• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişana 4 ay kaldı ama kimsenin umrunda değil ben mi abartıyorum sizce?

Welcome to kaynanali yaşam
Yüzde 82,7 si gelinleri başta istemez düğünden önce ağlarlar o yüzden çok da umursama 🤣
Benim kaynana da uzun boylu fidan gibi gelin istemiş, ben 1.53 ve kiloluyum. Kendisinin 200 kg olması dışında bir problem yok.

yok cidden ben yanlis anliyorum galiba. simdi ben nisanliyim. benim nisanlimin ailesiyle babam onceden tanisiyordu ama bir araya gelmezlerdi durduk yerde. is icin falan tanisiyorlardi.

biz sevgiliyken denk gelince ailelerimizle hal hatir sorduk ama sik sik gidip gelmedik. nisanlandiktan sonra (ki nisanim sadece nisanlim, annesi, babasi, babam ve benle oldu) aileler birbirine gidip gelmeye, biz birbirimizi aramaya basladik. bence bunlar nisanliyken yapilacak seyler. yani aileler once birbirlerini taniyip sonra mi nisanlaniyorlar? bence cift birbirini taniyor, nisan (veya soz) yapiliyor, sonra aileler birbirini taniyor. ben bu yuzden sizin bu gidip gelme, eve davet edilme hevesinizi anlamadim.

ayrica ha haziranda isteme olmus temmuzda nisan ha temmuzda ikisi birden olmus ne fark eder. asil bence sizin insanlar 9 saatlik yolu iki kez gidip gelmesin buradalarken rahat rahat yapalim demeniz lazimdi. her seyi boyle zorlastiriyor musunuz?
Valla benim de bildiğim öyle aileler nişan zamanı tanışıyor gayet bizde nişan dan önce iki kez gördüler bı tanışmaya bı istemeye gelindi zaten millet sadece gülümsüyor o zaman kimse kimseye iğnesini batirmiyor ,😅

Benim kaynana da uzun boylu fidan gibi gelin istemiş, ben 1.53 ve kiloluyum. Kendisinin 200 kg olması dışında bir problem yok.
Benim ki de kapalı evde oturan kurs hocası eltim gibi birini istemiş bende açığım sosyal hayatım var kadıncagiz düğünden önce kaç gün ağlamış 🤣

Bu iş olmaz demeye geldim çoğu arkadaş daha 4 ay var demiş ama 4 ay ne ki şu gibi geçiyor günler insan hiç mi merak etmem bir akşam konferans yapar görüntülü üçünuz konuşursunuz insanlar dünyanın bir ucundan hallediyor bu işleri bence evlilik kararı aceleye getirilmemeli saygıdan da olsa ben kayinvalidenin yerinde olsam anneni arayıp merhaba gençler birbirlerini seçmişler hayırlısı olsun en kısa zamanda sizinle tanışmak isteriz buyurun gelin biz size gelelim vs vs gibi aile bağları kuracak şekilde davranırdim ama bunların geçinmeye pek gönlü yok gibi geldi bana herşeyi geçtim sen bu insanların gelini olacaksın içlerine gireceksin bir sofralarına otur bir evlerine git aile ilişkilerine bak yani kısaca Nisan günü tanışmak bana hakikaten aykırı geliyor çünkü Avrupa da ki gibi aile ilişkilerimiz yok bizim onlarda normal olabilir ama burda işler farklı işliyor bugün Nisan gününde tanisacaksin kadınla yarın belki evinden çıkmayacak o yüzden önceden tanışıp kafanda oturtmalisin birşeyleri
Tam olarak benim de düşüncelerim bu şekilde. Yani annem de abim için kızın annesini aramıştı mesela bana göre de olması gereken bu kıza yakın şehirde kuzenim oturuyordu mesela kız kuzenime kahve icmeye gitmisti tanıma amaçlı. Yine aynı şekilde temmuzda arkadasımın da nişanı var tarih, aileler her sey tamam ki cocuk almanya da yasiyor. Yani yapmak istedikten sonra o kadar da zor değil bu işler. Ailemi de geçiyorum yani beni bile arasalar yeter benim için ya da erkek arkadaşıma beni sorsa yine tamam. Ama hiçbir adım, istek göremiyorum karşı tarafın ailesinde.

