• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım ve ailesi :( Ayrılmalı mıyım sizce? lütfen yardım

çingene işte giydiğim kot yada tişörtümün kol kısalığı bile sorun oluyor günümüzün yirmi yıl gerisinden geliyorlar bunu fark ettim bu ailede ben g doğuda küçük bir ilçede yaşıyorum ama ailem ve ben çok modern bir hayat sürüyoruz ailenin tek açık geliniyim hatta tek bayanıyım
Aynı şeyi bana da yapmaya kalktı teyzesi. Onlarda misafirdim kısa kollu giymiştim hemen bana hırka getirdi. Ben de aldım kenara koydum.

Canım şimdiden öyle demek istememiştir diyen adam yarın haklı olduğun hiç bir konuda yanında olmayacak. ayrıca akraba evliliği yapan tipler bunlar teyze olacak kadının kızlarından birini içten içe nişanlına yakıştırmadığını da bilemezsin. sen kurtulmaya bak. ilerde duyarsın ya teyze kızıyla evlenir ya hala kızıyla zaten böyle tipler..
dışardan kim çeker bunların kahrını?? nolur yol yakınken dön bak. bu aileye gelin gitmemek ilerde sana iyiki yapmışım dedirticektir yürekten inanıyorum.
Eşim okumuş ve iyi bir kariyeri var bu yüzden gözlerinde çok büyütüyorlar. Benim de her şeye katlanacağımı sanıyorlar bu yüzden. Zaten teyzesi bana dediki ben kızımı verirdim de süt var aralarında :(

Aynı şeyi bana da yapmaya kalktı teyzesi. Onlarda misafirdim kısa kollu giymiştim hemen bana hırka getirdi. Ben de aldım kenara koydum.
bende aşığım kocama deli gibi seviyorum ama bir okadar da kırgın kızgın ve öfkeliyim inan bana her tartışmada karşılıklı sevgi ve saygı azalıyor bunu evlendikten sonra anlayacaksın benim kendime güvenim yoktu çalışmıyordum ee pekte isteyenim yoktu bu adama aşık oldum karşılıklıydı tabikide yaşta ilerleyince daha iyisinimi bulacam deyip evlendim aşk evliliğiydi ama olanları görünce anladım olacakları ama cesaretim yoktu ayrılmaya hem seviyordum ama şartlar farklı olsaydı şuan evli olmazdım eşimden degil ailesinden dolayı umarım beni anlamışsındır

bende aşığım kocama deli gibi seviyorum ama bir okadar da kırgın kızgın ve öfkeliyim inan bana her tartışmada karşılıklı sevgi ve saygı azalıyor bunu evlendikten sonra anlayacaksın benim kendime güvenim yoktu çalışmıyordum ee pekte isteyenim yoktu bu adama aşık oldum karşılıklıydı tabikide yaşta ilerleyince daha iyisinimi bulacam deyip evlendim aşk evliliğiydi ama olanları görünce anladım olacakları ama cesaretim yoktu ayrılmaya hem seviyordum ama şartlar farklı olsaydı şuan evli olmazdım eşimden degil ailesinden dolayı umarım beni anlamışsındır
o yüzden akıllı biri olduğunu düşünüyorum olayları önüne koy iyice düşün taşın evlilik çok farlı bir dünya ailene kulak ver onlar inan bana en iyisini bilirler aklınmı kalbinmi hangisi ağır basıyorsa onu dinle herşeyin hayırlısı

Eşim okumuş ve iyi bir kariyeri var bu yüzden gözlerinde çok büyütüyorlar. Benim de her şeye katlanacağımı sanıyorlar bu yüzden. Zaten teyzesi bana dediki ben kızımı verirdim de süt var aralarında :KK43:
hııı canım benimkide teyze kızıyla nişanlanmış benimki yüzüğü atmış sonradan ortakmış sorunlarımız kaynanan seni hiçbir zaman sevmeyecek çünkü içinden geçen gelin başkası olarak kalacak

Şuan o kadar da geç değil canım evet ailen biz dedik diye bıdı bıdı edecekler ama evlenip buraya "kocam ve ailesiyle anlaşamıyoruz boşanıcam" tarzı konular açmak istemiyorsan dönülmez yola(evlilik) girmeden bi an önce ayrıl.. Şuan katlanamıyorsan iç içe olduğunuzda hiç bir şekilde alışamazsınız eşiniz olacak kişide size sahip olduğu için artık elinde olduğunuz için her konuda sizi zorlayacak maalesef..

