• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım ve ailesi :( Ayrılmalı mıyım sizce? lütfen yardım

Kesinlikle problem bak evlendikten sonra onlarla oturup kalkmani beklerler calisan olman hic mesele degil takmazlar gidip gelmezsen adini kötüye cikarir mutsuz ederler esin de onlara bagliysa cok zor koparman koparsab bile acisini senden cikarir...evli olanlarin sozunu dinle evlendikten sonra anladim her dedikleri cikiyor...

Çok kötü. Şimdi vazgeçmezsen boşanması da zor olur. Hiçbir zaman özeliniz olmaz, aile olamazsınız... Ben kalabalık aileleri çok severim sevdiceğimin ailesi de az çok kalabalıktır ama bu şekilde değil. Gezelim eğlenelim mutlu olalım diye uğraşırlar. Ben gelecek göremiyorum sizde...

Şimdi gördüklerin yeterli değil mi de evlilik hayatının ne kadar huzursuz olduğunu anlaman için kara kara ne yapacağını düşünüyorsun?

Nişan için ısrar ettiysen ne olmuş? Ailene siz haklıydınız demen, berbat ötesi bir evlilik yapmaktan ve muhtemel psikolojik buhranlardan daha mı zor?
Böyle evlilik olmaz.

Nişanlıma bir kez ayrılalım dedim kabul etmedi. Başka gelinleri de var birini hiç görmedim. Öyle bir anlatıyorlar ki kadını canavar sanarsın. Bir de akrabaları olacak kadın. Ama kadını şimdi çok iyi anlıyorum hiç bir söz hakkı yok. Oğulları gece 12 ye kadar yanlarında akşam yatmaya gidiyor sadece ve kadını o kadar kötülüyorlar ki inanamazsınız :( kendi sonumun da öyle olacağını düşünüyorum :(

Kabus gibi..Birde evlenince erkekler annelerine daha bir duskun oluyor aralarinda yalniz kalirsin yazik edersin kendine..

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım çok yalvardı ve beni ikna etti. Ailem aslanişanlanmamı istemedi :KK43:Çünkü ailesini hiç bir zaman onaylamadılar. Nişanlım Kürt. Buradan ayrımcılık yaptığım falan yaptığım çıkarılmasın lütfen. Aramızda çok fazla kültür farkı var geç olsa da anladım :KK43: ben çalışan bir bayanım. Fakat ailemin haklı olduğunu görür gibiyim. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çünkü onları zorla ikna ettim. Nişanlımın amcası ve babası teyze kızlarıyla evliler ikisi de kız kardeş. Birinin 8 çocuğu var birinin 6. Bunlar karşılıklı oturuyorlar ve birlikte yaşıyor gibiler. Ne zaman evlerine gitsem çoluk çocuk curcuna. Bense çekirdek ailede büyüdüm bizim ailede herkes birbirinin hayatlarına saygılıdır ve yaşamları ayrıdır. Bunlar ise hep birlikte hareket etme halindeler. İstiyorlarki o curcunaya hemen alışabileyim. Hadi neyse bunları aşabilirim. Fakat eşim teyzesine de kaynanammış gibi davranmamı istiyor. Kadını da bir görseniz resmen bir diktatör. Resmen benim iki kaynanam var. 7 tane de görümcem. Bir de her şeye karışıyorlar. İstiyorlarki kıyafet almadan tutunda ev eşyalarına varana kadar hepsini almaya peşime takıp götüreyim. Götürmedin mi tavırlarından geçilmiyor. Kayınvalideme hediye aldım kadın açıp teşekkür bile etmedi. Çünkü kız kardeşine de alacakmışım. Resmen gıcık olmaya başladım. Nişanlım resmen 5 yaşındaki çocukların elini öpmemi istiyor. Ben mesafeli durdukça üzerime geliyorlar. Kayınvalidemin iki lafından biri kızkardeşinin çocukları ve kızkardeşi. Onlar benim için her şeyden önemli diyor. Gerekirse oğlumu reddederim diyerek beni üstü kapalı tehdit ediyor ayağını denk al diye. Nişanlım iyi ama onların yüzünden çok sorun yaşadık. Olsaki bir yere gidelim hemen ararlar çabuk gel şu geldi eve misafir bu geldi. Hatta bir keresinde mağazadayız ben bir şeyler bakıyorum. Arkamı döndümki beni bırakmış gitmiş. Aradım diyorki dayım gelmiş ben gidiyorum. Resmen kafayı yemek üzereyim. Ailemse biz sana demedik mi kızım bunlar sana uygun bir aile değil diye söyleniyorlar. Şimdi ben ne yapacağım ? :KK43:

Böyle adetler etnisiteden ziyade yaşanan yerle ilgili oluyor sanırım. Bir kuzenimin eşi Ankaralı. Eşinin ailesi bir bayram biz de oradayken şakayla karışık o sırada 10 yaşında olan kaynının elini öpmesi ve ona abi demesi gerektiğini söylemişlerdi. Tabii bizim aile kahkahalarla gülüp "Ay ilahi!" diye tepki verince şaka olarak kaldı. Şunu demek istiyorum: Her ne kadar uyulmasını beklemedilerse de böyle bir âdetleri vardı ve Kürt değiller.

Benim nişanlım Çerkez; onların da çok sert âdetleri var normalde ama benden böyle bir beklentileri yok. Eğer olsaydı, çok üzülsem dahi ilişiğimi keserdim. Önemli olan alışık olup olmamanız değil; isteyip istememeniz. Böyle bir ailenin içinde yetişmiş dahi olsanız evliliğinizde böyle yaşamak istemeyebilirdiniz.

Sizi bir şey söylemeden bırakıp giden bir adam için değmez.

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım çok yalvardı ve beni ikna etti. Ailem aslanişanlanmamı istemedi :KK43:Çünkü ailesini hiç bir zaman onaylamadılar. Nişanlım Kürt. Buradan ayrımcılık yaptığım falan yaptığım çıkarılmasın lütfen. Aramızda çok fazla kültür farkı var geç olsa da anladım :KK43: ben çalışan bir bayanım. Fakat ailemin haklı olduğunu görür gibiyim. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çünkü onları zorla ikna ettim. Nişanlımın amcası ve babası teyze kızlarıyla evliler ikisi de kız kardeş. Birinin 8 çocuğu var birinin 6. Bunlar karşılıklı oturuyorlar ve birlikte yaşıyor gibiler. Ne zaman evlerine gitsem çoluk çocuk curcuna. Bense çekirdek ailede büyüdüm bizim ailede herkes birbirinin hayatlarına saygılıdır ve yaşamları ayrıdır. Bunlar ise hep birlikte hareket etme halindeler. İstiyorlarki o curcunaya hemen alışabileyim. Hadi neyse bunları aşabilirim. Fakat eşim teyzesine de kaynanammış gibi davranmamı istiyor. Kadını da bir görseniz resmen bir diktatör. Resmen benim iki kaynanam var. 7 tane de görümcem. Bir de her şeye karışıyorlar. İstiyorlarki kıyafet almadan tutunda ev eşyalarına varana kadar hepsini almaya peşime takıp götüreyim. Götürmedin mi tavırlarından geçilmiyor. Kayınvalideme hediye aldım kadın açıp teşekkür bile etmedi. Çünkü kız kardeşine de alacakmışım. Resmen gıcık olmaya başladım. Nişanlım resmen 5 yaşındaki çocukların elini öpmemi istiyor. Ben mesafeli durdukça üzerime geliyorlar. Kayınvalidemin iki lafından biri kızkardeşinin çocukları ve kızkardeşi. Onlar benim için her şeyden önemli diyor. Gerekirse oğlumu reddederim diyerek beni üstü kapalı tehdit ediyor ayağını denk al diye. Nişanlım iyi ama onların yüzünden çok sorun yaşadık. Olsaki bir yere gidelim hemen ararlar çabuk gel şu geldi eve misafir bu geldi. Hatta bir keresinde mağazadayız ben bir şeyler bakıyorum. Arkamı döndümki beni bırakmış gitmiş. Aradım diyorki dayım gelmiş ben gidiyorum. Resmen kafayı yemek üzereyim. Ailemse biz sana demedik mi kızım bunlar sana uygun bir aile değil diye söyleniyorlar. Şimdi ben ne yapacağım ? :KK43:
Ya bide ne yapacagim diye soruyorsu AT BU NIŞANI SANA EKREK MI YOK!! Sen adamlara tsk et gercek yuzlerini simdiden gosterdikleri icin ve onlar gitsin koyden saf ezik gelin bulsunlar kendilerine bacim evlendikten sonra iyice kafani bozdururlar sakin kanma nisanlina. Ayrica nisanlin da belli ki sana sahip cikmayacak evlenirseniz resmen seni magazada birakivermis bu nasil bir okuzluktur sanki 15 yasinda erkek. Birak su herifi benden soylemesi bosanirsiniz evlenirseniz!!