Sizin tabiriniz ile zart zırt gidilmese bile en azından bir telefon görüşmesi de mi yapılamazdi bakın burda konu sahibinin ailesi ile erkek arkadaşı aynı şehirde yaşamasına rağmen bir kez bile tanışmamış en azından onlar tanistirilabilirdi aile büyüklerinin fikri alınırdı hem ortada ciddiyet artardı vs vs
bence bu kadar git gel onunla tanis bununla tanis trafigine gerek yok. erkek arkadasinin ailesi bir kez gelsin, tanismis olurlar. bir hafta ya da 15 gun sonra bir daha gelsinler orada da konu sahibi istedigi gibi organizasyonu falan ayarlamis olur, isteme yaparlar, yuzuk takilir, fotograf cekilir bitti. anladigim kadariyla konu sahibi hepsini ayri yapmak istiyor. ama adamlar uzaktan geleceklermis.

konu sahibi ayrica 4 ay onceden tarih belirlemek cidden zor. size su gun geliriz derler ama o gun isleri cikar, gitmeleri gereken bir yer olur, veya sizin olur ne bileyim koskoca 4 ay.

Iyi de daha tanışmamışsınız bile neden arayıp sorsunlar ki?Böyle şeylerin olması için önce bir tanışmak gerekmez mi hem sizin hemde ailelerin?Bir de şunu söyleyeyim fazla beklentiye girmeyin derim.Sonra çok üzülürsünüz.

Iyi de daha tanışmamışsınız bile neden arayıp sorsunlar ki?Böyle şeylerin olması için önce bir tanışmak gerekmez mi hem sizin hemde ailelerin?Bir de şunu söyleyeyim fazla beklentiye girmeyin derim.Sonra çok üzülürsünüz.
İşte ben de bunu anlatmaya çalışıyorum zaten tanışma istekleri yok yani hiç değilse ben onlardan bir iletişim bekledim. Yani geldikleri gibi hemen isi nisana dokmek yerine hani ufak ufak tanisip birbirimiz hakkinda fikir sahibi olma amaclı yani mesela haziranda tanisma yuzyuze olmasa bile telefonda aranma sonra temmuzda gelip istesinler nisan yapalim bunda problem yok zaten benim sorunum iletisimsizlik

tamam da sorumun cevabi ne yani o zaman nisan diye bir sey neden var? benim bildigim evlilige karar verince aileler birbirini tanisin, nasil insanlar gorsunler diye nisan yapilir. yoksa zaten zart zurt herkes birbirine gidip gelecekse nisana ne gerek var. zaten nisanli gibi davraniyor olurlar.

Tam olarak benim de düşüncelerim bu şekilde. Yani annem de abim için kızın annesini aramıştı mesela bana göre de olması gereken bu kıza yakın şehirde kuzenim oturuyordu mesela kız kuzenime kahve icmeye gitmisti tanıma amaçlı. Yine aynı şekilde temmuzda arkadasımın da nişanı var tarih, aileler her sey tamam ki cocuk almanya da yasiyor. Yani yapmak istedikten sonra o kadar da zor değil bu işler. Ailemi de geçiyorum yani beni bile arasalar yeter benim için ya da erkek arkadaşıma beni sorsa yine tamam. Ama hiçbir adım, istek göremiyorum karşı tarafın ailesinde.
Geçtigimiz günlerde ilişkimi sonlandırdım eski konularımi okuyabilirsin ve en doğrusunu yaptım sebebi de ben çok şanslıydım aile içlerine girdim annesini yakından tanıdım az çok ileride olacakları öngördum buraya konu açtım ve çoğu kadın da bana ayrılmam yönünde telkinde bulundu bak daha ortada Nisan yok söz yok bişey yok sadece evlerine gidip gelerek o insanlarla olmayacağı kanısına vardım o yüzden de bu israrim senin de hiç değilse bir görüntülu konuşmani çok isterim az çok mimiklerinden bile anlayabilirsin seni isteyip istemediklerini inan bana hakkında hayırlısı neyse o olsun

