• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nisanda tüp bebek yaptıracaklar buyrun umut olalım birbirimize

Ben de yaptırıcam canım.
3 dozluk olan Rotateq markalı aşıyı tercih ettik, sen de o markayı yaptırıcaksın sanırım. 2 dozluk olan aşıya göre bir kat daha koruyuculuğu fazla dedi doktorumu. 3-5-7.aylar şeklinde yapılacak. İkinci ay aşıları zaten fazla, araya bir de Rotavirüs aşısını sıkıştırmayalım dedik.
Yalnız bu markanın aşısı bebekler 12.haftasını doldurmadan yapılmalı. tarihe dikkat edersin.

Bugun.yaptirdim.cnm 1.dozu evet bizde rotateg olan markayi tercih ettik ya yan.etkileri bagirsak.dugumlemesi felan diyolar.bi doktorda bebegim.mide kanamasi gecirdi felan demis ne bilim.yaptirdim.ama hala.korkuyorum aksam cok huzursuzlasti baya agladi gozunden yas bile geldi artik karar verdik acile gidwlim diye sonra uyuyuverdi durduk gozum.ustunde bu gece uyuyamiyacam galiba korktum.huzursuzlasinca baktim yan etkilerine boyle seylerle karsilastim.Allahim sen koru yarabbim cok endiseliyim.simdide tekrar uyanip.aglarsa direk hastaneye gidicem bakalim.uyuyo simdi aksam bezindede ilk defa degisik bi sekilde diskilamisti her zamankinden biraz daha kati ve cok azdi sapsariydi :(

Bugun.yaptirdim.cnm 1.dozu evet bizde rotateg olan markayi tercih ettik ya yan.etkileri bagirsak.dugumlemesi felan diyolar.bi doktorda bebegim.mide kanamasi gecirdi felan demis ne bilim.yaptirdim.ama hala.korkuyorum aksam cok huzursuzlasti baya agladi gozunden yas bile geldi artik karar verdik acile gidwlim diye sonra uyuyuverdi durduk gozum.ustunde bu gece uyuyamiyacam galiba korktum.huzursuzlasinca baktim yan etkilerine boyle seylerle karsilastim.Allahim sen koru yarabbim cok endiseliyim.simdide tekrar uyanip.aglarsa direk hastaneye gidicem bakalim.uyuyo simdi aksam bezindede ilk defa degisik bi sekilde diskilamisti her zamankinden biraz daha kati ve cok azdi sapsariydi :KK43:
Benim bildiğim kadarıyla bağırsak düğümlenmesi yapan aşı piyasadan toplatılmış ve bu baya uzun bi süre önce yaşanmış. Şu an piyasada iki marka var ve ikisinde de bu tarz bi şikayet pek yaşanmamış. Canlı virüs aşısı olduğu için ateş huzursuzluk falan yapar maalesef. İshalle ilgili bi virüs olduğu için de dışkısındaki farklılık yüksek ihtimal normaldir cnm. İnşallah güzel güzel uyur da bu geceyi kolayca atlatır bebiş.
Yarın da benim kızımın 2.ay aşıları yapılacak. Şu an seni teselli ediyorum ama kesin ben de yarın gece nöbetinde olurum :)

Benim bildiğim kadarıyla bağırsak düğümlenmesi yapan aşı piyasadan toplatılmış ve bu baya uzun bi süre önce yaşanmış. Şu an piyasada iki marka var ve ikisinde de bu tarz bi şikayet pek yaşanmamış. Canlı virüs aşısı olduğu için ateş huzursuzluk falan yapar maalesef. İshalle ilgili bi virüs olduğu için de dışkısındaki farklılık yüksek ihtimal normaldir cnm. İnşallah güzel güzel uyur da bu geceyi kolayca atlatır bebiş.
Yarın da benim kızımın 2.ay aşıları yapılacak. Şu an seni teselli ediyorum ama kesin ben de yarın gece nöbetinde olurum :)

