• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanı attık ama ne kadar doğru bir karardı bilemiyorum arada kaldım

Kendimcebirseyler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2021
15
9
3
28
Arkadaşlar 1 ay önce nişanlımın memleketine ailemle birlikle eşya bakmak ve almak için gittik. Gittiğimiz de gördüğümüz özen ve değer bizim onlara gosterdigimizin yanından bile geçemezdi. Neyse kayinvalidem bana altın olarak ne istediğimi sordu bende set ve günlük takmak için bileklik kolye tarzı şeyler düşünüyorum dedim ve kayinvalidemin tepkisi ben sadece ince bir set alabilirim dahasına para kalmadı dedi(düğün arefesinde size ev aliyoruz diye ev almaya kalkıştılar ve aldılar ama her defasında bunu öne sürmektende vazgeçmediler) Neyse ben yani bize ev aldıkları için altını falan maddi şeyleri sorun etmemek adina bir sey demedim. Eşya bakmaya gittik tv sehpası veya büfe istiyorum diyorum görümcem ve kayinvalidem her şeye "NE GEREK VAR" dediler. Buna da laf etmedim nişanlımla bu konuyu aramda halletmiştim çünkü (yada öyle sanmışım). Sonra kayinvalidem balayı istiyorsun biz balayı yaparak mi evlendik siz de şimdi gitmez de evlendikten 2 3 ay sonra gidersiniz, ee şimdi alınmaz sonra alınır gibi her şeye bir şey bulmaya başladı(her şey ev aldık para yok diye ve biz demiştik düğün yapmak kolay olmaz ev alındı diye problem olmasın diye düğün kendini çevirir demiislerdi) Neyse ben her şeyi nişanlımı seviyorum diye sineme çektim ve ailem de sen istiyorsun madem biz bir şey demiyoruz ama biz bu tepkileri beğenmedik dediler ama ben yine nişanlımı seviyorum dedim geçtim. Bir akşam hep beraber (babalar yok) otururken nişanlımla kendi aramızda sakalaşıyorduk(onlara göre biz kendi içimizde gerilmişiz ve herkesi germişiz) bende komikli bir şekilde nişanlıma sen kimsin ya dedim birbirimize baktık güldük ve o an aniden kayinvalidem bağırmaya başladı. Bu ne demekmiş böyle olacaksa en baştan bitsinmis falan sürekli bağırdı. O bağırinca bende bagirdim çünkü o an onu ilgilendiren yada o tepkiyi vermesini gerektiren bir sebep yoktu ve bu bağırma olayını annem ve kardeşimin yanında yaptı. Sonra da ben ikinize bağırdım anlık bi sinir yaşadım tansiyonum çıktı dedi. Bu tepkiden sonra ailem için hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Annem ben buradayken bunu yapan ben yokken neler yapar dedi (memleketlerimiz farklı) Kayinvalidem sürekli kendini savunuyor sürekli kendini haklı çıkarıyor. Evdeki ve cevresindeki herkese dedigini yaptirmaya alismis. O ne derse her sey oyle oluyor ve o bugunlere nasil geldiyse bende oyle geleyim istiyor. Neyse ben yine nişanlımla aramdaki ilişki çok iyi biz beraber çok iyiyiz mutluyuz dedim sineme çektim. Eşyalar perdeler her şey seçildi artık bizim kendi memleketimize dönme vaktimiz geldi. Nişanlım sen gitme, biran önce evlenelim artık olan olumsuzluklarla kafani bulandirma diye sürekli beni tembihliyordu. Biz memleketimize döndük ve ertesi günün akşamı nişanlım düşünmek istediğini bu olayların onu çok yorduğunu söyledi ve benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Daha sonra benimle hic konuşmadı. Bana hicbir açıklama yapmadan sosyal medyan resimlerimizi kaldırdı günde günde. Sonra ben dayanamayıp mesaj attım bu yaptığını unutmayacağım diye bana hep annesinin ağzı ile konuştu. Ben ve ailem suçluymuş ben nisanlimin arkasında duramamışim bana olan güveni bitmiş. Ardından o kafasında her şeyi bitirdi ve şuan sosyal meydan baska kızları takip etmeye başladı beni engelledi. 6 yıllık bir birlikteliğimiz vardı ve o her şeyi bir kere de sildi. Bizim yuvamızı kayinvalidem yıktı. Şuan çok mutlular. Ama ben harap oldum. Ne yapmalıydım yanlış yapan ben miydim diye diye yedim kendimi. Olayı duyanlar erkenden kurtulmuşsun öyle kayinvalide ile ömür geçmez diyorlar. Sizler ne düşünürsünüz bana yardimci olursaniz cok sevinirim

