Nişanlandım ama içime sinmiyor

Genel olarak yazmıştım. Fakat çok dikkat çektiniz bu kadar kadın fikir birliğinde ise oturup düşünmek lazım o sebeble.

Eşimin benden düşük maaş olması değil sıkıntı ettiğim aradaki farkın çok olması .

Neden? sen böyle lablarda araştırmacı gibi böyle kanser üzerine araştırmalar yapıp, hollanda'da max planckta çalışırken, adam burada araba kaporta işiyle mi uğraşacak?

Hanımefendi evet şu an çok deneyimli bi doktor değilim ama o bahsettiğiniz konumlara gelebilmek için hala emek verip çabalıyorum. Karşı taraf da keşke kendisi için bunları istese ve çabalasa belki de bu konu başlığı açılmazdı ..İnsanları tanımadan böyle yargılamak çok kolay

Neden? sen böyle lablarda araştırmacı gibi böyle kanser üzerine araştırmalar yapıp, hollanda'da max planckta çalışırken, adam burada araba kaporta işiyle mi uğraşacak?
Kaporta var, kaporta varrr. Mesela adam Lamborghini kaportasıyla uğraşıyorsa, kartlar yeniden dağıtılır.

Nisanliniz calismiyor ben anladim. Kesin dilencilik yapiyor dimi? Ben size hak verdim simdi. Doktor degilim tabi ama anlayabilmis miyim?

Yaklaşık 1 sene sonra yaptık.
Şuan sizi rahatsız eden şeyler bu bir yılda etmedi mi?
Maaş farkınız ve gelecekte olacağını düşündüğünüz fark bu bir yılda da gayet anlaşılır.
Nişanlınizla ilgili diğer yazdığınız şeyler çok önemli özellikler aslinda, aranızda eğitim farkı yok, siz doktorken o sanayi ustası olarak çalışmıyor sonuçta.
Buna rağmen yetersiz geliyorsa ayrılmaniz daha doğru olur bence. Nişanliza yazık falan da olmaz, bu düşüncelerle kendisiyle evlenilmesinden daha iyidir ayrılmak.

Gelebilecek misin peki? Mesela senin ne amacın var? Ne alanda çalışacaksın? Üniversite hastaneleri var bir sürü. Bahsettiğim konumlara gelebilmek için istanbul tıp, marmara tıp, gazi tıp öğrencileri daha 5. yıla gelmeden zehir gibi oluyorlar.

tamam önemliyse ayrılın. hakkaten yani. kemal derviş mi yazacak forumda size 5 yıllık kalkınma planı hazırlayacağız. aklına takılan varsa ayrılırsın. ne tip bi cevap bekliyorsunuz hala, ne düşünerek yazdınız buraya anlamadım? aradaki maaş çoksa ve istemiyorsanız ayrılırsın olur biter.

anti parantez hakkaten ne bekliyorsunuz doktor olmaktan aşırı cok merak ettim, harbi diyorum. tüm dr arkadaşlarım 3-4 sene tusa girdikten sonra 30larına kadar memleketin en ucra köşelerindeki kasabalarda zorunlu görevlerini tamamladı, sıfır sosyal hayat falan. doktorlar dizisi gibi bişe mi hayaliniz anlamadım cidden? şimdi de yaşıtları gibi kira evlerde oturup özel hastanelerde ağız kokusu çekip gayet sıradan hayatlar sürüyorlar beklendiği üzere, bir çoğu almanca kursuna yazıldı bi umut avrupaya kapak atabilmek için.

sizin derdiniz sevgilinizin ZENGIN olmaması. doktor moktor diye haklılık yaratmaya çalışmanın anlamı yok. ki zengin eş de isteyebilirsiniz. herkes ilk sevgilisyle evlenmedi, ayrıl zenginin bul, alkışlarım. ama düşüncenizin arkasında durun. ben doktor oldum, mayo clinic den çağrıldım havasına girerseniz anca boşa kibirli görünürsnüüz. bu arada hak edip kendine yakışcak kadar havayı, yerinde tatlı egoyu severim. o noktada değilsiniz henüz. çok çiğ durmuş yazdıklarınız maalesef.

Düşüncelerinizi cok çabuk netleştirip kararınızı verin lütfen ,ben sizin düşüncenize katılmıyorum , evlilik bana göre böyle bir hesap böyle bir şey değil ,sizin beklentilerinizle benim beklentilerim farklı.Sizi eleştirdim diye beni de taşlamayın ama :) bana göre sizin düşünceleriniz değişmez ilerde daha çok sorun yaratabilir o yüzden sizin beklentinize uygun olmadığı için karşınızdaki insana daha fazla haksızlık yaşatmamak için ayrılmanız daha doğru olabilir.

Karşınızdaki insanla açık konuşarak her şeyi.

Ben mezun olur olmaz mı nisanlandiniz diye bu yüzden sordum, uzun bir ilişki diye evlenmek zorunda değil insanlar. Çalışıp kendi parasını kazanınca, iş ortamına girince fikirleri, beklentileri de değişebilir ama nişanliyı hırslı değil, hakettigi parayı almıyor, gözü açık değil diyerek küçük görmenin bir manası yok.
Evleneceği insanla iglli bu düşünceler girdiyse aklına, ayrılsın. Daha iyisi mi çıkar karşısına, daha kötüsü mü, yaşayıp görür artık.

Benim o sizin tabirinizle zehir gibi olan öğrencilerden olmadığımı nerden çıkardınız ?

Bu değişen fikirlerinizi nişanlınızla paylaşın. O da bilsin. Devam edecekse bunu kabul ederek etsin. Bu kadarını hak ediyor. Şimdi bilmiyor, mağdur konumunda. Bilir devam ederse tercih olur.
Biliyor zaten bunların hepsini, düşüncelerimi.Asla içimde tutamıyorum kafama takılan şeyleri zaten yapı olarak.

tabiki değil. uzunsa da değil ya. burda insanların hayatını bilmeden bişe diyemem. ben şeye hiç tahammül edemiyorum. hani zengin koca da istersin, londra da ev de istersin, sana bunu sunan adam yada kadın bulursun ayrılırsın. bu da okey bence. herkesin hayattan beklentisi farklı. ama bunu farklı şeyler altına saklamak çok çiğ. çık acık acık, okul bitti, gezdik eğlendik, ben şunu şunu istorum sana güle güle de. karşındaki acı da olsa bunu hak ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…