Nişanım son anda iptal oldu...?

Sonuna kadar okudum. Benim ve esimi arasinda ki olaylarin hemen hemen aynisi sizde var . Hatta biz de bir tık ilerisi olarak onlarda asiri mutaasip biz de aşırı relax olma hali de vardi. Biz bir sekilde orta yolu bulduk. Cok erken evlendik. Birlikte buyuduk. Ben üniversiteyi evliyken okudum gibi gibi detaylar. Hastalik saglik cenaze vs olmamissa 18 yilda 10 kere benim ailem ve onun ailesi gorusmemislerdir. Yok hani olmuyor. Para pul degilde kültür farki bitiriyor insani malesef.
Peki ne yapmamı tavsiye edersiniz bana?

Canım aileler çok çok farklı siz bu ilişkiyi bu kadar süre devam ettirmeyi bile nasıl basardiniz hayret ediyorum evlendikten sonra sorunlar dahada büyüyecek gibi gorunuyor bu aile sizi kabullenmemis ve oğullarına çok baskı uygulamış ailenizin sözünü dinleyin onlar sizin için en iyisini isticektir iyikide Nisan iptal olmuş herşerde bir hayır vardır belki de senin için böylesi daha hayırlı olur

Ben okurken daraldım. Söylemesi kolay biliyorum ama bence ayrılmalısın.
Hayatını cehenneme çevirir o kadın.
Ayrıca erkek arkadaşın da normal biri değil bana göre.
Et pişirdiniz diye annem haklı siz bizi fakir mi sandınız demek nasıl bir mantık..
Üzgünüm ama sevmek yetmiyor.
Erkek arkadaşınızdan iyi bir eş olmayacak kabak gibi ortada.
Evet ama sinirle söyledim onu diyor. Sinirle söyledim dese de inanmıyorum. Baya baya hak verdi annesine.

Canım aileler çok çok farklı siz bu ilişkiyi bu kadar süre devam ettirmeyi bile nasıl basardiniz hayret ediyorum evlendikten sonra sorunlar dahada büyüyecek gibi gorunuyor bu aile sizi kabullenmemis ve oğullarına çok baskı uygulamış ailenizin sözünü dinleyin onlar sizin için en iyisini isticektir iyikide Nisan iptal olmuş herşerde bir hayır vardır belki de senin için böylesi daha hayırlı olur
Bu zamana kadar hep mücadelelerle geçirdim, erkek arkadaşımla aramda çok kavga olurdu bu tarz mantıksız davranışlar yüzünden hadi der geçerdim ama annemle annesinin konuşmasında da annesinin tarafını tutunca kayış koptu bende.

Okudum ve korktum . Bu tarz kaynana adaylarına Sen ben gibi sessiz kibar çekingen naif insanlar olmayacak işte böyle dilbaz ve adamı da parmağında oynatacak gelinler lazım

Nişan iptalinden sonrasını okuyamadım. Çekilmez 2 anne, pasif bir erkek, yanlı bir kadın. Hikayenin özeti bu. Sürekli bir şeyler için ailenizi ikna etmişsiniz. Nişanı tek başına organize etmeleri de çok büyük ayıp. Gayet haklı bir tepki vermiş nişanlının ailesi.

Nişanlın inanılmaz boşboğaz. Annesine annenize onu demiş, bunu söylemiş falan, nasıl haberiniz oluyor bunlardan? Aile ilişkisi yönetimi hiç yok. Her zaman arada kalacak, haklının yanında olamayacak.

Nişanlının ailesi de sivri dilli. Her şeyin bir adabı var. Belli ki onlar biraz labali, sizin aile yapınız daha ciddi.

Sizde zaten en başta herkesi puanlamışsınız. Üstüne koya koya gitmişsiniz. Önyargıyla başlamışsınız ve bir şekilde buna alışmaya çalışmışsınız ama nişanlınıza baskı kurarak. Sonunda da patlamış işler.

En iyisi bitirmeniz. Çok zıtsınız.

Kendini biraz olsun seviyorsan ve saygı duyuyorsan bu tiple bırak evlenmeyi yanından geçmezsin. Benim eski nişanlım ve ailesi böyle tipler olsalar her gün ayrıldığıma şükrederdim, o kadar söyleyeyim. Kaçmak gibi saçmasapan işlere kalkışma, zaten ailesinin gözünde kıymetin yok iyice "kendini ailemize yamamaya çalışan gelin" statüsünde her gün seni ezer, köle Isaura yerine koyarlar. Delirdin mi kuzum?

Ya gerçekten ailenizi yıkıp kaçmaya değecek bi adam mı karşınızdaki ???? Benim gözümde canlanan tabloda sizi kaçmayı düşündürecek hiç bi olumlu yön Yok
1 bu en önemlisi ki aileniz İstemiyor
2. Kv adayı istemiyor
3. Kv çok tehlikeli bi kadın eşini sindirmiş , oğlunu sindirmiş , misafire pişen yemekte bile art niyet arayan kötü düşünceli biri gibi görünüyor
4.Daha ilk tartışmada erkek arkadaşınız annesinin tarafını tutuyor
Ve beni en çok irrite eden şeyde erkek arkadaşınız ailesinin evinde konuşulan iyi kötü herşeyi size taşıması.

