• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım ve ailesi :( Ayrılmalı mıyım sizce? lütfen yardım

Kotu konusmak istemem ama bu bole zaten sahibinden fazla kopekleri havliyo:-(bence hic yazik etme kendine bak bu kadar seni yanimayaan insan hayatlarindan cikardiklarini sana aktariyo en basta ailen uyatiyo dinle ben ailemin rizasini almadan evlenenlerdenim allah razi gelmedi sen dinle aileni

Aynı şehirdeyseniz zor olacak sana farklı şehirdeyseniz bunlar sülalece size sık sık gelip kalırlar
Her halukârda zor

eğer cesaretin varsa ayrıl ben cesaretli olamadım sevgiliyken üstüme titreyen adam nişanlandıktan sonra sinyaller vermeye başladı ama ya olabilir deyip geçtim evlenince anyayı konyayı gördüm sürekli tartışmalar düğüne arkadaşlarıma ve aileme o kadar kötü şeyler yaptılarki olabilir deyip ailesini haklı çıkardı hatta iyi yapmışlar demeye başladı yıldır evliyim sürekli boşanmayı düşündüm ama cesaretli olamadım çalışmıyorum evdeyim birbirimize aşığız seviyoruz ama sürekli ailesi yüzünden tartışıyoruz şuan dış gebelikle uğraşıyorum zaten duygusal olarak kötüyüm ailesi yüzünden yine tartıştık beni hastanelik etti üstüme titreyen adam kafa tranvası geçirtti evlendikten sonra daha kötü olacak söyleyeyim bak bende zazayım eşimin annesi kürt babası türk ama ırkla hiç alakası yok aile yapısı farklıysa olmuyor ben yaşıyorum biliyorum yolun başındayken döne biliyorsan dön
Ne yaptılar düğününde çok merak ettim :(

Kotu konusmak istemem ama bu bole zaten sahibinden fazla kopekleri havliyo:-(bence hic yazik etme kendine bak bu kadar seni yanimayaan insan hayatlarindan cikardiklarini sana aktariyo en basta ailen uyatiyo dinle ben ailemin rizasini almadan evlenenlerdenim allah razi gelmedi sen dinle aileni
Çok teşekkür ederim

eğer cesaretin varsa ayrıl ben cesaretli olamadım sevgiliyken üstüme titreyen adam nişanlandıktan sonra sinyaller vermeye başladı ama ya olabilir deyip geçtim evlenince anyayı konyayı gördüm sürekli tartışmalar düğüne arkadaşlarıma ve aileme o kadar kötü şeyler yaptılarki olabilir deyip ailesini haklı çıkardı hatta iyi yapmışlar demeye başladı yıldır evliyim sürekli boşanmayı düşündüm ama cesaretli olamadım çalışmıyorum evdeyim birbirimize aşığız seviyoruz ama sürekli ailesi yüzünden tartışıyoruz şuan dış gebelikle uğraşıyorum zaten duygusal olarak kötüyüm ailesi yüzünden yine tartıştık beni hastanelik etti üstüme titreyen adam kafa tranvası geçirtti evlendikten sonra daha kötü olacak söyleyeyim bak bende zazayım eşimin annesi kürt babası türk ama ırkla hiç alakası yok aile yapısı farklıysa olmuyor ben yaşıyorum biliyorum yolun başındayken döne biliyorsan dön
Valla canim haklisin allah sanada kolaylik cok gecmis olsun.versin

Ne güzel yol yakın işte... İleri de çocuğunuz olsa asla alamazsınız, daha içlerine girmeden böyle. Daha neler çıkar kim bilir, okurken korktum. Bu ne yahu?

