• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım ve ailesi :( Ayrılmalı mıyım sizce? lütfen yardım

okurken kendimi senin yerine koydum inan bana herşey sen nişanı at diye bas bas bağırıyor o güzelim ailene ve sana zerre yakışmayan mahlukatlardan bian önce kurtul. evet seviyor olabilirsin hiçkimsenin sevdğinden ayrılması kolay olmaz ama şöyle düşün hayat sana resmen zindan olacak ve sen onlara köle olurken sevdğin adam aklına bile gelmeyecek. sanıyormusun ki evlenip onunla mutlu mesut olacaksn her dk arayıp çağıracaklar seni ya hizmet et diye götürecek yada evde bırakıp çürütecek her seferinde allah düşmanıma bu zihniyettekileri göstermesin ceydacım olabildiğince erken annenle konuş nişanlınla değil konuş ve onun fikrini al o herşeyin en iyisini bilir aşk gerçekten ilk günkü gibi kalmıyor ve sen bunu gördükçe kahroluyorsun zamanı geri almak için deli oluyorsun ama giden senden gidiyor şu an ne olduysa onunla ne yaşadıysan yaşa herşeyi sil ve önüne bak önce nişanı at tlf hattını değiştir işine gitt gel yeni arkadaşlıklar edin gerekirse tek başına tatile çık hayatını bunlarla zindan etme bir gün yaşadığın mutluluk çektiğin bu eziyete değmez doğru kararı alacağından eminim sen güçlü bir kadın ol ezilme :KK15:
Nişanlımın tavrı da biz evlenince evimiz yolumuz ayrı demek sadece. Ama hiç güvenmiyorum. Annesi ile geçirebilirim ama teyzesiyle asla. Zaten nişanlında teyzesi öl dese ölür. Evde de teyzesinin sözü geçiyor hep.

Nişanlımın tavrı da biz evlenince evimiz yolumuz ayrı demek sadece. Ama hiç güvenmiyorum. Annesi ile geçirebilirim ama teyzesiyle asla. Zaten nişanlında teyzesi öl dese ölür. Evde de teyzesinin sözü geçiyor hep.
canım hep öyle derler ama evlenınce max iki ay sonra sen dış kapının dış mandalı olursun o anasına teyzesine gider evin istedğin kadar ayrı olsun sürü halınde gelir sende kalırlar kocanla başbaşa bırakmazlar bile yada bugün bizde kalacaksınz derler ne evliliğin ne cinsel hayatın ne cocukların hçbişey senin gönlüne göre olmaz hatta o kültüre sahip insanlar sen daha hamileyken cocuğun adını koyarlar kimse sana anne olarak söz hakkı vermez o çocuk oğullarının senin değil gbi davranırlar yemin ederim başıma ağrı girdi sen nasıl dayanıyorsn.

"Dediklerinize katılıyorum fakat yine de nişanlımı seviyorum. Ayrılırsam çok üzüleceğimden korkuyorum :KK43: çünkü kendini zorunlu hissediyor bazı şeylerde de ailesinden korkuyor : ( o da bazı şeyleri elinden gelmeden yapıyor :KK43: fakat her şeye rağmen mantığım ayrıl diyor :KK43:[/QUOTE]

O nişanlını evlendikten en fazla 9 ay sonra sevmeyeceksin biliyorsun değil mi?
Çünkü ailesinin her istediğini yapmaya ,onları hep mutlu etmeye zorlayacak seni.
Yok seviyorum ayrılamadık dersen,şikayet etmeye hakkın yok derim. O karışıklığın içinde hizmet ederek,değer görmeyerek yaşa .Kendi düşen ağlamaz,insan sonu bu kadar belli bir şeye ,nasıl bile bile kendini ateşe atar.
Ayrıca şayet ayrılacağım dediğinde ,nişanlının seni kandırmasına izin verme.Mesela sana evimiz ayrı olacak bişey olmaz,istemezsen görüşmezsin ,FİX yalandır. Sonunda paşa paşa dediğini yaptırır.

