmıyorum. ama sözlün sana bundan bahsettiğinde sen veririm dememmeliydim bunu annemler kendi aralarında konuşsunlar ne olur ne olmaz ben bilmiyorum dicektin çıkıcaktın işin içinden... yada bizde adet böyle değil nişanda kız tarafı düğünde erkek tarafı dicektin ....

bide şunu öğrenmek istiyorum nişan masraflarını kim karşıladı sizmi onlarmı eğer onlar karşıladıysa ancak ozaman işin rengi değişir çünkü kız tarafı nişan takılarıyla ya nişan masrafını karşılar durumu yoksa varsa kenara koyar kıza çeyiz yapar yada takı alır... benim bildiklerim bunlardan ibaret...

yuhhhh ne takımı yaaaa nişanda erkeğe takım alındığı nerde görülmüş şok içersindeyim gerçekten (diyorumki abartıyomuyum?) (hayırrrrr abartmıyorum) tatlım düğünde anlarım erkeğe takım alınmasını ama nişanda alınmaz zaten düğündede mecburi değil....
peki sana nişan bohçası düzdüler mi? ( iç çamaşırları gecelik pijama takımı bi takım elbise ayıyetten onun altına bir ayakkabı makyaj malzemesi parfüm) nişan kıyafetlerinden hariç yani.... kız tarafıda erkeğe düzer nişan bohçası içinde gömlek cüzdan kemer kravat ev terliği iç çamaşırı pijama takımı parfüm traş takımı falan olur... okadar. ayrıyettende düğüne yakın kızı düğün alışverişine çıkarıp yine kıyafetlerini iç çamaşırlarını eksiklerini falan alırlar

aynen bende öyle biliyorum. nişanda damada takım falan alınmazki.

aynen bende öyle biliyorum. nişanda damada takım falan alınmazki.

bilmiyorum ya ben kendimde nişanlandım böyle bişey görmedim hem çok sinirlendim hemde çok üzüldümmm gününün berbat olmasına bu insanlar düğünde cinmgar çıkarır cimri bi insanlada hayatta ömür geçmez tutum ayrı bişey cimrilik ayrı bişey.....:26: ben yapamazdım büyük konuşmıyayım da rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi çok zor :18:

nişanlını ailesi doldurmuş...kocaman adam çoçuk gibi ağlamış altın için...kusura bakma ama beyinsiz olduğu burdan belli...kıza takılan takılar hiç bir adette görmedim duymadım damada verilmesine...birde şimdiden dolduruşa gelen adam ilerde daha neler yapar....siz de hiç üzülmeyin....sanki sadece erkek dünyada nişanlolınız mı?mutsuz başlayan evliliğe adım böyle başlarsa ilerde mutlu olacağınızı zannetmiyorum...

canım öncelikle nişanın hayırlı olsun şimdiden aranıza para pul girmiş bu konuda nişanlının tarafı haksız normalde nişandaki takılar kız tarafınındır erkeğe takılanlarda kıza takılanlarda sonuçta nişanı kız tarafı yapar düğünü erkek tarafı yaptığı için düğün takıları erkek tarafının olur bilezikler ve altınlar gelinde kalır paraları erkek tarafı ne yaparsa yapsın bizde böledir nişanda takılan tüm takılar kızındır takılar toplanınca erkeğin yakasına bi altın kızın yakasına bir altın takılır erkeğin yakasına takılan altın erkekte kalır erkekteki altın alınırsa iyi saymazlar. benim nişanımda takılar takıldıktan sonra gelin odasına gittik takıları çıkartmakm için eşimim tarafından kimse odaya gelmedi takılar kızındır diye düğündede kız tarafı gelin odasına girmez takılar toplanırken sen bunu nişanlına uygun güzel bi dille anlat bu günler çok mutlu günleriniz küçücük meseleler için neden moralinizi bozuyosunuzki eyer çok diretirlerse sende ozaman düğünde kıza takılanlar kız tarafının erkeğe takılanlar erkek tarafının olsun diyin bakalım ne dicekler

söz de yaptık...

nişan da...

düğün de...

ne benim ailem sordu takıların vahametini ne de eşimin tarafı...hem de tüm takı törenleri usulünce yapılmış olmasına rağmen

hepsi eşimle bana kaldı,evimizin ihtiyaçlarını gördük yatırımlar yaptık...

takı ne için takılır annelere babalara katkı için mi??

evlenecek gençlere katkı için mi anlamıyorum bu büyükler bazen çok tuhaf oluyorlar
:26:

böyle bir günde bunları yaşamış olmana üzüldüm açıkcası. Umarım sorunları en kısa sürede atlatırsınız. Çünkü nişanlılık süreci evlilikten daha sıkıntılı bana göre. Çünkü düğün telaşı, gerginliği, 2 taraf ailelerinde işlere dahil olması ister istemez sorun yaratıyor.

Nişanlının tavrı garip geldi bana. onun yapması gereken kendi ailesini sakinleştirip şimdi altın sırası değil daha sonra hallederiz diyebilirdi. Benim söz nişan bi arada oldu eve o yüzden takı töreni falan olmadı. sağolsun teyzemler birer altın taktı bana, annemle abimde eşime taktılar. Eşimin aileside bana bi künye ve yüzük taktı. yani öle istencek bişi yoktu ortada.

ama abimin nişanında takı töreni oldu, düğün gibi takı ve para takıldı abime akrabalarımız arkadaşları tarafından. kızın annesi size takılanları alın siz epey var çünkü dedi annemde nişanda takılan kızındır deyip abiminkileri bile kız tarafına verdi.

benim bildiğim genelde düğünde bu tarz tartışmalar çıkar ama sizinkiler biraz erken davranmış kusura bakma ama düğünde olacakları düşünemiyorum bilee.

bizde de takı töreni tarzında birşey olmayacaktı, nişanlım nişan günü sabah beni aradı takılar için kurdele aldınız mı dedi, bende almadığımızı söyledim, tamam ben gelirken alırım deyince almana gerek yokki takı töreni olmayacak zaten sadece sizinkilerle bizimkiler takacaklarını takacak bitecek olay dedim, insanlar takmak istese cebimize mi koyacağız ben alırım gelirken dedi. konuyu kapattı. olanlar oldu :(

bilmiyorum ya ben kendimde nişanlandım böyle bişey görmedim hem çok sinirlendim hemde çok üzüldümmm gününün berbat olmasına bu insanlar düğünde cinmgar çıkarır cimri bi insanlada hayatta ömür geçmez tutum ayrı bişey cimrilik ayrı bişey.....:26: ben yapamazdım büyük konuşmıyayım da rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi çok zor :18:

:( bende bilemiyorum kardeşlerinin teyzemi köşeye sıkıştırıp akbaba gibi üstüne çökmeleri ve tartışmaları benim en çok canımı sıkan, kısacası günüm berbat oldu ber-bat :((((((((

Back