Yatagina birakinca uyandi biraz daha hzuursuzlandi koynumda yatirdim uyudu cok.sukur diskisida duzeldi bu sabah eskisi gibiydi cok sukur suan bi sıkınti gozukmuyo ya.musafirligide gitmistim ordada.baya huzursuz oldu bilemedim.asidanmi.yoksa nazarmi.oldu kizim.masallah cok guzel.bi bebek.kim.gorse sevse huzursuz oluyo agliuo esimde.dun dedi hep boyle.oluyo bir daha disari cikarma ne yapayim.dedim kafesemi koyayim.cocugu elbet cikacaz rabbim korusun gozden nazardan cnm benimki 2,ay asilarini.cok.rahat atlatti ateslenmedi ins seninkide rahat atlatir

Yatagina birakinca uyandi biraz daha hzuursuzlandi koynumda yatirdim uyudu cok.sukur diskisida duzeldi bu sabah eskisi gibiydi cok sukur suan bi sıkınti gozukmuyo ya.musafirligide gitmistim ordada.baya huzursuz oldu bilemedim.asidanmi.yoksa nazarmi.oldu kizim.masallah cok guzel.bi bebek.kim.gorse sevse huzursuz oluyo agliuo esimde.dun dedi hep boyle.oluyo bir daha disari cikarma ne yapayim.dedim kafesemi koyayim.cocugu elbet cikacaz rabbim korusun gozden nazardan cnm benimki 2,ay asilarini.cok.rahat atlatti ateslenmedi ins seninkide rahat atlatir
Atlatmasına çok sevindim cnm. En güzel tedavi ana kucağı, ben de şimdi aşıdan getirip kucağımda uyuttum :)
Benim kız da misafirlik konusunda pek huysuz. Bize misafir gelince de pek hoşlanmıyor, biz bir yere gidince de. Acayip düzen hastası daha şimdiden. Evde belli bi rutinleri ve bizimle doyasıya geçirdikleri keyifli zamanları var. Misafirimiz gelince ya da biz gidince bu ilgi azalıyor tabi hoşlarına gitmiyor. Nazara da dikkat etmek gerek, hergün nazar duası okumak lazım aksatmadan. En çok da anne babanın kendi nazarı değermiş. Severken arada bi çirkin kızım diye sev :))

Canım canlı virüs aşıları ya aynı gün ya da en az 28 gün arayla yapılmalı. Verem aşısı da Rotavirüs aşısı da canlı aşılar. Normalde ikisi de canlı virüs aşısı olduğu için aynı gün yapılması gerekli. Fakat verem aşısı koldan rotavirüs aşısı ise ağızdan damla şeklinde olduğu için, yani yapılış teknikleri farklı olduğu için farklı zamanlarda yapılabiliyor. Eğer ikisi de koldan olsaydı o zaman aynı gün yaptırmak zorunda kalıcaktık.
Biz doktorla ikinci ay aşıları zaten çok diye rotavirüs aşısını 3.ayda yapmaya karar verdik.

Bebişine de geçmiş olsun canım. Üfürüm çoğu yenidoğanda görülebiliyor ama çok şükür ki büyüdükçe düzeliyorlar. Tez zamanda geçer gider inş.
Canım bizim çocuk doktoru aynı zamanda yapılan aşı dedi sadece verem aşımız kaldı onunla birlikte yapılacak bir ay sonra yapılırsa uc ayiniz bitecek olmaz dedi senin bebis nasıl büyüyor minisler zaman çabuk geçiyor

