• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞANA 5 GÜN KALA

Asla dedim yapmayacağım bu yüzden biterse de biter. Ama bu anlayışta değilim anlattım ve gel hocaya soralım dedi bende kabul ettim tanımadığımız bir cami hocasına sorduğumuzda babamı haklı buldu zaten yasak olduğunu söyledi hoca ikimizede. Babamda babasına durumun yasak olduğunu ve yasak durumlara asla girmek istemediğini ayrıca onaylamadığınıda belirtti. Zaten en önce ben istemem..
Doğru ya, evet şimdi aklıma geldi. İmam nikahını resmi nikah olmadan hocalar yapmıyor.

Aynı şehirde yakın yaşanacak muhtemelen. Ay bana yardımcı olur musunuz sizde doğuluymuşsunuz😔
Valla bacım ben doğulu olduğum halde bir araya gelince katlanamiyorum. Belki yetişme tarzimdan kaynaklı. Çünkü abimler olmasına rağmen annem hiçbir zaman erkek evlat düşkünü olmadı. Nitekim bizde öyle yetiştik.
Ama siz farklı kültürdensiniz ve yakın oturacakmişsiniz . Bana sorarsanız yol yakınken dönün. Çünkü hep içli dışlı olmaya alışkın bizim doğu insanları. Sürekli kalabalık ev toplanmalari. Sizden hep hizmet beklenecek. Bu beklentileri karşılayamazsaniz kötü gelin ilan edileceksiniz. Ve kocaniza hep alttan alta işleyeceler . Kocanda sana içten içe kinlenecek. Çünkü ailesi onu el üstünde tuttuğu için ne derlerse doğru ve haklılar. Kocan her hareketinden mânâ çıkartacak kavga edeceksiniz.
Offf offf daha yazacak çok şey var da neyse demem o ki arkana bakmadan kaç.
He ne olursa olsun evleneceğim diyorsan, ailesi hakkında tek bı laf söyleme sürekli hizmet halinde ol. Az konuş çok iş yap .

He bide sonradan gelip burada konu açma kocam mikemmel ama ailesi yüzünden mutsuzum diye . Çünkü seninki bile bile lades

Valla bacım ben doğulu olduğum halde bu araya gelince katlanamiyorum. Belki yetişme tarzimdan kaynaklı. Çünkü abimler olmasına rağmen annem hiçbir zaman erkek evlat düşkünü olmadı. Nitekim bizde öyle yetiştik.
Ama siz farklı kültürdensiniz ve yakın oturacakmişsiniz . Bana sorarsanız yol yakınken dönün. Çünkü hep içli dışlı olmaya alışkın bizim doğu insanları. Sürekli kalabalık ev toplanmalari. Sizden hep hizmet beklenecek. Bu beklentileri karşılayamazsaniz kötü gelin ilan edileceksiniz. Ve kocaniza hep alttan alta işleyeceler . Kovanda sana içten içe kinlenecek. Çünkü ailesi onu el üstünde tuttuğu için ne derlerse doğru ve haklılar. Kocan her hareketinden mânâ çıkartacak kavga edeceksiniz.
Offf offf daha yazacak çok şey var da neyse demem o ki arkana bakmadan kaç.
He ne olursa olsun evleneceğim diyorsan, ailesi hakkında tek bı laf söyleme sürekli hizmet halinde ol. Az konuş çok iş yap .

He bide sonradan gelip burada konu açma kocam mikemmel ama ailesi yüzünden mutsuzum diye . Çünkü seninki bile bile lades
Yapamayacağım bu dedikleriniz ağır çünkü

Çok seviyoruz diyosun bence tamamen bitirmek için erken. Nişanı ertelediğinizi söylediğinizde zaten verecekleri tepkiler gerçek yüzlerini ortaya koyar. Ailem erteledi dersin. Zaten biraz yüzgöz olmuşsunuz ev eşya olayı vs derken iyice gerçek karakterleri ortaya çıkar. Bizde nişan düğüne yakın olur deyin.
Asıl önemli olan sen bu kadar açık bir şekilde olumsuzlukları gördüğün halde bile bile lades diyecekmisin acaba.
Herkese göre ertelemeyi geçip en doğrusu bitirmek

