• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma, boşanan kadınlar yorum yapsın tecrübeleriyle lütfen

Hayatta hepimiz bu tür hatalar yapıyor kimisi aşk konusunda yapıyor kimisi iş konusunda kendini suçlu hissetme .Hayatta hepimiz sınavlar veriyoruz bu hayat imtihan yeri zaten senin suçun yok .İnsanız hepimizin hayatında bu hatalar var .Ama o adamdan kurtul seni haketmiyor .Kendine çok güzel bir hayat çiz umarım bundan sonra çok mutlu olursun

babasi da mi mutlu mesut hayatina devam etsin? Sadece annenin sorumlulugunda değil bu cocuk, babanne dün oyle demistir bugün böyle, bunlari dusunerek haraket etmeliydiniz.
Siz cocugun sekere kandigi gibi adamın iki jestine, guzel lafina kanip gerisini koyverip evlenmissiniz sonra da kem küm.

zaten çocuğu geçin hem maddi hem manevi hem de fiziksel şiddete uğramissiniz, bu konudaki en son problem çocuk.
Orası kesinlikle öyle. Ama şöyle birşey var öz anneye iki kelam edemeyen insanlar bunlar normalde. Ama bana gelince aslan kesiliyorlar kendilerinden daha fazla sorumluluk görüyorlar benim için. Hal böyle olunca zamanla eşimmi diyim eski eşimmi ona göre tutum aldı ve bu şekilde soğukluğa bağlı kötü şeyler haksızlıklar yaşadım

Hayatta hepimiz bu tür hatalar yapıyor kimisi aşk konusunda yapıyor kimisi iş konusunda kendini suçlu hissetme .Hayatta hepimiz sınavlar veriyoruz bu hayat imtihan yeri zaten senin suçun yok .İnsanız hepimizin hayatında bu hatalar var .Ama o adamdan kurtul seni haketmiyor .Kendine çok güzel bir hayat çiz umarım bundan sonra çok mutlu olursun
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için bin katı sizi bulur inşallah 🙏

Bırakın ayrıykeni evliyken de herkes tekti ki. Herkes kendi parasını harcardı ödü kopardı bişey isterim diye

Farkında mısınız bilmiyorum, ama ortada bir evlilik yok sadece boşuna kaybedilen bir zaman var. Size birşeyler almaktan ödü kopan biriyle ne zamana kadar devam edebilirsiniz onu düşünün. Yaşınızda genç ise hiç vakit kaybetmeden yol verin derim çünkü yaş ilerledikçe kadınların hayatını yeniden kurması daha zor oluyor.

Farkında mısınız bilmiyorum, ama ortada bir evlilik yok sadece boşuna kaybedilen bir zaman var. Size birşeyler almaktan ödü kopan biriyle ne zamana kadar devam edebilirsiniz onu düşünün. Yaşınızda genç ise hiç vakit kaybetmeden yol verin derim çünkü yaş ilerledikçe kadınların hayatını yeniden kurması daha zor oluyor.
30 yaşındayım ama inanın bu insanlar hayatıma girdiğinden beri 50 gibi hissediyorum.

Evet vardı şiddet ayrılıyorum boşanıyorum dediğimde bıraktı bana vurmayı
Niye vuruyordu peki sana adi ne yapmissin da? Yazımından akli basinda bir kadin oldugun cok belli nasi bi akil tutulmasi yasadin da onca zaman cektin bu ortami ilginc. Ve ne kadar kısa bir sürede evlendin de bu ucuz adam kendini gosteremedi basta?

Geçmiş olsun sizede umarım en hayırlısı neyse o başınıza gelir. Geçen kardeşim bana bişey söyledi bende size söyleyim gerçekten hayat böyle şeylerle uğraşmak için çok kısa değilmi? Ömür kaç yılki böyle mi heba edeceğiz. İnanın ölümden başka herşeye çare var bugün üzgünüm ama bir ay sonra çok iyi olacağımı biliyorum. Sizde öyle düşünün
Hatta burnundan getirdikleri o tatilden yola çık bunu düşünürken. Insan hayatinda kac kez tatile gider? kac yaz yaşar nihayetinde? Çok sayılı. Hele bir baskasiyla birlikte daha da az. Orda bile rahat vermemisler.

