• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım, ailesi, evlilik karmaşası...

Evliligimize çok az kaldı.
Bu konuşma olmasının sebebi bu .
Kendilerinden beni iyice uzaklastirdilar.
Yok saydilar
Insan yerine koyamadılar .
Yapamıyorum iste.
Belki yanlış ama istemiyorum
Anlamadım kastettiğiniz kişiler görümce,elti falan mı? Kim olursa olsun bence Durduk yere huzurunuzu kaçırmışsınız,evlilikte ne sorunlar oluyor buda sorun mu?aman ezilmeyeyim diye gardınızı almışsınız ama çok gereksiz buldum.nişanlınıza şimdiden sabırlar diliyorum

Inanın bende çok kez cok fazla kirildim .
Yok sayıldım. Ailemi bir kez insan yerine koyup kahve içmeye davet eden olmadı.
Biraz da o kırılsın.
Üzgünüm .
Siz çok öfkeli ve katısınız,madem bu kadar dolusunuz evlenmeden bitirin ilişkinizi,şimdiden bu konulardan sorun çıkıyorsa evlendikten sonra ya çok yıpranıp,yıpratırsınız yada bikaç ay sonra boşanırsınız gibi geliyor

Merhaba hanımlar, sizlerin fikirlerine inanılmaz ihtiyacım var ...
Inanılmaz derecede kendimi çıkmazın içinde hissediyorum.
Sanki başkasının hayatını yaşıyorum .
Sürekli olarak dogrusu bu ama böyle olmalı bu cümlelerden bunalmış durumdayim.
Konuya girmek istiyorum.
Nisanlimin ailesi ile hiç bir şekilde laf söz olmadı ancak nisandan sonra hiç bir şekilde görüşülmedi ....
Biz bir kaç kez bayram ziyareti için gittik.
Onda da geri ne aranildik nede gelen oldu ..
Biz anlamlandiramadik.
Mesala, bir kez olsun beni bir kisi arayıp, nasılsın demedi..
Bu tarz çok fazla olay oldu .
Çok fazla sorunla karşılaştık
Çok fazla şeyi yalnız hallettik.
Bazen tukendik, bazen yorulduk ama vazgecmedik .
Gelelim bugünkü soruna; bu akşam nisanlim ile ağustos ayında evlilik tarihimiz olduğu için bir konuşma geçti aramızda
Bunu konuşmak isteyen bendim .
Konu tam olarak şöyle gelişti, ben bunca zaman hic bir şekilde aranilmadim sorulmadım.
Yok sayıldım.
Annen ve babani tenzi ediyorum .
Onların hakkı ödenmez.
Dünyaya getirip büyütmüş ama diğerleri olurda bu saatten sonra evimize gelmeye kalkar ise ben istemem dedim.
Kendisi de kovalicak misin dedi .
Bende kovalayamam ama belli ederim dedim.
Soğuk ve mesafeli olarak .
Evine gelen düşmanin bile olsa öyle davranmak çok yanlış değil mi dedi .
Bunca zaman bana yapılanlar yanlış değil miydi dedim..
Konu böyle uzadı ve biraz tadimiz kaçtı .
Beni yok saydilar ise hangi yüzle evime gelcekler ?
Hadi geldiler ben niçin hiç bir şey olmamış gibi davranayim?
Herhangi birisi gelir ve ben mesafeli dururum sen bana ertesi gün neden böyle davrandin diceksen bugün birbirimizi üzmeden bir daha düşünelim dedim .
-Beni ezmis olmaz misin? dedi .
Sizce nasıl bir tavır sergilemem gerekiyor ?

Not: Dışarda görürsen konuşmaya arama sorma ama ev ortami farklı diyor.
Ve kesinlikle baskı yapmaz

Müstakbel kayınvalideniz ve kayınpederinizden başka aile üyelerinin sizi aramasını neden olay yaptınız?
Ben nişanlanalı 8 ay oldu, başka bir aile üyesiyle nişanlımın olmadığı ortamda bulunmadım, telefonla da en fazla aynı şehirde oturduğum bizden yaşça büyük kuzeninin bayramını kutladım. Fakat ne ben onlara alınıyprum, ne de onlar bana. Ayrıca düğün hazırlıkları için de bir yükümlülükleri yok.
Bence büyütüyorsunuz, nişanlınızın hiç bir akrabasını sevmek zorunda değilsiniz, samimi olmak zorunda da değilsiniz, zaten samimi olmadığınız kişilerin evinize gelme olasılığı da ayda yılda birdir. O gelişlerinde de adaba uygun misafir etmeniz en azından eşinize saygı duyuyorsanız size yük olmamalı.