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım çok yalvardı ve beni ikna etti. Ailem aslanişanlanmamı istemedi :KK43:Çünkü ailesini hiç bir zaman onaylamadılar. Nişanlım Kürt. Buradan ayrımcılık yaptığım falan yaptığım çıkarılmasın lütfen. Aramızda çok fazla kültür farkı var geç olsa da anladım :KK43: ben çalışan bir bayanım. Fakat ailemin haklı olduğunu görür gibiyim. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çünkü onları zorla ikna ettim. Nişanlımın amcası ve babası teyze kızlarıyla evliler ikisi de kız kardeş. Birinin 8 çocuğu var birinin 6. Bunlar karşılıklı oturuyorlar ve birlikte yaşıyor gibiler. Ne zaman evlerine gitsem çoluk çocuk curcuna. Bense çekirdek ailede büyüdüm bizim ailede herkes birbirinin hayatlarına saygılıdır ve yaşamları ayrıdır. Bunlar ise hep birlikte hareket etme halindeler. İstiyorlarki o curcunaya hemen alışabileyim. Hadi neyse bunları aşabilirim. Fakat eşim teyzesine de kaynanammış gibi davranmamı istiyor. Kadını da bir görseniz resmen bir diktatör. Resmen benim iki kaynanam var. 7 tane de görümcem. Bir de her şeye karışıyorlar. İstiyorlarki kıyafet almadan tutunda ev eşyalarına varana kadar hepsini almaya peşime takıp götüreyim. Götürmedin mi tavırlarından geçilmiyor. Kayınvalideme hediye aldım kadın açıp teşekkür bile etmedi. Çünkü kız kardeşine de alacakmışım. Resmen gıcık olmaya başladım. Nişanlım resmen 5 yaşındaki çocukların elini öpmemi istiyor. Ben mesafeli durdukça üzerime geliyorlar. Kayınvalidemin iki lafından biri kızkardeşinin çocukları ve kızkardeşi. Onlar benim için her şeyden önemli diyor. Gerekirse oğlumu reddederim diyerek beni üstü kapalı tehdit ediyor ayağını denk al diye. Nişanlım iyi ama onların yüzünden çok sorun yaşadık. Olsaki bir yere gidelim hemen ararlar çabuk gel şu geldi eve misafir bu geldi. Hatta bir keresinde mağazadayız ben bir şeyler bakıyorum. Arkamı döndümki beni bırakmış gitmiş. Aradım diyorki dayım gelmiş ben gidiyorum. Resmen kafayı yemek üzereyim. Ailemse biz sana demedik mi kızım bunlar sana uygun bir aile değil diye söyleniyorlar. Şimdi ben ne yapacağım ? :KK43:
Kesinlikle kaccc kurtul

olmaz bu is :KK43: kültür farkı çok önemlidir insanları mutsuz eder ne yazikki . Hiç özel yaşamın olmayacak farkında misin her aradığınızda soluğu orda alacaksınız . Ha zamanla alışırım yada nişanlım durumu dengeler diyosan o başka ama bunlar içinde baya efor sarfetmen gerekir bence yol yakınken kaç kurtar kendini

Ay canim valla seni tebrik ederim ben bi gorumce bi kaynim varken ve onlar izmirde ben diyarbakordayken dayanamiyorum masalah sen hangi cesaretle nisanlandin sordugun icin cevap veriyorum evli olan biri olarak ve esimin ailesinden nefret eden biri olarak sana tavsiyem aileni dinle sevdigim halde bigun iyi bigun kotu gitmiyo evlilik birbirimizi zedeliyoruz bide kendi sagligimdan olcam sinirden dunyaya bi kere geldin guzel bi evlilik yap

Ve bak bizim bide cocugumuz var sen yinede sanslisim donevilirsin yanlistan.hos benim evliligimdeko en buyuk sorun benim cunku esimi kimseyle paylasamiyorum heeebide kavga edince. Hep o kultur farkliliklari bas gosteriyo

