• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nisanda tüp bebek yaptıracaklar buyrun umut olalım birbirimize

Benim annem hazirlayacak herseyi besigi felanda onlar alacak doguma yakin gelecek bende cantaya konulacak seyleri alacam hazirlayacam sadece neler koydun cantaya
Ben çantayı hazirlamadim daha canim uc takım hastane çıkışı koyucam kalın örme yelek .. biri ince biri kalın iki battaniye koyucam malum kış bebegi olucak hastaneden çıkartmak için puset..biberon ve emzik, bez ve gerekirse mama aliriz ihtiyaca göre inş gerek kalmaz..kendim için normal pijama ve gecelik, terlik ,hamile sütyeni ,hamile atleti iki tane hasta bezi yada kilot gibi olanlardan alicam hastane odami suslemeyi çok istiyorum cicili bicili birşeyler aklımda tasarladim..daha çok eksiğimiz var inş Allahın izniyle tamamlariz doğuma kadar..

Canım benim.masallah herşey tamamdır senin bayag bir servet dokmussundur bunlara ben bunlarin çeyreğini almadim bazıları da gereksiz gibi geldi bana yada gerekli olunca alırım diye dusunuyorum birde işin madi kısmı girince bunları alsam eşim beni topa tutar..Allahım güzel günlerde kullanmayı nasip etsin..
Hepsini birden almadım canım yoksa dediğin gibi totalde çıkan rakam kalpten götürür kocayı :KK48: azar azar aylara dağıttım öyle olunca eşimde çok anlamadı masrafı :) Genelde yeni doğum yapmış arkadaşlarımdan ya da anne bloglarında okuduğum ihtiyaç listelerinden yola çıktım. İnşallah iş görürler, benden artan ya da kullanmadığım birşey olursa da şuan hamile bir arkadaşım var hepsini onunla paylaşıcam inş.

Hepsini birden almadım canım yoksa dediğin gibi totalde çıkan rakam kalpten götürür kocayı :KK48: azar azar aylara dağıttım öyle olunca eşimde çok anlamadı masrafı :) Genelde yeni doğum yapmış arkadaşlarımdan ya da anne bloglarında okuduğum ihtiyaç listelerinden yola çıktım. İnşallah iş görürler, benden artan ya da kullanmadığım birşey olursa da şuan hamile bir arkadaşım var hepsini onunla paylaşıcam inş.
Ne güzel düşünüyorsun canım ya kullanmadigini paylaşmak en guzeli..benimde çok eksigim var 7 aay bitmeden alışverişe başlamak istemedim hep korkudan Allahım bu guZel gunleri gosterdi çok sukur inş sağlıklı dogduklarinida gorucez Allahinda izniyle hıçkırık için sordum doktoruma kordonda nabız varmış oda olabilir hickirikta olabilir dedi..

Ne güzel düşünüyorsun canım ya kullanmadigini paylaşmak en guzeli..benimde çok eksigim var 7 aay bitmeden alışverişe başlamak istemedim hep korkudan Allahım bu guZel gunleri gosterdi çok sukur inş sağlıklı dogduklarinida gorucez Allahinda izniyle hıçkırık için sordum doktoruma kordonda nabız varmış oda olabilir hickirikta olabilir dedi..
Artık tehlikeli zamanları atlattık çok şükür, doğsalar bile Allah'ın izniyle küvez yardımıyla yaşarlar. Keyifle yapabilirsin alışverişini bunu hepimiz fazlasıyla hak ettik :)

Kordonun da nabzı mı varmış, bak bunu da yeni öğreniyorum. Bana atım hızı biraz hızlı gibi geldi, kordonundaki nabız atışıydı belki de. Hıçkırık olayı da bebişler amniyon sıvısını yutup nefes egzersizleri yaptığı için oluyormuş genelde. Suyu yutunca mide genişliyormuş hıçkırık tutuyormuş. Ben yemek yediğimde hissettim hep, o yüzden de hıçkırık olabilir diye düşünüyorum. Her halükarda çok tatlı bi duygu :KK68:

Artık tehlikeli zamanları atlattık çok şükür, doğsalar bile Allah'ın izniyle küvez yardımıyla yaşarlar. Keyifle yapabilirsin alışverişini bunu hepimiz fazlasıyla hak ettik :)

