• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım ve ailesi :( Ayrılmalı mıyım sizce? lütfen yardım

Sana bisy diyimmi.
Herkes bi kaynananin azabindan yakinirken sen iki kaynana derdine giriceksin besbelli.
5 yasindaki cocugun elin opmeyi hic saymiyorjm.
Sakami bu be.
Geri ondan ziyade nisanlin hic senin ardinda degilki.
Seni korumak bi kenara, aranizi yapmak bi kenara. Kendiside ayni ailenin cocugu oldugunu besbelli ediyor.
Magazada birakmak ne demek.
Omu aradi sonradan ben ciktim diye?
Yoksa hic ariyacagi yoktuda senmi aradiginda soyledi ancak?

Sana bisy diyimmi.
Herkes bi kaynananin azabindan yakinirken sen iki kaynana derdine giriceksin besbelli.
5 yasindaki cocugun elin opmeyi hic saymiyorjm.
Sakami bu be.
Geri ondan ziyade nisanlin hic senin ardinda degilki.
Seni korumak bi kenara, aranizi yapmak bi kenara. Kendiside ayni ailenin cocugu oldugunu besbelli ediyor.
Magazada birakmak ne demek.
Omu aradi sonradan ben ciktim diye?
Yoksa hic ariyacagi yoktuda senmi aradiginda soyledi ancak?
Hayır ben aradım :( beni 6 ayda tükettiler :(

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım çok yalvardı ve beni ikna etti. Ailem aslanişanlanmamı istemedi :KK43:Çünkü ailesini hiç bir zaman onaylamadılar. Nişanlım Kürt. Buradan ayrımcılık yaptığım falan yaptığım çıkarılmasın lütfen. Aramızda çok fazla kültür farkı var geç olsa da anladım :KK43: ben çalışan bir bayanım. Fakat ailemin haklı olduğunu görür gibiyim. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çünkü onları zorla ikna ettim. Nişanlımın amcası ve babası teyze kızlarıyla evliler ikisi de kız kardeş. Birinin 8 çocuğu var birinin 6. Bunlar karşılıklı oturuyorlar ve birlikte yaşıyor gibiler. Ne zaman evlerine gitsem çoluk çocuk curcuna. Bense çekirdek ailede büyüdüm bizim ailede herkes birbirinin hayatlarına saygılıdır ve yaşamları ayrıdır. Bunlar ise hep birlikte hareket etme halindeler. İstiyorlarki o curcunaya hemen alışabileyim. Hadi neyse bunları aşabilirim. Fakat eşim teyzesine de kaynanammış gibi davranmamı istiyor. Kadını da bir görseniz resmen bir diktatör. Resmen benim iki kaynanam var. 7 tane de görümcem. Bir de her şeye karışıyorlar. İstiyorlarki kıyafet almadan tutunda ev eşyalarına varana kadar hepsini almaya peşime takıp götüreyim. Götürmedin mi tavırlarından geçilmiyor. Kayınvalideme hediye aldım kadın açıp teşekkür bile etmedi. Çünkü kız kardeşine de alacakmışım. Resmen gıcık olmaya başladım. Nişanlım resmen 5 yaşındaki çocukların elini öpmemi istiyor. Ben mesafeli durdukça üzerime geliyorlar. Kayınvalidemin iki lafından biri kızkardeşinin çocukları ve kızkardeşi. Onlar benim için her şeyden önemli diyor. Gerekirse oğlumu reddederim diyerek beni üstü kapalı tehdit ediyor ayağını denk al diye. Nişanlım iyi ama onların yüzünden çok sorun yaşadık. Olsaki bir yere gidelim hemen ararlar çabuk gel şu geldi eve misafir bu geldi. Hatta bir keresinde mağazadayız ben bir şeyler bakıyorum. Arkamı döndümki beni bırakmış gitmiş. Aradım diyorki dayım gelmiş ben gidiyorum. Resmen kafayı yemek üzereyim. Ailemse biz sana demedik mi kızım bunlar sana uygun bir aile değil diye söyleniyorlar. Şimdi ben ne yapacağım ? :KK43:
Şoklardan şoklara girdim , kaaaaçççç onlardan kaaaççç.Asla alışamazsın bu duruma biri yetmiyor 2 kaynanaylamı uğraşıcaksınn eşinde o kültürde seni zorluyor yapamazsın yani , 5 yaşındakı çocukların elini öpmek de nedir yahu bunlar nasıl insanmış böyle. Valla şöyle bir kendimi yerine koydum boğuluyor gibi oldum. Allah yardımcın olsun , Allah kurtarsın canım:KK57:

anne baba onaylamıyorsa o işten hiç Hayır gelmiyor. .... olanları gözün görüyor da aklın mı almıyor....

bazen anne baba sözü dinlemek gerekiyor. bazı şeyleri aşarım diye düşünme sevgi bittikten sonra daha çok gözüne batacak problem olacak. anlaşılan eşinle yalnız kalamayacaksınız böyle bi evlilik ister misin?

