• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesinin ilgisizliği..

Canim su an 8 aylik evliyim senin yasadigin seyin aynisini ben de yasadim nisanlilik doneminde. Ustelik senin nisanlinin ailesi 16saat uzaktaymis, benim esimin ailesi 1 saat mesafeden ne geldiler ne gittiler ne aradilar ne sordular. Senin de dedigin gibi bir ihtiyaciniz var mi ya da neler yapilmasi lazim hiiic karismadilar her seyi esim halletti. Annem babam cok bozulur ve sinirlenirlerdi bu duruma biz kizimizi veriyoruz bu aileye ama bir arayip sormuyorlar diye ve bence cok da hakliydilar ben de cok kizardim. Hatta annem bula bula bunlari mi buldun demisti bana cok aglamistim evlenene kadar bu laf hep kulagimda cinladi. Fakat canim evlendikten sonra hepsi unutulup gitti. Esimin ailesi hala hicbir seye karismaz cok gelmez gitmezler ogullarinin evi bile olsa. 1-2 ayda bir gelirler. Benim hatta hic telefonda konusmuslugum bile yok sadece 2 haftada bir ziyaretlerine gideriz. Ailemle de ara sira telefonda konusurlar. Ama inan ki boyle olmasindan cok daha memnunum ben. Evliligimi sadece esimle yasiyorum ailelerin her isin icinde olmamasi buyuk bir huzur. Sana tavsiyem eger nisanlinla cok buyuk problemleriniz yoksa ailesinin arayip sormamasini dert etmemen. Umarim siz evlendikten sonra da bu tutumlarini surdurup evliliginize mudahale etmezler:)) mutlu ve hayirli bir evlilik diliyorum simdiden

Allah razı olsun bende senin için aynı temennilerimi iletiyorum..

Allah inşallah hepimizi huzurlu mutlu eder..

Zaten çevremde kim varsa hepsi fazla samimiyetin zararından bahsettiler, En iyisi belkide böyledir.. :31:

Amannn bunu mu takıyorsun kafana, boş ver gitsin. Benim kayıvalidem de böyleydi. Söz kestik, nişan yapıcaz eşimle konuştuk şu tarihte yapalım diye. Ben eve geldim aileme sordum bu tarih uygun mu diye, eşim gitti ailesine sordu karar verdik. Aramadı bile kayıvalidem, hani "ne yapılması gerekiyor, üzerimize düşenler nedir" diye. Herşeyi biz eşimizle yaptık. Düğün tarihin de aynen böyle karar verdik. Kayınvalidem yine aramıyor "hani düğüne kalktık neler yapılacak vs " falan yok. Biz yine her işi kendimiz yaptık. Annemler söyledi, "işte hiç aramıyorlar, ne ilgisizler, sanki komşunun oğlu evleniyor" vs vs vs.... Hatta olayı abarttı, çeyiz almaya benim de gelmem gerekiyor mu? gibi saçma bir soru bile sordu.
Bende konuştum kendisiyle." annecim, biz bir aile oluyoruz, sizi hazırlıklar aşamasında aramızda görmek istiyoruz. Ben çeyiz almaya gelmem gerekiyor mu sorunuza çok üzüldüm...." gibi bir konuşma yaptım. Meğer bakış açısı farklıymış. "herkes bana, sakın fazla samimi olmayın sonra cılkı çıkar , dedi bende uzak kalmak istedim" dedi. "Hazırlıklara bende katılmak istedim ama , bu sefer de kaynana değil mi herşeye karışıyor demenizden korktum" diye açıklama yaptı.
Düğünden sonra, sık sık annemleri arıyormuş kayınvalidem, "nasılsınız, iyi misiniz?" falan diye. Annem de bana "ben kayınvalideni çözüm, art niyeti yok kötü olmak istemiyor" dedi. Şimdi herşey yolunda.

O yüzden düğüne kadar, bu tarz şeyleri kafana takmamaya çalış. Bu dönemlerde etrafından hep bir memnuniyetsiz belirtileri duyacaksın. Herkesi memnun etmeniz imkansız. Ayrıca, herkesin kişiliği farklı. Kimi insan sıkılgan oluyor. "arayıp ne konuşacağım" diye düşünüyor olabilir.