bence bu kadar git gel onunla tanis bununla tanis trafigine gerek yok. erkek arkadasinin ailesi bir kez gelsin, tanismis olurlar. bir hafta ya da 15 gun sonra bir daha gelsinler orada da konu sahibi istedigi gibi organizasyonu falan ayarlamis olur, isteme yaparlar, yuzuk takilir, fotograf cekilir bitti. anladigim kadariyla konu sahibi hepsini ayri yapmak istiyor. ama adamlar uzaktan geleceklermis.

konu sahibi ayrica 4 ay onceden tarih belirlemek cidden zor. size su gun geliriz derler ama o gun isleri cikar, gitmeleri gereken bir yer olur, veya sizin olur ne bileyim koskoca 4 ay.
İste canim ben de bunu diyorum zaten 1 hafta arayla 15 gun arayla gelmek istemiyor onlar mesafeden dolayi. Hepsini 1 aya yayip aradan cikarmak istiyorlar. Yani tanisma 1 gun sonra isteme soz nisan ayni gun. Yine ayni gun olsun ben bunu problem etmiyorum zaten yasli insanlar mesafeden dolayi gidip gelmek zor olur onlara ama hani hic degilse bir gun ailesi telefonda arasa tanimaya calissa mesela ben isteksizlermis gibi dusunmem sonucta yuzyuze gorusemesek bile telefonda konusabiliriz yani

Bugün arkadaşımız bile evlilik kararı aldığında meraktan duramıyorum tanışmak istiyoruz kişiyle ben anlamadım bu kadını yani internette mi çekmiyor insan oğlum bizi bir tanistir bir telefonda görüştür der benim içim içime sigmaz oğlum evlenecek olsa 4 ay nasıl bekleyecekler insan bir tanışmak istemez mi ya oğlun evlenecek

İste canim ben de bunu diyorum zaten 1 hafta arayla 15 gun arayla gelmek istemiyor onlar mesafeden dolayi. Hepsini 1 aya yayip aradan cikarmak istiyorlar. Yani tanisma 1 gun sonra isteme soz nisan ayni gun. Yine ayni gun olsun ben bunu problem etmiyorum zaten yasli insanlar mesafeden dolayi gidip gelmek zor olur onlara ama hani hic degilse bir gun ailesi telefonda arasa tanimaya calissa mesela ben isteksizlermis gibi dusunmem sonucta yuzyuze gorusemesek bile telefonda konusabiliriz yani
Birde bizim nisandan sonra dugune kadar da pek ailelerin gorusebileceklerini sanmiyorum yani ben bile gorusemeyecegim ailesiyle. O yuzden bu kadar telefonda iletisim dememin sebebi yani

Bugün arkadaşımız bile evlilik kararı aldığında meraktan duramıyorum tanışmak istiyoruz kişiyle ben anlamadım bu kadını yani internette mi çekmiyor insan oğlum bizi bir tanistir bir telefonda görüştür der benim içim içime sigmaz oğlum evlenecek olsa 4 ay nasıl bekleyecekler insan bir tanışmak istemez mi ya oğlun evlenecek

Bende boyle dusunuyorum iste yani tanisma hevesleri yok☺️

yok cidden ben yanlis anliyorum galiba. simdi ben nisanliyim. benim nisanlimin ailesiyle babam onceden tanisiyordu ama bir araya gelmezlerdi durduk yerde. is icin falan tanisiyorlardi.

