İyi de senin çiçek gibi baban var, adam ilk tartışmada hirslanip 'baban evimize gelemez' demiş. Daha ortada nişan yok, oyun yok, hiç bri şey yok. Konu komşuya sadece tarih vermişsiniz. Salon tutmamissiniz,ne bileyim hiç bir şey yok yani resmi olarak
Siz şimdi bile 'millet kötü gözle bakacak' diyip ayrılmaya cesaret edemiyorsunuz.
Nişan olsa, tüm mahalle tanik olacak, amcalariniz akrabalariniz size altın,para takacak, internette paylaşacaksiniz,yedi duvel ailenize tebrik telefonları edecek, haberi olmayan da ögrenecek.
Şimdi milletin bakışından korkup ayrılamayan kadın başka şeyler çıkınca mi elin dediklerini önemsemeyecek?
Yapma allahaskina.
Benim de çok sevdiğim bir arkadaşım var. görücü usulü tanıştı, sevdi. Yüzük bakmaya kaynanasıyla gittiler, kızın değil kaynananin dediği alındı. Ben de yakın arkadaş olarak uyardım, "bu işaretler kötü işaretler. Nişan olmadan emin ol" dedim. "Herkes duydu, Nisan yapılacak belli,nasıl ayrılayım buncacik şeyden" dedi. Nişanlandı,adamın anneciligi arttı, her şeyde kaynanaya danisildi. O zaman da bazı kavgalardan sonra değişmeyeceğini söyledim, "evlenince karıştirmam. Bunca şeyi yaptık, evi tuttuk bilmemne, Nisan atamam. Ama evlenince sıkar bunu yapmak,izin vermem" dedi.
Neredeyse on yıllık evli, hala evi kaynanası yonetiyor. Çekmediği çile kalmadı. Ama asla ayrılığa da cesaret edemez. Onun ailesi de sizinki gibi düzgün bir aileydi. Baba kızını kenara çekip 'istemedigin bi şey varsa geç değil kizim' derdi, anne de 'ay herkes duydu, huzursuzluğa gerek yok' diye alttan alta ayar verirdi . Konunuzu o arkadaşıma benzettim ve gercekten üzüldüm. Lutfen beş on sayfa bdv okuyun, mutsuz insanlara sorun 'sevgiliyken belli etmiş miydi? Şimdiki aklin olsa sevgiliyle ayrılır miydin' falan diye. Vallahi ömürden gidiyor. Benim arkadaşım gencecik ,yaşından küçük gösteren, bıcır bıcır bir kızdı. On senede yaşlı teyzeye döndü stresten