Bir de, nişanlınızın ablasını size aktarması bana çok tuhaf geldi. İleri de yaşanabilecek sorunlarda pek idare edemeyecek gibi görünüyor. Çünkü erkeğe çok iş düşer. Ne kendi ailesini size, ne de sizinle ilgili bir durumu kendi ailesine anlatmaması gerekiyor. Bu çok yanlış.

her şeyden önce önemli olan kayınvalidenle yahut nişanlının diğer akrabalarıyla bir araya geldiğinde (bunun az olduğunu söyledin ama bir araya geldiğini düşünerek söylüyorum) bir problem/ gerginlik/ uyumsuzluk sezmiyorsan bence sorun yok. en nihayetinde tüm akrabanın katılımından ziyade senin nişanlınla birlikte bir uyum içinde bu süreci idare etmen daha kolay olacaktır. diğer tecrübelerin yani herkesin karışmasının filan çok daha yorucu olduğunu göz önünde bulundur.:40:

Amannn bunu mu takıyorsun kafana, boş ver gitsin. Benim kayıvalidem de böyleydi. Söz kestik, nişan yapıcaz eşimle konuştuk şu tarihte yapalım diye. Ben eve geldim aileme sordum bu tarih uygun mu diye, eşim gitti ailesine sordu karar verdik. Aramadı bile kayıvalidem, hani "ne yapılması gerekiyor, üzerimize düşenler nedir" diye. Herşeyi biz eşimizle yaptık. Düğün tarihin de aynen böyle karar verdik. Kayınvalidem yine aramıyor "hani düğüne kalktık neler yapılacak vs " falan yok. Biz yine her işi kendimiz yaptık. Annemler söyledi, "işte hiç aramıyorlar, ne ilgisizler, sanki komşunun oğlu evleniyor" vs vs vs.... Hatta olayı abarttı, çeyiz almaya benim de gelmem gerekiyor mu? gibi saçma bir soru bile sordu.
Bende konuştum kendisiyle." annecim, biz bir aile oluyoruz, sizi hazırlıklar aşamasında aramızda görmek istiyoruz. Ben çeyiz almaya gelmem gerekiyor mu sorunuza çok üzüldüm...." gibi bir konuşma yaptım. Meğer bakış açısı farklıymış. "herkes bana, sakın fazla samimi olmayın sonra cılkı çıkar , dedi bende uzak kalmak istedim" dedi. "Hazırlıklara bende katılmak istedim ama , bu sefer de kaynana değil mi herşeye karışıyor demenizden korktum" diye açıklama yaptı.
Düğünden sonra, sık sık annemleri arıyormuş kayınvalidem, "nasılsınız, iyi misiniz?" falan diye. Annem de bana "ben kayınvalideni çözüm, art niyeti yok kötü olmak istemiyor" dedi. Şimdi herşey yolunda.

O yüzden düğüne kadar, bu tarz şeyleri kafana takmamaya çalış. Bu dönemlerde etrafından hep bir memnuniyetsiz belirtileri duyacaksın. Herkesi memnun etmeniz imkansız. Ayrıca, herkesin kişiliği farklı. Kimi insan sıkılgan oluyor. "arayıp ne konuşacağım" diye düşünüyor olabilir.

Bir de, nişanlınızın ablasını size aktarması bana çok tuhaf geldi. İleri de yaşanabilecek sorunlarda pek idare edemeyecek gibi görünüyor. Çünkü erkeğe çok iş düşer. Ne kendi ailesini size, ne de sizinle ilgili bir durumu kendi ailesine anlatmaması gerekiyor. Bu çok yanlış.

Teşekkürler canım yorumun için sizinkilerde ki gibi bir durum yok. Bizimkilerde kötü niyetinden değil ama insan kırılıyor işte..

