• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞANA 5 GÜN KALA

Babanızın dedikleri mantıklı şeyler insanlar rahatsız olmasın demiş.
İmam nikahı da düğünle olsun demiş ne var ki bunda.
Yok işte biz gelmesinler diyecek kadar abartılı bir şey yok.
Bir de kız evisiniz yani babanızın istekleri olması kadar doğal ne var bun da.
Yani nişanlınız ile konuşun bir daha asla böyle bir şeyi duymak istemediğinizi söyleyin Yani evlilik bu daha neler yaşayacaksınız en basit şeyde böyle yapacaksa. Kesinlikle kabul etmeyin valla baştan tavrınızı koyun.
Kesinlikle kız evine karşı biraz daha naif olmalarını beklerdim. Bu kadar direttikten sonra olması heves kaçırıyor.

Bakın şuan düşündüğüm şey ailem ve ailesi uyuşmazlık yaşanacağı ve bu aşamada bu farkları gördükçe benim yaşayacağım mutsuzluk.. çalgı çengi umrumda değil ev konusunda da o şekilde olursa olay hangi aşamada olursa olsun dönüp gitmek olur... seviyorum ama bu konuda netim
İyi de senin çiçek gibi baban var, adam ilk tartışmada hirslanip 'baban evimize gelemez' demiş. Daha ortada nişan yok, oyun yok, hiç bri şey yok. Konu komşuya sadece tarih vermişsiniz. Salon tutmamissiniz,ne bileyim hiç bir şey yok yani resmi olarak
Siz şimdi bile 'millet kötü gözle bakacak' diyip ayrılmaya cesaret edemiyorsunuz.
Nişan olsa, tüm mahalle tanik olacak, amcalariniz akrabalariniz size altın,para takacak, internette paylaşacaksiniz,yedi duvel ailenize tebrik telefonları edecek, haberi olmayan da ögrenecek.
Şimdi milletin bakışından korkup ayrılamayan kadın başka şeyler çıkınca mi elin dediklerini önemsemeyecek?
Yapma allahaskina.
Benim de çok sevdiğim bir arkadaşım var. görücü usulü tanıştı, sevdi. Yüzük bakmaya kaynanasıyla gittiler, kızın değil kaynananin dediği alındı. Ben de yakın arkadaş olarak uyardım, "bu işaretler kötü işaretler. Nişan olmadan emin ol" dedim. "Herkes duydu, Nisan yapılacak belli,nasıl ayrılayım buncacik şeyden" dedi. Nişanlandı,adamın anneciligi arttı, her şeyde kaynanaya danisildi. O zaman da bazı kavgalardan sonra değişmeyeceğini söyledim, "evlenince karıştirmam. Bunca şeyi yaptık, evi tuttuk bilmemne, Nisan atamam. Ama evlenince sıkar bunu yapmak,izin vermem" dedi.
Neredeyse on yıllık evli, hala evi kaynanası yonetiyor. Çekmediği çile kalmadı. Ama asla ayrılığa da cesaret edemez. Onun ailesi de sizinki gibi düzgün bir aileydi. Baba kızını kenara çekip 'istemedigin bi şey varsa geç değil kizim' derdi, anne de 'ay herkes duydu, huzursuzluğa gerek yok' diye alttan alta ayar verirdi . Konunuzu o arkadaşıma benzettim ve gercekten üzüldüm. Lutfen beş on sayfa bdv okuyun, mutsuz insanlara sorun 'sevgiliyken belli etmiş miydi? Şimdiki aklin olsa sevgiliyle ayrılır miydin' falan diye. Vallahi ömürden gidiyor. Benim arkadaşım gencecik ,yaşından küçük gösteren, bıcır bıcır bir kızdı. On senede yaşlı teyzeye döndü stresten

