• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesinin ilgisizliği..

HG2014

İki kişilik dünyamız üçleniyor..
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2013
376
200
63
34
Selam Kızlar;

Uzun zamandır sizleri takip etmekteyim, ancak yeni yazma fırsatı buldum.. Hepinizden ricam,bana düşüncelerinizi söylerseniz benimde aklımda değişik fikirler oluşsun istiyorum.. Bu arada Elmayra( İsmini yanlış yazmamışımdır inşallah..:97:) umarım burdasındır seninde fikirlerini çok beğeniyorum ve yorum bekliyorum.. İnanın nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum yanlış bir hareket sergilememek için insanlardan fikir almam lazım.. :28:

Evet arkadaşlar ben nişanlanalı 4.5 ay gibi bir süre oldu. Nişanlım çok anlayışlı, çok sakin uysal bir yapıya sahip. Kimse dört dörtlük değildir ancak çok uyumlu bir çift olduğumuzu söyleyebilirim. Benim problemim nişanlımın ailesi ile ilgili.. Tam olarak çözemediğimailede bir kopukluk var, tamam herkes çok samimi olacak diye bir kaide yok ancak değişik birşey çözemedim.. Mesela küçük aklıma gelen bir örnek; Amca yeğenini çocuğunu görmeye 1.5 ay sonra gidiyor..

Şimdi benim sıkıntım onların kendi içinde ki kopukluğu değil tabi ki, bu kopukluğu benim ailemde de aynı şekilde sürdürmeleri.. Kızlar ailem ve nişanlımın ailesi 16-17 saat uzaklıkta oturuyorlar. Dolayısı ile gel git yapamıyoruz , ancak ailesinin bizim yaşadığımız şehirde çok samimi akrabaları var.. Nişan olmadan önce Haziran 2013 de tanışma oldu, nişanımda Eylül 2013 de oldu. . Yani haziran ayından bu yana tam 6 aydır annemi ve babamı aradıkları 5 parmağı geçmez..

Yanlız sıkıntı şudur ki nişanlımın babası çok erken yaşlarda vefat etmiş, annesi ise köy kadını onu asla suçlamıyorum hep bilmiyordur diye düşünüyorum.. Tanışmada ve nişanda anne görevini abla , baba görevini amca ve ablanın eşi enişte aldı.. Ancak bu kişilerin annemle ve babamla ilgisi alakası yok .. Nişanlımı çok severler ancak babam nişanlımın ailesine çok kızgın, isteme oldu bitti ne ses var ne seda .. hazirandan beri... Kopuklar hemde çok bende bunu sindiremiyorum ailemin sayılmadığını düşünüyorum..
İşte asıl problemim bu kızlar lütfen bu konuda bana yardımcı olun ablasına ve eniştesine ve amcasına nasıl ailemi saydırabilirim bu yaptıkları çok ağrıma gidiyor artık buna bir akıl lütfen...

Bugün nişanlım aradı ablamla eniştemle konuştum dedi, işte ablasının söyledikleri " ben ailesini annesini çok seviyorum. Aklımda aslında ancak arayınca yanlış bir ifade kullanırım farketmeden ondan korkuyorum" demiş.. Allah aşkı için bu cevap doğrumu ben mi konuşayım ne yapayım? Bende nişanlım böyle deyince bi sinirlendim.. Ne alaka ya diye söylendim. Ben sininrlenince o da sinirlendi kapattık telefonu.. Ne yapayım kızlar..

Not: Ailesinde art niyet asla yok çok iyi insanlar ama bu kadar düşüncesizliğe gelemiyorum kızlar.. Birde ablası beni çok fazla kıskanıyor nişanlımın söylediğine göre bilmiyorum ne derece etkisi vardır..
:50:

Yani ne bir telefon , ne de bizim şehir de ki akrabalarını arayıp biz uzaktayız nişandan sonra davet edemedik, bari siz bizim yerimize ağırlayın.. Hiçbir ilgi yok... :50:

kardeşini paylaşamıyodur fesat:) bişey aldırcanız isticeksinz diye korkuyolardır şaka biyana bebeğim bence bıraz sabret çünkü iki aile birleşiyor kolay iki farklı kültür insanlar ayak uydurmak kolay değil ortayı yapcak olan sen ve nişanlın bence