Dediğine katılıyorum takmayacağım sonuçta çok şükür art niyet yok , çevremde hep görüyorum çok sık arıyorlar falan diye rahatsız olan insanlar var, daha da kötüsü art niyet taşıyanlarda var.. Bir de nişanlım sadece hissettiğini söylemişti, ablam seni kıskanıyor sanırım diyerek.. O da saflığından onda da sıkıntı yok şuan çok şükür.
:9:

Onun İçin sıkıntı yok daha fazla..
:8: :21:

Canim su an 8 aylik evliyim senin yasadigin seyin aynisini ben de yasadim nisanlilik doneminde. Ustelik senin nisanlinin ailesi 16saat uzaktaymis, benim esimin ailesi 1 saat mesafeden ne geldiler ne gittiler ne aradilar ne sordular. Senin de dedigin gibi bir ihtiyaciniz var mi ya da neler yapilmasi lazim hiiic karismadilar her seyi esim halletti. Annem babam cok bozulur ve sinirlenirlerdi bu duruma biz kizimizi veriyoruz bu aileye ama bir arayip sormuyorlar diye ve bence cok da hakliydilar ben de cok kizardim. Hatta annem bula bula bunlari mi buldun demisti bana cok aglamistim evlenene kadar bu laf hep kulagimda cinladi. Fakat canim evlendikten sonra hepsi unutulup gitti. Esimin ailesi hala hicbir seye karismaz cok gelmez gitmezler ogullarinin evi bile olsa. 1-2 ayda bir gelirler. Benim hatta hic telefonda konusmuslugum bile yok sadece 2 haftada bir ziyaretlerine gideriz. Ailemle de ara sira telefonda konusurlar. Ama inan ki boyle olmasindan cok daha memnunum ben. Evliligimi sadece esimle yasiyorum ailelerin her isin icinde olmamasi buyuk bir huzur. Sana tavsiyem eger nisanlinla cok buyuk problemleriniz yoksa ailesinin arayip sormamasini dert etmemen. Umarim siz evlendikten sonra da bu tutumlarini surdurup evliliginize mudahale etmezler:)) mutlu ve hayirli bir evlilik diliyorum simdiden

her insanin ailesi aile akraba iliskisi iyi olmayabiliyor.bendede ayni sorun var.babam yuzunden tum evet tum akrabalarla kusuz ve dugunume kimse gelmedi :))) bu benim sucum degil nisanlinin da sucu yok.o iyiyse gerisini hic takma

Her ailenin beklentisi yaklaşımı farklı olabilir takmamak gerek ve zaten çevremden gördüğüm kadarıyla ilk başlarda herkeste böyle oluyor insanlar birbirini yeni tanıyor hayatına yeni birini aldığında benliğin önce bir kabullenir sonra yavaş yavaş tanıyarak anlayıp anlaşamadığına bakarsın zamanla özlersin karşındakini ondan yola çıkarsak nişan evresinde her aile böyledir yorumları tam okuyamadım yaşayan arkadaşlar anlatmıştır muhakkak evlendikten sonra daha farklı daha samimi oluyor aileler kendi aralarında çocuk olduğunda hatta daha farklı arkadaşlarımdan gördüm biliyorum inanın :12:Çok fazla samimiyette iyi değildir saygı olduğu sürece insanlar arasında yeterli mesafede iyidir bazen hatta söz-nişan evresiyle düğün zamanına kadar aileler pek bir araya gelmeseler daha iyi olur kanaatindeyim :9:Canınızı sıkmayın hiç mutluluğunuza odaklanın Rabbim tamamına erdirsin:16:

Selam Kızlar;

Uzun zamandır sizleri takip etmekteyim, ancak yeni yazma fırsatı buldum.. Hepinizden ricam,bana düşüncelerinizi söylerseniz benimde aklımda değişik fikirler oluşsun istiyorum.. Bu arada Elmayra( İsmini yanlış yazmamışımdır inşallah..:97:) umarım burdasındır seninde fikirlerini çok beğeniyorum ve yorum bekliyorum.. İnanın nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum yanlış bir hareket sergilememek için insanlardan fikir almam lazım.. :28:

Evet arkadaşlar ben nişanlanalı 4.5 ay gibi bir süre oldu. Nişanlım çok anlayışlı, çok sakin uysal bir yapıya sahip. Kimse dört dörtlük değildir ancak çok uyumlu bir çift olduğumuzu söyleyebilirim. Benim problemim nişanlımın ailesi ile ilgili.. Tam olarak çözemediğimailede bir kopukluk var, tamam herkes çok samimi olacak diye bir kaide yok ancak değişik birşey çözemedim.. Mesela küçük aklıma gelen bir örnek; Amca yeğenini çocuğunu görmeye 1.5 ay sonra gidiyor..

