Nişanlandım ama içime sinmiyor

buraya yazdığım her şeyden haberdar tabi kırmamaya incitmemeye çalışarak söyledim ne söylediysem.
Bana yazdığınız gibi ona da "doktor olmadığın için anlamaman normal" diyorsanız ve devam ediyorsa evlenin bence. Mamasını suyunu verip b.kunu temizlediğim kedim bile işine gelmezse tıslıyor bana. Böyle bir sadakat bulamazsınız bir daha 🧿

Ben eşimden çok kazanmayı sorun etmem. Ama onun ev gecindiremeyecek kadar kazanması sorun olur elbette. Diyelim nisanliniz 80 bin alıyor. Ev giderlerini karşılıyor. Siz de maasinizla kendi masrafinizi karşılardıniz. Eve kadın csgirirsaniz onu ödersiniz. Diyelim nisanliniz b kalite tatile götürebiliyor. Siz de aynı yıl a kalite tatil alır onu götürürsunuz. Artan paranızla da birikim yaparsıniz yatırım yaparsınız. Zaten çocuklara kalacak.
Ben eşimden çok kazanıyorum. Aldığımız ev araba benim gibi düşünüyoruz hep. O da öyle düşünüyor. Ben de alıp yeni sevgilime goturmeyecegim zaten çocuklara kalacak. Tabi bizde durum farklı. Eşim çoğu zaman normal limitlerde bile kazanca sahip olmadı. Kendi işini yapma sevdası yüzünden. O yüzden benim ornegim net doğru olmaz ama diyelim eşim 80 bin kazanıyor. Bence günümüz şartlarında yeterli ve iyi bir para. Ben de 200 bin kazaniyorsam eşim temel ihtiyaclari karşılar. Ben daha lüks sayılabilecek şeyleri karşılarım. Ne bilim pahalı bir yerde yemek mi yemek istiyorum hadi gel ben ismarlayayim derim hem oraya gitmiş olurum, hem eşime yük olmamış olurum. Ha siz derseniz ki hem maaşım bana kalsın hem eşim beni lüks yaşatsın. İşte orda da bakalım öyle biri denk gelecek mi. Pazardan araba seçer gibi eş secilmiyor ki. Bakalım zengin ama iyi çıkacak mı. Sadık mi vs vs bir türlü şeyi var bu durumun.
Evliyken sorun yaşayıp sorun etseniz neyse de nişanlı iken bunu düşünüyorsaniz ayrılmanız mantıklı olan bence bu arada.

İlişkilerde eğitim ve maddi denklik önemli. Ama nişanlınız bir şirkette iyi pozisyonda yüksek maaşla çalışıyormuş bu durumda sıkıntı yapmanızı gerektirecek bir göremiyor. Eğer nişanlınız fabrika işçisi veya başka bir yerde temizlik işleri biri olsaydı o zaman size hak verirdik.

Düşündüm tabiki böyle bi durumda maddiyat daha çok gerekmez mi ?
Bakış açınız maddiyat olmuş neden böyle düşündünüz ?.Siz evlenince 3 katı 4 katı kadar almayacağınız sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilir bir dönem çalışamayabilir o dönem sizden fazla para kazanmış olması sorun olmaz hayat arkadaşının size her anınızda destek olması olur önemli olan.Ama dediğim gibi sizin en önemli kriteriniz eşit maaşlar ya da yakın maaş almak gibi görünüyor burdan.Benim kriterim bu değil yorumum size yapıcı gelmeyebilir.Farklı bakıyoruz düşünüyoruz

[

Ayy doğru dediniz, bu arada çok fatalist bulunabilirim de dengi dengine evlenince de mutlu olacağını sananlara ayrı garipsiyorum. Yani nasıl bu kadar emin olabilirsin ki mutlu olacağından. İnsanın fikirleri sürekli değişir enerjisel bir varlık anda yaşıyor.
Bir hocam vardı da şey dedi mesela ben mühendisim o doktordu herkes bizi parmakla gösteriyordu çift olarak ama hiç öyle değildik mutlu değildik, boşandık demişti.
Bu arada kadın nasıl zengin birini bulayım kafasına girebiliyorsa o halde erkek de zenginim dengim de birini bulmam lazım diyebilir. E onlarda her türlü imkanı bulduğu için aldığı eğitim de gelişmiş oluyor , eğitim de denk olunsa diyelim yaşam ve çevre bakımından kadının uyum sağlaması oldukça zor, Dr bile olsa. 🫠
Demin verdigim örnekte arkadaşım çok aşık olarak tıp fakültesinden arkadaşı ile evlendi. Tabi kadın olarak kariyer yapmak daha zor. O çocuk doktoru oldu. Digeri plastik cerrah. İşinde de baya ilerleri. Ama adamın da çok kazanması bir süre sonra sorun oldu. Adam açısından yani. İki çocuğa rağmen boşandılar. Çok kazanan adam da bir süre sonra onun tadını yaşamak istiyor. Özellikle aileden parası yoksa sonradan kavusmussa sonu genelde ayrılık oluyor. Ee aileden zengin olanlar da yine zengin istiyor. Çok nadir oluyor. Bizim zengin çevre yine hep zengin tayfadan gözüne kestiriyordu eş adayı olarak falan :)