Selam Kızlar;

Uzun zamandır sizleri takip etmekteyim, ancak yeni yazma fırsatı buldum.. Hepinizden ricam,bana düşüncelerinizi söylerseniz benimde aklımda değişik fikirler oluşsun istiyorum.. Bu arada Elmayra( İsmini yanlış yazmamışımdır inşallah..:97:) umarım burdasındır seninde fikirlerini çok beğeniyorum ve yorum bekliyorum.. İnanın nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum yanlış bir hareket sergilememek için insanlardan fikir almam lazım.. :28:

Evet arkadaşlar ben nişanlanalı 4.5 ay gibi bir süre oldu. Nişanlım çok anlayışlı, çok sakin uysal bir yapıya sahip. Kimse dört dörtlük değildir ancak çok uyumlu bir çift olduğumuzu söyleyebilirim. Benim problemim nişanlımın ailesi ile ilgili.. Tam olarak çözemediğimailede bir kopukluk var, tamam herkes çok samimi olacak diye bir kaide yok ancak değişik birşey çözemedim.. Mesela küçük aklıma gelen bir örnek; Amca yeğenini çocuğunu görmeye 1.5 ay sonra gidiyor..

Şimdi benim sıkıntım onların kendi içinde ki kopukluğu değil tabi ki, bu kopukluğu benim ailemde de aynı şekilde sürdürmeleri.. Kızlar ailem ve nişanlımın ailesi 16-17 saat uzaklıkta oturuyorlar. Dolayısı ile gel git yapamıyoruz , ancak ailesinin bizim yaşadığımız şehirde çok samimi akrabaları var.. Nişan olmadan önce Haziran 2013 de tanışma oldu, nişanımda Eylül 2013 de oldu. . Yani haziran ayından bu yana tam 6 aydır annemi ve babamı aradıkları 5 parmağı geçmez..

Yanlız sıkıntı şudur ki nişanlımın babası çok erken yaşlarda vefat etmiş, annesi ise köy kadını onu asla suçlamıyorum hep bilmiyordur diye düşünüyorum.. Tanışmada ve nişanda anne görevini abla , baba görevini amca ve ablanın eşi enişte aldı.. Ancak bu kişilerin annemle ve babamla ilgisi alakası yok .. Nişanlımı çok severler ancak babam nişanlımın ailesine çok kızgın, isteme oldu bitti ne ses var ne seda .. hazirandan beri... Kopuklar hemde çok bende bunu sindiremiyorum ailemin sayılmadığını düşünüyorum..
İşte asıl problemim bu kızlar lütfen bu konuda bana yardımcı olun ablasına ve eniştesine ve amcasına nasıl ailemi saydırabilirim bu yaptıkları çok ağrıma gidiyor artık buna bir akıl lütfen...

Bugün nişanlım aradı ablamla eniştemle konuştum dedi, işte ablasının söyledikleri " ben ailesini annesini çok seviyorum. Aklımda aslında ancak arayınca yanlış bir ifade kullanırım farketmeden ondan korkuyorum" demiş.. Allah aşkı için bu cevap doğrumu ben mi konuşayım ne yapayım? Bende nişanlım böyle deyince bi sinirlendim.. Ne alaka ya diye söylendim. Ben sininrlenince o da sinirlendi kapattık telefonu.. Ne yapayım kızlar..