Ben burdaki cocuklu kadinlarin soylemlerine katılmıyorum. Babasi tabi bakacak durumu degil bu. Resmen Derya bakar kafasiyla evlenmis. Senin üstünden babacilik oynayacak akli sıra. Bu kadar pinti bencil bir mahluk nemalanacagi bir sey olmasa niye evlenir. Sahi evlenirken nasil masraf etti bu nişana dugune gelinlige bu cebindeki akreple?

Destan yazmışsınız.Detaylar boğuyor.Hatayi sekuler ve muhafazakar evliliğinde baştan yapmissiniz.
İkincisi de çocuklu bir adamla evlenirken o adamın baba olduğunu unutmayın.
Üçüncüsü hiç nisan sevgililik dönemi olmadı mı bu adamın cimriligini görmediniz.

İyi geceler herkese belki uyuyorsunuzdur ama sabah okurum. Uzun yazacağım çünkü gerçekten anlaşılmak istiyorum lütfen 5 dk zaman ayırıp okuyun cok hayra geçer iki kelime yorumunuz bile. Kafam cok karışık cunku ve herşey tanıdıklarla konuşulmuyor. Benim evlendiğim günden beri gerek fiziksel gerek psikolojik şiddet gördüğüm berbat bir evliliğim vardı. Kişisel bakımına cok dikkat eden giyinmeyi cok seven modern birisiydim evlenmeden önce fakat psikolojimi o kadar bozduki bu adam ve ailesi yemin ederim dilenci kılığına girmiştim artık odaklanamama unutkanlık bakımsızlık ne ararsanız vardı düşünmekten artık. Neyse 3 yıllık bir evlilik ve bir seneden fazladır ayrı yaşıyoruz. Köpek gibi seviyodu beni evlenmeden önce anlar kadınlar hisseder. Jestler hediyeler, gelirinden fazla harcamalar.. tabi bu anlattıklarım evlenmeden önceydi, o sıra çalışıyorum işe servisle gidiyorum ara arada babamın arabasıyla. Bana kendi arabasını zorla vermişti almadığım istemediğim halde. Neyse biz gerçekten seküler bir aileyiz onlarda anadolu insanı klasik. Bağnazlık olarak demiyorum ama onlar namazında niyazında bizim ailede özel günlerde alkol alan başı açık doğuluyuz bu arada burada öyle kadınlar varsa aile yapımızı bilir. Eşimin bir kızı var 14 yaşında. Sorun aslında tamamen bu bence. Benim çocuğum yok ve çocuk yapmayı düşünmüyordum anaç değikim yemin ederim zerre annelik içgüdüm yoktu. Eşiminde nasıl işine geliyordu bu durum anlatamam. 2 sene boyunca bir gün olsun paran varmı demedi evli kaldığımız sürede işsiz kaldığım zamanlar oldu babamdan para aldım bildiği halde niye bana söylemedin demedi. Araba almak istedim kıvrandım kredi diye ben alırım bin demedi (isteseydi alırdı veya beraber alabilirdik). Babam halime üzüldü de aldı kıyamadı adam evlat dedi evlendi gittiysede. O kadar doluyumki. En ucuz otelde tatile gittim kendi paramla ailesi laf etti diye eşim evdeymişiz numarası yaptı söylemedi tatili cunku ben kendi paramla telefon dahi alsam eşimi çekip sorgulayan insanlardı. Kızına onlar bakıyor bir senedir ve biz ayrı yaşıyoruz anlaşamadık davada açmadık. Yani bana direttikleri kızı madem öyle babası tekken niye almadı hadi ben engel oluyordum diyelim beraber ken. Alışmışlar cunku suçlamaya günah keçisi aramaya.. o kadar saygısız değişik insanlarki yazmaya üşeniyorum daha fazla anlat anlat bitmez. Davamı açacağım ailem başından evlenmemi hiç istememişti fakat bir yandan üzüldüklerini de görebiliyorum ama böyle nereye kadar bekliyim. Çok yalnız hissediyorum bir yandan da uzun süredir kendimi, yaşadığım haksızlıklar aklıma geldikçe panikatagım tutuyor.. varı yoğu kendi kızıydı ulan niye hayatını ona adamadın da madem benle evlendin hayatımı böyle berbat ettin demek istiyorum bir yandan. Bir yandan hala beni ikna etmeye çalışıyor ama çok soğudum asla eskisi gibi olmaz ve bişeyler düzelmez bunuda net biliyorum. Tam olarak neyi duymak istiyorum bilmiyorum ama anlattım işte. Buradan genç kızlara tavsiyem çocuklu insanlar la asla evlenmeyin. Yıkılmış olan yuvalarının hesabını bile içten içe size kesiyorlar bizzat deneyimledim. Üzerime düşen tüm sorumlulukları maddi manevi yetine getirmeme rağmen evlendikten sonra bambaşka birine dönüşen bu adam dönüp dolaşıp kızım ortada kaldı biz keyifmi çatalım muamelesi yapıp bu konuda en Fransız olan benden intikam aldı ve vicdanını rahatlattı. Çocuğun Annesine bu kızın anneye ihtiyacı var sen doğurdun diyemeyen insanlar bana sen evlenirken biliyordun nutukları attı. (Evlenirken annesi bakacak dendi Bana) olay böyle yani cok uzun yazdım kusura bakmayın sadece zaten fiziksel olarak ayrıyken mahkeme kağıt üzerind ayrılık olayı biraz gerdi beni ve konuşarak rahatlayan bir insanım biraz. Objektif olarak dinlemek istedim hepinizi yoksa kararım zaten belli bizden ne köy ne kasaba olmaz. Bundan sonraki hayatımda kendime faydalı bir birey olmak için sorunluyumum ben onu merak ettin hepsi bu? Her birinizin yorumunu okuyacagım herşey gönlünüzce olsun
Ayril ve kurtul baska bir söz yok