aynı anlattiginiz türden bi sevdiğim vardı ailem istemedi onlarla uyusamayiz çok ağır adetleri var falan dedi (bizde doğulu olmamıza rağmen).. babamın sözünü dinledim ve çok şükür vazgeçtim iyiki onunla olmamış... sizde birdaha düşünün aileniz sağ ve arkanızda ilerde neolacagini Allah bilir..hakkınızda hayirlisi olsun

Eşim okumuş ve iyi bir kariyeri var bu yüzden gözlerinde çok büyütüyorlar. Benim de her şeye katlanacağımı sanıyorlar bu yüzden. Zaten teyzesi bana dediki ben kızımı verirdim de süt var aralarında :KK43:
ahh kuzum o adamın yaptığı kariyerden kazandığı paraya da ortak olur yarın bu tipler. nişanlın bide bunları geçindirmekle uğraşır ayrıca bak kadın açıkça niyetini de söylemiş. o kadın hayatta olduğu sürece sana huzur olmaz bu bir ikincisi k.validen olacak kadın da teyzeyle aynı safta. yani oğlunun mutluluğunu istese derki benim oğlum gelinim bi tarafa diğerleri bi tarafa herkes haddini hududunu bilmeli dese belki bi nebze cekilir ama herkes senin karşında baksana. iki kardeş bir olmuş akıllarınca bezdirme politikası uyguluyolar. ki başarırlar bugun olmazsa yarın evlendikten sonra ömründen ömür alırlar. en iyisi herkes kendi yoluna gitsin bir an evvel insallah hayırlısıyla kurtulursun bu aileden

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım çok yalvardı ve beni ikna etti. Ailem aslanişanlanmamı istemedi :KK43:Çünkü ailesini hiç bir zaman onaylamadılar. Nişanlım Kürt. Buradan ayrımcılık yaptığım falan yaptığım çıkarılmasın lütfen. Aramızda çok fazla kültür farkı var geç olsa da anladım :KK43: ben çalışan bir bayanım. Fakat ailemin haklı olduğunu görür gibiyim. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çünkü onları zorla ikna ettim. Nişanlımın amcası ve babası teyze kızlarıyla evliler ikisi de kız kardeş. Birinin 8 çocuğu var birinin 6. Bunlar karşılıklı oturuyorlar ve birlikte yaşıyor gibiler. Ne zaman evlerine gitsem çoluk çocuk curcuna. Bense çekirdek ailede büyüdüm bizim ailede herkes birbirinin hayatlarına saygılıdır ve yaşamları ayrıdır. Bunlar ise hep birlikte hareket etme halindeler. İstiyorlarki o curcunaya hemen alışabileyim. Hadi neyse bunları aşabilirim. Fakat eşim teyzesine de kaynanammış gibi davranmamı istiyor. Kadını da bir görseniz resmen bir diktatör. Resmen benim iki kaynanam var. 7 tane de görümcem. Bir de her şeye karışıyorlar. İstiyorlarki kıyafet almadan tutunda ev eşyalarına varana kadar hepsini almaya peşime takıp götüreyim. Götürmedin mi tavırlarından geçilmiyor. Kayınvalideme hediye aldım kadın açıp teşekkür bile etmedi. Çünkü kız kardeşine de alacakmışım. Resmen gıcık olmaya başladım. Nişanlım resmen 5 yaşındaki çocukların elini öpmemi istiyor. Ben mesafeli durdukça üzerime geliyorlar. Kayınvalidemin iki lafından biri kızkardeşinin çocukları ve kızkardeşi. Onlar benim için her şeyden önemli diyor. Gerekirse oğlumu reddederim diyerek beni üstü kapalı tehdit ediyor ayağını denk al diye. Nişanlım iyi ama onların yüzünden çok sorun yaşadık. Olsaki bir yere gidelim hemen ararlar çabuk gel şu geldi eve misafir bu geldi. Hatta bir keresinde mağazadayız ben bir şeyler bakıyorum. Arkamı döndümki beni bırakmış gitmiş. Aradım diyorki dayım gelmiş ben gidiyorum. Resmen kafayı yemek üzereyim. Ailemse biz sana demedik mi kızım bunlar sana uygun bir aile değil diye söyleniyorlar. Şimdi ben ne yapacağım ? :KK43:

CANIM aynı benim eski nişanlımın ailseine benziyor.. onlarda evde yiğen abla curcuna idi.. hep ailem ailem dedi sanki ben onlara kötülük yapmışım gibi sonuçç ayrıldık.. hayırlısı olsun hakkında ama sorunlar önemli.. peki sen ayrılmak istyr musun asıl olan bu ?