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 yıllık devam eden bir ilişkim var. Ara ara sıkıntılar olsa da genel itibariyle güzel giden bir beraberlik. Yaklaşık 2 hafta önce istemem oldu. Güzel geçti ancak erkek arkadaşımın ailesi biz nişanda imam nikahı yaparız deyince babam bunun bizde uygun olmadığını düğüne yakın resmi+imam nikahının yapıldığını söyledi. O gün anlaştık kapandı konu isteme oldu çikolatalar yendi. Nişanımızda bu hafta olacak ancak erkek arkadaşımla aramızda tartışma oldu nisanda biz oynamak istiyoruz dedi tamam oynayın bahçede dedi babam ama bunlar illaki sokakta oynamak istiyor. Babam reddetti yolu kapatmak, insanları rahatsız etmek istemiyorum diye. Neyse sorun buradan başladı 3 gğn önce yine tartıştık baban imam nikahı da istemiyor sokakta da oynamasına razı değil derken bitirme aşamasına geldik ve bana tartışma esnasında ailen eve gelmesin dedi sen gider gelirsin. Bende bu şekilde aileme sırt çeviremeyeceğimi söyledim. Dün benimle yüz yüze oturup konuşmak istedi hepsini sinirle söylediğini, gidip gelicez onlarda bize gelicek yeminler edildi vs sorunları hallettik gibi birşey. Ancak ben biraz bu aşamada geri çekildiğimi hissettim. Onu deli gibi seviyorum ancak kötü bir anlamda söylemek istemiyorum kimse lütfen kırılmasın sevgilimin ailesi doğulu ve Kürt bir aile, iyiler ve babam asla ben kürt istemem vs demedi bir yargısı yok bu konuda, babam çok açık görüşüdür ve anlayışlıdır biz bu 2 yıllık süreçte raha rahat görüştük buluştuk ben ailesiyle yolculuğa çıktım ablasının düğünü oldu onlarda kaldım hepsine babam müsade etti. Ancak nişana 4 5 gün kala aklım diyor ki acaba ailesi aileme uygun değil mi diye düşünmeden edemiyorum. Birbirimizi çok seviyoruz durumu düzeltmek için çok yeminler etti mutlu olucaz vs ama aklımdan çıkaramıyorum o sözlerini. Ne olur yardım edin kimseye anlatamıyorum derdimi hep içimde biriktiriyorum aileme anlatsam üzülmelerinden korkuyorum onlar benim için çok değerli. Lütfen bana yol gösterin biliyorum çok uzun oldu ama umarım okursunuz 😞
Uzaklas bak sinyalleri geliyor evlenince yaşayacağın hayatın .uzaklaş kaç .şimdiden böyle saçma konularda ortayı bulmayip senin aileni suçlayıp faturayı da sana kesen adam aileci zaten .sadece şimdilik baktiki sen taviz vermiyorsun diye alttan aldı evlenince alttan almasını gerektiren birşey de olmayacak seni evde eze eze sindiricek uzaklaş

İyi de senin çiçek gibi baban var, adam ilk tartışmada hirslanip 'baban evimize gelemez' demiş. Daha ortada nişan yok, oyun yok, hiç bri şey yok. Konu komşuya sadece tarih vermişsiniz. Salon tutmamissiniz,ne bileyim hiç bir şey yok yani resmi olarak
Siz şimdi bile 'millet kötü gözle bakacak' diyip ayrılmaya cesaret edemiyorsunuz.
Nişan olsa, tüm mahalle tanik olacak, amcalariniz akrabalariniz size altın,para takacak, internette paylaşacaksiniz,yedi duvel ailenize tebrik telefonları edecek, haberi olmayan da ögrenecek.
Şimdi milletin bakışından korkup ayrılamayan kadın başka şeyler çıkınca mi elin dediklerini önemsemeyecek?
Yapma allahaskina.
Benim de çok sevdiğim bir arkadaşım var. görücü usulü tanıştı, sevdi. Yüzük bakmaya kaynanasıyla gittiler, kızın değil kaynananin dediği alındı. Ben de yakın arkadaş olarak uyardım, "bu işaretler kötü işaretler. Nişan olmadan emin ol" dedim. "Herkes duydu, Nisan yapılacak belli,nasıl ayrılayım buncacik şeyden" dedi. Nişanlandı,adamın anneciligi arttı, her şeyde kaynanaya danisildi. O zaman da bazı kavgalardan sonra değişmeyeceğini söyledim, "evlenince karıştirmam. Bunca şeyi yaptık, evi tuttuk bilmemne, Nisan atamam. Ama evlenince sıkar bunu yapmak,izin vermem" dedi.
Neredeyse on yıllık evli, hala evi kaynanası yonetiyor. Çekmediği çile kalmadı. Ama asla ayrılığa da cesaret edemez. Onun ailesi de sizinki gibi düzgün bir aileydi. Baba kızını kenara çekip 'istemedigin bi şey varsa geç değil kizim' derdi, anne de 'ay herkes duydu, huzursuzluğa gerek yok' diye alttan alta ayar verirdi . Konunuzu o arkadaşıma benzettim ve gercekten üzüldüm. Lutfen beş on sayfa bdv okuyun, mutsuz insanlara sorun 'sevgiliyken belli etmiş miydi? Şimdiki aklin olsa sevgiliyle ayrılır miydin' falan diye. Vallahi ömürden gidiyor. Benim arkadaşım gencecik ,yaşından küçük gösteren, bıcır bıcır bir kızdı. On senede yaşlı teyzeye döndü stresten
Yazdıklarınızı okurken arkadaşınıza da çok üzüldüm. Birebir olmasa da %99 aynı şeyler olmuş. Çok ciddi bir karar vermem gerekiyor kendimi kurban etmek istemiyorum

