• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişanlanan hanımlar hayatınızda neler değişti?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
30 kasımda nişanlandık nişanımız da çok güsel oldu darısı düğünün başına..
nişandan sonra biraz daha fazla sahiplenme duygusu güçleniyor sanırım iki taraf için de ama kötü birşey değil bu aksine güzel bence abartılmadıkça...
bir de bayramlarda falan nişanlımın ananesi babanesi ve kayınvalidemden hediyeler alıyorum çok hoş oluyorhihoyyyt

Tek hissettiğim daha çok sahiplenme duygusu..
Sevgiliyken de vardı ama sanki daha fazla,mutlu edecek ama boğmayacak kadar..

biz nişanlanaldıda 1 yılı geçti.. aileyle ilgili hiç bi problemimiz olmadı arada kalmak gibi allaha şükür. ''derinss'' de dediği gibi zaten var olan sahiplenme duygusu daha da arttı. daha bi güzel oldu yani.. darısı herkesin başına.. inşallah evlendikten sonrada aynı böyle kalırız..

ben henüz yeniyim 20 günlük nişanlıyım :))
hayatımda daha doğrusu ilişkimde bi çok şey değişti..iyi tarafı arkdaşlarında dediği gibi daha fazla sahipleniyosun sevgiliykende sürekli dır dır konuşur birbirimizi yerdik ama şimdi sanki daha bi büyümüş oturmuş hissediyosun...yine tartışmalarımız devam edio ama daha seviyeli eskiye nazaranyerimseniben

huzursuz olduğum yanı da ailemden kaynaklanan bi durum.Ne zmn dışarı başbaşa çıkmak istesek ailem özellikle babam sorun çıkarıyor surat asıyor..nie bize gelmiyosunz nie yanımızda takılmıyorsunuz nişanlılık gezme tozmadan ziyade ailelerin birbirini tanıma dönemiymiş falan filan..sanki önceden daha bi serbesttim şimdi göze batıyoruz..her dışarı çıkışımda sanki utanılıcak bir şeymiş gibi çekinerek sölüyorm onlara ve durum çok canımı sıkıyor:bbo:

Valla ben 3 yıldır gelip gidiyodum nişanlı gibiydik yani he iyi tarafı artık nişanlımda bize rahat rahat gelebiliyo istediği zaman arada resmiyet var herkes biliyo ve ailene karşı ondan rahatlıkla bahsedebiliyosun ama en zoru ben 3 yıldır aradaydım şimdi daha beter oldu iki aileyi idare etmek zor aman işey olmasın aman o ona şu şuna alınmasın ahh ahh en iyisi zaten nişanlanınca fala beklemicen 3 yada 4 ay ama malesef ben daha beklicem 1 sene nişanlı kalmış oluyorum işte ve nasıl geçecek o günler hiç bilmiyorum mafoldumben canım 1 çok uzatma 2 çok yüzgöz olma mesafe bırak benden bu kadar :)

bugün tam bir ay oldu nişanlanalı,sanki nişandan sonra bir üst etaba geçmişiz gibi ayrı bir olgunluk geldi artık öyle nedensiz yere tartışmıyoruz pek,daha dikkatliyiz ve sahiplenme daha fazla... onun dışında görüşmemizde bir sorun yok,istediğimiz zaman çıkıyoruz ve bu yönünü çok sevdik sevgilimle...

Nisanliktan sonra ilk 1 hafta kibar olucam artik gelin olmaya ramak kaldi havalarindan citim cikmiyodu
Gayet sakin vede saygili bi bayandim
sonra yine özüme döndüm tabi hemde daha geveze bi sekilde .. :roflol:

Güzel olan tarafi, emin adimlar attigimizi bilmek ve hayatimizi ona göre yönlendirmek oluyor
daha fazla sorumluluk duygusu tasimaya basliyoruz..

Son düzenleme:
aman zaten nişanlandım 1 ay sonra nişanlım askere gitti ondan ne oldu ne bitti anlamadım daha değişen bişey yok ben yine eskisi gibiyim hiç ööle gelin havalrına da girmedim eskiden nasılsam şimdide oyum sonucta kimse benden dazla bişey beklemesin şimdiye kadar ne gördülerse ilerdede aynını görecekler birde sevmediğim şey bi yere gidileceği zaman benide götürüolar bazen iide bazen canm hiç istemio yaa sıkılıorum yani ii hoş güzelde off yani benmde kendime göre işlerim var demi topluluk içinde oturmalar falan yaa bişey soracagım şimdi kayınvaldemle gittim bi yere benm tanımadıgım önce kendi sohbete baslıo messela sonra kadın bu kimki dercesine garip garip bana bakıo sonra nişanlımın annesi buda gelin kızımız dio sizce garip bi durum var mı benm bildiğim önce konusmaya ilk başladıgında tanıstırılır demi bak buda gelin kızımız falan die hani kadın bakmasa falan bişey diyeceği yok gibi sanki yaa yada benmi abartıorum acaba halbuki ööle kötülük düşünen biri de değildir ama ne zaman bööle bi durum olsa ööle oluyo sonradan tanıstırılıorum bi garip yani bir deil iki deil sizce ??