Kaynanam yapsa eşimin annesi der baş tacı ederim de nedir canım, kendine de mi saygın yok. Nisanlin gerçekten bu ailede seni çok ezdirir.. dayanamadım yine yazıyorum canım kendine yazık etme. Yol yakinken vazgeç. Nisanlim ayrılmadı diye birşey yok net tavrını koy ailenle otur konuş onlar da net olurlarsa valla hayatın kurtulur. Yazık edersin kendine evlenirsen. Konunu takip edicem . Rabbim yardimcin olsun.

• Beğen
Reactions: anu
tatlım aile çok çok önemlidir.
eşini sevsen de zamanla ailesi seni bunaltır
eşinde ailem der bi süre sonra seni üzer
senaryo hep aynıdır :(

Birbirlerine cok duskun olurlar,her gun ya siz onlarda olursunuz yada sizde surekli misafir olur.cocuguda cok severler, her sene bir tane beklerler,yapmazsanizda bol bol laflariyla sizi sinir ederler.cifte kaynana ve bol gorumcede cabasi bide eltiler olacak. millet birer tanesiyle bas edemiyor bence yol yakinken vazgec. sevgiliyken herseye katlanabilirmissingibi geliyor ama evlenince hic oyle olmuyor.cok zorlanirsin huzurun, sagligin kalmaz. kendi kulturunden,sakin bir ailesi olan birini tercih and et

Nisanlim cok iyi ama , baslayan cumleler malesef husranla bitiyor ..

Arkana bakmadan kac , evlenince daha beter olucak .
Sen bir kisiyle degil hepsiyle evlenmis olucaksin ..
Evliliginde uzun surmez..
Boyle bir Ailede asla mutlu olamazsin .
Nisanlilik donemi tanima sureci , bence gelecegini mahf etme ve ayril nisanlindan ..
Zaten evlensen bile arkanda duracak bir es goremedim ben.

1 tane görümcem var çok çok afedersiniz ebemi.... Valla daha dün gece birbirimize girdik tam bir idiot! 7 tane aman tanrım bi de iki kaynana!

Kendine yazık edersin aile çok önemli hiç öyle ben ailesiyle değil eşimle evleniyorum fln demeyin muhtemelen onlara en yakın yerde olacak eviniz ve siz ömrü hayatınızı hizmet etmekle geçireceksiniz
ayrıca mağazaya gidiyorsunuz arkanıza dönüyorsunuz ve gitmiş yahu insan durumu anlatır müsade ister öyle gider
görgü başka bişey gerçekten insan önce bunu öğrenecek

Kaynanam yapsa eşimin annesi der baş tacı ederim de nedir canım, kendine de mi saygın yok. Nisanlin gerçekten bu ailede seni çok ezdirir.. dayanamadım yine yazıyorum canım kendine yazık etme. Yol yakinken vazgeç. Nisanlim ayrılmadı diye birşey yok net tavrını koy ailenle otur konuş onlar da net olurlarsa valla hayatın kurtulur. Yazık edersin kendine evlenirsen. Konunu takip edicem . Rabbim yardimcin olsun.
Nişanlım ayrılmak istemiyor. Kendi bile ailesinden biriyle evlenmek istemiyor. Bir de kendilerini o kadar görgülü o kadar düzgün görüyorlarki anlatamam. Güya tüm akrabaları bunlara kız vermişte bunlar almamış. Yetmezmiş gibi aynı şehirde yaşayacağız :(

Aslında benim söylemek istediğim sadece kaynanam olsa hadi yaşlı kadın derim idare ederim ama teyze ve kızları beni irrite ediyor. Bir kez akşam yemeğine davet ettiler beni ben de 4 30 gibi falan gittim. Teyzesi beni kapıda karşılarken bir afra tafra yaptı anlatamam. Saat kaç? Nerdesin ? Meğersem gidip yemekleri hazırlarken yardım etmemi beklemişler :( Kızları desen ayrı bir facia. Bir de kadını kıskanıyor görünüyorlar. Ben anlamadım hiç bir şey benim kuzenlerimle aramda bir mesafe var ama bunları bir görün diz dize oturuyorlar nişanlımla :( O kadar çok dumura uğradım ki onlarla :(