Kordonun da nabzı mı varmış, bak bunu da yeni öğreniyorum. Bana atım hızı biraz hızlı gibi geldi, kordonundaki nabız atışıydı belki de. Hıçkırık olayı da bebişler amniyon sıvısını yutup nefes egzersizleri yaptığı için oluyormuş genelde. Suyu yutunca mide genişliyormuş hıçkırık tutuyormuş. Ben yemek yediğimde hissettim hep, o yüzden de hıçkırık olabilir diye düşünüyorum. Her halükarda çok tatlı bi duygu :KK68:
inş zamanında dogsunlar yinede canım çok küçükler daha ben bugün hiç duymadım hıçkırık artık harekeerimiz çok sert tekmeler bayag belirgin dışarıdan..

SLaYeR_07 SLaYeR_07 gulneva77 gulneva77
Kızlar bebişlerinizin kilosu da boyu da tam olması gereken aralıklarda maşallah :nazar: hiç endişe etmeyin azı sıkıntı olduğu kadar fazlası da zarar olabiliyor.

Ben alışverişin elzem kısmını bitirdim sayılır. Tekstil kısmını az çok hepimiz biliyoruz zaten, diğer kısımlar için aldıklarımı yazıyım size de fikir olur. Listemde olmayıp sizin aldıklarınızı da bana yazarsanız çok makbule geçer :KK48:

Aldıklarım

-Banyo Şampuanı Burt's Bees
-Banyo süngeri Chicco
-Yıkanınca kullanmak için başlıklı havlu kundak Chakra
-Saç fırçası ve saç tarağı Chicco
-Vücut Yağı Burt's Bees
-Tırnak makası
-Kulak çubuğu
-Burun aspiratörü ve serum fizyolojik suyu Otribebe
-Human Still Tee süt arttırıcı çay
-Munchkin bebek kaşığı ısı göstergeli
-Gaz şurubu Aguline
-Amway bebek deterjanı
-Mom's Green biberon temizleme deterjanı
-Prima 2 ve 3 numara bebek bezi
-Unibaby yenidoğan ıslak mendil
-Canbebe alt açma örtüsü
-Göğüs Kalkan'ı Philips Avent
-Göğüs ucu silikonu Philips Avent
-Göğüs Pedi Chicco
-Reflü yastığı Baby Jem
-Küvetindeki suyu ölçecek derece Chicco
-Süt saklama kabı Philips Avent
-Bebek çamaşır yıkama filesi
-Cam biberon Dr.Browns
-Emzirme yastığı küçük boy
-Ev tipi anakucağı Casual
-Maxi Cosi anakucağı
-Bebek arabası Stokke
-Emzik askısı
-Kauçuk Natursutten ve silikon Dr.Browns olmak üzere 2 emzik
-Emzik Kutusu Suavinex
-Pişik Kremi Earth Mama Angel Baby
-Pişik Kremi Çinkolu Oksizinc
-Alt açma takımı
-Müslin ağız bezi
-Müslin Bezi Momeasy 2 adet 120*120cm
-Pamuklu kundak battaniyesi Carter's
-Normal battaniye Panço
-Bebek telsizi Weewell 900 mt çekim güçlü
-Organik örgü uyku arkadaşı
-Depend emici külot

Alacaklarım

Soğuk/sıcak Jel Lansinoh
Süt pompası Mamajoo
Emzirme yastığı büyük boy
Töpfer keçi sütü mama
Çanta
Banyo küveti - kovası - maşrapası
Oda ısı ve nem ölçer
Lohusa gecelik takımı
Emzirme sütyeni ve atleti
cnm maşallah bende yaptım bebek alışverişimi ama seninkinin üçte biri falan heralde:)dedemiz,ananemizde almış bişiler paşama onların da getirdikleriyle tekrardan göz geçirmeyi düşünüyorum.bende aldıklarımı yıkayıp ütüleyip kaldırma aşamasındayım.Rabbim güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşallh bebişlerimize.