Son düzenleme:
Arkadaşlar 1 ay önce nişanlımın memleketine ailemle birlikle eşya bakmak ve almak için gittik. Gittiğimiz de gördüğümüz özen ve değer bizim onlara gosterdigimizin yanından bile geçemezdi. Neyse kayinvalidem bana altın olarak ne istediğimi sordu bende set ve günlük takmak için bileklik kolye tarzı şeyler düşünüyorum dedim ve kayinvalidemin tepkisi ben sadece ince bir set alabilirim dahasına para kalmadı dedi(düğün arefesinde size ev aliyoruz diye ev almaya kalkıştılar ve aldılar ama her defasında bunu öne sürmektende vazgeçmediler) Neyse ben yani bize ev aldıkları için altını falan maddi şeyleri sorun etmemek adina bir sey demedim. Eşya bakmaya gittik tv sehpası veya büfe istiyorum diyorum görümcem ve kayinvalidem her şeye "NE GEREK VAR" dediler. Buna da laf etmedim nişanlımla bu konuyu aramda halletmiştim çünkü (yada öyle sanmışım). Sonra kayinvalidem balayı istiyorsun biz balayı yaparak mi evlendik siz de şimdi gitmez de evlendikten 2 3 ay sonra gidersiniz, ee şimdi alınmaz sonra alınır gibi her şeye bir şey bulmaya başladı(her şey ev aldık para yok diye ve biz demiştik düğün yapmak kolay olmaz ev alındı diye problem olmasın diye düğün kendini çevirir demiislerdi) Neyse ben her şeyi nişanlımı seviyorum diye sineme çektim ve ailem de sen istiyorsun madem biz bir şey demiyoruz ama biz bu tepkileri beğenmedik dediler ama ben yine nişanlımı seviyorum dedim geçtim. Bir akşam hep beraber (babalar yok) otururken nişanlımla kendi aramızda sakalaşıyorduk(onlara göre biz kendi içimizde gerilmişiz ve herkesi germişiz) bende komikli bir şekilde nişanlıma sen kimsin ya dedim birbirimize baktık güldük ve o an aniden kayinvalidem bağırmaya başladı. Bu ne demekmiş böyle olacaksa en baştan bitsinmis falan sürekli bağırdı. O bağırinca bende bagirdim çünkü o an onu ilgilendiren yada o tepkiyi vermesini gerektiren bir sebep yoktu ve bu bağırma olayını annem ve kardeşimin yanında yaptı. Sonra da ben ikinize bağırdım anlık bi sinir yaşadım tansiyonum çıktı dedi. Bu tepkiden sonra ailem için hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Annem ben buradayken bunu yapan ben yokken neler yapar dedi (memleketlerimiz farklı) Kayinvalidem sürekli kendini savunuyor sürekli kendini haklı çıkarıyor. Evdeki ve cevresindeki herkese dedigini yaptirmaya alismis. O ne derse her sey oyle oluyor ve o bugunlere nasil geldiyse bende oyle geleyim istiyor. Neyse ben yine nişanlımla aramdaki ilişki çok iyi biz beraber çok iyiyiz mutluyuz dedim sineme çektim. Eşyalar perdeler her şey seçildi artık bizim kendi memleketimize dönme vaktimiz geldi. Nişanlım sen gitme, biran önce evlenelim artık olan olumsuzluklarla kafani bulandirma diye sürekli beni tembihliyordu. Biz memleketimize döndük ve ertesi günün akşamı nişanlım düşünmek istediğini bu olayların onu çok yorduğunu söyledi ve benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Daha sonra benimle hic konuşmadı. Bana hicbir açıklama yapmadan sosyal medyan resimlerimizi kaldırdı günde günde. Sonra ben dayanamayıp mesaj attım bu yaptığını unutmayacağım diye bana hep annesinin ağzı ile konuştu. Ben ve ailem suçluymuş ben nisanlimin arkasında duramamışim bana olan güveni bitmiş. Ardından o kafasında her şeyi bitirdi ve şuan sosyal meydan baska kızları takip etmeye başladı beni engelledi. 6 yıllık bir birlikteliğimiz vardı ve o her şeyi bir kere de sildi. Bizim yuvamızı kayinvalidem yıktı. Şuan çok mutlular. Ama ben harap oldum. Ne yapmalıydım yanlış yapan ben miydim diye diye yedim kendimi. Olayı duyanlar erkenden kurtulmuşsun öyle kayinvalide ile ömür geçmez diyorlar. Sizler ne düşünürsünüz bana yardimci olursaniz cok sevinirim
cok sansliymissiniz, ilerde daha güzel yeni bi hayata sahip olacaksınız..