Demin verdigim örnekte arkadaşım çok aşık olarak tıp fakültesinden arkadaşı ile evlendi. Tabi kadın olarak kariyer yapmak daha zor. O çocuk doktoru oldu. Digeri plastik cerrah. İşinde de baya ilerleri. Ama adamın da çok kazanması bir süre sonra sorun oldu. Adam açısından yani. İki çocuğa rağmen boşandılar. Çok kazanan adam da bir süre sonra onun tadını yaşamak istiyor. Özellikle aileden parası yoksa sonradan kavusmussa sonu genelde ayrılık oluyor. Ee aileden zengin olanlar da yine zengin istiyor. Çok nadir oluyor. Bizim zengin çevre yine hep zengin tayfadan gözüne kestiriyordu eş adayı olarak falan :)
konu sahibi oyle bi kafaya girmiş ki artık, evlenmiyor da iş ortağı alıyor kendine. bir de sanki sabancının koçun torunları peşinde koşacak. profiline bakmadım ama sanırım yaşı 25 falan maks. ya çok zor bi hayattan geliyordur, çok para odaklı olmuş, yada tek derdi zengin eş olan tiplerden. eşinin mesleği olan, kendisi meslek sahibi eğitimli görgülü kadın havası yok kendisinde. inanılmaz cevapları var başka üyelere. iş doktorluk, maaş değil yani. hakan sabancı nın hande erçelden ayrılmasını beklemesi lazım, anca o keser kendisini. durum bu.

İlişkilerde eğitim ve maddi denklik önemli. Ama nişanlınız bir şirkette iyi pozisyonda yüksek maaşla çalışıyormuş bu durumda sıkıntı yapmanızı gerektirecek bir göremiyor. Eğer nişanlınız fabrika işçisi veya başka bir yerde temizlik işleri biri olsaydı o zaman size hak verirdik.
Ben buna da katılmıyorum gerçi önemli mi benim fikrim, değil ama yine de yazayım😂
Ablam 40lı yaşlarında kurumsal bir firmada orta düzey idareci yüksek lisanslı bir hukukçu, vekâlet ücretlerini falan kattığımızda uzman doktorlar çarpı iki maaşları var, bunu niye belirttim çünkü bir dönem bahsettiğiniz şekilde ofis çalışanıyla yakın münasebeti oldu.
Utana sıkıla söyledi ve ilk tepkim ‘bana ne yahu işinden’di.
Eğer hayat görüşleri, zevkleri denk olsa idi, eğişteeeemmm diye bağrıma basardım ama öyle olmadı, adam tatile karşı imiş ahshshs, hüsran çıktı buradan anlayabiliriz kültürel donanımı😂
Bu adamı eleyerek genel anlamda konuşursam asgari ücretli mesleki diplomasız bir çalışan ablama ne katabilir, maddi olanak dışında birçok şeyi.
İnsan ilişkilerinde en az bir kazanım olması gerekir doğru yürüyebilmesi için, manevi, kültürel, aşk, güven vs vs. Ne yapalım yani maddi yoksa e bizde var, ne var ki bunda?
Hayat herkese eşit davranmıyorsa hayatının saf sevgisini kaçırsın mı?
Ona aynen şunu söyledim ‘bir adamın ayak kokusunu çekmek için ya hayat standartların değişecek ya güvenli sığınağın olacak ya seni bulutların üstünde yaşatacak veyahut bilgi genel kültürü ile saatlerce dinlemekten bıkmayacaksın yeni ufuklar açacak sana veyahut en kıymetlisi bebeği o adamın hayatındaki teki olacaksın. Bunlar sıralanır gider ama olacak. Birinden biri varsa devam, birkaçı varsa tadından yenmez napayım yani lise mezunu ise ne yapalım?
Ablamı başının tacı ediyor bir dediğini iki etmiyor, ellerini öpüyorsa ablam 20 katı kazanıyor diye mutsuzlukla mı cebelleşsin, kendisine madden dengi bulacağım diye ömür mü çürütsün?