Nişanlıma bir kez ayrılalım dedim kabul etmedi. Başka gelinleri de var birini hiç görmedim. Öyle bir anlatıyorlar ki kadını canavar sanarsın. Bir de akrabaları olacak kadın. Ama kadını şimdi çok iyi anlıyorum hiç bir söz hakkı yok. Oğulları gece 12 ye kadar yanlarında akşam yatmaya gidiyor sadece ve kadını o kadar kötülüyorlar ki inanamazsınız :KK43: kendi sonumun da öyle olacağını düşünüyorum :KK43:

Aynen öyle :KK50:

Bu durumlari yasamis evli biri olarak soyluyorum aklin yolu bir hic uzatma ayril yol yakinken nisanlidan ayrilmak emin ol elinde cocukla ayrilmaktan daha kolay ... kultur farki olunca aile yapilari cok zit olunca inan ki olmuyor basta sevgin agit basar evlenirsin sonra ayrilcam diye mahfolursun...tecrube konusuyo karar senin hayat senin mantikli ol derim

Sizi mağaza da hiç birşey söylemeden bırakıp gitmesi şaka değil di mi:KK57: Yol yakınken bence nişanı atın.Ne siz daha fazla üzülün ne de sizi sevenleri (ailenizi) üzün...

Sizi mağaza da hiç birşey söylemeden bırakıp gitmesi şaka değil di mi:KK57: Yol yakınken bence nişanı atın.Ne siz daha fazla üzülün ne de sizi sevenleri (ailenizi) üzün...
Hayır şaka falan değil hepsi gerçek. Bu olayın üzerine yine ben kötü oldum. Onu ailesinden ayırmaya çalışıyormuşum :(

Ayrılın, açık ve net. Asla yapamazsınız, aranızdaki kültür farkı ve aileler yüzünden çıkan sorunlar aranızdaki aşkı da sevgiyi de saygıyı da alır götürür...Hem aileniz de razı değilmiş.
Eğer nişanlınız o aileden sıyrılmış, ailesinden ve onun kültüründen uzaklaşmış bireysel yaşayan biri olsaydı o zaman belki olurdu. Ama değil anladığım kadarı ile, sizi ortada bırakıp gidebiliyor, ailesine sizin alışık olmadığınız şekilde davranmanızı istiyormuş, o zaman kendine uygun bir kız bulacak ya da öyle taleplerde bulunmayacak. dayısı gelmişse gelmiş aniden gitmek ne demek...
Batıda doğup büyüsem de ben de kürtüm, , ama ben bile o adetleri kaldıramazdım ve kürt biri ile evlilik düşünmezdim, çünkü o adetlere alışmadım, bizim sülalede pek kalmadı öyle şeyler.
Ve onların fikrini asla değiştiremezsin nişanlının fikrini asla değiştiremezsin...bekarken 1 olan sorun evleninde 100 olarak çıkacak karşına...boğulursun....hayırlısı olsun hakkında

Kültürler çok farklı olunca anlaşmak zor olur.
Sanmayın ki nişanlınız ya da siz değişir ortama uyum sağlarsınız.
Çok zor ama karar sizin.

Nişanlıma göre beni çok seviyorlar. Fakat hiç gözüm tutmadı ailesini. Kaynanam yapsa da eşimin annesi der baş tacı ederim. Ama teyzesinin tavırları çok zoruma gidiyor. Kızları da ayrı bir alem. Ailem çok iyi niyetli insanlardır. Annem baştan istemese de evimize gelince çok hürmetkardır. Geçen kayınvalidem kızının yanına gidiyor yolcu etmeye gittik hediyelerle falan. Annem siz de gelin oturalım dedi. Hemen teyzesi atladı Ceyda çalışıyor niye gelelim ki. Sonra da derler annen niye gelmiyor. Ya annem niye gelsin size kadın davet etti sağolun diyeceğinize Ceyda evde yok diyosunuz. Nişanlım da hep koruyor öyle demek istememiştir bilmem ne.
benim eski esime gore de ailesi beni cookk seviyordu.. bosanm davasini acinca agziyla soyledi 'onlar seni kiskaniyor, kalpleri kotu' seklinde.. ailelerinin rezilligini ortmek icin hakli olan eslerini savunmasiz birakip kendilerinden sogutuyolar..

Back
X