cnm maşallah bende yaptım bebek alışverişimi ama seninkinin üçte biri falan heralde:)dedemiz,ananemizde almış bişiler paşama onların da getirdikleriyle tekrardan göz geçirmeyi düşünüyorum.bende aldıklarımı yıkayıp ütüleyip kaldırma aşamasındayım.Rabbim güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşallh bebişlerimize.
Benimki birazda fazla boş vakitten böyle oldu galiba :) İş hayatının yoğun temposundan sonra evde oturunca böyle oluyor. Doğuma kadar ne okusam kardır dedim. Makaleler, anne blogları, kitaplar, bu forumda yazılanlar falan derken bir yandan da hep not aldım. Sonra aldığım notları satın alınca ortaya böyle birşey çıktı :KK70:Yapı olarakta biraz fazla temkinliyimdir, lohusa halimle bebeğimden başka hiçbir şeyle uğraşmak zorunda kalmıyım herşey elimin altında olsun dedim bakalım görücez artık ne kadarı lazımmış :)) Elzem ihtiyaçlarını aldıysan sorun yok zaten canım güzel günlerde kullansın bebişlerimiz inşallah.

SLaYeR_07 SLaYeR_07 gulneva77 gulneva77
Kızlar bebişlerinizin kilosu da boyu da tam olması gereken aralıklarda maşallah :nazar: hiç endişe etmeyin azı sıkıntı olduğu kadar fazlası da zarar olabiliyor.

Ben alışverişin elzem kısmını bitirdim sayılır. Tekstil kısmını az çok hepimiz biliyoruz zaten, diğer kısımlar için aldıklarımı yazıyım size de fikir olur. Listemde olmayıp sizin aldıklarınızı da bana yazarsanız çok makbule geçer :KK48:

Aldıklarım

-Banyo Şampuanı Burt's Bees
-Banyo süngeri Chicco
-Yıkanınca kullanmak için başlıklı havlu kundak Chakra
-Saç fırçası ve saç tarağı Chicco
-Vücut Yağı Burt's Bees
-Tırnak makası
-Kulak çubuğu
-Burun aspiratörü ve serum fizyolojik suyu Otribebe
-Human Still Tee süt arttırıcı çay
-Munchkin bebek kaşığı ısı göstergeli
-Gaz şurubu Aguline
-Amway bebek deterjanı
-Mom's Green biberon temizleme deterjanı
-Prima 2 ve 3 numara bebek bezi
-Unibaby yenidoğan ıslak mendil
-Canbebe alt açma örtüsü
-Göğüs Kalkan'ı Philips Avent
-Göğüs ucu silikonu Philips Avent
-Göğüs Pedi Chicco
-Reflü yastığı Baby Jem
-Küvetindeki suyu ölçecek derece Chicco
-Süt saklama kabı Philips Avent
-Bebek çamaşır yıkama filesi
-Cam biberon Dr.Browns
-Emzirme yastığı küçük boy
-Ev tipi anakucağı Casual
-Maxi Cosi anakucağı
-Bebek arabası Stokke
-Emzik askısı
-Kauçuk Natursutten ve silikon Dr.Browns olmak üzere 2 emzik
-Emzik Kutusu Suavinex
-Pişik Kremi Earth Mama Angel Baby
-Pişik Kremi Çinkolu Oksizinc
-Alt açma takımı
-Müslin ağız bezi
-Müslin Bezi Momeasy 2 adet 120*120cm
-Pamuklu kundak battaniyesi Carter's
-Normal battaniye Panço
-Bebek telsizi Weewell 900 mt çekim güçlü
-Organik örgü uyku arkadaşı
-Depend emici külot

Alacaklarım

Soğuk/sıcak Jel Lansinoh
Süt pompası Mamajoo
Emzirme yastığı büyük boy
Töpfer keçi sütü mama
Çanta
Banyo küveti - kovası - maşrapası
Oda ısı ve nem ölçer
Lohusa gecelik takımı
Emzirme sütyeni ve atleti

Masalllah cnm ben bu kadar dusunmemistim esime gosterdim listeyi bu kadar almamizmi gerek suratinin ifadesi degisti tabi benimde degismedi degil yani :KK70:

