nişanım vardı iptal oldu çok üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla anam babam zorlanmasın deyip her halta kavga çıkartan adama kendim her şeyi yaptım sonradan sen ne yaptın ki oldu. Aylar geçti anan anama laf soktu oldu.
Erkeklere bi yetememe tribi geliyor.
Ama burda başka bir durum var. Bu adam ailesini, stresini yönetemiyor. Eşittir her şeyi sana patlatacak.
Denemiş biri olarak söylüyorum. Nişan attığım güne geri dönmeyi çok isterdim şu an.
Annenin çıkışı bana da ters geldi. O ayrı bi konu ama intikamcı bi kafa var.
Ben masraf ettiysem sen de zorlan bana takım elbise al. Bunu demese benim için tamamdı..

Ama mesele adamin ne kadar aldigi degil. Adam nisandaki takimini kendisi aliyorsa kiz da nisanligini kendisi alsin. Soz elbisesiyle nisanligi adam aliyorsa e o zaman takimi niye yine adam aliyor? Madem gelenek madem adet onu da kiz tarafi alir. Matematikteki icler dislar carpimi gibi konu

Maksat evlenmekse sanıyorum ki nikah daireleri gayet makul ve iki de şahit gerekiyor. Belli bir kapasitede misafir de ağırlanıyor. Bunlar yapılamaz şeyler değil ki. Yeter ki gönüller bir olsun.
Evlilik hazırlığındayım çok stresli ve maddi olarak çok zor bir süreç. Düşünmekten yıpranıyorum bazen. Ama hep çözüm odaklı olmaya çalışıyorum. Nişanlımın kalbini gönlünü kırmıyorum. Veya o maddi şeyler üzerinden manipüle etmeye çalışmıyor. Tabi ki bizim durumumuz konu sahibine göre daha iyi.
Benim demek istediğim bu durumda bence problemleri para değil.

hiç üzülme bence..baştan maddiyata odaklanmışlar..bizde de aynı adetler var. erkek tarafı kız tarafının elbisesi vs. alır..kız tarafı da aynı şekilde karşı tarafın ama bu sonuçta konuşulur halledilir ve o karara uyulur..bir takım elbise sonuçta ve onu da alabilir kendileri..lafını etmeye değmez hatta geçtim benim arkadaşım durumu olduğu halde takım elbisesini kendisi alacaktı sadece gömlek kravat alarak kombinini tamamladı..bir siyah takımım yok sonuçta her erkeğin 4-5 tane vardır ve bunu kombinliycem aynı şey demişti ve gayette güzel oldu..kimse onun daha önceki takımı olduğunu ne anlar ne de sorgular mesela..olay samimi niyetten geçer..baştan bahane olmuş olmamış üzülme bence..hayırlısı olmuş.

Ha bide yorumlarda okuyunca sormak istedim
Sozle nisan ayni anda olmuyormu?
Mesela bizim burda AVRUPADA KK48:) kiz isteme soz nisan ayni gun oluyor
Zaten ekonomik kriz var ne diye ayri ayri masraf yapiliyo anlayamiyorum
Ben talep ettim masraf olmasın diye. Ayrı olsun ard arda gün olarak , söz elb at alalım dediler. Yine zorladım masraf olmasın tek elbs giyeyim diye ama hayır dendi. Söz elb atınca da parladı bunu da mı ben alıcam diye. E başta öyle konuşuldu zaten sıkıntı bu. En başından dense amenna ama birden çok başka konuşuldu

ben sadece nikahla evlenme gibi bir seyi tercih etselerdi onu konuda belirtirdi diye dusunerek yazdim. hem her sey tam olsun istiyorlar hem de paralari yok. bu mantikli degil su durumda.

sizin halinizi bilmiyorum, siz de maddi olarak zorlaniyorsaniz bence evlenmeyin. ciftlerin dugunu/nikah torenini kendileri yapacak seviyede maddiyati olmadigi surece evlenmelerini dogru bulmuyorum.

paralari olsaydi bu problemlerin cogu yasanmazdi. cunku belli ki iliskileri bu asamaya kadar gelmis, insanlar oturup evlilik karari alacak kadar birbirlerini tanimislar, sorun parasizliktan cikmis.

Yav Avrupa bizi kıskanıyor. Tabi ki ayrı ayrı masraf yapılacak. Çünkü neden olmasın
Biz herşeyi çok büyüttüğümüz için bence.

Sebepler dairesi işte ne bilim. Ben istemez miyim alayım vs. Onun için en iyisi olsun isterdim ama aynı anlayış bana karşı olmadı işte. Nikah olsun dedim zaten , düğün masraf olmasın nikah yeterli demiştim

evleniyorsunuz ya, artık erkek tarafı kız tarafı yok. siz bir takımsınız artık. yeri gelecek birbirinizin görmediğini görecek, eksiğini örteceksiniz. erkek arkadaşınız da sizde burayı ıskalamışsınız.

Söz kesme kız isteme ile aynı gün yapılır. Aileler tanışmış oluyor. Hiç görmediğimiz insanlara bir saatin içinde kız verecek değiliz. Avrupada tabii kültür farkı vardır.

olmayanı oldurmaya çalışmayın derim.
balık baştan kokar. sonu pek hayırlı görünmüyor malesef.

Sen yollarini ayir

Söz kesme kız isteme ile aynı gün yapılır. Aileler tanışmış oluyor. Hiç görmediğimiz insanlara bir saatin içinde kız verecek değiliz. Avrupada tabii kültür farkı vardır.
söz ile nişan arasındaki fark nedir??

Belli ki şartlarınız olgulaşmadan böyle bir işe kalkıştınız, neden daha mütevazı bir nişan yapmıyorsunuz?

Gayet kendi bütçenize göre şık ve uygun bir elbise bulabilirdiniz. Abiye olması şart değil. Elbiseye 1500 ₺ verdikten sonra kendi kartımdan çekiyorum sonra bana verirsin demeniz tam bir fiyasko.

Tutturmuşsunuz “evrensel adet” diye ben konuya bakınca sadece saçmalıklar silsilesi görüyorum. Kusura bakmayın.

Aileleri işin içine sokmayıp her şeyi kendi aranızda halletseydiniz şimdi herkes mutluydu.

Yani size nişanlık aldılar değil mi? Söz elbisesi pahalı olmuş işte. Nişanlılık +1500 tl abiye. Üstüne sizin ona aldığınız bir sey yok?

Yav Avrupa bizi kıskanıyor. Tabi ki ayrı ayrı masraf yapılacak. Çünkü neden olmasın
Biz herşeyi çok büyüttüğümüz için bence.
Cok ciddi soruyorum
Ben burada coooook nadir nisan gordum ya, oda genclerin yasi kucuktur 2 3 yil nisanli kakacaktir gibi sebeplerden ama 2 3 kez denk geldi
E zaten simdiki sozler eskisi gibi degilki, nebilim ne gerek varki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…