Bu zamana kadar hep mücadelelerle geçirdim, erkek arkadaşımla aramda çok kavga olurdu bu tarz mantıksız davranışlar yüzünden hadi der geçerdim ama annemle annesinin konuşmasında da annesinin tarafını tutunca kayış koptu bende.
Ya sen çok bile sabretmissin aslında erkek arkadaşın zaman zaman farkliliklarin acısını senden çıkarmış gibi pişirdiğiniz yemeğe taktiğiniz gözlüğe kadar laf söylemek çok fazla bu insanlar sizide ailenizide hazmedemiyorr sizide ailenizide çok üzerler bazen sevmek mutlu olmaya yetmiyor sizinki de öyle bence

Evet ama sinirle söyledim onu diyor. Sinirle söyledim dese de inanmıyorum. Baya baya hak verdi annesine.
Neyin siniriymiş o et yemelerinin mi ?
Annesi bunu ona söylediğinde susturmak yerine sana bunu söylemesi, ona hak vermesi onun da karakterini gösteriyor.
Biz de misafire önem verilir ama madem siz de öyle değil bir daha ki sefere patates haşlar koyarım önünüze diyemedin mi ?
Hepsini bir kenara bırak, biraz mantığınla düşün sen bu adamla evlenip mutlu olacağına inanıyor musun ?

bu adam annesinden göbek bağını koparamamış daha
anne bağımlılığı katlanarak devam eden bir seydir bana göre
kendi ailem olunca böyle olmaz sözüne güvenip aileni silkeleyip gitme sakın

Ya gerçekten ailenizi yıkıp kaçmaya değecek bi adam mı karşınızdaki ???? Benim gözümde canlanan tabloda sizi kaçmayı düşündürecek hiç bi olumlu yön Yok
1 bu en önemlisi ki aileniz İstemiyor
2. Kv adayı istemiyor
3. Kv çok tehlikeli bi kadın eşini sindirmiş , oğlunu sindirmiş , misafire pişen yemekte bile art niyet arayan kötü düşünceli biri gibi görünüyor
4.Daha ilk tartışmada erkek arkadaşınız annesinin tarafını tutuyor
Ve beni en çok irrite eden şeyde erkek arkadaşınız ailesinin evinde konuşulan iyi kötü herşeyi size taşıması.
Bu zamana kadar birbirimizi hiç aldatmadık, hiç yalan söylemedik sevgimiz güçlü vs diye hep mücadele ettim bu ilişki için ama artık bu sebepler de yetmiyor... Kaçmak için belki bu sebepler sayılabilir ama dediğim gibi bu sebepler de yetmiyor artık.

kusura bakma hepsini okuyamadım annelerin her konuda birlikte hareket edip birbirini organizasyonlardan haberdar etmesi gerekirdi bu iş böyledir annen sevsin sevmesin tasvip etsin etmesin annesini arayıp konuşup nezaket icabı fikir sorması lazımdı sizde gördüğüm,cahil insanlarla uğraşmak zordur allah herkesin gönlüne göre insanlarla karşılaştırsın,tavsiye dersen yeteri kadar sevsen vazgeçmezdin onun için bu işi olumsuz gördüm

Sonuna kadar okudum ve bu isin olur bir yanini goremedim maalesef. Bir kere siz ayni dili konusmuyorsunuz her turlu kulturel farkliliklar var evlenirseniz esinizinde o ailede buyudugunu ve onlarin kulturel ozelliklerine sahip oldugunu dusunursek cok catismalar anlasmazlikalr mutsuzluklar yasarsiniz.

Nisani kiz tarafi yapar zaten evde olacakmis şu tarihte biz musaitiz denir erkek tarafi da gelir bu kadar basit.

Et olayina girmiyorum bile cok fena art niyet sezdim bence siz kurtuldugunuz icin dua edin suan tam ayrilmamissiniz ama..
Eve ilk gelen misafire ve onemli misafire tabii ki etli seyler pisirilir fakir olup ona yedirmek ne cahilce bir dusunce ve sevgilinizin bunu onaylamasi...

Davul bile dengi dengine demisler.

Ne kaçması ya hangi yılda yaşıyosunuz bir de eğitimli olacaksınız.
Şu yazdıklarınızı bir yabancının gözinden okumayı deneyin bence siz ailenizden kaçacağınıza ters yöne bu adamdan kaçın. Düşman başına bir aile ve anne kuzusu tip. Allah akıl fikir verir inşallah ayrılır kurtulursun.

Neyin siniriymiş o et yemelerinin mi ?
Annesi bunu ona söylediğinde susturmak yerine sana bunu söylemesi, ona hak vermesi onun da karakterini gösteriyor.
Biz de misafire önem verilir ama madem siz de öyle değil bir daha ki sefere patates haşlar koyarım önünüze diyemedin mi ?
Hepsini bir kenara bırak, biraz mantığınla düşün sen bu adamla evlenip mutlu olacağına inanıyor musun ?
Hayır maalesef artık inanmıyorum onunla mutlu olabileceğime... Evet bana göre annesini susturması gerekirdi ama annesi oğlunu çok güzel etkisi altına alıp düşüncesini bir şekilde empoze edebiliyor. Çünkü ağzı çok laf yapan bir kadın. Erkek arkadaşım da ister istemez onun ağzına bakıyor. Bu nişanlanma olayı sürecinde daha çok fark ettim.

X