Bu zamanda İnsanlar evine alışveriş yapamiyor parasızlıktan, dügün zamanı birde ev almak ne demek.
Zorlanmışlardır mutlaka, neleri istediğinize görede tabiki damat bey strese girmis ve olayları gözden geçirmiştir.

Evlenirken keşke gençler kendisi yapsa her masrafini tatsızlık olmaz böylece

o kv yiyip içip gezmeyi bilmiyordu dimi
İlerde oğlum gelinim rahat etsin demiş, belki kendi ihtiyacını görmedi ama aldı
Üzerine yapsa ne yapmasa ne, siz heralde kv evinde kira vermeden oturuyorsunuz başka mantıklı gelen hiçbir yani yok bana bu söylemin
Ya milletin intihar ettigi, evlerine yiyecek ekmek bulamadigi su donemde, en kotu evlerin 300 000 oldugu soyle bir devirde ev alnayi kucumseyip takı konusuna takilma kismini anlamis degilim. Taki ne olacak sanki, hergun şıkır sıkır takip mi gezecek? Ben gelecegime bakarim kıcım acikta iken boynumda metrelerce zincir olsa ne olmasa ne?
Pandemi doneminde de balayi istemek de tuhaf. Dur bir, evine bir alis degil mi? 2-3 ay sonra toparlaninca gidersiniz hem de en guzel yere. Gormemislik mi desem gosteris budalaligi mi bilemedim.

Evet haklısınız konu sahibi neredeyse elini hiç cebine atmamış ama kayınvalidesinin o tarz tepki vermesi heleki insanların önünde böyle davranması çok kötü
He konu sahibi sen kimsin gibi gereksiz bir cümlede saçma bir şakalaşmada bulunmuş olabilir kayınvalidesinin “o ne demek kızım böyle şakalar hoş değil” diyerek uyarması daha yerinde olurdu sanki
Kayınvalideden azarı yiyince annemin yanında gururum incindi diyor da sen kimsin atarını yaparken de annesi kayınvalidesi orada adamın. Onun gururu yok mu?
Kimse benim oğluma öyle “eşek şakası” yapamaz. Haddini bildiririm. Kibar uyarı bekleyen kibar olsun. Nezaket bilmeyene nezaket göstermem ben de

Ya milletin intihar ettigi, evlerine yiyecek ekmek bulamadigi su donemde, en kotu evlerin 300 000 oldugu soyle bir devirde ev alnayi kucumseyip takı konusuna takilma kismini anlamis degilim. Taki ne olacak sanki, hergun şıkır sıkır takip mi gezecek? Ben gelecegime bakarim kıcım acikta iken boynumda metrelerce zincir olsa ne olmasa ne?
Pandemi doneminde de balayi istemek de tuhaf. Dur bir, evine bir alis degil mi? 2-3 ay sonra toparlaninca gidersiniz hem de en guzel yere. Gormemislik mi desem gosteris budalaligi mi bilemedim.
Bu hikayede yanan kv olurdu ora kesin zaten bitmiş
Ama kız ailesi ne yapmış, konu sahibi ne yapmış?
kılını kıpırdatmadan herşeyi istemenim sonucu bu olurdu elbette

Bir de arkadaşlar insanlar düğünde ne alalım diye sorduklarında sınırsız kuyumcu turu vaat etmiyorlar. Yani genelde her normal yurdum insanı gibi tek bir setten bahsediliyor. Ne takayım kızım denildiğinde tek bir set beğenmek münasip olandır. Bir de ek günlük set istemek görgüsüzlüktür. Burada ayıp edilen kayınvalide.

Ne demek evi geline değil oğullarına aldılar ya nasil düşünceler bunlar? Yok onu da geline alsalardı bari?

Orada aile olarak yaşayacaklar zaten bir de tapu kimin üstüne ne önemi var?
Boşansa o ev onun olmayacak diyorsunuz bir de . Bismillah bi evlensinler hele bu nasıl düşünceler?
Hayretle okuyorum yorumları.