Son dönemde veya çocukluğunda başına darbe almış olabilir mi ? 🙄
Erkekler yıllarca emek verdiği aşklar da böyleler genelde 🫠

Çok güzel örnek verdiniz. Herkes kendi muhitinden bakar evlendirmek istediği çocuğuna. Kendi çabası ile kişinin zenginleşmesi de elbette mümkün. O yüzden kimseyi küçümsememek lazım.
Erkeğin kazanması bizi hani onure ediyor ya egomuz okşanıyor içgüdüsel falan ya (iyi ki doğdun mızafferin karısı gibi )😂
İşte o erkeğin karakteri ne kadar önemli bir detay ahh. Ne demişler
ERKEĞİN huyu para çokken, KADININ huyu para yokken anlaşılırmış :)
O yüzden bence kendine odaklanmalı insan ve evlendiği insanın statüye bakmayan biri olarak seçmeli seni sen olduğu için sevmeli değişen durumlar da sevgisi bozulmamalı falan.

Ben buna da katılmıyorum gerçi önemli mi benim fikrim, değil ama yine de yazayım😂
Ablam 40lı yaşlarında kurumsal bir firmada orta düzey idareci yüksek lisanslı bir hukukçu, vekâlet ücretlerini falan kattığımızda uzman doktorlar çarpı iki maaşları var, bunu niye belirttim çünkü bir dönem bahsettiğiniz şekilde ofis çalışanıyla yakın münasebeti oldu.
Utana sıkıla söyledi ve ilk tepkim ‘bana ne yahu işinden’di.
Eğer hayat görüşleri, zevkleri denk olsa idi, eğişteeeemmm diye bağrıma basardım ama öyle olmadı, adam tatile karşı imiş ahshshs, hüsran çıktı buradan anlayabiliriz kültürel donanımı😂
Bu adamı eleyerek genel anlamda konuşursam asgari ücretli mesleki diplomasız bir çalışan ablama ne katabilir, maddi olanak dışında birçok şeyi.
İnsan ilişkilerinde en az bir kazanım olması gerekir doğru yürüyebilmesi için, manevi, kültürel, aşk, güven vs vs. Ne yapalım yani maddi yoksa e bizde var, ne var ki bunda?
Hayat herkese eşit davranmıyorsa hayatının saf sevgisini kaçırsın mı?
Ona aynen şunu söyledim ‘bir adamın ayak kokusunu çekmek için ya hayat standartların değişecek ya güvenli sığınağın olacak ya seni bulutların üstünde yaşatacak veyahut bilgi genel kültürü ile saatlerce dinlemekten bıkmayacaksın yeni ufuklar açacak sana veyahut en kıymetlisi bebeği o adamın hayatındaki teki olacaksın. Bunlar sıralanır gider ama olacak. Birinden biri varsa devam, birkaçı varsa tadından yenmez napayım yani lise mezunu ise ne yapalım?
Ablamı başının tacı ediyor bir dediğini iki etmiyor, ellerini öpüyorsa ablam 20 katı kazanıyor diye mutsuzlukla mı cebelleşsin, kendisine madden dengi bulacağım diye ömür mü çürütsün?
Öncelikle ablanız adına çok sevindim umarım hep mutlu olur. Ama davul bile dengi dengine diye boşuna dememişler. Sevgililik veya nişanlılık döneminde sorun olmayan bu konular evlilikte göze batmaya başlıyor.

Benim eşim orta halli bir insandı beni istediğinde babam üç kez sordu kabul edip etmeyeceğimi. X marka kıyafetin olmaz. X restauranta gidemezsin. X tatil köyünde tatil yapamazsın vs vs dedikçe dedi. Yine de kabul ettim çünkü güvendiğim çok özel sebeplerim vardı bunlar maddiyatla kıyas dahi edilemezdi. Şuan hala babam kadar zengin olamasakta 🤭 çok şükür iyi durumdayız zamanında ne varsa vazgeçtiğim kolaylıkla eriştim kısa sürede eski hayatıma. Ya babamı dinleseydim ? Bu kadar özel birini ikinci bir surette bulacak kadar şanslı olduğuma inanmıyorum. Onun için teraziniz keseniz olmasın o her şartta hafif gelir.