biz sevgiliyken denk gelince ailelerimizle hal hatir sorduk ama sik sik gidip gelmedik. nisanlandiktan sonra (ki nisanim sadece nisanlim, annesi, babasi, babam ve benle oldu) aileler birbirine gidip gelmeye, biz birbirimizi aramaya basladik. bence bunlar nisanliyken yapilacak seyler. yani aileler once birbirlerini taniyip sonra mi nisanlaniyorlar? bence cift birbirini taniyor, nisan (veya soz) yapiliyor, sonra aileler birbirini taniyor. ben bu yuzden sizin bu gidip gelme, eve davet edilme hevesinizi anlamadim.

ayrica ha haziranda isteme olmus temmuzda nisan ha temmuzda ikisi birden olmus ne fark eder. asil bence sizin insanlar 9 saatlik yolu iki kez gidip gelmesin buradalarken rahat rahat yapalim demeniz lazimdi. her seyi boyle zorlastiriyor musunuz?
Ayrıca ilk mesajda da söyledim zaten isteme nişan bir evde olacak mesafeden dolayı. Ben 1 ay isteme olsun diğer ay nişan olsun demiyorum. Zorlaştırılacak bir şey yok oğulları kendilerine ayakkabı almıyor. Evlilik söz konusu gerekirse 10 kere de gidip gelinir ama tekrar diyorum yaşlı insanlar sürekli gidip gelmelerini beklemiyorum. En azından haziranda ufak bir tanışma olur ya da arama sorma olur biz bu ay gelmeyi düsünüyoruz müsait misiniz denir ya da ailesi beni arayıp tanısmaya da calısabilir gidip gelmelerine de gerek yok sadece onlarda öyle bir düşünce yok bunu anlatmaya çalıştım konuyu çok farklı yere çekmişsiniz.

Sizin olay şeye dönecek 4 ay sonra merhaba ben gelininiz hadi yüzükleri takalım pasta keselim hdhdbdbdb
Hahshah ya iste bu cok komik degil mi😂😂 yani ne bileyim ben tanimak isterim acikcasi sonucta onlarda ne kadar uzakta olursa olsun arayip soracagim insanlar, bir hastaliklarinda bakacagim insanlar cok romantik dusunuyorum belki ama🤪 her neyse onlarin da tanima cabasini gormek isterdim olay bu

Ayrıca ilk mesajda da söyledim zaten isteme nişan bir evde olacak mesafeden dolayı. Ben 1 ay isteme olsun diğer ay nişan olsun demiyorum. Zorlaştırılacak bir şey yok oğulları kendilerine ayakkabı almıyor. Evlilik söz konusu gerekirse 10 kere de gidip gelinir ama tekrar diyorum yaşlı insanlar sürekli gidip gelmelerini beklemiyorum. En azından haziranda ufak bir tanışma olur ya da arama sorma olur biz bu ay gelmeyi düsünüyoruz müsait misiniz denir ya da ailesi beni arayıp tanısmaya da calısabilir gidip gelmelerine de gerek yok sadece onlarda öyle bir düşünce yok bunu anlatmaya çalıştım konuyu çok farklı yere çekmişsiniz.
telefonda nasil tanisacaksiniz ciddi soruyorum? bir kere sizin beklentiniz yanlis. daha haziran ayi da gelmedi. belki arayacaklar nereden biliyorsunuz?

bu insanlar 9 saat uzakta yasiyor, temmuzda 1 ayligina sizin olacaginiz sehre gelecekler dogru mu anladim?

eh mesela oraya 1 temmuzda geldiler, ailenizi arasalar, 10 temmuzda tanismaya gelseler, 20 temmuzda da nisaniniz olsa siz buna da mi okey degilsiniz? diyorsunuz ki haziranda bizi arasinlar e daha haziran gelmedi ki. ayrica erkek arkadasiniz soylesin ailesine, niye her seye onlar karar verecek ki? su su tarihte gidelim desin, arayin sorun desin madem cok istiyorsunuz.

