Nişanı attım ama babam bir türlü kabullenemiyor.

usuyenprenses

Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
5.333
3.990
Edit:Arkadaşlar konumu hatırlarsınız geçen hafta iş yerimden müdürüm beni birisinin çok beğendiğini ona kefil olduğunu niyetinin ciddi olduğunu istemeye geleceklerini söyledi sanırım müdürümün akrabası bütün varlığım onun falan dedi oradan tahmin ettim.Ben de daha nişan atalı 10 gün olduğunu böyle bir şeyi kabul edemeyeceğimi söyledim.Sadece tanış diyor olmaz dedim tamam biraz düşün dedi.Şimdi her gün soruyor.Aslında boşlukta ne yapacağımı şaşırdım sanırım şimdi tanışmaya kalksam nişanı demek bunun için attı derler sizce ne yapmalıyım ?
Bu konuyla ilgili çok fazla konu açtığımdan durumu biliyorsunuz.
Nişanlımla sürekli ayrılıp barışıyorduk.Aileler ya da birileri aracılık edip bizi bir araya getiriyordu,bir araya gelince de küs kalamıyoruz.
10 gün önce eski nişanlımla konuşma sırasında gene tartışma çıktı. Aslında bir şey yoktu çalıştığım işte erkekler için çalıştığımı ima etti (mimarlık firması erkek çalışan çok) ben de bunun üzerine kızdım gene de tartışma çıkmasın sen haklısın dedim sustum, sonra sen kimsin tarzı konuşmaya başladı seninle konuşmak istemiyorum dedim çok da umurumda, varlığında yokluğunda zarar dedi.Aradım bunu akşam bize gel dedim , bitirmek istiyorsun demi dedi ben nişanlıma daha önceki konulardan dolayı soğuk davranıyordum ayaklarına mı kapanacağım sen kimsin dedi, zaten nişanlınım dediğim zaman ne nişanlısı tarzı konuşup beni aşağılamaya çalışıyordu. Sen kimsin lafına da sinir olurum biliyor, beni istemiyor musun diye sordu istemiyorum dedim. Ertesi gün babama gitmiş anlatmış, sonra mesajlaştık hazmedemedi ki bu durumu salak,gerizekalı eşek çıktığı seferden at olarak dönmez insan olamadın hayvansın dedi. İşte bu cümleden sonra bendeki ona olan saygı bitti.Saygı bitince aşkında bir anlamı olmuyor zaten.
Aileme,akrabalarıma herkese anlattım tabi kabul etmek istemediler onu çok seviyorlardı bana aman bırakma aman olur hata affet gibi şeyler söylediler. Annem de çok seviyor ama böyle söylediyse olmaz dedi babamda ilk anlattığımda tamam arama sakın bitti dedi ertesi gün hiçbir şey yokmuş gibi ne bitmesi çocuk oyuncağı mı dedi. Bana saygısı olmayan bir insanın hayatımda bir yeri olmadığını düşünerek kafamdan da sildim onu.Daha önce çok ağladım ayrılıklarımızda ama bu 10 günlük süre de bir kere bile ağlamadım, kendime hep sana saygısı olmayan bir insan için gözyaşı dökmeyeceksin dedim. Nişanlım ayrılma kararımdan 1 gün sonra beni aramıştı baban eşyalar kalsın diyor napacağız diye ben de eşyaları vermek istiyorum sen babama bırak dedim o da o zaman sen de oraya bırak ben alırım dedi tamam dedim bir şeyler söylüyordu dinlemedim kapattım. Sanırım benden tekrar deneyelim, bırakma dememi bekliyordu ki kararlı tavrım onu şaşırttı eşyaları bırakmamış.
Şimdi bana nişanda takılan takılar var 10 gün geçti eşyaları vermek istiyorum baba altınlar var yanlış anlarlar diyorum sen karışma diyor ikimiz de bitsin istiyoruz diyorum ben babasıyla halledeceğim sen karışma diyor.Belki eşyaları gönder diyeceksiniz ama babamın haberi olmadan gönderirsem evde kıyamet kopar, babam çok büyük olay çıkarır ters bir insan.Nişanlımın ablası ile kocası kuzenime sen onunla konuş seni dinler demişler. Bana geldi sizi son kez bir araya getirmek istiyorum lütfen beni kırma dedi hayır onu kesinlikle görmek istemiyorum dedim. Babaların aklında bizi bayramda barıştırmak var bayramdan önce eşyaları vermem lazım babamı nasıl ikna edebilirim ?

Son düzenleme:
Senin gorgudun gercegi nasil oluyorda ailen goremiyor. Kim saygisiz bi insanla kizini evlendirmek ezdirmek ister ki. Sakin kararindan vazgecme. Esyalari bayrama kadar gonderemesende sorun degil bayramda bulusturduklarinda istemezsen barismazsin. Kesinlikle barisma diyorum . O hakaretleri etmeden oncede calisman ile ilgili cok gereksiz seyler soyemis. Bunlar kabul edilir seyelr degil bana gore net

Bayramda yan yana gelseniz de barışmak zorunda değilsiniz, nişanlın zaten saygısız,bir adım atmayacağını da dile getirmiş.
Bayramda yan yana gelip kesin ayrılıyoruz karar aldık dersiniz ailelerde bir daha uğraşmaz.