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım çok yalvardı ve beni ikna etti. Ailem aslanişanlanmamı istemedi :KK43:Çünkü ailesini hiç bir zaman onaylamadılar. Nişanlım Kürt. Buradan ayrımcılık yaptığım falan yaptığım çıkarılmasın lütfen. Aramızda çok fazla kültür farkı var geç olsa da anladım :KK43: ben çalışan bir bayanım. Fakat ailemin haklı olduğunu görür gibiyim. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çünkü onları zorla ikna ettim. Nişanlımın amcası ve babası teyze kızlarıyla evliler ikisi de kız kardeş. Birinin 8 çocuğu var birinin 6. Bunlar karşılıklı oturuyorlar ve birlikte yaşıyor gibiler. Ne zaman evlerine gitsem çoluk çocuk curcuna. Bense çekirdek ailede büyüdüm bizim ailede herkes birbirinin hayatlarına saygılıdır ve yaşamları ayrıdır. Bunlar ise hep birlikte hareket etme halindeler. İstiyorlarki o curcunaya hemen alışabileyim. Hadi neyse bunları aşabilirim. Fakat eşim teyzesine de kaynanammış gibi davranmamı istiyor. Kadını da bir görseniz resmen bir diktatör. Resmen benim iki kaynanam var. 7 tane de görümcem. Bir de her şeye karışıyorlar. İstiyorlarki kıyafet almadan tutunda ev eşyalarına varana kadar hepsini almaya peşime takıp götüreyim. Götürmedin mi tavırlarından geçilmiyor. Kayınvalideme hediye aldım kadın açıp teşekkür bile etmedi. Çünkü kız kardeşine de alacakmışım. Resmen gıcık olmaya başladım. Nişanlım resmen 5 yaşındaki çocukların elini öpmemi istiyor. Ben mesafeli durdukça üzerime geliyorlar. Kayınvalidemin iki lafından biri kızkardeşinin çocukları ve kızkardeşi. Onlar benim için her şeyden önemli diyor. Gerekirse oğlumu reddederim diyerek beni üstü kapalı tehdit ediyor ayağını denk al diye. Nişanlım iyi ama onların yüzünden çok sorun yaşadık. Olsaki bir yere gidelim hemen ararlar çabuk gel şu geldi eve misafir bu geldi. Hatta bir keresinde mağazadayız ben bir şeyler bakıyorum. Arkamı döndümki beni bırakmış gitmiş. Aradım diyorki dayım gelmiş ben gidiyorum. Resmen kafayı yemek üzereyim. Ailemse biz sana demedik mi kızım bunlar sana uygun bir aile değil diye söyleniyorlar. Şimdi ben ne yapacağım ? :KK43:
Allah hakkında hayırlı olanı nasip etsin..ama anladığım kadarıyla nişanlında o yapıda ki hemen aradıklarında gidiyor,diğer konularda da ailesinin dedikleri mantıksızda olsa senin söylediklerinden önemli:(onada hak vermek lazım çünkü o da öyle yetişmiş..
peki ben sana sorayım ayrıl demekle ayrılabilecekmisin cnm?

CANIM aynı benim eski nişanlımın ailseine benziyor.. onlarda evde yiğen abla curcuna idi.. hep ailem ailem dedi sanki ben onlara kötülük yapmışım gibi sonuçç ayrıldık.. hayırlısı olsun hakkında ama sorunlar önemli.. peki sen ayrılmak istyr musun asıl olan bu ?
Evet istiyorum :( malesef bunlardan bir cacık olmaz :( teyzesinin kızları da hep onların evde ne gitsem ordalar. Onlarla samimi olmamı istiyor ama gözleri ferfecir okuyor yapamıyorum. Bir tek eşimin bir kız kardeşi var evde onu seviyorum bir de halalarını. Diğerleri hep bi laf sokma dedikodu içerisindeler.

Evet istiyorum :KK43: malesef bunlardan bir cacık olmaz :KK43: teyzesinin kızları da hep onların evde ne gitsem ordalar. Onlarla samimi olmamı istiyor ama gözleri ferfecir okuyor yapamıyorum. Bir tek eşimin bir kız kardeşi var evde onu seviyorum bir de halalarını. Diğerleri hep bi laf sokma dedikodu içerisindeler.

ah canımm benimkinin de evi curcunaydı illa her seferinde gidelim derdi boğuluyrdum sonra istemiyrsun ailemi diye tutturdu.. ayrıldık anneme saygısızlık yapınca ailemiz biz hiç uyusamadık hep bi doldurşa geldi ve su anda sevgilisi var.. hayat cok kısa nolur kararını saglam ver pişma olma