telefonda nasil tanisacaksiniz ciddi soruyorum? bir kere sizin beklentiniz yanlis. daha haziran ayi da gelmedi. belki arayacaklar nereden biliyorsunuz?

bu insanlar 9 saat uzakta yasiyor, temmuzda 1 ayligina sizin olacaginiz sehre gelecekler dogru mu anladim?

eh mesela oraya 1 temmuzda geldiler, ailenizi arasalar, 10 temmuzda tanismaya gelseler, 20 temmuzda da nisaniniz olsa siz buna da mi okey degilsiniz? diyorsunuz ki haziranda bizi arasinlar e daha haziran gelmedi ki. ayrica erkek arkadasiniz soylesin ailesine, niye her seye onlar karar verecek ki? su su tarihte gidelim desin, arayin sorun desin madem cok istiyorsunuz.
Canim anlatamiyorum ben sanirim bu insanlar yasimi meslegimi bile bilmiyor sen oglunun evlenmek istedigi kisiyi yakindan tanimak istemez misin sadece 2 kere goreceksin bir daha evlenene kadar gormeyeceksin daha detayli tanimak istemez misin mesela? Erkek arkadasimin dedigine gore aramayi dusunmuyorlar temmuzda gelene kadar. Bunu ogrendigim icin hevesleri yok diye konu actim. bayram bittikten sonra 1 ayligina gelecekler Ama bizimle ilgili olanlari 2 haftada halledip tatil yapip gitmeyi dusunuyorlarmis erkek arkadasimin evi yazlik yerde diye.

Canim anlatamiyorum ben sanirim bu insanlar yasimi meslegimi bile bilmiyor sen oglunun evlenmek istedigi kisiyi yakindan tanimak istemez misin sadece 2 kere goreceksin bir daha evlenene kadar gormeyeceksin daha detayli tanimak istemez misin mesela? Erkek arkadasimin dedigine gore aramayi dusunmuyorlar temmuzda gelene kadar. Bunu ogrendigim icin hevesleri yok diye konu actim. bayram bittikten sonra 1 ayligina gelecekler Ama bizimle ilgili olanlari 2 haftada halledip tatil yapip gitmeyi dusunuyorlarmis erkek arkadasimin evi yazlik yerde diye.
ben de size kendimi anlatamiyorum galiba. hayir yani bir seyi bilmeleri icin illa size mi sormalari lazim? ogullari anlatsin bir zahmet. onlar ilgisizler tamam gonlunuz olsun ama siz de cok beklentidesiniz bence. nisan olmadan ben bu arama sorma muhabbetlerini gerekli bulmuyorum. sizin icin de yazacak baska bir seyim yok mutluluklar.

Evet yapacaklar bunu hangi kayinaile yapmıyor ki en iyisi olsa bile kışı geçirmek isteyen çıkar içlerinden evlenince sen artık bu aileye geldin ailenden çıktın gözüyle bakarlar
Nişan döneminde bence yüzlerini az çok gösteriyorlar o zaman nişanlısının tavrına bakar adamdan yol olmazsa ayrılır
Açıkçası istenmeyen gelindim hiç umrumda değil keşke hiç takmasaymişim kafama eş eğer seviyorsa ailesi de mecbur saygı duyup susuyorlar
Eş olacak kişi eğer saygı duymayı bilmiyorsa sülalesi başta çok istese de sonradan hiç saygı duymuyor
Bu çocuk kızın ailesi herhangi bir şekilde yorum yapacak olsa "kızınızla ben karar verdik size ne ki!!" diyecek ..ama kendi ailesini herşeye sokacak orası kesin.Hatta büyük olasılıkla dışarıdan alıyor aklını yoksa neden kız arkadaşının ailesi ile tanışmamak için bu çaba

Back