Vallahi bu zamanda kimseye iyilik yaramaz.

Yapıyorsam oğlum içinse eğer ne yapacağima daha yeni tanidigım el kizı karar veremez. Oğlanda mobilyasını bile ailesi alacak kadar ailesine bagliyken adam da ailesi kizı istemeyince niye adam değil? hem maddi olarak ailesine baglı olsun hem ailesi hicbir seye karısmasın.

Benim anadoluda gordugum oğlunun her ihtiyacını alan aileler evlenecegi kızinda kim olduğuna karısıyor. Kimse oğlum kimi istiyorsan al gerekirse saygısız olsun ben sana ev alirim düğün yapari altin takarim mobilya alirim hicbir seye karısmam demiyor. yapanlarda gidip mobilyayi biz aldik evi biz aldık diye gelin evine yerlesip hizmet bekliyor.

Oglumun gelecegı icin calisiyoruz tabi ama oglumun gelecegi el kızınin bufe istemesinden ibaret değil. Ben oglumu en iyi sekilde yetistiririm egitime para harcarım kendi ayakları uzerinde durur calisir istediği kızla evlenir istedigi mobilyayı alır ben de gönlumden ne kopuyursa yaparım yaptıgım yapmadigim oglumla benim aramdadır el kizını ilgilendirmez.

Ayrıca bu hizmet neden hep kadından bekleniyor ? Oğlunun mutluluğu için ev alan illa karşılığında hizmet bekliyorsa el kızından değil de oğlundan beklesin

Ayrıca bu hizmet neden hep kadından bekleniyor ? Oğlunun mutluluğu için ev alan illa karşılığında hizmet bekliyorsa el kızından değil de oğlundan beklesin
Hizmet değil beklenen saygı. Benim yanımda oğluma kibar davransın isterim. Görgülü olsun isterim. Düğünde ne takacaksın denildiğinde tek bir set beğensin beni zora koşmasın isterim. Sürekli maddi talepleri i bana yıpmasın isterim. Kayınvalide konunun neresinde hizmet beklemiş tam olarak?
Kendi anne babanızdan bu kadar rahat onu da isterim bunu da isterim rahatlığında mısınız da yabancı bir insandan bu kadar rahat istiyorsunuzz?
7 senelil kayınvalidem bana doğumda ne takalım yavrum dediğinde ben gönlünüzden geçeni takın dedim geçtim. Nezakettir bu. Bütçelerini bilmediğin insanlara tek sey yetmez ikinciyi de al denir mi?
Damada saat seç dendiğinde bir de günlük saat isterim dese kızın annesi bozulmaz mı Allah aşkına?

Türkiye’de aile evladın, evlat ailenin yakasından asla düşmüyor. Evlenmeyi biliyorlar ama balayı masrafı ödeyecek paraları yok erzağınızı da mı kayınvalide alacak acaba merak ettim ben. Sizin aileniz ne yaptı? Tv ünitesini de sizin aileniz alsaymış keşke. Zahmet edip çalışıp para biriktirin. Damat adayı ayrıldı diye herkes “kurtulmuşsun” demiş de ben pek öyle göremedim. Valla herkes okusun çabalasın mesleğini eline alsın öyle evlensin.

Hizmet değil beklenen saygı. Benim yanımda oğluma kibar davransın isterim. Görgülü olsun isterim. Düğünde ne takacaksın denildiğinde tek bir set beğensin beni zora koşmasın isterim. Sürekli maddi talepleri i bana yıpmasın isterim. Kayınvalide konunun neresinde hizmet beklemiş tam olarak?
Kendi anne babanızdan bu kadar rahat onu da isterim bunu da isterim rahatlığında mısınız da yabancı bir insandan bu kadar rahat istiyorsunuzz?
7 senelil kayınvalidem bana doğumda ne takalım yavrum dediğinde ben gönlünüzden geçeni takın dedim geçtim. Nezakettir bu. Bütçelerini bilmediğin insanlara tek sey yetmez ikinciyi de al denir mi?
Damada saat seç dendiğinde bir de günlük saat isterim dese kızın annesi bozulmaz mı Allah aşkına?