Şimdi benim sıkıntım onların kendi içinde ki kopukluğu değil tabi ki, bu kopukluğu benim ailemde de aynı şekilde sürdürmeleri.. Kızlar ailem ve nişanlımın ailesi 16-17 saat uzaklıkta oturuyorlar. Dolayısı ile gel git yapamıyoruz , ancak ailesinin bizim yaşadığımız şehirde çok samimi akrabaları var.. Nişan olmadan önce Haziran 2013 de tanışma oldu, nişanımda Eylül 2013 de oldu. . Yani haziran ayından bu yana tam 6 aydır annemi ve babamı aradıkları 5 parmağı geçmez..

Yanlız sıkıntı şudur ki nişanlımın babası çok erken yaşlarda vefat etmiş, annesi ise köy kadını onu asla suçlamıyorum hep bilmiyordur diye düşünüyorum.. Tanışmada ve nişanda anne görevini abla , baba görevini amca ve ablanın eşi enişte aldı.. Ancak bu kişilerin annemle ve babamla ilgisi alakası yok .. Nişanlımı çok severler ancak babam nişanlımın ailesine çok kızgın, isteme oldu bitti ne ses var ne seda .. hazirandan beri... Kopuklar hemde çok bende bunu sindiremiyorum ailemin sayılmadığını düşünüyorum..
İşte asıl problemim bu kızlar lütfen bu konuda bana yardımcı olun ablasına ve eniştesine ve amcasına nasıl ailemi saydırabilirim bu yaptıkları çok ağrıma gidiyor artık buna bir akıl lütfen...

Bugün nişanlım aradı ablamla eniştemle konuştum dedi, işte ablasının söyledikleri " ben ailesini annesini çok seviyorum. Aklımda aslında ancak arayınca yanlış bir ifade kullanırım farketmeden ondan korkuyorum" demiş.. Allah aşkı için bu cevap doğrumu ben mi konuşayım ne yapayım? Bende nişanlım böyle deyince bi sinirlendim.. Ne alaka ya diye söylendim. Ben sininrlenince o da sinirlendi kapattık telefonu.. Ne yapayım kızlar..

Not: Ailesinde art niyet asla yok çok iyi insanlar ama bu kadar düşüncesizliğe gelemiyorum kızlar.. Birde ablası beni çok fazla kıskanıyor nişanlımın söylediğine göre bilmiyorum ne derece etkisi vardır..
:50:

Bu tarz durumlar sanırım her nışanlılık döneminde oluyor..
Benimde nışanlılık dönemim böyleydi..
Benim ailem arada bir diyorlardı..
Niye sesleri solukları çıkmıyor diye..
o dönemlerde ben arayı buluyordum..
Kayınvalidemi arıyordum tatlı dille bizimkiler size alınıyolar anne diyerek
belli ederdim arayı bulurdum ama kimseyi kırmadan
güzellikle her iki tarafada yansıtırdım durumu
eşimin ozamanki dönemlerde de desteği olmadı değil tabi..
iki farklı aile kültürleri ayrı adetleri gelenekleri ayrı..
Bence sizin arayı bulmanız gerekir diye düşünüyorum..
Eskiden böyle sıkıntılar yoktur çünkü aileler evlatlarını
kendi çevrelerinde tanıdık birileriyle başgöz ederler..
Ama şimdi aileler evlatlarının bulduğu sevdiği insanları
kabul ediyorlar.. ailelerini tanımıyorlar ee haliyle de çekiniyorlar..
Siz bi deneyin karşı tarafla konuşmayı güzellikle
düzelicektir herşey.. :34:

Selam Kızlar;

Uzun zamandır sizleri takip etmekteyim, ancak yeni yazma fırsatı buldum.. Hepinizden ricam,bana düşüncelerinizi söylerseniz benimde aklımda değişik fikirler oluşsun istiyorum.. Bu arada Elmayra( İsmini yanlış yazmamışımdır inşallah..:97:) umarım burdasındır seninde fikirlerini çok beğeniyorum ve yorum bekliyorum.. İnanın nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum yanlış bir hareket sergilememek için insanlardan fikir almam lazım.. :28:

Evet arkadaşlar ben nişanlanalı 4.5 ay gibi bir süre oldu. Nişanlım çok anlayışlı, çok sakin uysal bir yapıya sahip. Kimse dört dörtlük değildir ancak çok uyumlu bir çift olduğumuzu söyleyebilirim. Benim problemim nişanlımın ailesi ile ilgili.. Tam olarak çözemediğimailede bir kopukluk var, tamam herkes çok samimi olacak diye bir kaide yok ancak değişik birşey çözemedim.. Mesela küçük aklıma gelen bir örnek; Amca yeğenini çocuğunu görmeye 1.5 ay sonra gidiyor..

Şimdi benim sıkıntım onların kendi içinde ki kopukluğu değil tabi ki, bu kopukluğu benim ailemde de aynı şekilde sürdürmeleri.. Kızlar ailem ve nişanlımın ailesi 16-17 saat uzaklıkta oturuyorlar. Dolayısı ile gel git yapamıyoruz , ancak ailesinin bizim yaşadığımız şehirde çok samimi akrabaları var.. Nişan olmadan önce Haziran 2013 de tanışma oldu, nişanımda Eylül 2013 de oldu. . Yani haziran ayından bu yana tam 6 aydır annemi ve babamı aradıkları 5 parmağı geçmez..

Yanlız sıkıntı şudur ki nişanlımın babası çok erken yaşlarda vefat etmiş, annesi ise köy kadını onu asla suçlamıyorum hep bilmiyordur diye düşünüyorum.. Tanışmada ve nişanda anne görevini abla , baba görevini amca ve ablanın eşi enişte aldı.. Ancak bu kişilerin annemle ve babamla ilgisi alakası yok .. Nişanlımı çok severler ancak babam nişanlımın ailesine çok kızgın, isteme oldu bitti ne ses var ne seda .. hazirandan beri... Kopuklar hemde çok bende bunu sindiremiyorum ailemin sayılmadığını düşünüyorum..
İşte asıl problemim bu kızlar lütfen bu konuda bana yardımcı olun ablasına ve eniştesine ve amcasına nasıl ailemi saydırabilirim bu yaptıkları çok ağrıma gidiyor artık buna bir akıl lütfen...

Bugün nişanlım aradı ablamla eniştemle konuştum dedi, işte ablasının söyledikleri " ben ailesini annesini çok seviyorum. Aklımda aslında ancak arayınca yanlış bir ifade kullanırım farketmeden ondan korkuyorum" demiş.. Allah aşkı için bu cevap doğrumu ben mi konuşayım ne yapayım? Bende nişanlım böyle deyince bi sinirlendim.. Ne alaka ya diye söylendim. Ben sininrlenince o da sinirlendi kapattık telefonu.. Ne yapayım kızlar..

Not: Ailesinde art niyet asla yok çok iyi insanlar ama bu kadar düşüncesizliğe gelemiyorum kızlar.. Birde ablası beni çok fazla kıskanıyor nişanlımın söylediğine göre bilmiyorum ne derece etkisi vardır..