Masalllah cnm ben bu kadar dusunmemistim esime gosterdim listeyi bu kadar almamizmi gerek suratinin ifadesi degisti tabi benimde degismedi degil yani :KK70:
:KK70::KK70:
Ay göstermeseydin keşke gözü korkacak adamın da ikinci çocuğu yapmayalım dicek :KK48:
Bebek doğduktan sonra azar azar ihtiyaç oldukça alırsınız bakma ben herşey elimin altında olsun dedim gerekli gereksiz aldım attım kenara. Bunların en az %70 i olmadan da bal gibi çocuk büyütülür. He olursa fena da olmaz hani, çoğu hayatı kolaylaştırıcak şeyler o kadar. Tekstil kısmını yazmadım bile görmemişin çocuğu olmuş hesabı oldu bizimki biraz :KK22:

:KK70::KK70:
Ay göstermeseydin keşke gözü korkacak adamın da ikinci çocuğu yapmayalım dicek :KK48:
Bebek doğduktan sonra azar azar ihtiyaç oldukça alırsınız bakma ben herşey elimin altında olsun dedim gerekli gereksiz aldım attım kenara. Bunların en az %70 i olmadan da bal gibi çocuk büyütülür. He olursa fena da olmaz hani, çoğu hayatı kolaylaştırıcak şeyler o kadar. Tekstil kısmını yazmadım bile görmemişin çocuğu olmuş hesabı oldu bizimki biraz :KK22:

Tekstil kismi giyimi felan komple annemler alacak bizde adettir ilk cocugun ceyizi yapilir kizin annesi tarafindan serilir gelen musafire gosterilir bende cok begendigim bisi olursa alirim ufak tefek senin listendeki primasidir burun aspiratorudur felan gibi seyler alirim cantami hazirlarim

Tekstil kismi giyimi felan komple annemler alacak bizde adettir ilk cocugun ceyizi yapilir kizin annesi tarafindan serilir gelen musafire gosterilir bende cok begendigim bisi olursa alirim ufak tefek senin listendeki primasidir burun aspiratorudur felan gibi seyler alirim cantami hazirlarim
Ne kadar güzel bi adet. Bebek işleri masraflı işler, ailelerin bu şekilde desteği çok iyi olmuş gerçekten. Bizim de en küçüğümüz ablamın oğlu, oda 23 yaşında artık :) Bizimkilerde bir heves ne görseler alıyorlar. Güle güle sağlıcakla kullansın kuzucuklarımız :KK68:

Ne kadar güzel bi adet. Bebek işleri masraflı işler, ailelerin bu şekilde desteği çok iyi olmuş gerçekten. Bizim de en küçüğümüz ablamın oğlu, oda 23 yaşında artık :) Bizimkilerde bir heves ne görseler alıyorlar. Güle güle sağlıcakla kullansın kuzucuklarımız :KK68:

Aminn aminn aminn

Canım aşağıda 30hafta yazıyor çok sukur gorduk bu gunleride ben rüyamda hep bebisimin doğduğunu goruyorum ve emziriyorum rüyada bile harika bir duygu..

Canım nasılsın nasıl gidiyor inş herşey yolundadır cevap yazmadın merak ettim...

Canım nasılsın nasıl gidiyor inş herşey yolundadır cevap yazmadın merak ettim...
Son bir haftadır koşturmam vardı canım işler güçler düğünler hepsi birbirine girdi. Bu hafta da yoğun geçecek baya siteye giremedim hiç. Bebiş iyi ama çok şükür bi sıkıntı yok. Çarşamba doktor kontrolümüz var özledik valla 2 haftada, zaman geçmiyor :) Sen nasılsın bi sıkıntı yoktur inş. Az kaldı zaten 9-10 haftaya gelsin bebişlerrr :)

Son bir haftadır koşturmam vardı canım işler güçler düğünler hepsi birbirine girdi. Bu hafta da yoğun geçecek baya siteye giremedim hiç. Bebiş iyi ama çok şükür bi sıkıntı yok. Çarşamba doktor kontrolümüz var özledik valla 2 haftada, zaman geçmiyor :) Sen nasılsın bi sıkıntı yoktur inş. Az kaldı zaten 9-10 haftaya gelsin bebişlerrr :)
Aynen bizde bir koşturmaca sorma canım düğünler nişanlar bebek mevlutleri ama buralara girmek için zaman koluyorum kk gitmediği zaman biyerim eksik gibi sanki..bizde iyiz çok sukur saglik ocağında kontrolum vardı bugün çok sukur kalp atışını duydum.minisin içim biraz rahatladı hadi bakalım sende çarşamba gorucen minisi benimde haftaya salı kontrolum ben bu aralar çok duygusalim nedense herşeye ağlar oldum telefonda annemin sesini duyunca dayanamıyor başlıyorum ağlamaya iki ay çabuk geçsin sağlıklı gelsin minisler sonrada lohsa.sendromu Allahım sabır versin sin yakınlarımiza...

