Nişan nişanlandım ama ...:(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

ben o sırada olan biteni anlasaydım zaten senin dediğin gibi onların yüzüne ben çarpardım tüm takıları nişanın orta yerinde, bide hala teyzemin yaptıkları ayıp diye söyleniyorlar. ((( valla gece boyu çok düşündüm şimdi haftayada biz onlara bohça götürmeye gideceğiz ya hani, dün gece içimden dedimki ben hazırladığımız bohçaları götürmem kendi getirdikleri bohçaları geri iade ederim takıları da verir çıkar gelirim diye kurarak uyudum dün gece ((((((

yaaa ama çok üzülmüşsün sen.
disede nişanlını seviyorsan al karşına konuş.
bohça mohça işini götürmeyi boşver.
al karşına bir güzel konuş baktın işin içinden çıkamıyorsun
baktın arkanda durmuyor, geleceğini göremiyorsun.
ozaman işte önce yüzüğü çıkar sonrada altınları ver gitsin...

yorumları okudum hakkaten balık baştan kokuyormuş.
bir arkadaşımın işi de böyle baştan kötü başlamıştı.
sonu gelmedi...

kötüyü önce düşünme mümkünse konuş, orta yol bulunacak mı bak bakalım.
ama sana bir tavsiye istihareye yatmadıysan bir kere yat öyle git.

Nisan böyleyse düğünü düşünemiyorum.! Ama sen bı duşun körü körüne gitme canım bence bu is daha da kötü olucak...

ayyy en sinir olduğum durum, takılara karışılması...
yaw arkadaş, insanlar gelinle damada destekte bulunmak için takıyor takıları....
niye kız tarafı alsın erkek tarafı alsın??
onlara ne???
çok cahilce davranışlar bunlar.
nişanlının ağlamasına da şaştım kaldım doğrusu,sanırım olgunlaşmamış daha.
sana tavsiyem, nişanlılık döneminde iyice gözlemle, tart, ölç, biç...
doğru kararı öyle ver vakit geç olmadan. naçizane fikrim....

kızlar şimdi konuştum nişanlımla diyorki; evlenince annen ve baban dışında hiç kimseyle görüşmeyeceksin akrabalarından diyor. onlar bizi huzursuz eder onların yüzünden böyle oldu diyor (((( teyzelerinle kesinlikle görüşmeyeceksin evimize gelmeyecekler diyor. bende sizinkileri istemiyorum dedim sen bilirsin diyor (((((( ya Allah kahretsin (((((

şimdi konuştum nişanlımla diyorki; evlenince annen ve baban dışında hiç kimseyle görüşmeyeceksin akrabalarından diyor. onlar bizi huzursuz eder onların yüzünden böyle oldu diyor (((( teyzelerinle kesinlikle görüşmeyeceksin evimize gelmeyecekler diyor. bende sizinkileri istemiyorum dedim sen bilirsin diyor (((((( ya Allah kahretsin (((((

Arkadaşlar bu takı faslı oldum olası bitmeyen sorundur ve bunu sorun haline getirmemek içinde bizim burda kıza takılan takılar kız tarafına oğlana takılan takılar oğlan tarafına bırakılır düğün nişan dahil. Ama baktınız aileler çocuğum hiç gerek yok sizde kalsın hem birinimiz olur derlerse eşlere bırakırlar. bence ne kıza takılan takının hepsini oğlan tarafı alma hakkına sahip ne de oğlana takılan takının hepsini kız tarafı alma hakkına sahip. zaten takı meselesinde kavga çıktıysa bu işten hayır gelmez. çünkü yıllarda geçse o sorun hep sürer gider bi yerlerden çıkar.

bu ne demek ya teyzenlerle gorusmeyeceksin filan
dun bir bugun iki
valla en mutlu olman gereken gun nisanlanmissin evlilige en ciddi adim atmissin
cok uzuldum senin adina
ama daha da uzulmemen adina ileride
iyice bir dusun derim
nisanlin biraz fazla dolduruslara geliyor gibi geldi bana
once taki meselesi
sonra teyzenlerle gorusmucem vs
nisanlinla yuzyuze otur adam gibi konus
gerekirse gozdagi da var kendine gelsin biraz