Valla sevgiliyken ayrilmak zor olur gibi gelir ne bizim gazimiza gel nede baskalarinin evlen ayril baskisina kendin zaten gormusun gercegi dusun tasin uzatma iyi yada kotu karar senin ama sunu dusun omur boyu iyi yada kotu herseye esinin ailesinin burnunu sokmasiyla yasayabilir misin herseyde basinizda biterler hee seviyosanda evlen ama baska sehirde yasayin yoksa huzuru tad tuz kalmaz
canım farklı şehirdede yaşasalar bir telefon yetebiliyor yazları haftalarca gelinip kalınıyo ben farklı şehirdeyim bir arama o akşamımızı zehir edbiliyor yada ziyarete gittiğinde giydiğin bir elbise yada makyajın yada söylediğin bir söz büyük tartışmalara neden olabiliyor

Cok haklisin canim ama napalim esimizin ailesini kokten yok edemiyoruz en azindan sorunlari aza indirebiliriz herkesin cabasi bunin icon.bide esimin ailesiyle benimkiler evleri karsilokli dogum icin eve gittigimde bozde cok sorun yasadik.ya ilk bebegim tecrubesizim adam bana sen bu cocuga bakamazsin diyo.:-Ddelircem.allahin izniyle oglum bir yasinda daha kimseye dokundurmadim hep kendim baktim
canım farklı şehirdede yaşasalar bir telefon yetebiliyor yazları haftalarca gelinip kalınıyo ben farklı şehirdeyim bir arama o akşamımızı zehir edbiliyor yada ziyarete gittiğinde giydiğin bir elbise yada makyajın yada söylediğin bir söz büyük tartışmalara neden olabiliyor

üzerine düşünmeye bile değmez KURTUL BACIM HEMEN KURTUL ARKANA BİLE BAKMA KAÇARKEN SONSUZA KADAR BEKAR KALSAN DA YEĞDİR İNAN BANA

"Dediklerinize katılıyorum fakat yine de nişanlımı seviyorum. Ayrılırsam çok üzüleceğimden korkuyorum :KK43: çünkü kendini zorunlu hissediyor bazı şeylerde de ailesinden korkuyor : ( o da bazı şeyleri elinden gelmeden yapıyor :KK43: fakat her şeye rağmen mantığım ayrıl diyor :KK43:

O nişanlını evlendikten en fazla 9 ay sonra sevmeyeceksin biliyorsun değil mi?
Çünkü ailesinin her istediğini yapmaya ,onları hep mutlu etmeye zorlayacak seni.
Yok seviyorum ayrılamadık dersen,şikayet etmeye hakkın yok derim. O karışıklığın içinde hizmet ederek,değer görmeyerek yaşa .Kendi düşen ağlamaz,insan sonu bu kadar belli bir şeye ,nasıl bile bile kendini ateşe atar.
Ayrıca şayet ayrılacağım dediğinde ,nişanlının seni kandırmasına izin verme.Mesela sana evimiz ayrı olacak bişey olmaz,istemezsen görüşmezsin ,FİX yalandır. Sonunda paşa paşa dediğini yaptırır.[/QUOTE]
bende sana katılıyorum benim eşim biz nişanlıyken aşkın ne senin memleketin ne de benim memlektimde yaşayalım ayrı bir şehirde yaşarız daha degerli oluruz diyordu düğünden iki hafta sonra memlekete tayin isteyecem babam yok akraballarımın içinde olmalıyız demeye başladı hatta sana rahatlık batıyor ailem sana ne yaptı sen abartıyon piskoloğa git demeye başladı erkekler evlendikten sonra inanılmaz bir şekilde ailelerine bağlanıyorlar

