• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişana 4 ay kaldı ama kimsenin umrunda değil ben mi abartıyorum sizce?

Bu iş olmaz demeye geldim çoğu arkadaş daha 4 ay var demiş ama 4 ay ne ki şu gibi geçiyor günler insan hiç mi merak etmem bir akşam konferans yapar görüntülü üçünuz konuşursunuz insanlar dünyanın bir ucundan hallediyor bu işleri bence evlilik kararı aceleye getirilmemeli saygıdan da olsa ben kayinvalidenin yerinde olsam anneni arayıp merhaba gençler birbirlerini seçmişler hayırlısı olsun en kısa zamanda sizinle tanışmak isteriz buyurun gelin biz size gelelim vs vs gibi aile bağları kuracak şekilde davranırdim ama bunların geçinmeye pek gönlü yok gibi geldi bana herşeyi geçtim sen bu insanların gelini olacaksın içlerine gireceksin bir sofralarına otur bir evlerine git aile ilişkilerine bak yani kısaca Nisan günü tanışmak bana hakikaten aykırı geliyor çünkü Avrupa da ki gibi aile ilişkilerimiz yok bizim onlarda normal olabilir ama burda işler farklı işliyor bugün Nisan gününde tanisacaksin kadınla yarın belki evinden çıkmayacak o yüzden önceden tanışıp kafanda oturtmalisin birşeyleri

iyi de daha arada hicbir sey yok, yuz yuze gelmemissiniz bile. ne yapsinlar istiyorsunuz? yani o zaman siz direkt nisanli gibi mi davranmak istiyorsunuz?

Daha 4 ay var çok erken siz abartıyosunuz,benim bir ay kala tarih belli olmuştu.İnsanlardan bu kadar çok beklentiniz olmasın üzülürsünüz
Benim tarihi belirlemeden kastım organizasyon için yani nişan için özensiz olmak istemiyorum evde kendim süsleme yapmaya kalksam organizasyoncudan daha fazla masraf tutacak hadi masrafı gectim sonra o esyaları ne yapacagım dusuncesindeyim. Tarihi belirlemesek bile tanıma amaclı birbirimizle iletisime gecmeliyiz diye dusunuyorum acıkcası ama onlarin kafasindaki tarih temmuz ayi. Yani ben aileyi de tanimak istiyorum neticede sadece ogullariyla muhattap olmayacagim

Bu iş olmaz demeye geldim çoğu arkadaş daha 4 ay var demiş ama 4 ay ne ki şu gibi geçiyor günler insan hiç mi merak etmem bir akşam konferans yapar görüntülü üçünuz konuşursunuz insanlar dünyanın bir ucundan hallediyor bu işleri bence evlilik kararı aceleye getirilmemeli saygıdan da olsa ben kayinvalidenin yerinde olsam anneni arayıp merhaba gençler birbirlerini seçmişler hayırlısı olsun en kısa zamanda sizinle tanışmak isteriz buyurun gelin biz size gelelim vs vs gibi aile bağları kuracak şekilde davranırdim ama bunların geçinmeye pek gönlü yok gibi geldi bana herşeyi geçtim sen bu insanların gelini olacaksın içlerine gireceksin bir sofralarına otur bir evlerine git aile ilişkilerine bak yani kısaca Nisan günü tanışmak bana hakikaten aykırı geliyor çünkü Avrupa da ki gibi aile ilişkilerimiz yok bizim onlarda normal olabilir ama burda işler farklı işliyor bugün Nisan gününde tanisacaksin kadınla yarın belki evinden çıkmayacak o yüzden önceden tanışıp kafanda oturtmalisin birşeyleri
bu dediklerinizi yapmak icin nisan diye bir surec var. nisandan once de evlerine girip cikacaksa surekli konusacaklarsa nisanin mantigi ne? yani nisan ne gibi bir seviye atlatacak?

bu dediklerinizi yapmak icin nisan diye bir surec var. nisandan once de evlerine girip cikacaksa surekli konusacaklarsa nisanin mantigi ne? yani nisan ne gibi bir seviye atlatacak?
Belki nisandan önce vazgeçecek sevgiliyken vazgeçmesi mi Nisan atması mi daha hayırlı?

iyi de daha arada hicbir sey yok, yuz yuze gelmemissiniz bile. ne yapsinlar istiyorsunuz? yani o zaman siz direkt nisanli gibi mi davranmak istiyorsunuz?
Hayır tabi ki aileler tanısmadan neden nişanlı gibi davranmak isteyeyim öyle olsa erkek arkadasıma bosver aileleri gel kuyumcudan yüzük alalım takalım derim. Benim demek istediğim şey 1 ay icerisinde tanısma isteme nisani bir arada yapmak yerine iletisime gecip sureci yavaslatmak yani mesela atiyorum haziranda tanisalim temmuzda gelip nisan yapsinlar. Ama onlar gitgel yapmak istemedikleri icin temmuzda her seyi halledip gitmek istiyorlar. 1 ay icerisinde benim ailem onun ailesini nasil taniyacak ki ya da onlar ben ve ailemi nasil taniyacak. Yani hic degilse mesela ablasiyla yakin oturuyoruz hani arayip gel bi kahve icelim diyebilir ya da eve davet etmese bile erkek arkadasimi hayirlisi deyip susturmak yerine hakkimda soru sorabilirdi mesela. Benim kastim tanima isteklerinin olmamasi

Belki nisandan önce vazgeçecek sevgiliyken vazgeçmesi mi Nisan atması mi daha hayırlı?
tamam da sorumun cevabi ne yani o zaman nisan diye bir sey neden var? benim bildigim evlilige karar verince aileler birbirini tanisin, nasil insanlar gorsunler diye nisan yapilir. yoksa zaten zart zurt herkes birbirine gidip gelecekse nisana ne gerek var. zaten nisanli gibi davraniyor olurlar.