Atlatmasına çok sevindim cnm. En güzel tedavi ana kucağı, ben de şimdi aşıdan getirip kucağımda uyuttum :)
Benim kız da misafirlik konusunda pek huysuz. Bize misafir gelince de pek hoşlanmıyor, biz bir yere gidince de. Acayip düzen hastası daha şimdiden. Evde belli bi rutinleri ve bizimle doyasıya geçirdikleri keyifli zamanları var. Misafirimiz gelince ya da biz gidince bu ilgi azalıyor tabi hoşlarına gitmiyor. Nazara da dikkat etmek gerek, hergün nazar duası okumak lazım aksatmadan. En çok da anne babanın kendi nazarı değermiş. Severken arada bi çirkin kızım diye sev :))

:)) Gezmeyi seviyo aslinda musafir.gelincede uyuyo hep gittigimiz yerlerdede gelenlerde hep ilgi onun ustunde bol bol okumaya calisiyorum ona.bakarken.burnumun ucuna.bakiyom afedersiniz popoyu cimcikliyom babayla sekilden sekile.giriyoz aman nazar edecez diye odumuz kopuyo :)

Canım bizim çocuk doktoru aynı zamanda yapılan aşı dedi sadece verem aşımız kaldı onunla birlikte yapılacak bir ay sonra yapılırsa uc ayiniz bitecek olmaz dedi senin bebis nasıl büyüyor minisler zaman çabuk geçiyor
Evet işte 3 dozluk olan aşı en geç 12.hafta bitmeden ilk dozu yapılmalı. 12.hafta da henüz bebek 3 aylık olmamış oluyor. Yani doktorunla aynı şeyi söylüyoruz aslında :)
Ama sen 2 dozluk olandan yaptıracaksan onu da 16 haftalık olmadan yaptırman lazım, süresi benimkinden daha uzun.

Doğan büyür derlerdi hakikaten de öyle oluyormuş valla :) zaman nasıl geçti anlamadım daha dün gibi Doğum yaptığım zamanlar. Çok şükür bugünleri de gördük Rabbim olmayanlara da nasip etsin inş.
Senin tontiş nasıl?

Herkese mrb bizde Nisanda Hayırlısı ile tedaviye başlamayı düşünüyoruz .yumurta ve sperm kalitesi ni artırmak için Önerileriniz var mı ?
Merhaba progeny m sperm artırmak için kullanabilirsiniz yumurta rezervi için bende biosteron kullandım aylarca yanında Dr verdiği vitamin hapları solgarın

derinn83 derinn83 cnm merak.ettim asidan sonra bi sıkınti yasamadiniz ins prenses nasil
Yok canım hiçbir yan etki yapmadı. Hatta normal halinden hiçbir farkı yoktu çocuğun. Ne ateş ne uyku hali ne huzursuzluk. Acaba aşı mı tutmadı diyorum da annem de kızıyor saçmalama bağışıklığı kuvvetlidir çocuğun ondan kolay atlatmıştır diyor. Çocuk da yan etki olsa bi dert olmasa bi dert :)) Şimdi aşı yerindeki izi takip edicem bakalım oluşacak mı. Keyfi yerinde küçük hanımın oyun halısında debelenip duruyor :)) Senin bebiş nasıl?

Yok canım hiçbir yan etki yapmadı. Hatta normal halinden hiçbir farkı yoktu çocuğun. Ne ateş ne uyku hali ne huzursuzluk. Acaba aşı mı tutmadı diyorum da annem de kızıyor saçmalama bağışıklığı kuvvetlidir çocuğun ondan kolay atlatmıştır diyor. Çocuk da yan etki olsa bi dert olmasa bi dert :)) Şimdi aşı yerindeki izi takip edicem bakalım oluşacak mı. Keyfi yerinde küçük hanımın oyun halısında debelenip duruyor :)) Senin bebiş nasıl?