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım çok yalvardı ve beni ikna etti. Ailem aslanişanlanmamı istemedi :KK43:Çünkü ailesini hiç bir zaman onaylamadılar. Nişanlım Kürt. Buradan ayrımcılık yaptığım falan yaptığım çıkarılmasın lütfen. Aramızda çok fazla kültür farkı var geç olsa da anladım :KK43: ben çalışan bir bayanım. Fakat ailemin haklı olduğunu görür gibiyim. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çünkü onları zorla ikna ettim. Nişanlımın amcası ve babası teyze kızlarıyla evliler ikisi de kız kardeş. Birinin 8 çocuğu var birinin 6. Bunlar karşılıklı oturuyorlar ve birlikte yaşıyor gibiler. Ne zaman evlerine gitsem çoluk çocuk curcuna. Bense çekirdek ailede büyüdüm bizim ailede herkes birbirinin hayatlarına saygılıdır ve yaşamları ayrıdır. Bunlar ise hep birlikte hareket etme halindeler. İstiyorlarki o curcunaya hemen alışabileyim. Hadi neyse bunları aşabilirim. Fakat eşim teyzesine de kaynanammış gibi davranmamı istiyor. Kadını da bir görseniz resmen bir diktatör. Resmen benim iki kaynanam var. 7 tane de görümcem. Bir de her şeye karışıyorlar. İstiyorlarki kıyafet almadan tutunda ev eşyalarına varana kadar hepsini almaya peşime takıp götüreyim. Götürmedin mi tavırlarından geçilmiyor. Kayınvalideme hediye aldım kadın açıp teşekkür bile etmedi. Çünkü kız kardeşine de alacakmışım. Resmen gıcık olmaya başladım. Nişanlım resmen 5 yaşındaki çocukların elini öpmemi istiyor. Ben mesafeli durdukça üzerime geliyorlar. Kayınvalidemin iki lafından biri kızkardeşinin çocukları ve kızkardeşi. Onlar benim için her şeyden önemli diyor. Gerekirse oğlumu reddederim diyerek beni üstü kapalı tehdit ediyor ayağını denk al diye. Nişanlım iyi ama onların yüzünden çok sorun yaşadık. Olsaki bir yere gidelim hemen ararlar çabuk gel şu geldi eve misafir bu geldi. Hatta bir keresinde mağazadayız ben bir şeyler bakıyorum. Arkamı döndümki beni bırakmış gitmiş. Aradım diyorki dayım gelmiş ben gidiyorum. Resmen kafayı yemek üzereyim. Ailemse biz sana demedik mi kızım bunlar sana uygun bir aile değil diye söyleniyorlar. Şimdi ben ne yapacağım ? :KK43:
çok aradın mı bu çocuğu? hey allahım napcam diye soruyo bi de tabi ki ayrılcan..

O nişanlını evlendikten en fazla 9 ay sonra sevmeyeceksin biliyorsun değil mi?
Çünkü ailesinin her istediğini yapmaya ,onları hep mutlu etmeye zorlayacak seni.
Yok seviyorum ayrılamadık dersen,şikayet etmeye hakkın yok derim. O karışıklığın içinde hizmet ederek,değer görmeyerek yaşa .Kendi düşen ağlamaz,insan sonu bu kadar belli bir şeye ,nasıl bile bile kendini ateşe atar.
Ayrıca şayet ayrılacağım dediğinde ,nişanlının seni kandırmasına izin verme.Mesela sana evimiz ayrı olacak bişey olmaz,istemezsen görüşmezsin ,FİX yalandır. Sonunda paşa paşa dediğini yaptırır.
bende sana katılıyorum benim eşim biz nişanlıyken aşkın ne senin memleketin ne de benim memlektimde yaşayalım ayrı bir şehirde yaşarız daha degerli oluruz diyordu düğünden iki hafta sonra memlekete tayin isteyecem babam yok akraballarımın içinde olmalıyız demeye başladı hatta sana rahatlık batıyor ailem sana ne yaptı sen abartıyon piskoloğa git demeye başladı erkekler evlendikten sonra inanılmaz bir şekilde ailelerine bağlanıyorlar[/QUOTE]
Sanırım bunların kültürleri farklı. Kürtlerde fark ettiğim bir şey var, çok fazla biat kültürü var. Benim eşim okumuş bir insan ama o da amcası teyzesi onaylamadan adım atmaz. Ailem derdi de inanmazdım :( Zaten bunun ailesi bir ilginç utanmasalar tuvalete bile beraber gidecekler. Offf offff