Ben tam anlamadim. Anne baba sizi ariyor mu? Onun haricinde bizimkilerde pek gelip gitmediler. Inanin cok daha iyi oluyor. Herkes yerinde mutlu huzurlu. Bayramda seyranda gorusuyolar tamam. Nisanliyken de boyleydi evlendik hala boyle. Bence super oluyor.

Siz köprüyü geçene kadar" " diyenlerdensiniz.
Onca şeyi madem sorun ettiniz neden kabullendiniz?
O gelinliği giyene kadar herşeyi yutup,sonra çıkarmak çok çirkince.
Sizde köprüyü görünce sinyalleri yakayım hazırlıklı olsun,ozaman yine ben kötü olmayayım mantığındasınız.
Çok bencil ve çirkince bir davranış,bu insan kullanmaktır.
Ben erkek olsaydım ve bu şekilde rest çekilmiş olsaydı bana orada bırakırdım sizi.
Bayramda gelmemişler siz kız evi neden gittiniz?
Aramayan sormayana bu derece tabiri caizse yapışmak neden?
Karşı taraf çözmüş,ama oğlan görsün beklemişler sanırım.
Beni istemeyeni ben hiç istemem,biriktirip biriktiripte ortaya dökmem.
Kopacaksa baştan kopsun,onca zaman ve emeğe yazık.

Uzak akrabaları niye kendinize dert edip tadınızı kaçırıyorsunuz gereksiz bir kavga ararlarsa aramazlarsada umursama şimdi aramayan belki evine bile gelmeyecek şimdiden bunun tartışması çok sacma

Anne babasıyla bir sorununuz yoksa diğerlerini neden bu kadar takıyorsunuz kayın elti görümce vs sizi arayıp hep napıyorsun ediyorsun mu diyecekler ? ya da gelin olarak siz onları aradınız mı sordunuz mu gittiniz mi muhtemelen onlar büyük sizden. Yani karşılıklı olur böyle şeyler herkes de çok sıcakkanlı olacak diye birşey yok. Daha şimdiden ben evimde istemem etmem çok çirkin o ev sadece sizin değil kovamazsınız ki yani tavırlarına bakarsınız önyargılı olmayın derim

Sizi cok arayip sormamalari problem.Iclerinde firtina ile geziyorlar sanki.Cok yakinda patlar!! Esiniz ve aileniz ile geleceginizi sizin tavirlariniz belirleyecek..
Nisanliniz dengeyi saglayan kisi.Eminim sizle ailesi arasinda zorlaniyordur.Bence kendisine daha olumlu olun,daha ilimli konusun..
Biseylerin gidisatindan emin olmaniz,tavir kestirebilmeniz icin cok erken.Insanlar cok iyi anlasirlarken de herhangi bir sebepten kanli bicakli olabiliyorlar.Belki de zamanla birbirinizi anlasip seveceksiniz,bilinmez..
Ama bu bilenmislikle toslayacaksiniz.Sakin,daha net sekilde cozum bulmaya calisin.Sert'e sert yapmayin simdiden.En azindan guzel de davrandim anlamadilar olmadi dersiniz..
Isin basinda bu savaslar yorar.Kendinizi bu dusuncelerden alikoyun.En guzel zamanlariniz..Gelinlik,sac,makyaj telaslarina dusmeniz gerekirken? Bekleyin bakalim ne yapacaginiza olayin gidisatina gore karar verirsiniz..

Burada bulunan insanları anlamak gerçekten çok zor .
Hic bir sey dışarıdan göründüğü gibi değil .
Sözler evlenirken eşiniz kimsesiz gibi miydi ?
Evet anne ve babası da aramiyor .
Sormuyor .
Annem ve babam kimseye yapismadi.
Onlar yaşça büyük olduğu için bayrama gidildi .
Dışarıda görüp arkalarını döndüler.
Atıp tutuyor herkes .
Ben çok katı çok sert bir insan değilim .
Bekledim .
Düzelir sandım .
Olmadi.
Bunca zamandır madem yoklar, o zaman da hep yok olsunlar.
Beni her gün herkes arasın demedim zaten .
En azından bir kahve içmeye davet edebililerdi .
Ben mantar değilim ki , annem ve babam var.