Not: Ailesinde art niyet asla yok çok iyi insanlar ama bu kadar düşüncesizliğe gelemiyorum kızlar.. Birde ablası beni çok fazla kıskanıyor nişanlımın söylediğine göre bilmiyorum ne derece etkisi vardır..
:50:

üzgünüm ama şahsi ifkrim kıskandığına göre bununla cok ilgisi vardır ama cok sık arayp ne diyecekler kii benm uc ablamın evliligin de de cok sık aramalar yoktu zaten yani özel gunlerde falan filan . iyi niyetli olmak lazım ama eger görücecgin seni kıskanıyorsa ve nisanlını cok cok seviyorsan - ki büyük ihtimalle oyledir- temkinli davran ve her daim nişanlının yanında oll ben nişanlı degilim ama az buçuk aynı sorunlar var :18:

fazla muhatap olmasan ve saana cok alışmasalar daha iyi hem bence :17:

valla canım açık olmak gerekirse ben ortada büyük bir problem görmüyorum..onlar aramıyosa sen ara nasılsınız iyimisiniz diye hal hatır sor kendini hatırlat he sen elinden geleni yaparsın onlar yine de aramaz o zaman düşünürüz başka bir yöntem..aramamaları saymadıkları anlamına gelmez...benimde eşimin ailesi beni hiç ama hiç aramaz ben ararım kandillerde önemli günlerde..evet insan üzülüyor hele sanırım sen daha samimi bie ilişki olsun istiyosun..o zaman sen çabalıycaksın arayıp sorup ilgilenip bilmiyolarsa öğretmiş olucaksın..çekiniyolardır belki gerçekten..nişanlınla da bu yüzden tartışma bence çok hassas konular bunlar..

kardeşini paylaşamıyodur fesat:) bişey aldırcanız isticeksinz diye korkuyolardır şaka biyana bebeğim bence bıraz sabret çünkü iki aile birleşiyor kolay iki farklı kültür insanlar ayak uydurmak kolay değil ortayı yapcak olan sen ve nişanlın bence

Sağolasın canım :31: ama ilgisizlik nedeniyle aileme mahçup ve kendimi saf gibi hissediyorum hiç birşey yapmayarak o konuda ne yapayım diyorum.. kıskançlık olabilir inan normal karşılıyorum ..Hatta geçen bizim akraba kahvaltıya çağırdı bütün aileyi onu bile kıskandı, nişanlıma telefonda hep otaraftasın oldun hanım köylü gibi iğneleyici laflar falan..

canım 6 ayda 5 kere aramışlar işte daha napsınlar. bir de sizinle aynı şehirde olan akrabalarına sizi ağırlamalarını mı söyleyeceklerimiş? samimiyet ne olursa olsun kimse kimseye kimi ağırlayacağını söyleyemez. onlar isteseler sizi ağırlarlardı. başkalarının ricasıyla insan ilişkisi yürümez. bir de herkesin insan ilişkileri sizinki gibi olmak zorunda değil. gereksiz bir beklenti içindesin. kadın eşini kaybetmiş 16 saat uzaktaymış aramak dışında ne yapsın. demem o ki çok beklenti içinde olma herkesin yaşam tarzı farklıdır. stres yapacak bir konu yok. ailene saygısızlık gibi bir şey anlattığın kadarıyla hiç yok. bunu dillendirip de yoktan yere ailenin kafasında olumsuz bir yargı oluşturma, bu senin zararına olacaktır.

üzgünüm ama şahsi ifkrim kıskandığına göre bununla cok ilgisi vardır ama cok sık arayp ne diyecekler kii benm uc ablamın evliligin de de cok sık aramalar yoktu zaten yani özel gunlerde falan filan . iyi niyetli olmak lazım ama eger görücecgin seni kıskanıyorsa ve nisanlını cok cok seviyorsan - ki büyük ihtimalle oyledir- temkinli davran ve her daim nişanlının yanında oll ben nişanlı degilim ama az buçuk aynı sorunlar var :18:

fazla muhatap olmasan ve saana cok alışmasalar daha iyi hem bence :17:

teşekkür ederim ancak 6 aydır aranan sayı 5 parmağı geçmiyor bunun yarısıda bayramdadır.. ayrıca yemeğe bile çağırmadı akrabalarından hiç kimse nişan sonrası.. normal mi kızlar ya.. Benmi abartıyorum ama babamlarda çok kızgın, ekmek aldılar sanki diyor.. :43:

bak sen de diyorsun art niyetleri yok diye,bazı insanları olduğu gibi kabul etmek lazım
hem çok samimi olmak da iyi değil bana göre
ailen nisanlindan memnunsa gerisi mühim degil.

yalniz nisanlin neden sana ablam seni cok feci kiskaniyor diye anlatiyor anlamiyorum,önyargıya sebep oluyor böyle yapinca
dikkat et senden de ailesine laf tasimasin...