Uzaklas bak sinyalleri geliyor evlenince yaşayacağın hayatın .uzaklaş kaç .şimdiden böyle saçma konularda ortayı bulmayip senin aileni suçlayıp faturayı da sana kesen adam aileci zaten .sadece şimdilik baktiki sen taviz vermiyorsun diye alttan aldı evlenince alttan almasını gerektiren birşey de olmayacak seni evde eze eze sindiricek uzaklaş
Çok haklısınız. Suçlayıcı davranması hala sinirime dokunuyor biz bu kadar anlayışlı olurken.

çok dindariz deyip düğün olmadan nikâha zorluyorlar da sokakta oynamaya gelince niye muhafazakâr olmuyorlar:KK64: bunların hiçbirinin dinle alakası yok. Bu gibi insanlar yüzünden insanlar İslam dan soğuyorlar.
Bunlar düpedüz cahil. Ve nişanlın kendini açık etti. Asla senin düşündüğün gibi beyaz atlı prensin değil. Şuan iş bozulmasın diye daha dikkatli olacak el üstünde tutacak seni. Ama evlendikten sonra o cahil ailesinin lafıyla etmediğini bırakmayacak sana.
Kendimde Doğuluyum eşimde doğulu. Ailesiyle aranda çok mesafe olacaksa evliliği deneyebilirsin. Uzak olunca set çekmek kolay oluyor. Ama aynı şehirde olacaksanız yol yakınken dön.
Çünkü bizim doğu erkekleri ailesine yakın olunca kendine çekmek çok zor oluyor. Ataerkil bı toplum olduğumuz için erkekler hâlâ el üstünde tutuluyor maalesef. Evlendikten sonra erkek evlat daha bı kıymete biniyor. Annesi ablaları filan ağam paşam tarzında davranıyorlar erkeğe. E böyle ilgi görünce bizim salak erkeklerde ailesi ne derse yapıyor. Ben uzak olduğum için rahatım. Ama senede 1 gidince bile afakanlar basıyor. Resmen ayağına kapaniyorlar kocamın. Benimki de tabi bı havalara giriyor sorma. Çok ses etmiyorum kavga gürültü olmasın diye. Eve dönünce fabrika ayarlarına geri döndürüyorum :sopa::halay:
Herzaman derim evliligimdeki en büyük şansım ailesinden uzak ☺️

Galiba akşam bir konuşma yapacağım 😔
Yine ikna edilerek başa sararsınız çünkü siz öyle olmasını istiyorsunuz. Ayrılmaya hazır değilsiniz ama yukarıda bir arkadaşın dediği gibi evren gereken mesajları vermiş yalnız görmek istemiyorsunuz.