kararlı olduğunu ailene ispatlaman lazım
istersen akşam topla anneni babanı güzel bi konuşma yap yeniden

bir araya gelirsek bizi mutlaka barıştırırlar nişanlım zaten sevdiğini söylüyormuş ama gururdan gelemez yanıma illa birileri ön ayak olsun ister annesi her gün ağlıyormuş nişanlım astım hastası oldu ilaç kullanıyor ya ben napıcam bilmiyorum

başka bir problemimiz yok tek problem nişanlımın sinirlenince ağır konuşması bir aşamadı bunu aileme çok saygılı her zaman gelir arar ailemin işlerini yapar ailem o yüzden bitsin istemiyor ama bana saygısı yok ileride anlaşamayız ben çok dik başlıyım saygısızlığa gelemem

Kaç defa dedik anlamıyorlar uyuyamıyoruz ağlıyoruz diyorlar siz çok mutlu olacaksınız bu sorunları şimdi yaşamanız iyi oluyor hatalarınızdan ders çıkarır bir daha yapmazsınız dyorlar

nişanlının astım hastası olması" ilişkinizde nefes alamamaktan" değil.
bu konuda vicdan yapma.

kararlı olduğunu ailene ispatlaman lazım
istersen akşam topla anneni babanı güzel bi konuşma yap yeniden
Babamla ne zaman güzelce konuşmaya kalksam beni dinlemiyor anlatıyorum sus konuşma çocuk oyuncağı değil diyor beni dinleyip anladım dediği tek zaman alkollü olduğu zaman ama onda da ertesi gün gene olmaz diyor

seninle daha önce başka konularda sohbetimiz olmuştu ve nişanlandığın için herhangi bir mutluluk taşımadığını anlatmıştın...
heyecanını yitirdiğini, korktuğunu...

zaten içine çok fazla sinmeyen bir nişandı sanırım ?
ya da eksik olan bir şeyler mi var ?

kafanda taktığın başka şeyler de olabilir gibi geliyor bana, zaten burada da böyleydi, şurada da şunu yapmıştı, şunu da şöyle demişti şeklinde kendi içini dolduruyor olabilir misin ?

bi arkadasinda dedigi gibi kararli oldugnu görmeleri gerekiyor.

Bende 3 yil önce nisan attim. Attigim gün bir daha iletisime gecmedim o kisi ile. Adresini biliyordum. Ondan kalan ne varsa esya, hediye, altin, para hepsini kargoyla evine yolladim o gün. Tabiki nisan yüzügünüde. Iletisime gecseydim, oda ayni sekilde tekrar denemek istedigimi falan düsünecekti...Bitti dedik o an bitti. bir daha ne gördüm ne konustum nede hakkinda birseyler duydum.

o zaman sen kimsin deyip aşağılamasaymış Allah Allah
hiç acımam kötü davranana
bir konuşabilirsiniz beni aşağılamayacaksan aramızdaki saygı mesafesini yeniden kazandıracaksan tamam yoksa yok demelisin

tek problem nişanlımın sinirlenince ağır konuşması
şu olay varsa hiç kesilmez bitmez, çok yıpranırsın, nişanlına açıkla deki, babam henüz kabullenemiyor ondandolayı henüz gönderemiyorum, ama eninde sonunda göndericem eşyaları takıları merak etme. en azından neden beklediğini onlarda anlasın.

Baban çevre ne der diye düşünüyordur büyük ihtimalle. Malum nişan atan kız pek hoş görülmez ya toplumumuzca !
Eski nişanlın gerçekten saygısız biriymiş. Yine şanslıymıssın ki nisanliyken kendini belli etmiş. Şayet evlenseydiniz hiç geri dönüşün olamazmis böyle düşünen bi babayla.

Sizi biraraya getirmeye çalışanlara da gerekli sertlikte tepki verirsen konuyu bi daha açmazlar diye düşünüyorum. Tabii sen daha iyi bilirsin ama tekrar hayatına sokma bu adamı.

Adam belliki deger vermiyor.babniza tamsm senin dedigin olsun mutsuz olacagim beni hergun aglatacak vebali boynuna sen sebeb oluyorsude kesinlikle cayar

evet dolduruyorum aslında ya zaten 1 ay nişanlı kaldık benim de hatalarım vardı ama ben hatalarımı düzelttim gene de bana sen kimsin dendiği zaman ya da böyle hakaret edildiğinde aşağılar gibi konuşulduğunda dayanamıyorum bazen bazı yerlerde söylediklerini düşünüp düşünüp kendimi dolduruyorum gene de sevgimi bitiremiyorum zamanla alışırım sanırım.

nasıl bir baba evladını bile bile ateşe atar ki ,babanı kınıyorum.babana açık açık söyle bana saygısı olmayan bana şimdiden hakaretler yağdıran insan evlendiğimizde bana sözel fiziksel şiddet uyguladığında yattığın yatakta rahat edecek misin..bu adam olmadık insanda bu karakter var bile bile beni ateşe mi göndereceksin..nişan dediğin nedir ki neyden korkuyorsun diyemedin mi.

harika kararlı olduğunu kararlı tavrından asla dönmeyeceğini belirtmişsin keşke ben de senin gibi olabilsem açıkçası görmeye korkuyorum çünkü ne olursa olsun içimdeki sevgiye aşka yenik düşebilirim bunun için bir araya gelmek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…