nişandan 20gün sora nişanlım askere gitti. buyüzden son günleri hep ailelerle ve asker&nişan yemeği davetiyle geçirdik. bi akşamı kndmize ayırıp dışarda yemek yiyebildik.
nişanlımda hep dedi,hiç yanlız kalamıyoruz diye. öyle kılık kıyafet konusunda kısıtlama yok. çalıştığım için pek bi yere de gidemiyorum ki zaten öle çok çok gezmeyi seven biri değilim. akşamları ailemle biyerlere gidiyorum. ramazanda kayınvalidem birilerini iftara davetettiğinde benide çağırdı.annesine kardşine vs de çağırdı ama bazılarına çağırmadı. çünkü kndme ve ailemede zaman ayırmak isteyeceğimi düşündü. saolsun çok düşünceli bi kadın. öncesinde misafir gibiydim. artık knd evimmiş gibi kalkıp istediğimi yapıyorum.
çekinmiyorum. değişen tek şey daha bi samimi olduk. knd ailemle nslsam nasıl konuşuyosam,onarlada öle oldum artık.

Benimde değişen çok şey olmadı...
Zaten 4 yıldır birlikteydik ailelerimiz biliyordu
Nişanlılığın en güzel yanı yuva kurmaya adım atmıs olmak
Biz bunu sevgiliykende hep düşünüyorduk
Ama ne kadar düşünürsek düşünelim çevredekiler öyle bakmıyordu
Artık rahatça nişanlım diyebiliyorum
Sahiplenme konusunda bunu hep yapıyordu ama nişanlanınca insan dahada olgun bakıyor herşeye
Rabbim hiçbirimizin mutluluklarını bozmasın inşallah...

kayınvalidemi daha sık arar oldum, düğün derneklere hep beraber gider olduk :teytey: ondan başkalarına bahsederken "nişanlım " diyorum, ilişkimizi daha resmi hissediyorum kaydirigubbakcemile3

benımde soz nısan hepsı bır oldu. cok da guzel oldu allahh a sukur . bahsederken tanıstırırken nısanlım demek cok hosuma gıdıyo . ancak bende eskı dar pantolonlara veda ettım daha agır davranmaya basladım nısanlmın aılesını bızımkılerı kırmaktan daha bı korkuyom. davranıslarımı kontrol ederım hep kayın valıdem cok ıyı bı kadın sagolsun anne demek zor olmadı kayınpedere derken zor oluyo ama o da cok samımı kızım kızım olayları guzel ya nısanlılık allah herkese huzur versın

benim sözüm nişanım birden oldu malatyadan geldiler yemeklerle merasimle yüzük takıldığında değişik nağmelerle söylenen müzik herkesin dilinde veherkes öyle nişan yapmaya çalışmış ama görülen en güzeli benimmiş damat tarafı hala unutmadan söylüyor tuvalet giyemedim takım alındı evde oldu 2 kat doldu herkese nasip etsin

nişanlılık cok sade veözlem dolu bolca çeyiz almayla heyecan ve hezeyanlarla geçiyor birde bir ailem oldu nişanlım ev aldı o büyük streste şimdi bende ev eşyası alıyorumhalada bitmiyor evlenirsem kocaman hasret bitecek birde benimde erkek arkadaşım oldu

valla pek birşey değimedi benim. ama ailenden çekinmiyorsun artık. aslında çok güzel birşey.

yani nişanlısı olduğunuz zaman. çok rahat etraftan tanıdılar görsede yada istediğiniz her yere beraber gidebiliyorsunuz. bi tür özgürlük. aslında sevdim ben bu nişanlılığı.

nişanlılık cok sade veözlem dolu bolca çeyiz almayla heyecan ve hezeyanlarla geçiyor birde bir ailem oldu nişanlım ev aldı o büyük streste şimdi bende ev eşyası alıyorumhalada bitmiyor evlenirsem kocaman hasret bitecek birde benimde erkek arkadaşım oldu

kesinlikle çeyiz ne güzel bi şeymiş bunu öğrendim bu süreçte. heleki o züccaciye dükkanları. züccaciye de eksiğim yok ama hala o mağazalardan çıkamıyorum.

ne olacak ev eşyası almak için aylarca dolaştık ev kiralamk için aylarca dolaştık ,dolaştık da dolaştık ,haftasonları sabah 8 akşam 11 mesaisi yapıyorduk resmen zaten o dönemde 48 kiloya düşümüştüm eridim bittim yollarda gezerken :)

Back