Masallah cnm bizimde.ayni oyle oldu hatta o gece cok rahat uyudu hic rahatsizlik vermedi cok sukur iiyi ama bi kac gundur midesini bulandiriyo neden oyle yapiyo acaba bogazina bisimi geliyo balgamimi var ondanmi yapiyo anlamadim bi sıkınti gozukmuyo sadece arasira midesini bulandiriyo fazlami.geliyo sutu acaba

Masallah cnm bizimde.ayni oyle oldu hatta o gece cok rahat uyudu hic rahatsizlik vermedi cok sukur iiyi ama bi kac gundur midesini bulandiriyo neden oyle yapiyo acaba bogazina bisimi geliyo balgamimi var ondanmi yapiyo anlamadim bi sıkınti gozukmuyo sadece arasira midesini bulandiriyo fazlami.geliyo sutu acaba
Slm canım bugün kardiyoloji gittik bizde bayag kapsamlı inceledi doktor ve küçük bir delik var dedi kalpte ama önemsiz bişey dedi bazı bebeklerde olabiliyor dedi doğum anında normalde kapanması gerekmiş başarı kapanmamış bir yaşına kadar kapanır muhtemelen dedi kapanmasada bu şekilde olan çok.insan var dedi..Bizim iç cekmelerimiz devam bu arada onuda sordum delikle alakalı bir durum değil burun tıkanıklığı olabilir dedi ben çok ikna olmadım nedense canım ya ins tehlikesiz bir durumdur tekrar bir yaşında getir bakalım dedi doktor..

Canım geçmiş olsun atlatmissiniz asinizi bizimde pazartesi verem aşımız ve rota aşımız var inş ateş yapmaz iki ay asida ateş olmuştu mecburen fitil kullanmıştim..Oyun halısı için erken değilmi canım bende alicam oyun halısı erken diye erteliyorum sizin nasıl bişey oyun haliniz ilginizi çekiyormu bizde artık oyuncak gösterince tutmaya çalışıyor heyecanlanıyor büyüyor minisler çok şükür bu gunleride gorduk..

Midesini bulandırıyor derken canım tam anlayamadım. Süt ağzına geri geliyor tekrar yutuyor olabilir mi?
Kızımın reflü sorunu olmadı çok şükür ama arada bi süt ağzına gelir geri yutardı. Kusma olayımız yoktu. Fakat son bir haftadır falan sütün ağza gelişi sıklaştı. Sanki senin kızındaki durumda bu şekilde. Sütümüz bu ay farkedilir şekilde bebeğin artan ihtiyacı sebebiyle arttı. Ben de artık emdikleri süt fazla mı geliyor acaba diye düşünüyordum. Reflü olsa kusarlardı da ama kusma yok. 3 ay kontrolünde sorucam doktora. Benden önce sen öğrenirsen sebebini bilgilendir beni de cnm.

Slm canım bugün kardiyoloji gittik bizde bayag kapsamlı inceledi doktor ve küçük bir delik var dedi kalpte ama önemsiz bişey dedi bazı bebeklerde olabiliyor dedi doğum anında normalde kapanması gerekmiş başarı kapanmamış bir yaşına kadar kapanır muhtemelen dedi kapanmasada bu şekilde olan çok.insan var dedi..Bizim iç cekmelerimiz devam bu arada onuda sordum delikle alakalı bir durum değil burun tıkanıklığı olabilir dedi ben çok ikna olmadım nedense canım ya ins tehlikesiz bir durumdur tekrar bir yaşında getir bakalım dedi doktor..
Neden ikna olmadın canım? Kardiyolojiye gitmişsin ki bu konunun direk asıl muhattabı zaten. Baya kapsamlı da inceledi diyorsun. Benim çok tanıdığım var kalbinde ufak bi delikle doğup sonra hızla kapanan. Doktorun da demiş zaten korkulacak büyüklükte bi delik değilmiş. Senin bebiş ne savaşları yendi de geldi bugünlere, sağlıkla da büyüyecek inş annesi :)