Merhaba hanımlar, sizlerin fikirlerine inanılmaz ihtiyacım var ...
Inanılmaz derecede kendimi çıkmazın içinde hissediyorum.
Sanki başkasının hayatını yaşıyorum .
Sürekli olarak dogrusu bu ama böyle olmalı bu cümlelerden bunalmış durumdayim.
Konuya girmek istiyorum.
Nisanlimin ailesi ile hiç bir şekilde laf söz olmadı ancak nisandan sonra hiç bir şekilde görüşülmedi ....
Biz bir kaç kez bayram ziyareti için gittik.
Onda da geri ne aranildik nede gelen oldu ..
Biz anlamlandiramadik.
Mesala, bir kez olsun beni bir kisi arayıp, nasılsın demedi..
Bu tarz çok fazla olay oldu .
Çok fazla sorunla karşılaştık
Çok fazla şeyi yalnız hallettik.
Bazen tukendik, bazen yorulduk ama vazgecmedik .
Gelelim bugünkü soruna; bu akşam nisanlim ile ağustos ayında evlilik tarihimiz olduğu için bir konuşma geçti aramızda
Bunu konuşmak isteyen bendim .
Konu tam olarak şöyle gelişti, ben bunca zaman hic bir şekilde aranilmadim sorulmadım.
Yok sayıldım.
Annen ve babani tenzi ediyorum .
Onların hakkı ödenmez.
Dünyaya getirip büyütmüş ama diğerleri olurda bu saatten sonra evimize gelmeye kalkar ise ben istemem dedim.
Kendisi de kovalicak misin dedi .
Bende kovalayamam ama belli ederim dedim.
Soğuk ve mesafeli olarak .
Evine gelen düşmanin bile olsa öyle davranmak çok yanlış değil mi dedi .
Bunca zaman bana yapılanlar yanlış değil miydi dedim..
Konu böyle uzadı ve biraz tadimiz kaçtı .
Beni yok saydilar ise hangi yüzle evime gelcekler ?
Hadi geldiler ben niçin hiç bir şey olmamış gibi davranayim?
Herhangi birisi gelir ve ben mesafeli dururum sen bana ertesi gün neden böyle davrandin diceksen bugün birbirimizi üzmeden bir daha düşünelim dedim .
Sizce nasıl bir tavır sergilemem gerekiyor ?

Not: Dışarda görürsen konuşmaya arama sorma ama ev ortami farklı diyor.
Ve kesinlikle baskı yapmaz
Niaşnlının ailesinin armamasına nişanlın ne diyor

Onlar aramadiysa siz arasaydiniz madem daha şimdiden evime gelmesinler diyorsunuz o ayrıca onların oğlunun da evi olacak. Bizim kardeşimin karısı da evlenmeden böyle değildi evlenince 180 derece değişti aramıyor etmiyor bayram için bile aramadı hatta anneme bile gelmediler arkadaşlarının nişanına gittiler bayramda bende bir iki laf söyledim annem cezayı bana kesti her zamanki gibi böyle diyeceksen sende gelme etme o zaman dedi ki birşey olunca her zaman ben ve ablam kosariz. Şimdi kendi annemle bile
Arama biraz mesafe koyacagim Onun için bence pek takma bazen insanın canı saydıkları bile arayıp sormuyor gelme etme diyor ararsalar konuş aramazlarsa da kendileri bilirler...

• Beğen
Reactions: sel
Onlar aramadiysa siz arasaydiniz madem daha şimdiden evime gelmesinler diyorsunuz o ayrıca onların oğlunun da evi olacak. Bizim kardeşimin karısı da evlenmeden böyle değildi evlenince 180 derece değişti aramıyor etmiyor bayram için bile aramadı hatta anneme bile gelmediler arkadaşlarının nişanına gittiler bayramda bende bir iki laf söyledim annem cezayı bana kesti her zamanki gibi böyle diyeceksen sende gelme etme o zaman dedi ki birşey olunca her zaman ben ve ablam kosariz. Şimdi kendi annemle bile
Arama biraz mesafe koyacagim Onun için bence pek takma bazen insanın canı saydıkları bile arayıp sormuyor gelme etme diyor ararsalar konuş aramazlarsa da kendileri bilirler...
Ben aramalarini sormalarini geçtim.
Herşeyi geçtim ..
Bana böyle davranan insanların daha sonra evimde ne işi var diyorum hepsi bu .
Gayet te haklı sebeplerim var
Herşeye rağmen anne ve babasını ayırıyorum