Bende boşandım hatta 2.ye evlendim. 1. evliliğimde kötüydü bu evliliğimde iyi diyemem. Gittiği yere kadar gidecek. Bende şuan çok üzgün, kırgın, hüzünlü ve müthiş hayal kırıklığı içerisindeyim. Hayatıma giren 2 erkeğede zerre lafım kalmadı artık. Onlar hep öyleydi görmek istemeyen, şans veren, umarsızca sevilmek için çırpınan bendim. Evet her ikiside bana kendini farklı tanıttı ve kandırdı. Ama illaki bir yerde gerçek yüzlerini göstermişlerdir. Görmek istemeyen, aptala yatan, belkide kaybetme korkusu olan bendim. Nasıl kalbim kırık anlatamam, müthiiş bir hayal kırıklığı içerisindeyim. Kimseye kızgınlığım yok sadece kendime kızıyorum, ne kadar zavallı bir durumdaysam her 2 eş tercihimide yanlış yapmışım. Okumuş, kariyerli olmak, maddi açıdan güçlü olmak sosyal hayatta beni bir yere getirsede özel hayatımda bana fayda veremedi. Gerçekten sevilip, sarmalanmayı çok isterdim. İnşallah zamanla toparlanırım. Sürekli olarak aklıma gelen düşüncelerden kurtulur bende hayatın güzelliklerini görebilirim inşallah. Senin içinde aynısını umuyorum. Sanırım seninde en çok zoruna giden hayal kırıklığı çünkü gerçektende sevilmeyi istemiş hayal etmiştin benim gibi...

Kuzum lütfen böyle umutsuz olma. Benim 3.evliliğim. Eşimin ilk eşiyim, hamileyim. Meslek sahibi olmasaydın boşanamazdın bile. Burada ev kadınlığını güzelleyen zavallılar acaba kocişleri kendilerinden vazgeçtiğinde ne yapacaklar şu hayatta neyin garantisi var yarına çıkacağımızın senedi yok..babalarından abilerinden dilenirler boşanma aşamasında..ama şu da var evi erkek geçindirmek zorunda. Doğanın kanunu evrimsel biyolojiye göre erkek dışarıda avlanır eve yemek getirir. Bazı erkekler prenses modunda şaka gibi. Kadınlar da iyice maskülenleşti. Kadınların iş hayatına ara verdiği çalışamadığı süreler oluyor mecburen doğum, kadınsal hastalıklar v.s..bir erkek nasıl eşinin maaşına tenezzül eder delikanlılığın raconuna ters yahu !

