- 25 Aralık 2014
- 8.151
- 27.718
-
- Konu Sahibi DoktorrHanim
Ben mesleğimi gayet severek seçtim ve yapıyorum.Çocuk yaşta çaresizliğin dermansızlığın ne demek olduğunu acı yollardan öğrendim bu yüzden çocukluk hayalimdi sanıldığı gibi maddi nedenlerden seçmedim.
Eşimin benden düşük maaş olması değil sıkıntı ettiğim aradaki farkın çok olması .
Hanımefendi evet şu an çok deneyimli bi doktor değilim ama o bahsettiğiniz konumlara gelebilmek için hala emek verip çabalıyorum. Karşı taraf da keşke kendisi için bunları istese ve çabalasa belki de bu konu başlığı açılmazdı ..İnsanları tanımadan böyle yargılamak çok kolayHani böyle istanbul'un ankara'nın en işlek en lüks yerlerinde kendi kliniğini açan, hastaları kapılarda kuyruk olan, böyle üniversite hastanesinin yetiştirdiği sayılı hekimlerden biri olsan bu kibri anlayabilirim. Ama yani sıradan bir doktorsun. Sayısız nöbetin olacak, çeşit çeşit hastanın terbiyesizliği ile yüz göz olacaksın. Daha yaşında genç, tecrüben yok.
Diğer yandan bakınca böyle gayet geleneksel, hayatındaki erkekle kendini değil de aileleri evlendiren birisin. Oturup sevgilinle hesap kitap yapıp, yetişkin gibi evlenecek olgunlukta değilsin.
Bence de ayrılsanız iyi olur ama nişanlın açısından iyi olur. Karşı tarafa fazla gelecek bir yanın yok.
Kaporta var, kaporta varrr. Mesela adam Lamborghini kaportasıyla uğraşıyorsa, kartlar yeniden dağıtılır.Neden? sen böyle lablarda araştırmacı gibi böyle kanser üzerine araştırmalar yapıp, hollanda'da max planckta çalışırken, adam burada araba kaporta işiyle mi uğraşacak?
Oysa okulda o dalağı böbreği dışarda olan maketi hep tahtaya çıkıp ben söker yerleştirirdim. İste söhpet edebiliriz biras.BDV'de farmakoloji mi anlatmaya çalışıyorsunuz da anlamamak normal olsun?
Hanımefendi evet şu an çok deneyimli bi doktor değilim ama o bahsettiğiniz konumlara gelebilmek için hala emek verip çabalıyorum. Karşı taraf da keşke kendisi için bunları istese ve çabalasa belki de bu konu başlığı açılmazdı ..İnsanları tanımadan böyle yargılamak çok kolay
Şuan sizi rahatsız eden şeyler bu bir yılda etmedi mi?Yaklaşık 1 sene sonra yaptık.
O zaman sen yine anlarsın az biraz; biz hiç anlamıyoruz.Oysa okulda o dalağı böbreği dışarda olan maketi hep tahtaya çıkıp ben söker yerleştirirdim. İste söhpet edebiliriz biras.
Evet bu kadar kişi fikir birliğindeyse bi yerlerde yanlış yapıyorum düşünmeliyim,Bu yüzden açtım bu konu başlığını zaten.Genel olarak yazmıştım. Fakat çok dikkat çektiniz bu kadar kadın fikir birliğinde ise oturup düşünmek lazım o sebeble.
Hanımefendi evet şu an çok deneyimli bi doktor değilim ama o bahsettiğiniz konumlara gelebilmek için hala emek verip çabalıyorum. Karşı taraf da keşke kendisi için bunları istese ve çabalasa belki de bu konu başlığı açılmazdı ..İnsanları tanımadan böyle yargılamak çok kolay
tamam önemliyse ayrılın. hakkaten yani. kemal derviş mi yazacak forumda size 5 yıllık kalkınma planı hazırlayacağız. aklına takılan varsa ayrılırsın. ne tip bi cevap bekliyorsunuz hala, ne düşünerek yazdınız buraya anlamadım? aradaki maaş çoksa ve istemiyorsanız ayrılırsın olur biter.Belki de dediğiniz gibi kendimi tam olarak ifade edememişimdir.Nişanlımın bu sektöre gireli yaklaşık 7-8 sene olmuş bi uzman kadar maaş alamıyor ve kendisiyle aynı işi yapan adamlar çok iyi maaşlar almakta .Bu seneye kadar maaşının az olduğunun idrakında bile değildi.Askında hakettiğinin çok daha iyisi olduğunu ve kendi değerinin farkında olması gerektiği konusunda destekliyorum kendisini.Ve asla ben doktorum o değil gibi küçümseyici bi bakış açısına sahip drğilim o eskide kalmış.sorunumuz zaten iyi maaş aldığını düşünmesi..velhasıl kelam evet iyi bir hayat yaşamak istiyorum ama lüks mü orası tartışılır isteklerimin (marka takıntım vs yoktur pazardan da giyinirim) isteklerimi tek başıma yapamam yapsam bile çok zorlanırım bu yüzden önemli nişanlımın maaşı
Karşınızdaki insanla açık konuşarak her şeyi.Düşüncelerinizi cok çabuk netleştirip kararınızı verin lütfen ,ben sizin düşüncenize katılmıyorum , evlilik bana göre böyle bir hesap böyle bir şey değil ,sizin beklentilerinizle benim beklentilerim farklı.Sizi eleştirdim diye beni de taşlamayın ama :) bana göre sizin düşünceleriniz değişmez ilerde daha çok sorun yaratabilir o yüzden sizin beklentinize uygun olmadığı için karşınızdaki insana daha fazla haksızlık yaşatmamak için ayrılmanız daha doğru olabilir.