Onlar tam bir facia olduğu için nişanlım onların yanında tam bir melek :KK43: Bir de Ceyda bizi beğenmiyor diye nişanlıma şikayet ediyorlarmış. Çünkü onların davranışlarını gidişatlarını görünce bir tuhaf oluyorum. Sanırım yapamayacağım :KK43: Kendimi onlarla aynı karede göremiyorum :KK43:
hah şöyle doğru tespit anneni babanı al karşına konuş sen hiç muhatap olma yüzüğü bohçayı artık sana ne aldılarsa torla topla aileden birinin eline ver bıraksın gelsin sonrada yat kalk şükret ya evlenince görseydin bunları Allahın sevgili kulusun kardeşim yolun açık olsun..

Evet ceyda senden dirayetli bir karar bekliyoruz.lutfen bu kdr evli tecrubeli insan ve en onemlisi ailenin dusuncesi var.Hayatini mahfetme bir daha bu hayat verilmeyecek bize.Bizi de gelismelerden haberdar et.SENIN MUTLU OLMANI ISTIYORUZ...

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım çok yalvardı ve beni ikna etti. Ailem aslanişanlanmamı istemedi :KK43:Çünkü ailesini hiç bir zaman onaylamadılar. Nişanlım Kürt. Buradan ayrımcılık yaptığım falan yaptığım çıkarılmasın lütfen. Aramızda çok fazla kültür farkı var geç olsa da anladım :KK43: ben çalışan bir bayanım. Fakat ailemin haklı olduğunu görür gibiyim. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çünkü onları zorla ikna ettim. Nişanlımın amcası ve babası teyze kızlarıyla evliler ikisi de kız kardeş. Birinin 8 çocuğu var birinin 6. Bunlar karşılıklı oturuyorlar ve birlikte yaşıyor gibiler. Ne zaman evlerine gitsem çoluk çocuk curcuna. Bense çekirdek ailede büyüdüm bizim ailede herkes birbirinin hayatlarına saygılıdır ve yaşamları ayrıdır. Bunlar ise hep birlikte hareket etme halindeler. İstiyorlarki o curcunaya hemen alışabileyim. Hadi neyse bunları aşabilirim. Fakat eşim teyzesine de kaynanammış gibi davranmamı istiyor. Kadını da bir görseniz resmen bir diktatör. Resmen benim iki kaynanam var. 7 tane de görümcem. Bir de her şeye karışıyorlar. İstiyorlarki kıyafet almadan tutunda ev eşyalarına varana kadar hepsini almaya peşime takıp götüreyim. Götürmedin mi tavırlarından geçilmiyor. Kayınvalideme hediye aldım kadın açıp teşekkür bile etmedi. Çünkü kız kardeşine de alacakmışım. Resmen gıcık olmaya başladım. Nişanlım resmen 5 yaşındaki çocukların elini öpmemi istiyor. Ben mesafeli durdukça üzerime geliyorlar. Kayınvalidemin iki lafından biri kızkardeşinin çocukları ve kızkardeşi. Onlar benim için her şeyden önemli diyor. Gerekirse oğlumu reddederim diyerek beni üstü kapalı tehdit ediyor ayağını denk al diye. Nişanlım iyi ama onların yüzünden çok sorun yaşadık. Olsaki bir yere gidelim hemen ararlar çabuk gel şu geldi eve misafir bu geldi. Hatta bir keresinde mağazadayız ben bir şeyler bakıyorum. Arkamı döndümki beni bırakmış gitmiş. Aradım diyorki dayım gelmiş ben gidiyorum. Resmen kafayı yemek üzereyim. Ailemse biz sana demedik mi kızım bunlar sana uygun bir aile değil diye söyleniyorlar. Şimdi ben ne yapacağım ? :KK43:

canm arkana bakmadan uzaklas kosarak kaç normalde bu tarz yorumlar yapmam ama durman hata aılenı dınle.. hatta annem bugun benle konsuurken aılen bıse soyluyorsa senın goremedgn bı yanlısı gorup soyluyordur dedu aılenı dınle canm sora cok uzulursun