Bende boşandım hatta 2.ye evlendim. 1. evliliğimde kötüydü bu evliliğimde iyi diyemem. Gittiği yere kadar gidecek. Bende şuan çok üzgün, kırgın, hüzünlü ve müthiş hayal kırıklığı içerisindeyim. Hayatıma giren 2 erkeğede zerre lafım kalmadı artık.

Kıyamam sana ben ya..3.evliliğimi yaptım ve hamileyim. Umudunu kesme.

Nasıl kalbim kırık anlatamam, müthiiş bir hayal kırıklığı içerisindeyim. Kimseye kızgınlığım yok sadece kendime kızıyorum, ne kadar zavallı bir durumdaysam her 2 eş tercihimide yanlış yapmışım. Okumuş, kariyerli olmak, maddi açıdan güçlü olmak sosyal hayatta beni bir yere getirsede özel hayatımda bana fayda veremedi. Gerçekten sevilip, sarmalanmayı çok isterdim. İnşallah zamanla toparlanırım. Sürekli olarak aklıma gelen düşüncelerden kurtulur bende hayatın güzelliklerini görebilirim inşallah. Senin içinde aynısını umuyorum. Sanırım seninde en çok zoruna giden hayal kırıklığı çünkü gerçektende sevilmeyi istemiş hayal etmiştin benim gibi...

Hayır lütfen aşka kendini kapatma üzülme. Olması gerekiyordu ve oldu. Kendini suçlamak faydasız. 2 kez yanlış tercih yapmak seni zavallı yapmıyor. Sen yuva kurmak sevmek sevilme aile olmak istedin. Yanımda olsan sarılırdım sana forumdaşım. Ne olur üzülme. 3.evliliğimde doğru adamı bulduğumu düşünüyorum. Sevmek sevilmek güzel şeylermiş. Lütfen umutsuzluğa kapılma. Umutsuzluk insanı yer bitirir. Meslek sahibi olduğun için kapıyı çarpıp çıkabiliyorsun..bugün bir ev kadını babası olmasa avukat bile tutamaz. Çaresizlikten boşanamıyorlar. Baba parası koca parasıyla ömür geçer mi ya ! Sen doğru olanı yaptın.

Bırakın ayrıykeni evliyken de herkes tekti ki. Herkes kendi parasını harcardı ödü kopardı bişey isterim diye

Ne demek kendi parasını harcardı ! Erkek eve bakmak zorunda. Kadın çalışırsa kendine çalışır. Herkes kendi parasını harcayacaksa kendime kadar yemek yapayım kendi çamaşırlarımı yıkayayım sadece yatakta da kendimize ait yorgan olsun. Evlilik bu değil ki ! Şirket mi kuruyoruz allah aşkına iyice materyalist olmuş bu erkekler, aile kurmak nedir ne değildir anlayamamış bir de adamın 2.evliliği .. kadınların iş bulması erkeklere göre çok daha zordur erkek dişisini korur kollar hayvanlar aleminde bile bu böyledir..bu adam seninle eve para getir hem de çocuğuna bak yemek temizlik yap diye getirmiş ahh hemen boşan anlaşmalı bitir kurtul bas totosuna tekmeyi