canım benim, bak biz 6 yıldır beraberiz eşimle 4,5 aylık evliyiz.. bizim de aileler öyle çok yakın değil birbirine.. kırkda yılda bir ararlarsa ararlar birbirlerini.. ama problem olmuyor.. 2 taraf da problem etmiyor bunu :) çünkü bizim karşılıklı kv lerle aramız iyi.. eşim annemle iyi anlaşır ben kv le iyi anlaşırım.. bizimkiler de uzak olunca öyle oluyor malesef :) bence senin kendi açından nişanlının ailesiyle problemin yoksa aynı şekilde nişanlının da senin ailenle.. yapman gereken tek şey babanı biraz yumuşatman.. babacım işte öyle kabul edeceğiz ne yapalım.. bak bana karşı iyiler, herkes bir olmaz gibi yaklaşımla babanın sertliğini kırmalısın bence.. görümcende de kıskançlık olabilir her insan bir değil ama nişanlın bunu sana neden söylüyor onu anlamadım.. sen kendin böyle birşey sezmediysen kadın sana ılımlı yaklaşıyorsa nişanlının bu yaklaşımı da yanlış geliyor bana göre.. eğer böyle bir kıskançlık gerçekten varsa, rahatsız edici boyuta geçmedikçe, yani sizin hayatınıza müdahele etmek gibi falan, görmezden gel derim..

merhaba bayanlar.

ortada dert edilecek hiç bir eşy yok benimkiler nişanlıyken iyiydiler sürekli gelip gidelmek istediler biz avrupa onlar anadolu ee biraz zordu babamda pek sevmezdi daha nişanlıyken bu şekilde olmasını falan neyse arar sorardı anneler birbirlerini neyse evlendik herşey bitti aileler görüşmemeye başladı hep arayan annemdi kv bende hep kv yakın olmak istedim iş çıkışı yemeğe oraya gitik biz olmadan yemiolardı falan ve biz sözden başladık anlaşamamaya herşey sıkıntı oldu oğluna çok düşkün evden çıkmasını kabullenemedi bende herşeyi sorun yaptı benimle sorunu anneme yansıttı annem her bana geldiğinde bi sebepten tartışma çıkardı onun için böyle olacaksa hiç olmasın daha iyi bende şimdi 2 si bir araya gelmicek diyorum biz baştan çok gittik geldik araya mesafew koyamadık ondan oldu şimdi arada giderim o hep ister gene ama gitmm onun için hiç düşünme bile boşver nişanlınla iyi olmaya bak evlenincede araya mesafe koy bide görümcen varmışş amannnnnn diyorummm benimki 17 yaşında gör tam bir kör kepçe :) arayı kızıştıran onun için evinde ol rahat ol ailenlede konuş boşver baba de babası falanda yokmuş zaten babanın çok takıcağı bişey yok yani.

bir evde babanın ağırlığı bambaşkadır. enişte amca gelmiş istemeye ama sonrasında kendi çocuğu değil neticede ne kadar içten arayabilir ki :44:
kız kardeşinin de farklı sorumlulukları vardır evlimi bilmiyorum ama
annede köydeymiş belki çekiniyor aramaya rahatsızlık vermemek için belki de nişanlılık safhasında yanlış anlaşılmalar olmaması için fazla yüzgöz olmak istemiyordur..
böyle ilişkiler zorla olmaz kendi aralarında kopukluk olabilir hoş her ailede olabilir böyle şeyler,
hiç dert etmeyin sürekli aranıp her şeye karışılmasından sa biraz uzaklık daha iyidir.
siz nişanlınızla güzel anlaşmaya , birbirinizi iyice tanımaya bakın.
ailelerde de kavga gürültü olmasın da varsın az görüşsünler
:34:

Selam Kızlar;

Aile durumları baba yokluğu benim sözlümle aynı tıpatıp yalnız sana şunu söyleyeyim bu kadar takılma zamanla herşey düzelir benim kayinvalidem ve sözlümün abisi yoktan bir sebepten çocuk gibi küsüp sözü terkettiler günlerce ağladım benlik hiçbirşey yoktu ama hiçbiri beni aramadı daha neler neler... Şimdi ne sözlüm ailesi ile görüşüyor ne de ben onları arayıp soruyorum herkes zamanla düzelir diyor bende zamana bıraktım ama asla unutmayacağım yaptıklarını bunu anlattım çünkü beterin beteri vardır üzmeyin birbirinizi demekki yol yordam bilmiyorlar insan gönülleyi bilmiyorlar deyip geçin art niyetli değillerdir kesinlikle.