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 yıllık devam eden bir ilişkim var. Ara ara sıkıntılar olsa da genel itibariyle güzel giden bir beraberlik. Yaklaşık 2 hafta önce istemem oldu. Güzel geçti ancak erkek arkadaşımın ailesi biz nişanda imam nikahı yaparız deyince babam bunun bizde uygun olmadığını düğüne yakın resmi+imam nikahının yapıldığını söyledi. O gün anlaştık kapandı konu isteme oldu çikolatalar yendi. Nişanımızda bu hafta olacak ancak erkek arkadaşımla aramızda tartışma oldu nisanda biz oynamak istiyoruz dedi tamam oynayın bahçede dedi babam ama bunlar illaki sokakta oynamak istiyor. Babam reddetti yolu kapatmak, insanları rahatsız etmek istemiyorum diye. Neyse sorun buradan başladı 3 gğn önce yine tartıştık baban imam nikahı da istemiyor sokakta da oynamasına razı değil derken bitirme aşamasına geldik ve bana tartışma esnasında ailen eve gelmesin dedi sen gider gelirsin. Bende bu şekilde aileme sırt çeviremeyeceğimi söyledim. Dün benimle yüz yüze oturup konuşmak istedi hepsini sinirle söylediğini, gidip gelicez onlarda bize gelicek yeminler edildi vs sorunları hallettik gibi birşey. Ancak ben biraz bu aşamada geri çekildiğimi hissettim. Onu deli gibi seviyorum ancak kötü bir anlamda söylemek istemiyorum kimse lütfen kırılmasın sevgilimin ailesi doğulu ve Kürt bir aile, iyiler ve babam asla ben kürt istemem vs demedi bir yargısı yok bu konuda, babam çok açık görüşüdür ve anlayışlıdır biz bu 2 yıllık süreçte raha rahat görüştük buluştuk ben ailesiyle yolculuğa çıktım ablasının düğünü oldu onlarda kaldım hepsine babam müsade etti. Ancak nişana 4 5 gün kala aklım diyor ki acaba ailesi aileme uygun değil mi diye düşünmeden edemiyorum. Birbirimizi çok seviyoruz durumu düzeltmek için çok yeminler etti mutlu olucaz vs ama aklımdan çıkaramıyorum o sözlerini. Ne olur yardım edin kimseye anlatamıyorum derdimi hep içimde biriktiriyorum aileme anlatsam üzülmelerinden korkuyorum onlar benim için çok değerli. Lütfen bana yol gösterin biliyorum çok uzun oldu ama umarım okursunuz 😞
Nisanda once Allah Allah diyip sonra yallah yyallah mi diyecekler ya ne sacma sey.Nisanda imam gelecek sonra kapi onlerinde gerdan kiracaklaf🤦Valla gun gormemis insanlar orasi net.Bence iyi dusunun.O giremez lafini da haafife almayin derim

Nisanda once Allah Allah diyip sonra yallah yyallah mi diyecekler ya ne sacma sey.Nisanda imam gelecek sonra kapi onlerinde gerdan kiracaklaf🤦Valla gun gormemis insanlar orasi net.Bence iyi dusunun.O giremez lafini da haafife almayin derim
Hafife almadım çünkü unutamıyorum. Tabiki tartışma oluyor ara sıra insan gelip geçiyor ama bu hassas bir konu geçilmiyor..