İyi geceler herkese belki uyuyorsunuzdur ama sabah okurum. Uzun yazacağım çünkü gerçekten anlaşılmak istiyorum lütfen 5 dk zaman ayırıp okuyun cok hayra geçer iki kelime yorumunuz bile. Kafam cok karışık cunku ve herşey tanıdıklarla konuşulmuyor. Benim evlendiğim günden beri gerek fiziksel gerek psikolojik şiddet gördüğüm berbat bir evliliğim vardı. Kişisel bakımına cok dikkat eden giyinmeyi cok seven modern birisiydim evlenmeden önce fakat psikolojimi o kadar bozduki bu adam ve ailesi yemin ederim dilenci kılığına girmiştim artık odaklanamama unutkanlık bakımsızlık ne ararsanız vardı düşünmekten artık. Neyse 3 yıllık bir evlilik ve bir seneden fazladır ayrı yaşıyoruz. Köpek gibi seviyodu beni evlenmeden önce anlar kadınlar hisseder. Jestler hediyeler, gelirinden fazla harcamalar.. tabi bu anlattıklarım evlenmeden önceydi, o sıra çalışıyorum işe servisle gidiyorum ara arada babamın arabasıyla. Bana kendi arabasını zorla vermişti almadığım istemediğim halde. Neyse biz gerçekten seküler bir aileyiz onlarda anadolu insanı klasik. Bağnazlık olarak demiyorum ama onlar namazında niyazında bizim ailede özel günlerde alkol alan başı açık doğuluyuz bu arada burada öyle kadınlar varsa aile yapımızı bilir. Eşimin bir kızı var 14 yaşında. Sorun aslında tamamen bu bence. Benim çocuğum yok ve çocuk yapmayı düşünmüyordum anaç değikim yemin ederim zerre annelik içgüdüm yoktu. Eşiminde nasıl işine geliyordu bu durum anlatamam. 2 sene boyunca bir gün olsun paran varmı demedi evli kaldığımız sürede işsiz kaldığım zamanlar oldu babamdan para aldım bildiği halde niye bana söylemedin demedi. Araba almak istedim kıvrandım kredi diye ben alırım bin demedi (isteseydi alırdı veya beraber alabilirdik). Babam halime üzüldü de aldı kıyamadı adam evlat dedi evlendi gittiysede. O kadar doluyumki. En ucuz otelde tatile gittim kendi paramla ailesi laf etti diye eşim evdeymişiz numarası yaptı söylemedi tatili cunku ben kendi paramla telefon dahi alsam eşimi çekip sorgulayan insanlardı. Kızına onlar bakıyor bir senedir ve biz ayrı yaşıyoruz anlaşamadık davada açmadık. Yani bana direttikleri kızı madem öyle babası tekken niye almadı hadi ben engel oluyordum diyelim beraber ken. Alışmışlar cunku suçlamaya günah keçisi aramaya.. o kadar saygısız değişik insanlarki yazmaya üşeniyorum daha fazla anlat anlat bitmez. Davamı açacağım ailem başından evlenmemi hiç istememişti fakat bir yandan üzüldüklerini de görebiliyorum ama böyle nereye kadar bekliyim. Çok yalnız hissediyorum bir yandan da uzun süredir kendimi, yaşadığım haksızlıklar aklıma geldikçe panikatagım tutuyor.. varı yoğu kendi kızıydı ulan niye hayatını ona adamadın da madem benle evlendin hayatımı böyle berbat ettin demek istiyorum bir yandan. Bir yandan hala beni ikna etmeye çalışıyor ama çok soğudum asla eskisi gibi olmaz ve bişeyler düzelmez bunuda net biliyorum. Tam olarak neyi duymak istiyorum bilmiyorum ama anlattım işte. Buradan genç kızlara tavsiyem çocuklu insanlar la asla evlenmeyin. Yıkılmış olan yuvalarının hesabını bile içten içe size kesiyorlar bizzat deneyimledim. Üzerime düşen tüm sorumlulukları maddi manevi yetine getirmeme rağmen evlendikten sonra bambaşka birine dönüşen bu adam dönüp dolaşıp kızım ortada kaldı biz keyifmi çatalım muamelesi yapıp bu konuda en Fransız olan benden intikam aldı ve vicdanını rahatlattı. Çocuğun Annesine bu kızın anneye ihtiyacı var sen doğurdun diyemeyen insanlar bana sen evlenirken biliyordun nutukları attı. (Evlenirken annesi bakacak dendi Bana) olay böyle yani cok uzun yazdım kusura bakmayın sadece zaten fiziksel olarak ayrıyken mahkeme kağıt üzerind ayrılık olayı biraz gerdi beni ve konuşarak rahatlayan bir insanım biraz. Objektif olarak dinlemek istedim hepinizi yoksa kararım zaten belli bizden ne köy ne kasaba olmaz. Bundan sonraki hayatımda kendime faydalı bir birey olmak için sorunluyumum ben onu merak ettin hepsi bu? Her birinizin yorumunu okuyacagım herşey gönlünüzce olsun
Gitsin kızıyla otursun. Sen haklısın. Sen evlenmişsın ama destek gorememısın. Tabıkı kızını yok saysın hep benımle ılgılensın demıyorsun. Ama hem evlılıgını hemde sorumluluğunu bılmelı. Gerçekten terbıyesız. Boşanmak kötü bısey deıl. Bu 2. Evlılıgın mı?