Evet ben çok aman kimse üzülmesin diye kendini feda edenlerdenim. Belki de bu yüzden bilemiyorum... Ama korktum artık gerçekten korkmaya başladım. Birlikte oturma konusunda da net tavrımı söyledim asla oturmam herkesin bi ailesi yuvası olmalı dedim. Şuan bulundukları evden ailesi çıkacak kraya biz girecekmişiz. Ailesi de kiraya çıkacakmış. Yani söylediğine göre beraber oturma mevzusu yok ama değişir mi insanlara belli olmaz haklısınız...
Buna cidden inandınız mi ?kac yasinda insanlar niye sizin icin kiraya çıksın allah aşkına hele bu devirde

çok dindariz deyip düğün olmadan nikâha zorluyorlar da sokakta oynamaya gelince niye muhafazakâr olmuyorlar:KK64: bunların hiçbirinin dinle alakası yok. Bu gibi insanlar yüzünden insanlar İslam dan soğuyorlar.
Bunlar düpedüz cahil. Ve nişanlın kendini açık etti. Asla senin düşündüğün gibi beyaz atlı prensin değil. Şuan iş bozulmasın diye daha dikkatli olacak el üstünde tutacak seni. Ama evlendikten sonra o cahil ailesinin lafıyla etmediğini bırakmayacak sana.
Kendimde Doğuluyum eşimde doğulu. Ailesiyle aranda çok mesafe olacaksa evliliği deneyebilirsin. Uzak olunca set çekmek kolay oluyor. Ama aynı şehirde olacaksanız yol yakınken dön.
Çünkü bizim doğu erkekleri ailesine yakın olunca kendine çekmek çok zor oluyor. Ataerkil bı toplum olduğumuz için erkekler hâlâ el üstünde tutuluyor maalesef. Evlendikten sonra erkek evlat daha bı kıymete biniyor. Annesi ablaları filan ağam paşam tarzında davranıyorlar erkeğe. E böyle ilgi görünce bizim salak erkeklerde ailesi ne derse yapıyor. Ben uzak olduğum için rahatım. Ama senede 1 gidince bile afakanlar basıyor. Resmen ayağına kapaniyorlar kocamın. Benimki de tabi bı havalara giriyor sorma. Çok ses etmiyorum kavga gürültü olmasın diye. Eve dönünce fabrika ayarlarına geri döndürüyorum :sopa::halay:
Herzaman derim evliligimdeki en büyük şansım ailesinden uzak ☺️
Aynı şehirde yakın yaşanacak muhtemelen. Ay bana yardımcı olur musunuz sizde doğuluymuşsunuz😔

Yine ikna edilerek başa sararsınız çünkü siz öyle olmasını istiyorsunuz. Ayrılmaya hazır değilsiniz ama yukarıda bir arkadaşın dediği gibi evren gereken mesajları vermiş yalnız görmek istemiyorsunuz.
İnanın artık bende vazgeçicem gibi farkındayım ama cesaret edemiyorum sadece hepsi bu

Baban gerçekten iyi bir insana benziyor, karşı taraf sizinki gibi bir aileyi asla hak etmiyor. Sokakta oynanmıyor ve nişanda imam nikahı kıyılmıyor diye ailen eve gelmesin diyen sevgilinle bir hayat kurma aşamasına başlamadan lütfen 10 kez daha düşün. Benim babama imam nikahı teklif edilse çok daha sert tepki verirdi baban ılımlı davranmış. Gidip evlerinde oynasınlar bu kadar meraklılarsa tartısılan konuya bak

Baban gerçekten iyi bir insana benziyor, karşı taraf sizinki gibi bir aileyi asla hak etmiyor. Sokakta oynanmıyor ve nişanda imam nikahı kıyılmıyor diye ailen eve gelmesin diyen sevgilinle bir hayat kurma aşamasına başlamadan lütfen 10 kez daha düşün. Benim babama imam nikahı teklif edilse çok daha sert tepki verirdi baban ılımlı davranmış. Gidip evlerinde oynasınlar bu kadar meraklılarsa tartısılan konuya bak
Evet başkası olsa daha farklı şekilde davranırdı bende biliyorum. Teklif etmeleri bile sinir etti babamı aslında ama normal olarak orda ayrılık yaşıyoruz diyerek kibarca reddetti

Back