Ah canım benim bu hikaye benimkine çok benziyor uzaklaş hemen . Ben evlendim ailesi bi acayip evlendiği hafta aradılar benimkini gel gel diye. Daha neler neler.sorun yaşarsın yıpranirsin ben çok yıprandim bıktım . Eşim benimde iyiydi ama ailesinin ister istemez etkisinde kalıyor. Kavgalar başlıyor.

valla dügün olup basından nikah gecip dul kalıcagınıa bastan bitsin 3 gun konusurlar nisan attı derler biter
hayatını karartma
aynısı bizim bi tanıdıga oldu artık evi esyaları seriliyo demis arkadasına ben cok mutsuzm ama mecbur evlencem hersey alındı vs diye sonra ne oldu 3 ayda bosandılar
kıza yazık

benim ailemin halaya kalmasına izin vermediler bizden biri kalkınca orkestrayı korkutmuşlar adamlarda müziği kesiyorlardı kız kardeşimi ve kuzenimi büyük eltim tehdit etmiş ağlatmışlardı aileme ve arkadaşlarımala ilgilenmemiş pasta verilmemiş kız arkadşım ve eşini hava alanına bırakırız deyip götürmemişler uçağı kaçırmışlar düğünde takılan altın ve paraların hepsini aldılar bize vermediler kuaförde ailemi yalnız bırakmışlar ya daha ne anlatabilirim ki daha çk şey var yazamıyorum buraya
ucagı kacırmıslar ve takılarınımı calmıslar sen hala bu ailetyle berabermisin

sen bence cok pasif kalmıssın neden nisanlın ve teyzen varken o anda demiyosun bunu bak askım teyzen sana kızını vericekis ama süt varmıs diye
yarın öbür gün senin cocugun olur bunlar kaynna verirler haberin olmaz

Evet istiyorum :KK43: malesef bunlardan bir cacık olmaz :KK43: teyzesinin kızları da hep onların evde ne gitsem ordalar. Onlarla samimi olmamı istiyor ama gözleri ferfecir okuyor yapamıyorum. Bir tek eşimin bir kız kardeşi var evde onu seviyorum bir de halalarını. Diğerleri hep bi laf sokma dedikodu içerisindeler.
valla o teyze kızlarınada güvenme sen sonucta duyuyoruz yani dogulularda valla cocuk olurda haberin olmaz gözleri felfecir okuyo dedin bak sende

şimdi okuma fırsatı buldum yazdıklarını. anlattıkların o kadar tanıdık ki. ben 20 yaşıunda öğrenciyim. annemle babam teyze çocukları ve ikisi de kürt. ama akraba olmalarına rağmen çok farklılar birbirlerinden. annemin ailesi senin ailen gibi babamın ailesi de aynı nişanlının ailesi gibi. küçüklüğümden beri babamın o aile yapısı yüzünden evde yüzlerce tartışmaya şahit oldum. annemle babam 23-24 yıllık evliler birbirlerini de gerçekten hala çok seviyolar avutmak için söylemiyorum görsen anlarsın zaten. ama sevgi yetmiyo malesef. babannem halamlar ve amcamlar sürekli ailemize karışmaya çalıştılar ve üstelik bu bahsettiğim insanlar zır cahil ve yobaz. medeniyetten habersizler. yarın öbürgün evlendiğinizde müsait misiniz diye sormadan cümbür cemaat evinize gelirler ve bundan hiç çekinmezler. rahatsız olursanız eğer suçlu siz olursunuz ayrıca. üstelik benim annem de çalışan bi kadın.işten gelince yorgun oluyo haliyle. çocukluğum hep babannem ve baba tarafım yüzünden kavgalarla tartışmalarla geçti. benim babam da nişanlınız gibi ailesine çok düşkün evliliğinizde de sürekli ailesini savunursa şaşırmayın. son iki yıldır daha iyiyiz çünkü annem artık babamın ailesiyle görüşmüyor. tabi bunun için boşanmanın eşiğinden döndüler. ben size böyle bi ailenin çocuğu gözünden yazıyorum yani çocuğunuz olursa iz kalıcak onda da. ailemi çok seviyorum annem ve babam beni ve kardeşimi sonsuz sevgiyle büyüttü ama arada çıkan huzursuzluklar bıktırıyo bi süre sonra. annem de sizin gibi mesafeli durdu hep. ama mesafeli durdukça iyice üstüne gelmeye başladılar arsızlığa yüzsüzlüğe vurdular babamı doldurmaya çalıştılar evde huzursuzluk çıkmasından zevk aldılar. kusura bakmayın uzun bi yazı oldu ama ben başımdan geçenleri size anlatmak istedim bu yazdıklarınız çok çok tanıdıktı çünkü.

Back