Niye vuruyordu peki sana adi ne yapmissin da? Yazımından akli basinda bir kadin oldugun cok belli nasi bi akil tutulmasi yasadin da onca zaman cektin bu ortami ilginc. Ve ne kadar kısa bir sürede evlendin de bu ucuz adam kendini gosteremedi basta?
2 sene sevgililik süremiz olmuştu. Ailesinin kuralları bizi paramızı yönetme diktatörlüklerine karşı çıkıp tavır aldığım için bide kızını içten içe çok kurar içer içer kavga çıkarır döverdi. Sabahta köpek gibi olurdu

Gitsin kızıyla otursun. Sen haklısın. Sen evlenmişsın ama destek gorememısın. Tabıkı kızını yok saysın hep benımle ılgılensın demıyorsun. Ama hem evlılıgını hemde sorumluluğunu bılmelı. Gerçekten terbıyesız. Boşanmak kötü bısey deıl. Bu 2. Evlılıgın mı?
Yok hayır ilk evliliğim. Boşanmak kötü değil tabi ailemdende boşanan çok insan var benim. Bu süreçte psikolojim zaten cok bozuk ve ugraşacaklar benimle biliyorum gücüm yok sadece onlarla aşık atamam sessiz sedasız sonuca ulaşmak istiyorum aslında herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasın.

Ne demek kendi parasını harcardı ! Erkek eve bakmak zorunda. Kadın çalışırsa kendine çalışır. Herkes kendi parasını harcayacaksa kendime kadar yemek yapayım kendi çamaşırlarımı yıkayayım sadece yatakta da kendimize ait yorgan olsun. Evlilik bu değil ki ! Şirket mi kuruyoruz allah aşkına iyice materyalist olmuş bu erkekler, aile kurmak nedir ne değildir anlayamamış bir de adamın 2.evliliği .. kadınların iş bulması erkeklere göre çok daha zordur erkek dişisini korur kollar hayvanlar aleminde bile bu böyledir..bu adam seninle eve para getir hem de çocuğuna bak yemek temizlik yap diye getirmiş ahh hemen boşan anlaşmalı bitir kurtul bas totosuna tekmeyi
Yemin ederim sağamadığı için böyle köpek gibi saldırıyordu. Manipule etmeye çalışıyordu yemiyorum diye sinir öfke dayak. Erkekler zeki kadınları gercekten sevmiyor semer vurabilseydi cok iyiydim onun gözünde. Yönetmek tek bildikleri o ve ailesi ne derse o olsun istiyorlardı kendi kuralları. Kendi paranızla tatile çıkmak bile yasak cunku israf. Oğullarına o kadına yatırım yapma alma deyip engel olup sonra babamın aldığı arabayla kendilerini aldırıp bayram gezmeleri yapıyorlardı..

Destan yazmışsınız.Detaylar boğuyor.Hatayi sekuler ve muhafazakar evliliğinde baştan yapmissiniz.
Üçüncüsü hiç nisan sevgililik dönemi olmadı mı bu adamın cimriligini görmediniz.
Böyle yapmıyordu o süreçte asla. Bütün cimriler öyledir inanın çevrendede cok duydum varyemezlerin huyu bu önce kendini gizliyorlar

Yani herkes gibi şeyler aldık abartmadan gayet normal bir adamdı. Ailemin maddi durumu iyi sayılacak seviyede. Sonrasında gözü cok babama dikti parasız kaldığımız zamanlarda yok borç versin şunu alalım bunu yapalım ama ben istemedim babamdan. Bilmiyorum cok pazarlıkçı kestiremiyorum bile onu

Back
X