Valla sevgiliyken ayrilmak zor olur gibi gelir ne bizim gazimiza gel nede baskalarinin evlen ayril baskisina kendin zaten gormusun gercegi dusun tasin uzatma iyi yada kotu karar senin ama sunu dusun omur boyu iyi yada kotu herseye esinin ailesinin burnunu sokmasiyla yasayabilir misin herseyde basinizda biterler hee seviyosanda evlen ama baska sehirde yasayin yoksa huzuru tad tuz kalmaz

Valla duyguya katiliyorum bizlerin asktan gozu kor oluyo ama ne zamna imzayi atiyosun esinin olmasada ailesinin gercek yuzu meydana cikiyo:-D

Bunun ayrım yapmakla ilgisi yok.

Biliyor musun onlara uyum sağlayamadığında sadece sen değil eşin de mutsuz oluyor.
O da o evliliği yaptığına pişman oluyor.

Çünkü bu farklılıkların birini aşsan diğerini aşamıyorsun ve karşı taraf çabanı değil, çabalamadıklarını
görüyor. Onları mutlu etmen imkansız.

10 isteklerine cevap ver 1 tanesine cevap veremediğinde başlıyorlar konuşmaya.

Bizzat kardeşim yaşıyor.
Hadi neyse buna alışabilirim dediğin şeyler içine girdiğinde hiç de aşılacak gibi olmuyor canım.

Bu yoldan dönmeni tavsiye ediyorum.

Bunun ayrım yapmakla ilgisi yok.

Biliyor musun onlara uyum sağlayamadığında sadece sen değil eşin de mutsuz oluyor.
O da o evliliği yaptığına pişman oluyor.

Çünkü bu farklılıkların birini aşsan diğerini aşamıyorsun ve karşı taraf çabanı değil, çabalamadıklarını
görüyor. Onları mutlu etmen imkansız.

10 isteklerine cevap ver 1 tanesine cevap veremediğinde başlıyorlar konuşmaya.

Bizzat kardeşim yaşıyor.
Hadi neyse buna alışabilirim dediğin şeyler içine girdiğinde hiç de aşılacak gibi olmuyor canım.

Bu yoldan dönmeni tavsiye ediyorum.
Kardeşinizde Kürt kökenli biri ile mi evli?

Kardeşinizde Kürt kökenli biri ile mi evli?

Evet.. Eşi çok iyi olsa da ailesi konusunda çok pasif maalesef..
O düzeni bozamıyor. Annesine benim eşim bizim kültürümüze uzak her şeye uymasını beklemeyin diyemiyor.
Hep kardeşimden uyum bekliyor hep hep...

Ettikleri her kavga sebebi bu, başka hiç bir sorunları yok.

Ay aynen ya aslinda bu kultur farkindan cok bence kaynanin herseye burnunu sokmasi erkeklerinde arada kalmasinda dolayi oluyo. Ee bizde biraz sikistirinca esleri artik sevgi saygi degil sadece inat yuruyo

eğer cesaretin varsa ayrıl ben cesaretli olamadım sevgiliyken üstüme titreyen adam nişanlandıktan sonra sinyaller vermeye başladı ama ya olabilir deyip geçtim evlenince anyayı konyayı gördüm sürekli tartışmalar düğüne arkadaşlarıma ve aileme o kadar kötü şeyler yaptılarki olabilir deyip ailesini haklı çıkardı hatta iyi yapmışlar demeye başladı yıldır evliyim sürekli boşanmayı düşündüm ama cesaretli olamadım çalışmıyorum evdeyim birbirimize aşığız seviyoruz ama sürekli ailesi yüzünden tartışıyoruz şuan dış gebelikle uğraşıyorum zaten duygusal olarak kötüyüm ailesi yüzünden yine tartıştık beni hastanelik etti üstüme titreyen adam kafa tranvası geçirtti evlendikten sonra daha kötü olacak söyleyeyim bak bende zazayım eşimin annesi kürt babası türk ama ırkla hiç alakası yok aile yapısı farklıysa olmuyor ben yaşıyorum biliyorum yolun başındayken döne biliyorsan dön

Back
X