Saygı ayrı bir mesele. Kendisine cevap verdiğim üye hizmet etmekten bahsediyor. Zaten iki taraflıda saçmalıklar mevcut konuda. Mesajımı bir türlü düzenleyemedim. Cevabım, ben oğlumun mutluluğu için yapıyorum o oğlumla benim aramdadır el kızını ilgilendirmez ama maddi olarak her şeyi yapan kayınvalidenin gelinden hizmette bekleme hakkı var şeklinde yazan bir üyeyeydi. Bende oğlunun mutluluğu için ev alıyorsa ve ikisi arasındaki meseleler el kızını ilgilendirmiyorsa şayet oğlunun mutluluğu için ona ev alan karşılığında illa hizmet bekleyecekse bu el kızı değil, oğlu olmalı görüşündeyim. Sonuçta ana oğul arasındaki meseleler 🤷🏻‍♀️

Son düzenleme:
İşte bu sebeple kızlar kv kp den bir şey beklemeyin. İlişkinizde nefes alıp vermeme hakkını da kendilerinde görebiliyor. 😅 Eşimin birikimiyle evlendim. Kimse bir şey demedi. Benim imkanım varsa oğluma maddi olarak masrafsız düğün de yaparım balayı da ne seçtikleri beni bağlamaz. Mecbur gibi davranırlarsa o beni darlar sadece. Ama o gereksiz bu gereksiz kime göre,neye göre.

Sadece ev konusunda katılmadım size. 6 yıldır ev taksidi ödüyoruz. Evlenirken ev sahibi olmak büyük kolaylık. Tatil yapacağımız paraları her ay tıkır tıkır eve ödedik.

Saygı ayrı bir mesele. Kendisine cevap verdiğim üye hizmet etmekten bahsediyor. Zaten iki taraflıda saçmalıklar mevcut konuda

iste dedigim bu. ne kız ben sunu da istiyorum bunu da istiyorum diye istek siralasin ne erkek ailesi gelinden hizmet beklesin.

Bu hikayede yanan kv olurdu ora kesin zaten bitmiş
Ama kız ailesi ne yapmış, konu sahibi ne yapmış?
kılını kıpırdatmadan herşeyi istemenim sonucu bu olurdu elbette
Evet bu acidan hic dusunulmuyor bir de. O takilmayacak perdelerin parasi odenecek, o esyalarin parasi odenecek. Yeni gelin belki o perdeleri esyalari istemeyecek. Baska eve taksalar belki o eve kisa gelecek. Konu sahibi kendisini dusunuyor sadece de, olan kayinvalideye oldu. Kizimiz ceyizlerini baska yerde de kullanabilir onun icin sorun yok.
Hep diyorum yine diyecegim evlilik ehliyeti olmali bence. Evlilik sorumluluguna giremeyecek ciftler evlendirilmemeli. Sadece seviyorumla yurur saniliyor. Sevgililikle evliligi es goruyorlar. Iki esya icin bu kadar tantana yapiliyorsa, yarin en ufak bir sorunda zaten bu evlilik sarsilirdi.
Esyalar eksik olsa ne olurdu? Yavas yavas alsalar, evlerine calisip kazanmanin keyfini yasalar olmaz miydi? Iste biz cektik evladimiz cekmesin diye analar babalar herseyi dort dortluk yapmaya calisiyor gucu yettigince ama yeni nesil kendi kazanip almadigi icin boyle kiymet bilmiyor.
Annemle babam 50 yillik evliler. Ben evlendigimde 30 yasindaydim. 30 sene onlarla yasadim. Bir gun kavga da etseler birbirlerinin adamliklarina laf ettiklerini duymadim. Sen kimsin hic demediler. Kavgalari bile saygiliydi. O yuzden sevgileri de hic bitmedi.

Başka bir yorumda bahsettiğiniz gelenek görenek giriyor işte burada devreye.
Erkek ailesi herşeyi yapınca, karşılığında dizlerinin dibinde oturan, sık sık ziyaret eden, temizliğine, misafirine yardım eden de bir gelinleri olsun istiyorlar.

Bazı hanım kızlar, masraflara gelince gelenekçi düğün sonrasında ise bireysel yaşayıp ayda bir misafir gibi ziyaret etmek istiyor eş ailesini.

Hepsi bir anda olmuyor. Baştan aileden bağımsız olursan, kendi sınırlarını da çizmiş oluyorsun. Kimse yapacağın tatile müdahale edemiyor.

Hizmeti de gelinden beklemek hakkı. Düğün vakti geleneklerimize sıkı sıkıya bağlı gelinler düğün sonrası en eşitlikçi feministler oluyor ne hikmetse.

Back