- 9 Ağustos 2023
- 3.079
- 6.515
- Konu Sahibi Aysegullerden
Belki de tarihte ilk nişanlanan kişi olabilirAyşegül 150 yıldır nişanlısın. Bu herhalde nişanlınla ilgili açtığın 500.konu falan ne zaman evleneceksiniz siz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Belki de tarihte ilk nişanlanan kişi olabilirAyşegül 150 yıldır nişanlısın. Bu herhalde nişanlınla ilgili açtığın 500.konu falan ne zaman evleneceksiniz siz?
Yani bişi olur da söylerlerse göndericez diye karşı çıkmak için nasıl bi yol izlemir
Sanki sizin açtığınız konular çok mantıklı gibi bir de eleştirmişsinizBuu konu şaka mı az önceki konudan görüp açtın galiba başka açıklaması olamaz yoksa bu mantıksız sorunun?
Böyle adetleri artık köylerde bile yapmıyorlarSelamlar. Nişanlı olanlar ve evliler size bir sorum olacak. Yıl 2024 çoğumuzun ailesi geleneksel öoğumuzun değil. Mrak ettiğim konu şu; kurbanda nişanlınız ve ailesi size kurbanlık gönderdi mi?
Aşırı kroca ama bende istiyorum hahwwkshs gelenek ve adetle ilgisi olmayan bi insanım aslında hıc sevmem ama gelın hamamı ve bu olay kroca gelsede istiyorum nedenseSelamlar. Nişanlı olanlar ve evliler size bir sorum olacak. Yıl 2024 çoğumuzun ailesi geleneksel öoğumuzun değil. Mrak ettiğim konu şu; kurbanda nişanlınız ve ailesi size kurbanlık gönderdi mi?
Kurbanlık hayvanları bayramda ihtiyaç sahipleri için kesilip,dağıtılıyor. Anneannemler kurbanlık kesince, nezaketen soruyorlar ister misiniz, "hayır bize vermeyin, ihtiyaç sahibine verin" diyoruz.
Onlar göndermeyi teklif ederse bunu diyeceksin.
Şahsen bende kabul ederdim, bir bilezik ve koç çok mu bana yaniBizim adetimizde kurbanda nişanlı geline koç alınır, boynuzlarına da bilezik takılır, süslenir püslenir bayram sabahı geline getirilir. Ama bizde hiçbir şey alınıp yapılmadığı gibi bu da yapılmadı doğal olarak. He ben de çok bayılmıyorum asla lafını da yapmadım ama getirseler kabul ederdim neden etmiyim
Kurban bayramı gelmeden evlendim.Selamlar. Nişanlı olanlar ve evliler size bir sorum olacak. Yıl 2024 çoğumuzun ailesi geleneksel öoğumuzun değil. Mrak ettiğim konu şu; kurbanda nişanlınız ve ailesi size kurbanlık gönderdi mi?
Allahtan istemiyomuşun Ayşegül.Ne bekliyim kurbanı ne alaka napcam kurban gelince kurbanla foto çekip instaya faceye koyup ayyy üstünde de bu kadar bilezik var diye reklam mı yapcam ? Hiç sevmem
Tanrılar kurban istiyor gibi oldu bu.Ayşegül yeme bizi sen kurban bekliyorsun. Alınırsa karşı çıkmak için olsa konunda belirtirdin zaten asıl konun bu olurdu
Biz böyle okuyup meslek sahibi oluşumuzla grur duyup kimseden bişey istemedik biz yaparız biz ederiz diye cengaver gibi atladık ya.Biz bedavaya gitmişiz Ne kurbanlık gördük, ne destek istedik. Kayınım da eşimle meslektaş ve kendi memleketinden aldı. Süt parası mı nedir? Ona kadar istediler. Bütün eşyaları oğlan tarafı aldı bir de alınan eşyaları tek tek yazıp o da kızın diye "Senet" dedikleri yöntemle imza altına aldılar.
Ben, olanları dehşetle izledim ve ailemle gurur duydum. Çünkü kızlarını okutup, meslek sahibi yaparak ekonomik özgürlüğünü eline verip, güçlü bir şekilde yola devam etmesini sağladılar. Erkeğe veya ailesine güvenmek yerine kızının artık ayakta durmasına güvendiler.
Anlamana gerek yok seninkiler yapmayacak zaten.Bu bohça olayı nedir ya onu da hala anlamış değilim