İstiyordu reddettik kapandı konu. Dün yeniden açmıştı yine reddettik. Yine kapandı ama böyle sık sık önüme getireceksen şimdiden bişey belirleyelim dedim sinirlendim bende
Siz kapattığınızı düşünmüşsünüz o zaman işte. Zira kapatılan konu tekrar önünüze gelmez. Deniyorlar demek ki evet falan der mi diye. 🙄

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 yıllık devam eden bir ilişkim var. Ara ara sıkıntılar olsa da genel itibariyle güzel giden bir beraberlik. Yaklaşık 2 hafta önce istemem oldu. Güzel geçti ancak erkek arkadaşımın ailesi biz nişanda imam nikahı yaparız deyince babam bunun bizde uygun olmadığını düğüne yakın resmi+imam nikahının yapıldığını söyledi. O gün anlaştık kapandı konu isteme oldu çikolatalar yendi. Nişanımızda bu hafta olacak ancak erkek arkadaşımla aramızda tartışma oldu nisanda biz oynamak istiyoruz dedi tamam oynayın bahçede dedi babam ama bunlar illaki sokakta oynamak istiyor. Babam reddetti yolu kapatmak, insanları rahatsız etmek istemiyorum diye. Neyse sorun buradan başladı 3 gğn önce yine tartıştık baban imam nikahı da istemiyor sokakta da oynamasına razı değil derken bitirme aşamasına geldik ve bana tartışma esnasında ailen eve gelmesin dedi sen gider gelirsin. Bende bu şekilde aileme sırt çeviremeyeceğimi söyledim. Dün benimle yüz yüze oturup konuşmak istedi hepsini sinirle söylediğini, gidip gelicez onlarda bize gelicek yeminler edildi vs sorunları hallettik gibi birşey. Ancak ben biraz bu aşamada geri çekildiğimi hissettim. Onu deli gibi seviyorum ancak kötü bir anlamda söylemek istemiyorum kimse lütfen kırılmasın sevgilimin ailesi doğulu ve Kürt bir aile, iyiler ve babam asla ben kürt istemem vs demedi bir yargısı yok bu konuda, babam çok açık görüşüdür ve anlayışlıdır biz bu 2 yıllık süreçte raha rahat görüştük buluştuk ben ailesiyle yolculuğa çıktım ablasının düğünü oldu onlarda kaldım hepsine babam müsade etti. Ancak nişana 4 5 gün kala aklım diyor ki acaba ailesi aileme uygun değil mi diye düşünmeden edemiyorum. Birbirimizi çok seviyoruz durumu düzeltmek için çok yeminler etti mutlu olucaz vs ama aklımdan çıkaramıyorum o sözlerini. Ne olur yardım edin kimseye anlatamıyorum derdimi hep içimde biriktiriyorum aileme anlatsam üzülmelerinden korkuyorum onlar benim için çok değerli. Lütfen bana yol gösterin biliyorum çok uzun oldu ama umarım okursunuz 😞
Sevgi her şeye yetmiyor evlenmeden önce her şeyiyle kabul ediliyor ve sesimizi çıkarmıyoruz benimde ufak tefek pişmanlıklarım var başta kabul ettiğim benimki seninkiyle alakasız bir şey ama insanın fikri neyse zikri de o olur şimdilik nişan atmayın diye sizi avutmuş evlenince ne de olsa evlendik kafasına küçük bişey olunca yine anan gelmesin baban gelmesine dönecek olay o zaman diyeceksiniz ki keşke başta evlenmeseydim ben daha nişanlı iken böyle konulara giren erkekten hayır beklemiyorum eşimde nişanlıyken bana öyle bir şey dese ki biz 7 sene sonunda evlendik yine de vazgeçerdim tamam eşinizle bir yuva kuruyorsunuz ama ailenizin gelip gitmesine karışamaz kusura bakmasın yani kendi ailesi eminim evlenince istediği gibi gelir gider nişanlılık zaten birbirini daha yakından tanıma aileleri tanıma dönemi eminim daha başka şeyler de olacaktır

Aklimdan asla cikarma zaten o sozlerini ve ailesi ailene uygun mu bilemem ama dusunmen gereken bu adam bana uygun mu? Bu kadar basit bir seyde ailen eve gelmesin gibi bir cumle kurmak aklina geliyorsa uzgunum ama bunu sana yasatacagi kesin. Tavsiyem seviyorsan ayrilma ama nisani ertele. Yada nisanlansan bile nisanliligi uzatabildigin kadar uzat gercek yuzunu mutlaka goreceksin.

Back