Nişanda kurban gönderme

Kvdem dibine kadar gelenekseldir ama bana koç göndermezdi. 😄
Bohca da yapmadi.
Kiyafette almadi
Takıyı da incecik 8-9 gram hediyelik bilezikler olur ya onlarda birer tane bilezik taktilar ailece. (9 sene önce)
Eşya da almadilar. Evimde hic paralari gecmedi en ufak alet, mobilya dahil hic bisey.
Rahatlayin. 😀
Bu bohça olayı nedir ya onu da hala anlamış değilim

Kurbanlık hayvanları bayramda ihtiyaç sahipleri için kesilip,dağıtılıyor. Anneannemler kurbanlık kesince, nezaketen soruyorlar ister misiniz, "hayır bize vermeyin, ihtiyaç sahibine verin" diyoruz.

Onlar göndermeyi teklif ederse bunu diyeceksin.
ay çok da iyi olur teşekkürler

Ayşegül 150 yıldır nişanlısın. Bu herhalde nişanlınla ilgili açtığın 500.konu falan 😐 ne zaman evleneceksiniz siz?
He ya nişanlım hesap ödemiyor konusundan beridir nişanlı. Yani adam zaten öyle pek cömert değildi yanlış hatırlamıyorsam.
Kurbanlıklar olmuş kaç bin lira, göndermez zaten. :KK53:

He ya nişanlım hesap ödemiyor konusundan beridir nişanlı. Yani adam zaten öyle pek cömert değildi yanlış hatırlamıyorsam.
Kurbanlıklar olmuş kaç bin lira, göndermez zaten. :KK53:
Sanane ben o konuyu çözdüm sen ne diye yine gelip konuyu işgal ediyorsun uzaklaşın lütfen konumdan

Selamlar. Nişanlı olanlar ve evliler size bir sorum olacak. Yıl 2024 çoğumuzun ailesi geleneksel öoğumuzun değil. Mrak ettiğim konu şu; kurbanda nişanlınız ve ailesi size kurbanlık gönderdi mi?
Aynen hatta kurbanın boynuzlarında altın kemer ve bilezikler vardı bissürü biliyo musun 😜

Biz bedavaya gitmişiz 😅 Ne kurbanlık gördük, ne destek istedik. Kayınım da eşimle meslektaş ve kendi memleketinden aldı. Süt parası mı nedir? Ona kadar istediler. Bütün eşyaları oğlan tarafı aldı bir de alınan eşyaları tek tek yazıp o da kızın diye "Senet" dedikleri yöntemle imza altına aldılar.

Ben, olanları dehşetle izledim 😅 ve ailemle gurur duydum. Çünkü kızlarını okutup, meslek sahibi yaparak ekonomik özgürlüğünü eline verip, güçlü bir şekilde yola devam etmesini sağladılar. Erkeğe veya ailesine güvenmek yerine kızının artık ayakta durmasına güvendiler.

Selamlar. Nişanlı olanlar ve evliler size bir sorum olacak. Yıl 2024 çoğumuzun ailesi geleneksel öoğumuzun değil. Mrak ettiğim konu şu; kurbanda nişanlınız ve ailesi size kurbanlık gönderdi mi?
Babama sordum nişanlıyken ne gerek var masraf olmasın karşı tarafa dedi. Zaten kurban bayramından 1 ay sonra düğün vardı.

X