Kaporta var, kaporta varrr. Mesela adam Lamborghini kaportasıyla uğraşıyorsa, kartlar yeniden dağıtılır.
Ben mezun olur olmaz mı nisanlandiniz diye bu yüzden sordum, uzun bir ilişki diye evlenmek zorunda değil insanlar. Çalışıp kendi parasını kazanınca, iş ortamına girince fikirleri, beklentileri de değişebilir ama nişanliyı hırslı değil, hakettigi parayı almıyor, gözü açık değil diyerek küçük görmenin bir manası yok.tamam önemliyse ayrılın. hakkaten yani. kemal derviş mi yazacak forumda size 5 yıllık kalkınma planı hazırlayacağız. aklına takılan varsa ayrılırsın. ne tip bi cevap bekliyorsunuz hala, ne düşünerek yazdınız buraya anlamadım? aradaki maaş çoksa ve istemiyorsanız ayrılırsın olur biter.
anti parantez hakkaten ne bekliyorsunuz doktor olmaktan aşırı cok merak ettim, harbi diyorum. tüm dr arkadaşlarım 3-4 sene tusa girdikten sonra 30larına kadar memleketin en ucra köşelerindeki kasabalarda zorunlu görevlerini tamamladı, sıfır sosyal hayat falan. doktorlar dizisi gibi bişe mi hayaliniz anlamadım cidden? şimdi de yaşıtları gibi kira evlerde oturup özel hastanelerde ağız kokusu çekip gayet sıradan hayatlar sürüyorlar beklendiği üzere, bir çoğu almanca kursuna yazıldı bi umut avrupaya kapak atabilmek için.
sizin derdiniz sevgilinizin ZENGIN olmaması. doktor moktor diye haklılık yaratmaya çalışmanın anlamı yok. ki zengin eş de isteyebilirsiniz. herkes ilk sevgilisyle evlenmedi, ayrıl zenginin bul, alkışlarım. ama düşüncenizin arkasında durun. ben doktor oldum, mayo clinic den çağrıldım havasına girerseniz anca boşa kibirli görünürsnüüz. bu arada hak edip kendine yakışcak kadar havayı, yerinde tatlı egoyu severim. o noktada değilsiniz henüz. çok çiğ durmuş yazdıklarınız maalesef.
Benim o sizin tabirinizle zehir gibi olan öğrencilerden olmadığımı nerden çıkardınız ?Gelebilecek misin peki? Mesela senin ne amacın var? Ne alanda çalışacaksın? Üniversite hastaneleri var bir sürü. Bahsettiğim konumlara gelebilmek için istanbul tıp, marmara tıp, gazi tıp öğrencileri daha 5. yıla gelmeden zehir gibi oluyorlar.
Biliyor zaten bunların hepsini, düşüncelerimi.Asla içimde tutamıyorum kafama takılan şeyleri zaten yapı olarak.Bu değişen fikirlerinizi nişanlınızla paylaşın. O da bilsin. Devam edecekse bunu kabul ederek etsin. Bu kadarını hak ediyor. Şimdi bilmiyor, mağdur konumunda. Bilir devam ederse tercih olur.
Seninle evlenirsem aldığım eğitim, o kadar çabam boşa gidecekmiş gibi geliyor mu dediniz?Biliyor zaten bunların hepsini, düşüncelerimi.Asla içimde tutamıyorum kafama takılan şeyleri zaten yapı olarak.
tabiki değil. uzunsa da değil ya. burda insanların hayatını bilmeden bişe diyemem. ben şeye hiç tahammül edemiyorum. hani zengin koca da istersin, londra da ev de istersin, sana bunu sunan adam yada kadın bulursun ayrılırsın. bu da okey bence. herkesin hayattan beklentisi farklı. ama bunu farklı şeyler altına saklamak çok çiğ. çık acık acık, okul bitti, gezdik eğlendik, ben şunu şunu istorum sana güle güle de. karşındaki acı da olsa bunu hak ediyor.Ben mezun olur olmaz mı nisanlandiniz diye bu yüzden sordum, uzun bir ilişki diye evlenmek zorunda değil insanlar. Çalışıp, kendi parasını kazanınca, iş ortamına girince fikirleri, beklentileri de değişebilir ama nişanliyı hırslı değil, hakettigi parayı almıyor, gözü açık değil diyerek küçük görmenin bir manası yok.
Evleneceği insanla iglli bu düşünceler girdiyse aklına, ayrılsın. Daha iyisi mi çıkar karşısına, daha kötüsü mü, yaşayıp görür artık.