- 6 Şubat 2019
- 12
- 4
- 6
- 31
- Konu Sahibi kedimanyagiben
-
İşin kötüsü biz büyük aileyiz adımız var düğünümüz buna yakışır olmalı diyip anormal derecede altın takmak istiyorlar. Sırf millete gösteriş için. Ama bu altınları erkek arkadaşım kredi çekip alcak sonra onlar düğünde göstermelik takcak ve biz o altınların kredisini ödiycez artık satar mıyız naparız bilmiyorum. Düğünde takılan takılar da zaten düğünün masraflarına gider. Zoruma giden hem hiçbirşeye karışmayıp hem de bizi aşırı zor duruma düşürcek bir düğün yapmamızı istemeleri. Sırf isimleri var büyük aileler diye biz onca borca girmek zorundayızBenm de herşeyi eşim yaptı üstüne kardeşlerini okutup annesine bakıyo Allah daha çok verir boşver olduğu kadar yapın kimseye muhtaç olmayın kafaya bende cok takmıştım hiç değmez nişanlına destek ol en masrafsız şekilde halletmeye bak nasılsa her masraf size borç büyük şanssızlık ama kader diyelim
Evet en azından laf edemezler her şeyi kendimiz yapcaz :/Boş ver kendi yağınızla kavrulun kimseye minnetiniz olmaz ilerde
Evet en azından laf edemezler her şeyi kendimiz yapcaz :/
Biz ayrı şehirlerdeyiz aramızda 4.5 saatlik bir yol var. O yeni atandı sürekli çalışıyor zaten birbirimizi çok çok nadir görüyoruz. Bütün hazırlıklar bizim için fazlasıyla zor olcak. Bir de bunlarla uğraşıyorumSeni çok iyi anlıyorum. Ben evlenme teklifi aldığımda nişanlım "Herşeyi ben yapacağım ailemi karıştırmayacağım" dedi ve ben çok bozuldum. Ailesinin durumu vardi, çift maaşları kirada evleri de vardı buna rağmen böyle olunca sanki bu evliliği istemiyorlar, ne haliniz varsa görün diyorlar gibi gelmişti.
Ama şimdi düğünüme kısa bir süre kala iyi ki boyle olmus diyorum. Çünkü en ufak birşeye bile karışmadılar, ne gelinlik almaya ne mobilya almaya kimseyi götürmedik, herşeyi güle oynaya, bildiğimiz gibi yaptık. O yuzden buna hiç üzülme.
Ama neden sizi düğün yüküne sokuyorlar? Hem destek olmayıp hem bizim şanımıza şöyle yakışır diyemezler, kimsenin şanı sizin evliliginizin en güzel aylarını borç içinde, kredi ödeyerek geçirmenize sebep olamaz. Bir de şöyle deneyin: biz bütçemiz elverdiğince önce bir nikah kıyacağız sonra da hısım akraba olmadan sadece kendi en yakın arkadaşlarımıza 25-30 kişi egleneceğiz diyin bakalım tepki ne olacak
nişanlın da bu kafasaysa ve onlara laf ettirmiyorsa o kötü. ben en başta, 'tamam karıştırmayacaksak karıştırmayalım aileleri, ama bil ki ben düğün takılarımla 1 kuruş borç ödemem, evlendikten sonra maaşımdan bir kuruşu da krediye yatırmam' diye tavrımı koymuştum.Biz ayrı şehirlerdeyiz aramızda 4.5 saatlik bir yol var. O yeni atandı sürekli çalışıyor zaten birbirimizi çok çok nadir görüyoruz. Bütün hazırlıklar bizim için fazlasıyla zor olcak. Bir de bunlarla uğraşıyorumbabasına çok saygısı var. Çok büyük aileler. Böyle birşeyi söylesem bile babasına biz böyle bir düğün istiyoruz diyemez. Zaten işin kötüsü sevgilim de onların kafasında. Asla ailesine laf ettirmiyor. Her şey olması gerektiği gibi olcak diyor. Ama evlennce yıllarca bunun çilesini beraber çekicez :/
Bu şekilde konuşmayı deneyeceğim. Buraya yazcam sonucu :/nişanlın da bu kafasaysa ve onlara laf ettirmiyorsa o kötü. ben en başta, 'tamam karıştırmayacaksak karıştırmayalım aileleri, ama bil ki ben düğün takılarımla 1 kuruş borç ödemem, evlendikten sonra maaşımdan bir kuruşu da krediye yatırmam' diye tavrımı koymuştum.
peki kardeşinle eşit davranmaları daha hakkaniyetli olmaz mı gibi sorsan? hani onun herşeyini yapıyorlar ya?
Benim annem aylardır kendine kuruş harcamıyor habire çeyiz derdinde. En kalitelisi en güzeli olsun istiyor. Durumu yoksa bile diğer oğluna aynı sene içinde herşeyi yapcaklar. Bize de göstermelik gönül almalık yapabilirler diye düşünüyorumİkiniz çalışıp üstesinden gelirsiniz
Ama aileleri de anlamıyorum bazen
Evet durumu olmayana lafım yok
Olmayabilir
Ama olup yapmayanlar kısmını diyorum
Evladına düğün desteği
Şahsen elimden gelenin fazlasını yapardım
İnşallah bunların farkındadır ilerde kıymetimi bilir. Kötü niyetlilik mi bilmiyorum ama acaba erkek kardeşinin eşi kendisine yapılanları yetersiz görüp söylenir de bana hiç bişey yapmamalarına sesimi çıkarmadım diye kıymetimi anlarlar mı diye düşünüyorum sürekliEger anlasiyorsaniz birbirinizi seviyorsaniz kendinizden eminseniz bunu hiç düşünmeyin ogullarida bunlari görüyor farkinda... Herseyinizi kendiniz yapin yavas yavas alin sizi sıkıntıya sokmayacak sekilde... Ilerde en azından bisey olursa hakkinizda söz sahibi olamazlar... .
Benim annem aylardır kendine kuruş harcamıyor habire çeyiz derdinde. En kalitelisi en güzeli olsun istiyor. Durumu yoksa bile diğer oğluna aynı sene içinde herşeyi yapcaklar. Bize de göstermelik gönül almalık yapabilirler diye düşünüyorumşu aralar sevgilim para biriktiriyo söze geldiklernde ailesi taksın diye takı alcak. Barı bunu kendileri yapsaydı. Hem herşey hızlı olsın istiyolar onlar yüzünden erken oluyo herşey. Hem de dört dörtlük olsun istiyolar ama hiçbişeye de karışmıyolar
Onu bile düşündm ama üç yıldır beni biliyolar hatta annesi çok seviyo. Tanışmaya gittiğimde sürekli gülüyolardı çok mutlu gibilerdi. Diğer gelinleri çok ani gelişti hatta tam tersi onu pek sevemiyorlar ve bunu bana bile söylediler. Yine de istemiyolar mı diye bi içimden geçirmedim değilSeni mi istemiyorlar acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?