Son düzenleme:
bunu nişanlının sağlaması lazım. neticede annesi anneni arayıp hal hatır sorabilir buna engel hiç bir şey yok.
arada bi ''anne nişanlımın annesi nasılmış görüşüyo musunuz'' desin mesela.. ''bi ara bakalım sıkıntı felan varmıymış'' desin

ablası, amcası, eniştesini koy kenara. belli ki kopukluk var.fazlasını bekleme bence.
bende şuan ölsem amcam ''hangi yeğenimdi o yaa '' der :52:

Son düzenleme:
bak sen de diyorsun art niyetleri yok diye,bazı insanları olduğu gibi kabul etmek lazım
hem çok samimi olmak da iyi değil bana göre
ailen nisanlindan memnunsa gerisi mühim degil.

yalniz nisanlin neden sana ablam seni cok feci kiskaniyor diye anlatiyor anlamiyorum,önyargıya sebep oluyor böyle yapinca
dikkat et senden de ailesine laf tasimasin...
aynen şu laf taşımalardan nefret ederim iki taraf için de geçerli.

canım 6 ayda 5 kere aramışlar işte daha napsınlar. bir de sizinle aynı şehirde olan akrabalarına sizi ağırlamalarını mı söyleyeceklerimiş? samimiyet ne olursa olsun kimse kimseye kimi ağırlayacağını söyleyemez. onlar isteseler sizi ağırlarlardı. başkalarının ricasıyla insan ilişkisi yürümez. bir de herkesin insan ilişkileri sizinki gibi olmak zorunda değil. gereksiz bir beklenti içindesin. kadın eşini kaybetmiş 16 saat uzaktaymış aramak dışında ne yapsın. demem o ki çok beklenti içinde olma herkesin yaşam tarzı farklıdır. stres yapacak bir konu yok. ailene saygısızlık gibi bir şey anlattığın kadarıyla hiç yok. bunu dillendirip de yoktan yere ailenin kafasında olumsuz bir yargı oluşturma, bu senin zararına olacaktır.

aynen katılıyorum..ben her kandilde her önemli günde ararım onlarda aramamı beklerler çünkü aramayınca laf söylüyolar ama onlar beni hiç aramaz..uzak şehirlerdeyiz bizde ayrıca ben kendi ailemdende uzağım...nişanlılık ve 9 aylık evlilik sürecinde sadece babası 2 kere aradı o kadar...o da niye aramıyosun diye azarlamak için başkada kimse aramadı bunun için elbette çok üzülüyorum eşime de arada bir "beni hiç aramıyolar üzülüyorum" diyorum ama baskı yapmıyorum yapıcak bişey yok..

aynı şeyleri ben de ilk başlarda sen gibi kafama çok takıyodum
vay efendim neden aramıyolar neden sormuyolar die
sora mantığıma oturttum
aralarında km ler var
yeri geliyo 2 kardeş birbirini aramıyo nie kendimi üzüyorum die kapattım bu konuyu
ama zamanla baktım kii aramaya başladılar
daha samimi olmaya başladılar
onlarda haklı daha çok yeni tanıştığımız insanlarla hemen samimiyet kuramayabilirz ki sık sık karşılaşabilceğiniz durumlar yok uzaklıktan dolayı.
bence zamanla sizde de oturur bu durum sıkma canınıı :34:

aynen şu laf taşımalardan nefret ederim iki taraf için de geçerli.

bende nefret ederim
sonra insanlarda birbirine ön yargı meydana geliyor
bak mesela bu kıza nisanlisi gelip ablam seni kiskaniyo falan demeseydi
bu kiz bu kadar gerilmez olayi kafasinda büyütmezdi

Tuhaf gerçekten. Ne kadar kolay öyle, kıskanıyordur, abisini paylaşamıyordur demek.:53:

Benim abim de evli. Nişanlılık sürecinde ben de hiç gelinimizin ailesini falan aramadım ki... Arayıp ta ne diyeceğim hiç tanımadığım benden yaşça epey büyük insanlara? Formalitesi böyleymiş diye arasam, bu şimdi benim gelinimize daha mı değer gösterdiğimin garantisiydi? Tamam evlendiler, ben onun ailesini tanıdım ve çok sevdim. Şimdi arasıra arıyorum. Çünkü içimden geliyor, seslerini duymak, iyi olduklarını bilmek...