Müstakbel kayınvalideniz ve kayınpederinizden başka aile üyelerinin sizi aramasını neden olay yaptınız?
Ben nişanlanalı 8 ay oldu, başka bir aile üyesiyle nişanlımın olmadığı ortamda bulunmadım, telefonla da en fazla aynı şehirde oturduğum bizden yaşça büyük kuzeninin bayramını kutladım. Fakat ne ben onlara alınıyprum, ne de onlar bana. Ayrıca düğün hazırlıkları için de bir yükümlülükleri yok.
Bence büyütüyorsunuz, nişanlınızın hiç bir akrabasını sevmek zorunda değilsiniz, samimi olmak zorunda da değilsiniz, zaten samimi olmadığınız kişilerin evinize gelme olasılığı da ayda yılda birdir. O gelişlerinde de adaba uygun misafir etmeniz en azından eşinize saygı duyuyorsanız size yük olmamalı.
Anne ve babası da aramadı sormadı .
Hepsi aynı benim için .
Ne bir eksik ne bir fazla .
Hiç kimseden de maddi bir beklentim yok.
Zaten birşey alan da olmadı teklif eden de .

bu cevaba karşılık şimdi ailen seni eziyor birşey diyor musun? diyebilirsin
onun dışında eve gelen misafir kötü davranırsa evet belki hissettirilebilir ama anne baba arayıp sormaz iken diğer akrabaları öne çıkamaz yanlış düşünüyoırsunuz?

Seni saydırmayacak adamdan hayır gelmez.
6 senedir saydırmayan bir eş ile birlikteyim.
Başta neyse, öyle devam eder.
O yüzden boşver, yol yakınken dön derim...

Hakkında hayırlısı olsun, kararlarında özgürsün.
Ancak hayat böyle geçmiyor bilesin.
Hele çoluk çocuk girdi mi işin içine hiç çekilmiyor...

diğerlerinden kastınız nişanlınızın akrabaları mı? yani anne babası gelebilir ama akrabaları gelemez anlamında mı dediniz, o kısmı tam anlayamadım.

Bizde seni anlamakta güçlük çekiyoruz,fikrimizi sorduğun için yorum yaptık,değerli zamanımı ayırdığım içinde pişman oldum.Daha fazla yorum yazıp vaktimi boşa harcamayacağım
Burada bulunan insanları anlamak gerçekten çok zor .
Hic bir sey dışarıdan göründüğü gibi değil .
Sözler evlenirken eşiniz kimsesiz gibi miydi ?
Evet anne ve babası da aramiyor .
Sormuyor .
Annem ve babam kimseye yapismadi.
Onlar yaşça büyük olduğu için bayrama gidildi .
Dışarıda görüp arkalarını döndüler.
Atıp tutuyor herkes .
Ben çok katı çok sert bir insan değilim .
Bekledim .
Düzelir sandım .
Olmadi.
Bunca zamandır madem yoklar, o zaman da hep yok olsunlar.
Beni her gün herkes arasın demedim zaten .
En azından bir kahve içmeye davet edebililerdi .
Ben mantar değilim ki , annem ve babam var.

birkaç yorum okudum, sanırım siz nişanlınızın akrabalarından söz ediyorsunuz. valla ben nişanlımın akrabalarından değil bişey beklemek, kırk yıl aramasalar aklıma gelmez. onların size ne gibi bir desteği olabilirdi ki? ben nişanlandım ertesi gün nişan kahvaltısına nişanlımın teyzesi eniştesi geldi, daha ilk kez tanışıyoruz eli bomboş geliyor üstelik koskoca insanlar. hiç hayıflanmadım notlarını orda verdim zaten.şimdi bu insan beni yüzyıl aramasa neden aramadı diye düşünmem bile. bu arada ben de nişanlımın ailesinden hiçbişey görmedim özel günlerde. ilk başlarda zoruma gitti ama sonra bana ne kadar değer verildiyse ben de karşılığını o kadar vermeyi öğrendim. annesine güleryüzlü ve saygılıyım örneğin. ama sadece o kadar.

Back
X