bende haziran ayında nişanlandım canım ... bu gibi durumlar sadece benim nişanlım tarafından aman fazla pahallı olmasın muhabbetleri vadı alışverişte nişandakiler bana kaldı ama kalan pek bişey yoktu ben bide salon tutumki onun ailesi bilerek kimseyi çağırmadı ... senin durumunda olsam bırakırdım nedenmi belki çok geç olabilir benim için ama düğün sonrasında bana takılan bileziklerin mesela lafı edilirse toplayıp hepsini gözlerinin önüne koyucam .. ben mutlu ve huzurlu olim yeter kimseden bişey istemiyorum ...senin nişanlında hala ailesinin yanındaysada bıak onlarda kalsın ,,

erkeklerin tipik davranışı bunu sorun etme kısıtlamaya kendine daha fazla bağlamaya acaba benim dediğimmi olucak psikolojisi tamam senin dediğin gibi olsun geç eninde sonunda teysenlede görüşceksin diğer aile bireyleriyle de ne yani teysen annene gitmiş orda karşılaşmışsınız konuşmıyacanmı belkide onun dediği gibi ara karıştırma durumu varsa mesafeli olursun biter ...

istihare değişik bir fikir evet deneyebilirim neden olmasın fingerım :)

bizde de adet öyledir nişanda kıza takılanlar kız tarafında ...erkeğe takılanlar erkek tarafında kalır...düğünde ancak tüm takılar gelin ve damadın olur böyle bir adet var yani ki zaten baştan sana söylemiş durumu sende kabul ettiğin için nişanlın zor durumda kalmış o anda sanırım ve sinirleri bozulduğu için ağlamış kimse bu günün böyle geçmesini istemez sonuçta ...bence aileniz uzatmamalıydı ısrar etmemeliydi madem öyle alın demelilerdi hiç iyi olmamış şimdiden bu tatsızlıklar .........hayırlısı olsun

çok üzüldm canım ya en mutlu olman gereken günde neler olmuş

ben yaşamadım nişan söz falan ama annemde okudu şimdi nişandakiler kızda kalır dedi nişanlınn yaptğı şey çok ayıp . ama tabi birde sen baştan kabul etmişsin ya sana takılanlar sende kalsın bna takılanlar bende kalsın diye ondan cesaret alıp söylemiş bence .

ayrıca ne demek ya evlenince teyzelerinle akrabalarınla görüşmeyeceksin demek..üstünde baskı kurmaya çalışıyor .iyi düşün canım bence ilerde daha büyük sorunlar çıkabilr . allah yardımcın olsun umarım herşey gönlüne göre olur

sıkıntımı benimsemiş ve gerçekten yardımcı olmaya çalışan gönülleriniz elleriniz dert görmesin öncelikler... bilmiyorum kızlar bu hafta kız tarafı olarak biz bohça götürmeye gidecektik fakat ben ailemle de, nişanlımla da konuştum.bu hafta sonu bohça götürmeyeceğiz sorunumuzu konuşup dertleşeceğiz ona göre ya tamam diyeceğim yada devam... kesin kararımı verdim duygusal davranmayacağım, çok seviyorum evet belki onsuz ölürüm, onsuz bir hayat hiç düşünmedim ben evet kabul ediyorum ama bir ömür üzülmektense, 3 gün 5 gün yada 1 yıl üzülürüm ama bir ömür üzülmem 1 hafta nişanlı kalarak rekorlar kitabına da adımı yazdırırım heralde :S hepinize ilginizden dolayı minnettarım Allah binkere razı olsun hepinizden, elleriniz dert görmesin...

canım sana tek sey solum hemen ayrılll cok mutsuz olursun
bak esımı cok sevıyorum melek gıbıdır ama annnesıne babasına bısey dıyemez benı koruyamaz cok sevıyorum ama sımdıkı aklım olsa yınede evlenmem cunku bu tarz olaylar herseyı bıtırıoooooo

((( bakalım tüm herşey hafta sonuna bağlı, yüreğimi herşeye hazırladım artık.

benim nişanımda da aynı seninki gibi oldu canım ayrı şehirlerde olduğumuz için iki kere nişan oldu
erkek tarafında toplanan paraları erkek tarafı aldı bize hiç bir söz hakkı vermeden oldu bittiye getirdiler biz ne olduğunu anlamadan
bende düğünde aynısını yapacağım
kına kız tarafında olucak bu yüzden kkınada takı olacak bende onlara hiç bir söz hakkı vermeden kınada toplanan paraları aileme bırakacağım

Okurken gerçekten çok şaşırdım.Allah sana kolaylık versin canım.Nişanlın biraz tuhaf geldi bana davranışları soru işareti dolu hareketler,laflar Çok iyi düşün canım hemde çok iyi ölç,tart,biç yoksa sonra çok ağlarsın kafanı taşlara vurursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…