Canım geçmiş olsun atlatmissiniz asinizi bizimde pazartesi verem aşımız ve rota aşımız var inş ateş yapmaz iki ay asida ateş olmuştu mecburen fitil kullanmıştim..Oyun halısı için erken değilmi canım bende alicam oyun halısı erken diye erteliyorum sizin nasıl bişey oyun haliniz ilginizi çekiyormu bizde artık oyuncak gösterince tutmaya çalışıyor heyecanlanıyor büyüyor minisler çok şükür bu gunleride gorduk..
İnşallah sizin de sıkıntısız geçer cnm. Bizim de rotavirüs yapılacak daha, umarım onu da sorunsuz atlatırız.
1 aylıkken ev tipi ana kucağı kullanmaya başladık. Oyun barında asılı duran oyuncaklarını çok sevdi. Ama son zamanlarda artık sıkılmaya başlamıştı. 2 aylık olunca da oyun halısını aldım. Çok daha renkli ve daha fazla oyuncağı olduğu için bunu da çok sevdi. Artık büyüdüler ve uyanık oldukları saatler uzadı. Biraz ana kucağında biraz oyun halısında oyalamaya çalışıyorum ama bizim kız şimdiden yeni bir oyun istiyorum der gibi :) Bence erken değil ama bebeğe göre de değişebilir tabi. Sen nasıl oynatıp oyalıyorsun? Yeni birşeyler bulmam lazım fikir olsun :)

Oyun halısı olarak "Tiny Love tekmele ve oyna oyun halısı"nı aldım ben. Çok da memnun kaldım tavsiye ederim.

İnşallah sizin de sıkıntısız geçer cnm. Bizim de rotavirüs yapılacak daha, umarım onu da sorunsuz atlatırız.
1 aylıkken ev tipi ana kucağı kullanmaya başladık. Oyun barında asılı duran oyuncaklarını çok sevdi. Ama son zamanlarda artık sıkılmaya başlamıştı. 2 aylık olunca da oyun halısını aldım. Çok daha renkli ve daha fazla oyuncağı olduğu için bunu da çok sevdi. Artık büyüdüler ve uyanık oldukları saatler uzadı. Biraz ana kucağında biraz oyun halısında oyalamaya çalışıyorum ama bizim kız şimdiden yeni bir oyun istiyorum der gibi :) Bence erken değil ama bebeğe göre de değişebilir tabi. Sen nasıl oynatıp oyalıyorsun? Yeni birşeyler bulmam lazım fikir olsun :)

Oyun halısı olarak "Tiny Love tekmele ve oyna oyun halısı"nı aldım ben. Çok da memnun kaldım tavsiye ederim.
Canım kontrolü çok geç verdi bir yaşında gidicez tekrar ben aslında kontrol altında olsun isterdim her ay bakılabilir mesela çok zorluklar atlatik çok şükür her kucağıma aldığımda bebeğimi ağlaya ağlaya sukrediyorum dua ediyorum kimsenin kucağı boş kalmasın diye..Bizde bir aylık olunca taşındık oturma odasına besigimiz yatak odamızda orda tikilip kalmıştık bende doğru düzgün oturamazdim koltuklarda rahat edemiyordum..Bizimde ev tipi Ana kucagimiz var orda en fazla 10 dk duruyor hemen sıkıliyor paşam hep oda da gezelim istiyor nerdeyse her dakikamiz kucak yatınca basıyor ciligi her gördüğünü tutmak istiyor ama daha beceremiyoruz tabi tutmayi çok heycan yapıyor tutamiyor diye..Bende tekmeleyince müzik sesi çıkaran oyun halisindan istiyorum en kısa sürede alicaz..Geçen gün babanemize indik nasıl yabancı biliyor dudaklarını büke buke ağladı yabancı biliyor artık çok şaşırdım canım..Bizde durumlar böyle canım yavaş yavaş buyuyoruz oglusumla zaman çok çabuk geciyor her animiz dolu dolu geçsin istiyorum..

