- Konu Sahibi DoktorrHanim
Aile olmak böyle bir şey değil. Dediğiniz gibi olsaydı nikah memuru "maddi durumlarınız denkse, eşiniz olarak kabul ediyor musunuz" derdi
Sen doktor musun? Nereden bileceksin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aile olmak böyle bir şey değil. Dediğiniz gibi olsaydı nikah memuru "maddi durumlarınız denkse, eşiniz olarak kabul ediyor musunuz" derdi
Doktor değilim ama hastam çokSen doktor musun? Nereden bileceksin
Konu başlığına dikkat çekmek amaçlı bu şekilde yapmıştım nickimi ..
Evet çünkü bizde insanız robot değiliz kaygılarımız korkularımız acabalarımız var.Bu bakış açısı beni de şaşırttı ya. Bazı kadınlar da demek ki uzaya da gitse aynı içgüdü.
Siz göreve başladıktan hemen sonra mı nişan yaptınız?Evet çünkü bizde insanız robot değiliz kaygılarımız korkularımız acabalarımız var.
Doktor değilim ama hastam çok
Ben mesleğimi gayet severek seçtim ve yapıyorum.Çocuk yaşta çaresizliğin dermansızlığın ne demek olduğunu acı yollardan öğrendim bu yüzden çocukluk hayalimdi sanıldığı gibi maddi nedenlerden seçmedim.Öff Allah için özellikle drluk ve veterinerlik para üzerine bakmasın.. tamam mesleklerimizin bizim refah düzeyimizi yükseltmesi de önemli ama bu meslekler de gönüllülük de olsun. Severek seçsinler.
Merhabalar.Öncelikle açtığım konuyu okuyup yorum yapacak herkese şimdiden teşekkür ederim.4-5 senelik bi birliktelikten sonra 7 ay önce çok büyük bir hevesle severek nişanlandım.Ben doktorum nişanlım da özel sektörde bi firmada iyi sayılacak bi pozisyonda çalışıyor.Önceleri maddi açıdan birbirimizi denk görürken ne yazıkki benim mesleğime başlamamla aslında öyle olmadığını fark ettim.Nişanlılık sürecinde memleketlerimizin de farklı olmasının da etkisiyle benim isteklerimin(ki öyle abartı isteklerim de olmamasına rağmen) karşı tarafa fazla geldiğini hissetmeye başladım.Ailesinin maddi durumu da iyi olmadığı için neredeyse her şeyi nişanlım halletmeye çalışıyor ve maddi sıkıntıları daha düğün sürecine girmeden yansıtmaya başladı ne yazıkki.Düğün sürecine girince de sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum.Bu durum beni gerçekten çok huzursuz ediyor.İçime sinmeyen bi şekilde evlenmek de istemiyorum.Kalben doğru bir tercih yapmış olduğumu düşünmeme rağmen mantıken doğru bir tercih yapamadığımı düşünüyorum.Mesleğimde daha da ilerlediğimde aradaki bu maddi farkın daha da açılacağını ve sorun olacağını düşünüyorum.Çünkü benim bugünlere gelmek için verdiğim emeklerin de boşa gideceğini düşünüyorum.Bu düşünceler çok rahatsız ediyor.Bu konudaki düşüncelerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.
Dipnot: ailesi de kendisi de çok düzgün karakterli insanlar asla o insanları üzmek istemiyorum.Nişanlım elimden geldiğince isteklerimi yapıp beni mutlu etmeye çalışan birisi.
Dr olmadığınız için bazı şeyleri biz ne kadar anlatmaya çalışsak da anlayamamanız normal geliyor.Neyse gül gibi bir draslısütçüoğlu'muz daha oldu biri gider biri gelir sonuçta.
Daha çok kazanırken boşanma şansını kaçırmışsın, o şans eşine geçmişBen ne doktorum ne hastam var evlendigimde de esimden cok kazaniyordum, sonra o benden cok kazanmaya basladi. Bosancam ben
Özür dilerim ama: KsjsjskskjwDr olmadığınız için bazı şeyleri biz ne kadar anlatmaya çalışsak da anlayamamanız normal geliyor.
Yazdıklarımın neresinde kibir var anlayabilmiş değilim gerçekten..Ayrılın zaten.
Ayrıca uzmanlık kazanacağınız da garanti değil, yüksek maaşlar alacağınız da. Tıp eğitimi biraz zor olabilir ama diğer bölümdekiler de yatarak okumuyorlar. 6 yıl okumuşsunuz/okuyorsunuz diye kibirlenmenin lüzumu yok.
Peki siz okurken nişanlınız çalışan biri değil miydi ?Hiç tanımadığınız insanlar hakkında hep böyle hadsizce mi konuşursunuz ?
Eşimin benden düşük maaş olması değil sıkıntı ettiğim aradaki farkın çok olması .Şimdi ben şunu anlayamadım, siz eşinizden yüksek maaş alınca neden emekleriniz boşa gitmiş oluyor?
Dr olmadığınız için bazı şeyleri biz ne kadar anlatmaya çalışsak da anlayamamanız normal geliyor.
Evet çünkü bizde insanız robot değiliz kaygılarımız korkularımız acabalarımız var.
Yaklaşık 1 sene sonra yaptık.Siz göreve başladıktan hemen sonra mı nişan yaptınız?
Noolldu ya fotom gittiBen yukarida yazmistim ama arkadasa doktor degil ki nerden bilecek. Ben de doktor degilim yazdim ama kusuruma bakmayin artik.
BDV'de farmakoloji mi anlatmaya çalışıyorsunuz da anlamamak normal olsun?Dr olmadığınız için bazı şeyleri biz ne kadar anlatmaya çalışsak da anlayamamanız normal geliyor.
Evet çalışıyorduPeki siz okurken nişanlınız çalışan biri değil miydi ?