konu sahibi oyle bi kafaya girmiş ki artık, evlenmiyor da iş ortağı alıyor kendine. bir de sanki sabancının koçun torunları peşinde koşacak. profiline bakmadım ama sanırım yaşı 25 falan maks. ya çok zor bi hayattan geliyordur, çok para odaklı olmuş, yada tek derdi zengin eş olan tiplerden. eşinin mesleği olan, kendisi meslek sahibi eğitimli görgülü kadın havası yok kendisinde. inanılmaz cevapları var başka üyelere. iş doktorluk, maaş değil yani. hakan sabancı nın hande erçelden ayrılmasını beklemesi lazım, anca o keser kendisini. durum bu.

Ayy onun tek detayı Sabancı soyadı taşıması. Adam yürüyen çapkınlık. 168-169 boyu ile bu arada cidden çok kısa boyluymuş. Ama soyadı sayesinde en yakışıklı kategorilere giriyor Tr de. 🫠

Öncelikle ablanız adına çok sevindim umarım hep mutlu olur. Ama davul bile dengi dengine diye boşuna dememişler. Sevgililik veya nişanlılık döneminde sorun olmayan bu konular evlilikte göze batmaya başlıyor.
Çok teşekkür ederim, umarım herkes kalbinin ekmeğini yer, son zamanlardaki en inandığım dilek bu😊
Denk diyoruz da, aynı ailede yetişmiş kardeşler bile denk olmuyor farklı zamanlarda farklı tecrübelerin ebeveynliklerine rastladıklarından.
Eskiden siz gibi düşünürdüm, kağıt üstünde nice denklerimizle uçurumları görünce ‘insan’ olsun, dostun arkadaşın yoldaşın komşunun bile insan olanı makbule döndüm.
İnsana açız aç ahaha😂
İyi geceler diliyor, tekrar teşekkür ediyorum güzel temennileriniz için💐

Keşke dediğiniz gibi o aydınlanma daha önce olsaydı ya da hiç olmasaydı ama oldu maalesef.Maddi anlamdaki düşüncelerimin üstesinden gelmeye çalışıyorum.İlişkimizin olunlu yanlarına odaklanmaya çalışıyorım.Nişanlım da habersiz değil bu durumdan konuştum anlattım uygun bir dille.O maddi anlamda bi sıkıntımız olmayacağını bunu zamanla göreceğimi düşünüyor ve ayrılmak istemiyor.
Hayırlısı olsun hakkınızda, ama çok riskli bir hamle olur.
Hani bir laf var ya yola ikna edilmişlerle değil inananlarla çıkılır diye😅
Kimsenin kalbi kırılır diye, ay o kadar emek verdik, ay annemler kızar, elalem ne der, ben de kaç senedir beraberim gibi kafanda kendini ikna etme çabaların olmasın.
Çok düşüncenin değişeceği kanısında değilim. Bu bir risk tabi evlenip musmutlu da olabilirsin aaa çok saçma bir fikirmiş de diyebilirsin. Benim tavsiyem düğünü ertelemen biraz daha. Bu kafa karışıklığı ile evlenme. Bu foruma bakmış etrafında görmüşsündür. Boşanmak evlenmekten kat ve kat daha zor. Kendini problem yumağı içine sokma. Kesin kalben aklen emin olunca gir bu işe

Sevmek aşık olmak bir evliliği sürdürmek için yeterli değil maalesef. Her gün eve girdiğinde 7/24 katlanmak için birden fazla farklı şartın sağlanması gerekiyor. Senim şartlarda eksiklik var bana göre... Gerisi kısmet

Kişinin parasını veya başka eksiklikliklerini yargılamanın doğru yanlış olduğunu bir kenara koyarsak, bu sensin sen böyle muhakeme yapıyorsun. Ay hiç hoş değil falan öyle böyle şu şöyle örnekleri maalesef seni bağlamayacak. Kafanda bu fikir var çünkü.. kendine göre karar ver

Benim böyle bir iddiam yok hanımefendi ne ben zenginim ne de nişanlım fakir. sadece aradaki maddi fark çok olursa bunun sorun olabileceğini düşünüyorum.İnsanın hayat standartını maddi durumu belirliyor ne yazıkki.Kimse kaç yıl okuduktan sonra emekleri boşa gitsin istemez.
Pekii nişanlının maaşı seninkinden yüksek olsa gene aynısını düşünecekmiydin ya da tam tersi olsa nişanlım senin gibi düşünse ne hissederdin

X