Yok biz avrupada yaşamıyoruz. 1 saatte kız verilir ve nişan da olur
yaptık oldu. Çevremdeki herkes de böyle yaptı. Valla maddi durumdan da değil üstelik. Bir kere 2-3 kere insanları oradan oraya sürüklemek yorucu ne gerek var diye yapmadık
. Yani Türkiyede de kişilere göre gelenekler görenekler farklı
bizde zaten 1 saat gördüğü aileye kız mı vereceğiz diyen aile de yok
yahu beni bu yaşıma (30 dum zaten 25 ten önce evleneceğim desem salak mısın evladım derlerdi
) getirmişler. Çalışıyorum, kazanıyorum. Doğru düzgün seçim yapacağıma da elbette güvenmek zorundalar. Kız mız verme öylesine. Biz evleniyoruz sizin de haberiniz olsun diye ailelere haber veriliyor artık bu devirde bizim geleneklere göre
Kız öğretmen. Çalışmıyormuş daha kpss ye hazırlanıyormuş. Erkek de avukat ama ülkede mühendis, avukat, öğretmen o kadar bol oldu ki çoğu çok az paraya çalışıyor şu anda. Asgari ücretli bu meslekleri yapanları çok duydum. O yüzden adam avukat diye parası vardır diye düşünülmemeli. Bence yok ki konu sahibi demiş durumları yok diye.
Ayrıldığım eski sevgilimle nişanlanmıştık. Tek çalışan bendim o daha işsizdi ama işe girmek üzereydi. Dolayısıyla her şeyi ben karşılayacaktım. Maddi olarak sıkışmıştım ve bunu isterim demesi bile cinlerimi tepeme çıkartmaya yetiyordu
o yüzden eski damat beyle gayet empati kurdum. 1500 tlm yoktu bir nişan kıyafetine verecek. Düğünü zar zor denkleştirmişim. Evim neyse ki hazırdı (zaten oturuyordum her şey vardı yani) bir de elbiseye para lazım dese boğazını sıkıverirdim
neyseki ayrıldık. Yani insanları yargılamamak lazım 1500 tl bir elbiseye verememiş mi diye. Kızın hiç geliri yok o zaman? Kızın da yok 1500 tlsi
adam evlenmesin parası yoksa diyorsanız kız da evlenmesin madem işsiz.