Yorumları okuyamadim.ama bence buyutulcek hic bir sorun yok hem mesafe uzak hem de birbirlerini tanimadiklari için bucçok normal.enişte ve ablada genç galiba onlarda nesil hareket etmesi gerektigini bilmiyorlardır doğal olarak eğer genclerse tabi...ablada bu konulara eşiyle kendisini pek karistirmak istemiyor sanirsam.

Ne güzel ya hiç yüz göz olmasınlar işte :53:
Yüz göz olup samimileştikçe neler olabilir bir düşünsene böyle en azından herkes sınırını koruyor
Ki bence 5 kez aramışlar daha ne

Evet, daha ilgili olsalar daha iyi olurdu ama tek sorunları sık sık arayıp sormamak olsun.

Kendi hallerinde, rahat insanlar heralde.

Biz eşimin aileisyle 10 dk yürüme mesafesinde oturuyorduk.

Kv bize çok sık gelip giderdi bizde giderdik ama 1 kere bizi ailecek evine davet etmedi.

Ev görme diye bi adet vardır bizde mesela, kız istendikten sonra kız tarafı erkek tarafına gider. Biz gitmedik, çağrılmadık.

Ki ben düğün üstü bunu açık açık kvnin yüzüne söyledim, ''benim babam daha sizin evinizin yolunu bile bilmiyo 1 kere çağırmadınız'' dedim, ay kızım düşünemedim kusura bakma dedi ama yinede çağırmadı :1:

Evlendik, ne eşimle beni yemeğe çağırdı nede ailemle birlikte çağırdı. Benim ailemde onların düşüncesizliğine verdi.

Bence aileni bu konuyu takmamaları konusunda sen telkin et. ''Düşünemiyolar baba, boşver. Tek sorunumuz bu olsun'' de gönlünü yap.

Hatta annem kv ye pike takımı almıştı, düğünden sonra beni yemeğe çağırdığında götüreyim diye.

O beni çağırmadı bende pikeyi götürmedim.

Oh canıma değsin. Bi ara yüzüne vurayım bari.

Son düzenleme:
Kızlar sonradan yorum yapanlara da teşekkür ederim sorun çözülmüştür.. :42: :16:

Sevg. Sayg.

teşekkür ederim ancak 6 aydır aranan sayı 5 parmağı geçmiyor bunun yarısıda bayramdadır.. ayrıca yemeğe bile çağırmadı akrabalarından hiç kimse nişan sonrası.. normal mi kızlar ya.. Benmi abartıyorum ama babamlarda çok kızgın, ekmek aldılar sanki diyor.. :43:

Her ailenin kulturu farklidir. Aramamalari ilgisiz olduklari anlamina gelmez, bence babaniza bunu anlatin. Ben de evlenmeden once tam tersiydi. Isteme olduktan sonra kayinpederim telefonla babami aramis, babam adamcagizi tanimamis :) Yani soylemek istedigim, olabilir, normaldir boyle seyler. Onun butun ailesinin sizin ailenizin geleneklerine (ya da kulturune) uyum saglamasini bekleyemezsin.

Kardesini de hic kafana takma, kiskanmis belli :)

Son düzenleme:
Bende nisanliyim 7 ay oldu nisanlimin ailesini bir isteme gunu bir de nisan da gordum onun disinda ailemi bir kere aramadilar bayramda gelmediler aradim acmadilar ziyaretlerine gittim musait degiliz dediler o gun bu gundur ne ararim nede sorarim nisanlim da bizim evden cikmaz cok takmamak lazim uzuldugunle kalirsin boylesi daha iyi arada mesafe oluyor problem olusmuyor

Yani ne bir telefon , ne de bizim şehir de ki akrabalarını arayıp biz uzaktayız nişandan sonra davet edemedik, bari siz bizim yerimize ağırlayın.. Hiçbir ilgi yok... :KK50:
Merhaba bu durumu bende yasamistim cok zor donemdi cok sukur bitti gitti )
Gerci hala daha yasiyirum fakat alistim artik aldiris etmiyorum

Back
X