Evet yapacaklar bunu hangi kayinaile yapmıyor ki en iyisi olsa bile kışı geçirmek isteyen çıkar içlerinden evlenince sen artık bu aileye geldin ailenden çıktın gözüyle bakarlar
Nişan döneminde bence yüzlerini az çok gösteriyorlar o zaman nişanlısının tavrına bakar adamdan yol olmazsa ayrılır
Açıkçası istenmeyen gelindim hiç umrumda değil keşke hiç takmasaymişim kafama eş eğer seviyorsa ailesi de mecbur saygı duyup susuyorlar
Eş olacak kişi eğer saygı duymayı bilmiyorsa sülalesi başta çok istese de sonradan hiç saygı duymuyor
İste yani bendeki de istenmemek mi neden aranmiyorum mesela onu anlamadim yani benim oglum evlenecek olsa ben evlenecegi kizi tanimak isterim acikcasi merak ederim yani tabi herkes benim gibi dusunmeyedebilir

Nişan atmak büyük bir olay mi ki ?
Nisan atmak elbette büyük bir olay değil fakat gerek var mı? İnsanlar bunun için emek harcıyorlar maddi manevi bir süreç özellikle de bizim toplumda nişan da düğün gibi yapılıyor her iki taraf içinde büyük bir hayal kırıklığı her neyse lütfen söylediğim şey çarptırılmasın ben nisandan önce bir kez de olsun tanışmaları taraftarıyım :)

Erkek tarafını tanismaya biz davet etmistik. Nişan plani icinde biz davet ettik. Nisan tarihini esimle ben kararlastirmistik, o tarihe gore bir plan yapildi. Belki onlar sizden bekliyorlardir cunku sehrinize gelecek olan onlar. Birde nişan sureci zaten tanismak, hazırlık yapmak amaciyla var. Acele etmeyin bence

Hayır tabi ki aileler tanısmadan neden nişanlı gibi davranmak isteyeyim öyle olsa erkek arkadasıma bosver aileleri gel kuyumcudan yüzük alalım takalım derim. Benim demek istediğim şey 1 ay icerisinde tanısma isteme nisani bir arada yapmak yerine iletisime gecip sureci yavaslatmak yani mesela atiyorum haziranda tanisalim temmuzda gelip nisan yapsinlar. Ama onlar gitgel yapmak istemedikleri icin temmuzda her seyi halledip gitmek istiyorlar. 1 ay icerisinde benim ailem onun ailesini nasil taniyacak ki ya da onlar ben ve ailemi nasil taniyacak. Yani hic degilse mesela ablasiyla yakin oturuyoruz hani arayip gel bi kahve icelim diyebilir ya da eve davet etmese bile erkek arkadasimi hayirlisi deyip susturmak yerine hakkimda soru sorabilirdi mesela. Benim kastim tanima isteklerinin olmamasi
yok cidden ben yanlis anliyorum galiba. simdi ben nisanliyim. benim nisanlimin ailesiyle babam onceden tanisiyordu ama bir araya gelmezlerdi durduk yerde. is icin falan tanisiyorlardi.

biz sevgiliyken denk gelince ailelerimizle hal hatir sorduk ama sik sik gidip gelmedik. nisanlandiktan sonra (ki nisanim sadece nisanlim, annesi, babasi, babam ve benle oldu) aileler birbirine gidip gelmeye, biz birbirimizi aramaya basladik. bence bunlar nisanliyken yapilacak seyler. yani aileler once birbirlerini taniyip sonra mi nisanlaniyorlar? bence cift birbirini taniyor, nisan (veya soz) yapiliyor, sonra aileler birbirini taniyor. ben bu yuzden sizin bu gidip gelme, eve davet edilme hevesinizi anlamadim.

ayrica ha haziranda isteme olmus temmuzda nisan ha temmuzda ikisi birden olmus ne fark eder. asil bence sizin insanlar 9 saatlik yolu iki kez gidip gelmesin buradalarken rahat rahat yapalim demeniz lazimdi. her seyi boyle zorlastiriyor musunuz?

tamam da sorumun cevabi ne yani o zaman nisan diye bir sey neden var? benim bildigim evlilige karar verince aileler birbirini tanisin, nasil insanlar gorsunler diye nisan yapilir. yoksa zaten zart zurt herkes birbirine gidip gelecekse nisana ne gerek var. zaten nisanli gibi davraniyor olurlar.
Sizin tabiriniz ile zart zırt gidilmese bile en azından bir telefon görüşmesi de mi yapılamazdi bakın burda konu sahibinin ailesi ile erkek arkadaşı aynı şehirde yaşamasına rağmen bir kez bile tanışmamış en azından onlar tanistirilabilirdi aile büyüklerinin fikri alınırdı hem ortada ciddiyet artardı vs vs

Belki tanışmak istemiyorlar desem acaba o ihtimal olabilir mi?

Nisan atmak elbette büyük bir olay değil fakat gerek var mı? İnsanlar bunun için emek harcıyorlar maddi manevi bir süreç özellikle de bizim toplumda nişan da düğün gibi yapılıyor her iki taraf içinde büyük bir hayal kırıklığı her neyse lütfen söylediğim şey çarptırılmasın ben nisandan önce bir kez de olsun tanışmaları taraftarıyım :)
Bir ay önce tanisilacakmis zaten nişandan önce ama artık günümüzde bunlar çok çok büyük bir olay değil insanlar nişanı anlasamadiginda atar yani Nisan'dan önce de çok insanlar yüzlerini göstermez zannetmiyorum

Back