Canım kontrolü çok geç verdi bir yaşında gidicez tekrar ben aslında kontrol altında olsun isterdim her ay bakılabilir mesela çok zorluklar atlatik çok şükür her kucağıma aldığımda bebeğimi ağlaya ağlaya sukrediyorum dua ediyorum kimsenin kucağı boş kalmasın diye..Bizde bir aylık olunca taşındık oturma odasına besigimiz yatak odamızda orda tikilip kalmıştık bende doğru düzgün oturamazdim koltuklarda rahat edemiyordum..Bizimde ev tipi Ana kucagimiz var orda en fazla 10 dk duruyor hemen sıkıliyor paşam hep oda da gezelim istiyor nerdeyse her dakikamiz kucak yatınca basıyor ciligi her gördüğünü tutmak istiyor ama daha beceremiyoruz tabi tutmayi çok heycan yapıyor tutamiyor diye..Bende tekmeleyince müzik sesi çıkaran oyun halisindan istiyorum en kısa sürede alicaz..Geçen gün babanemize indik nasıl yabancı biliyor dudaklarını büke buke ağladı yabancı biliyor artık çok şaşırdım canım..Bizde durumlar böyle canım yavaş yavaş buyuyoruz oglusumla zaman çok çabuk geciyor her animiz dolu dolu geçsin istiyorum..
Sen de haklısın canım 1 yıl insanın aklı hep acabalarla geçer. Her ay değil ama en azından 3 ayda bir kontrole götürülebilir. Biz çok zor kavuştuk bebeklerimize, doktor da bu hassasiyetimizi anlayacaktır kesin. Tez zamanda kapanır inş.

O ağlayarak şükretme durumu bi bende var sanırdım, desene hepimiz aynıyız aslında :)) Bazen kızımla oynayıp gülüşürsen bile mutluluktan gözümden yaş geliyor :) Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş.

Şimdiki çocuklar bi fena valla iki aylık bebeklere oyun yetiştiremiyoruz :) Yatmayı pek sevmiyorsa oyun halısında da uzun süre durmayabilir aklında olsun cnm. Yakınlarında kullanan biri varsa deneyerek alabilirsin aslında.

Cnm cok gecmis olsun kapanir ins benimkide aynibseyleri dedi kotu bisi olsa boyle rahat konusmazlardi diye dusunuyorum bu deliklerin cesitkeri varmis kuzucuklar daha kucucuk halleriyle o buyuk ameliyatlari oluyolarmis rabbim.kimseye goatermesin ben biraz daha rahatladim ic cekmeleride yok denecek kadar azaldi unutuyo bazen nefes almasini.cok normal.diyolar normal.oldugunu anladim bizimkisi acemilik iate oyle oyle ogreniyoruz rabbim.korusun evlatlarimizi kimseye evlat acisi goatermesin benim kizimin suanki tek sorunu vucut kurulugu bi kac doktora goaterdim normal dediler bana hic normal.gibi gelmedi putur putur oluyo elleri ayaklari karni yaglamam nemlendirmem hic ise yaramiyordu en son.bi doktora gittim o bana vucudunu lifleme dus jeli felan dalin su bu sampuanlarinj kullanma Linola sampuan ve losyonunu kullan dedi aldik deniyoruz bakalim ins.duzelir biraz duzelme var ama tam.anlamiyla duzelmis degil sizin onereceginiz bisi varmi boyle bi durumla.karsilastinizmi

Ayy cnm.bende tam oyun.halisi.bakiyodum nasil bisi alayim diye cok kararsizdim.bir suru cesit var senin.tavsiye ettigine mutlaka bakicam birde hoppala bakiyorum.gerci erken.diyolar cnm benimkinin.kusmasida pek yok sadece fazla sutunu cikarir ara sira soyle oluyo memeyi agza alinca kusar gibi midesimi kalkiyo anlamadim agzina kadar tika.basa doluymus gibi mideaini bulandiriyo nasil anlatsam.bilemedimki ara sira yapiyo.belliki doymus alaxak yeri kalmamis o.sekil.sinyal veriyo

Back