Eğer daha samimi bir ilişki istiyorsanız siz niye aramıyorsunuz ablasını? Kendini ağırdan satmak mı bu? Bilmiyorum, böyle küçük şeylere takılırsanız, çok üzülürsünüz gibi geliyor. Siz kendi yuvanıza odaklanın.

Jooker teşekkür ederim yorumun için samimi olmuş:10:

Babam çok kızıyor işte bende hiç birşey söyleyemiyorum ..

Gereksiz şeylere takılıyosunuz bence. Nişandan sonra yemeğe davet edilme olayını da ilk defa sizden duyuyorum. Bizi düğünden sonra bile anneler dışında kimse yemeğe almadı ama ben takıyo muyum tabi ki de hayır. Fırsat olmaz, imkan olmaz, cidden soğukturlar her şey olabilir ama bunların hiçbiri can sıkmaya değmez. Bence siz babanızın sitemlerinden etkilendiğiniz için bu kadar hassassınız. Onu da telkin edin o kadar çok aramaları gerekmez babacım sen içini ferah tut falan deyin. Bi de konu ne olursa olsun nişanlınızın ailesini nişanlınıza şikayet etmeyin. O onlarla ilgili her şeyi söyler ama siz söyleyince canı yanar asabileşir aranız bozulur.

bende nefret ederim
sonra insanlarda birbirine ön yargı meydana geliyor
bak mesela bu kıza nisanlisi gelip ablam seni kiskaniyo falan demeseydi
bu kiz bu kadar gerilmez olayi kafasinda büyütmezdi

Kızlar bencede çok yanlış ama en azından çevremde olan bitenlerin farkına varıyorum..

teşekkür ederim ancak 6 aydır aranan sayı 5 parmağı geçmiyor bunun yarısıda bayramdadır.. ayrıca yemeğe bile çağırmadı akrabalarından hiç kimse nişan sonrası.. normal mi kızlar ya.. Benmi abartıyorum ama babamlarda çok kızgın, ekmek aldılar sanki diyor.. :43:

onlar kız verdikleri içn daha duygusal düşünüyorlar fıstıgım bencede sen ara biraz konuş 2 kelime bile olsa kons hiç aramazlarsa onlarn görgsüzlgü nişanlında nye öyle dioki ortalıgı kızıştırıo daha cok:)

Gereksiz şeylere takılıyosunuz bence. Nişandan sonra yemeğe davet edilme olayını da ilk defa sizden duyuyorum. Bizi düğünden sonra bile anneler dışında kimse yemeğe almadı ama ben takıyo muyum tabi ki de hayır. Fırsat olmaz, imkan olmaz, cidden soğukturlar her şey olabilir ama bunların hiçbiri can sıkmaya değmez. Bence siz babanızın sitemlerinden etkilendiğiniz için bu kadar hassassınız. Onu da telkin edin o kadar çok aramaları gerekmez babacım sen içini ferah tut falan deyin. Bi de konu ne olursa olsun nişanlınızın ailesini nişanlınıza şikayet etmeyin. O onlarla ilgili her şeyi söyler ama siz söyleyince canı yanar asabileşir aranız bozulur.

aynen katılıyorum bir de bir laf vardır çok muhabbet tez ayrılık getirir diye..nişanlılık dönemi çok hassas bir dönem iki tarafı da dengede tutmaya çalışıp, çok fazla uzatmadan düüğnü yapmak gerek..işin içine aileler girdiği zaman çok fazla yanlış anlaşılmalar alınmalar kırgınlıklar oluyo arada kalan siz ve nişanlınız olursunuz o yüzden temkinli davranın..

Back
X