Aynen bizde bir koşturmaca sorma canım düğünler nişanlar bebek mevlutleri ama buralara girmek için zaman koluyorum kk gitmediği zaman biyerim eksik gibi sanki..bizde iyiz çok sukur saglik ocağında kontrolum vardı bugün çok sukur kalp atışını duydum.minisin içim biraz rahatladı hadi bakalım sende çarşamba gorucen minisi benimde haftaya salı kontrolum ben bu aralar çok duygusalim nedense herşeye ağlar oldum telefonda annemin sesini duyunca dayanamıyor başlıyorum ağlamaya iki ay çabuk geçsin sağlıklı gelsin minisler sonrada lohsa.sendromu Allahım sabır versin sin yakınlarımiza...
Bizim hormonlar yine coştu sanırım bende aynıyım. Geçen gün marketteyim Oğuzhan Koç'un şarkısı çalmaya başladı. Normalde de pek o tarz müzikleri bilmem ama bir duygulu geldiii bir içlendimmm benim gözler bi doldu :KK70:Biri görse diyecek temizlik reyonunda bu kadını bu kadar hüzünlendirecek ne olabilir :KK70:
Benim de aslında ikinci doz tetanoz aşım var yarın vakit bulabilirsem sağlık ocağına bi gidiyim diyorum.

Bizim hormonlar yine coştu sanırım bende aynıyım. Geçen gün marketteyim Oğuzhan Koç'un şarkısı çalmaya başladı. Normalde de pek o tarz müzikleri bilmem ama bir duygulu geldiii bir içlendimmm benim gözler bi doldu :KK70:Biri görse diyecek temizlik reyonunda bu kadını bu kadar hüzünlendirecek ne olabilir :KK70:
Benim de aslında ikinci doz tetanoz aşım var yarın vakit bulabilirsem sağlık ocağına bi gidiyim diyorum.
Zaten hiç duygusal şarkı dinleyemiyorum ben suan ne kadar sulu gözlü olduk biz böyle.. ikinci aşı hic acimiyor ilk asiya gore ağrısız geciyor doğumdan sonra iki aşımız daha varmis..

kızlar günaydın,önümüzdeki hafta kısmetse işe devam edebilir raporu almaya gidicem doktora.aranızda bu raporu alanlar var ise eğer bişiy sormak istiyorum.doktor muayane edip sonra mı karar veriyor çalışıp çalışamayacağıma,yoksa ezbere çalışabilir yazıp rapor mu hazırlıyor.bi fikriniz var mı acaba?

Zaten hiç duygusal şarkı dinleyemiyorum ben suan ne kadar sulu gözlü olduk biz böyle.. ikinci aşı hic acimiyor ilk asiya gore ağrısız geciyor doğumdan sonra iki aşımız daha varmis..
Gittim bugün sonunda sağlık ocağına canım, ikinci doz aşımı vuruldum. Dediğin gibi hiç ağrım sızım yok, ilkinde 5 gün sürmüştü ağrısı. İnşallah daha da olmaz ağrı falan.

İlk defa kalp atışını da dinletti hemşire çok tatlıydı :) Kimse de yoktu sıra bekleyen emzirme ile ilgili baya tüyolar verdi. Bundan sonra birkez de 35.hafta görmek isteriz seni ama düzenli doktor kontrolünü yaptırıyorsun telefonla da durumun hakkında bilgi versen yeterli dedi. Hala inanamıyorum şaka maka sona geldik galiba :)

Yarın kendi doktorumla kontrolüm var, kan tahlillerim falan yapılacak. İnş herşey yolundadır.

Back