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım çok yalvardı ve beni ikna etti. Ailem aslanişanlanmamı istemedi :KK43:Çünkü ailesini hiç bir zaman onaylamadılar. Nişanlım Kürt. Buradan ayrımcılık yaptığım falan yaptığım çıkarılmasın lütfen. Aramızda çok fazla kültür farkı var geç olsa da anladım :KK43: ben çalışan bir bayanım. Fakat ailemin haklı olduğunu görür gibiyim. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çünkü onları zorla ikna ettim. Nişanlımın amcası ve babası teyze kızlarıyla evliler ikisi de kız kardeş. Birinin 8 çocuğu var birinin 6. Bunlar karşılıklı oturuyorlar ve birlikte yaşıyor gibiler. Ne zaman evlerine gitsem çoluk çocuk curcuna. Bense çekirdek ailede büyüdüm bizim ailede herkes birbirinin hayatlarına saygılıdır ve yaşamları ayrıdır. Bunlar ise hep birlikte hareket etme halindeler. İstiyorlarki o curcunaya hemen alışabileyim. Hadi neyse bunları aşabilirim. Fakat eşim teyzesine de kaynanammış gibi davranmamı istiyor. Kadını da bir görseniz resmen bir diktatör. Resmen benim iki kaynanam var. 7 tane de görümcem. Bir de her şeye karışıyorlar. İstiyorlarki kıyafet almadan tutunda ev eşyalarına varana kadar hepsini almaya peşime takıp götüreyim. Götürmedin mi tavırlarından geçilmiyor. Kayınvalideme hediye aldım kadın açıp teşekkür bile etmedi. Çünkü kız kardeşine de alacakmışım. Resmen gıcık olmaya başladım. Nişanlım resmen 5 yaşındaki çocukların elini öpmemi istiyor. Ben mesafeli durdukça üzerime geliyorlar. Kayınvalidemin iki lafından biri kızkardeşinin çocukları ve kızkardeşi. Onlar benim için her şeyden önemli diyor. Gerekirse oğlumu reddederim diyerek beni üstü kapalı tehdit ediyor ayağını denk al diye. Nişanlım iyi ama onların yüzünden çok sorun yaşadık. Olsaki bir yere gidelim hemen ararlar çabuk gel şu geldi eve misafir bu geldi. Hatta bir keresinde mağazadayız ben bir şeyler bakıyorum. Arkamı döndümki beni bırakmış gitmiş. Aradım diyorki dayım gelmiş ben gidiyorum. Resmen kafayı yemek üzereyim. Ailemse biz sana demedik mi kızım bunlar sana uygun bir aile değil diye söyleniyorlar. Şimdi ben ne yapacağım ? :KK43:
Nişanlının nersi iyi Allah aşkına? 5 yasındaki bebenin elini öpmeni isteyen bir adamdan bahsediyoruz.

Nişanlının nersi iyi Allah aşkına? 5 yasındaki bebenin elini öpmeni isteyen bir adamdan bahsediyoruz.
Onlar tam bir facia olduğu için nişanlım onların yanında tam bir melek :( Bir de Ceyda bizi beğenmiyor diye nişanlıma şikayet ediyorlarmış. Çünkü onların davranışlarını gidişatlarını görünce bir tuhaf oluyorum. Sanırım yapamayacağım :( Kendimi onlarla aynı karede göremiyorum :(

Nişanlıma bir kez ayrılalım dedim kabul etmedi. Başka gelinleri de var birini hiç görmedim. Öyle bir anlatıyorlar ki kadını canavar sanarsın. Bir de akrabaları olacak kadın. Ama kadını şimdi çok iyi anlıyorum hiç bir söz hakkı yok. Oğulları gece 12 ye kadar yanlarında akşam yatmaya gidiyor sadece ve kadını o kadar kötülüyorlar ki inanamazsınız :KK43: kendi sonumun da öyle olacağını düşünüyorum :KK43:
istemiyosa istemesin ayrılmayı bi mecburiyetin mi var..sen ayrılmak istersen bal gibi ayrılırsın..emin ol o tarz bi erkek ailesinin bi lafıyla öyle güzel ayrılır ki ceyda kabul etmiyo ama demez..
çok mu seviyosun çok mu aşıksın bilmiyorum ama öyle oldugunu var saysam bile evlenince herşey yüz katı zor gelecek sana..daha nişanlıyken seni çantada keklik görüp ezmeye çalışanlar bak neler yapacak..nişanlın dünya iyisi olsada sana faydası yok farklı kültür ve aile yapısı sonuçta asla hata gibi görmeyecek hepsi birden sana kafayı yedirecek sonra mutsuz anne olup çocuğuna bile faydan olmayacak..8 aylık evliyim 1 gördüğüm bin oldu...eşim yanımda bana hak veriyo ama bu bile yetmiyo kendimi mutlu hissetmem için...

Hiç durma kaç arkadaşım,çok zor böyle yaşamak..Daha nişanlıyken böyle yapıyorlarsa evlenince düşünemiyorum..Ha bi de bu tarz ailelerde boşanma da yoktur,sürünürsün Allah korusun :(

Back
X