Ne yaptılar düğününde çok merak ettim :KK43:
benim ailemin halaya kalmasına izin vermediler bizden biri kalkınca orkestrayı korkutmuşlar adamlarda müziği kesiyorlardı kız kardeşimi ve kuzenimi büyük eltim tehdit etmiş ağlatmışlardı aileme ve arkadaşlarımala ilgilenmemiş pasta verilmemiş kız arkadşım ve eşini hava alanına bırakırız deyip götürmemişler uçağı kaçırmışlar düğünde takılan altın ve paraların hepsini aldılar bize vermediler kuaförde ailemi yalnız bırakmışlar ya daha ne anlatabilirim ki daha çk şey var yazamıyorum buraya

benim ailemin halaya kalmasına izin vermediler bizden biri kalkınca orkestrayı korkutmuşlar adamlarda müziği kesiyorlardı kız kardeşimi ve kuzenimi büyük eltim tehdit etmiş ağlatmışlardı aileme ve arkadaşlarımala ilgilenmemiş pasta verilmemiş kız arkadşım ve eşini hava alanına bırakırız deyip götürmemişler uçağı kaçırmışlar düğünde takılan altın ve paraların hepsini aldılar bize vermediler kuaförde ailemi yalnız bırakmışlar ya daha ne anlatabilirim ki daha çk şey var yazamıyorum buraya
Manyak mı bunlar? Dertleri neymiş? Nerden bulduk bunları ya!

bende sana katılıyorum benim eşim biz nişanlıyken aşkın ne senin memleketin ne de benim memlektimde yaşayalım ayrı bir şehirde yaşarız daha degerli oluruz diyordu düğünden iki hafta sonra memlekete tayin isteyecem babam yok akraballarımın içinde olmalıyız demeye başladı hatta sana rahatlık batıyor ailem sana ne yaptı sen abartıyon piskoloğa git demeye başladı erkekler evlendikten sonra inanılmaz bir şekilde ailelerine bağlanıyorlar
Sanırım bunların kültürleri farklı. Kürtlerde fark ettiğim bir şey var, çok fazla biat kültürü var. Benim eşim okumuş bir insan ama o da amcası teyzesi onaylamadan adım atmaz. Ailem derdi de inanmazdım :KK43: Zaten bunun ailesi bir ilginç utanmasalar tuvalete bile beraber gidecekler. Offf offff[/QUOTE]
zor çok zor evlensen bir dert evlenmesen ayrı bir dert ama hani büyükler derdi ya bir kişiyle evlenmiyon aileyle evleniyorsun çok doğruymuş aile çok ama çok önemli bu arada ben zazayım eşimin ailesi türk çok farklı oldu ama benimkide tersi oldu

Manyak mı bunlar? Dertleri neymiş? Nerden bulduk bunları ya!
çingene işte giydiğim kot yada tişörtümün kol kısalığı bile sorun oluyor günümüzün yirmi yıl gerisinden geliyorlar bunu fark ettim bu ailede ben g doğuda küçük bir ilçede yaşıyorum ama ailem ve ben çok modern bir hayat sürüyoruz ailenin tek açık geliniyim hatta tek bayanıyım

Nişanlıma göre beni çok seviyorlar. Fakat hiç gözüm tutmadı ailesini. Kaynanam yapsa da eşimin annesi der baş tacı ederim. Ama teyzesinin tavırları çok zoruma gidiyor. Kızları da ayrı bir alem. Ailem çok iyi niyetli insanlardır. Annem baştan istemese de evimize gelince çok hürmetkardır. Geçen kayınvalidem kızının yanına gidiyor yolcu etmeye gittik hediyelerle falan. Annem siz de gelin oturalım dedi. Hemen teyzesi atladı Ceyda çalışıyor niye gelelim ki. Sonra da derler annen niye gelmiyor. Ya annem niye gelsin size kadın davet etti sağolun diyeceğinize Ceyda evde yok diyosunuz. Nişanlım da hep koruyor öyle demek istememiştir bilmem ne.
Canım şimdiden öyle demek istememiştir diyen adam yarın haklı olduğun hiç bir konuda yanında olmayacak. ayrıca akraba evliliği yapan tipler bunlar teyze olacak kadının kızlarından birini içten içe nişanlına yakıştırmadığını da bilemezsin. sen kurtulmaya bak. ilerde duyarsın ya teyze kızıyla evlenir ya hala kızıyla zaten böyle tipler..
dışardan kim çeker bunların kahrını?? nolur yol yakınken dön bak. bu aileye gelin gitmemek ilerde sana iyiki yapmışım dedirticektir yürekten inanıyorum.

Back